Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='magdabroy']Nie pozostaje mi nic innego jak pójść dziś spać po południu razem z Theodorem :p Muszę odespać ;)[/QUOTE]

Tak, jak moje dziecko (daawno temu) szło spać w ciągu dnia ja też robiłam to samo;)

Posted

[quote name='M&S']Tak, jak moje dziecko (daawno temu) szło spać w ciągu dnia ja też robiłam to samo;)[/QUOTE]

Ja czasami też tak robię ;) Ale w większości z moim snem wygrywa możliwość zrobienia coś w domu w tym czasie, kiedy młody śpi ;)

[quote name='Angi']doberek! :D

U nas pojawił się śnieg :lol:[/QUOTE]

Dzień dobry córeczko :)

[quote name='M&S']W telewizorze pokazywali;)[/QUOTE]

W ddtvn mówili właśnie o ociepleniu klimatu i zaniku wiosny i jesieni :roll:

Posted

Ja się wcale nie dziwię, że trzecią noc z rzędu młody źle śpi :roll: Wczoraj wieczorem jeszcze nic nie było, a dziś rano przebił się kolejny ząbek, lewa górna jedynka ;) Co znaczy, że w ciągu tygodnia wyszły mu 3 zęby :crazyeye: A kolejne widać, więc jeszcze troszkę się pomęczę :roll:

Posted

hejka ;)

no to nie zazdroszczę , ja mam codziennie pobudkę o 7dmej bo Kinia biega po domu i się wydziera i juz mam dosyc jej pobytu tutaj :roll:

gratulujemy nowego ząbka :loveu:

Guest wolfheart
Posted

dobry wieczór... i ratunku śnieg prószy:placz:

Posted

[quote name='phase']Hej Madziu. :)
Szybko urosną ząbki, a potem sam sobie mleczaki będzie wyrywał. :)[/QUOTE]

Hejka :)
Bratowa się zdziwiła jak jej dziś przez telefon powiedziałam, że w 7 dni mamy trzeciego zęba :crazyeye: Ale kazała mi się cieszyć, że się teraz przemęczymy i później będzie już spokój :)

[quote name='dOgLoV']hejka ;)

no to nie zazdroszczę , ja mam codziennie pobudkę o 7dmej bo Kinia biega po domu i się wydziera i juz mam dosyc jej pobytu tutaj :roll:

gratulujemy nowego ząbka :loveu:[/QUOTE]

Hej Aga :)

Ja bym takie dziecko przywiązała do kaloryfera :diabloti:

Dziękuję :)

[quote name='marta.k9080']dobry wieczór... i ratunku śnieg prószy:placz:[/QUOTE]

Cześć Marta :)

No ja Ci nie pomogę :shake:

Posted

[quote name='magdabroy']Hejka :)
Bratowa się zdziwiła jak jej dziś przez telefon powiedziałam, że w 7 dni mamy trzeciego zęba :crazyeye: Ale kazała mi się cieszyć, że się teraz przemęczymy i później będzie już spokój :)

Hej Aga :)

Ja bym takie dziecko przywiązała do kaloryfera :diabloti:

Dziękuję :)

[/QUOTE]

Bratowa ma rację ;)

Ja chętnie ją przywiąże do czegokolwiek byle spała chociaż do 9 tej a ona 6sta i pobudka , godzine jeszcze jakos ją sie da przetrzymać w łóżku ale później nie da rady :roll:

Posted

[quote name='dOgLoV']

Ja chętnie ją przywiąże do czegokolwiek byle spała chociaż do 9 tej a ona 6sta i pobudka , godzine jeszcze jakos ją sie da przetrzymać w łóżku ale później nie da rady :roll:[/QUOTE]

Daj ją do mnie, to wywalę ją na dwór o tej 6 rano, tak jak Torę już dwa razy :angryy:

[quote name='Klaudia&Aza']Dobry wieczór:)

U Nas też paskudna pogoda, gdyby nie to że w domu mam wielkie sprzątanie to nawet nie poczułabym tych świąt:roll:[/QUOTE]

Hej Klaudia :)

Ja nie czuję tych świąt w ogóle :shake: A żeby było śmiesznie, to dopiero dziś wyciągnęłam koszyczek i jajka na stół do ozdoby :D

Posted

[quote name='magdabroy']Daj ją do mnie, to wywalę ją na dwór o tej 6 rano, tak jak Torę już dwa razy :angryy:

[/QUOTE]

A czym sobie Torka na takie coś zasłużyła ??:roll:

Posted

[quote name='magdabroy']Hejka :)
[/QUOTE]
I miała rację. ;):)

[quote name='magdabroy']
Ja nie czuję tych świąt w ogóle :shake: A żeby było śmiesznie, to dopiero dziś wyciągnęłam koszyczek i jajka na stół do ozdoby :D[/QUOTE]

Mam tak samo jak Ty. Jeszcze jak nie było tyle śniegu to bardziej nadchodzące święta czułam, a teraz jak spadło tyle tego białego puchu to znikło uczucie przedświąteczne.

Posted

[quote name='dOgLoV']A czym sobie Torka na takie coś zasłużyła ??:roll:[/QUOTE]

Sraniem w nocy w domu :mad::angryy:
W ciągu 2 miesięcy narobiła w domu 5-6 razy :mad: Jest na spacerze o 19, a do tego po 22 jest jeszcze wypuszczana do ogrodu na siku przed snem, więc nie wchodzi w ogóle w grę, że nie miała możliwości na załatwienie swoich potrzeb :roll: Pierwsze 3-4 razy dostała zjebki, posprzątałam i wróciłam spać. Ale ostatnie 2 razy złapałam ją za kark i wywaliłam na dwór, bo jak nie, to chyba bym ją zatłukła :mad:

Posted

[quote name='magdabroy']Hej Klaudia :)

Ja nie czuję tych świąt w ogóle :shake: A żeby było śmiesznie, to dopiero dziś wyciągnęłam koszyczek i jajka na stół do ozdoby :D[/QUOTE]
To żeby było jeszcze śmieszniej, to ja nawet ozdób nie wyciągnęłam, nawet nie wiem do której szuflady je schowałam rok temu :hmmmm::D

Posted

[quote name='magdabroy']Sraniem w nocy w domu :mad::angryy:
W ciągu 2 miesięcy narobiła w domu 5-6 razy :mad: Jest na spacerze o 19, a do tego po 22 jest jeszcze wypuszczana do ogrodu na siku przed snem, więc nie wchodzi w ogóle w grę, że nie miała możliwości na załatwienie swoich potrzeb :roll: Pierwsze 3-4 razy dostała zjebki, posprzątałam i wróciłam spać. Ale ostatnie 2 razy złapałam ją za kark i wywaliłam na dwór, bo jak nie, to chyba bym ją zatłukła :mad:[/QUOTE]

ojojoj niedobra Torka :shake:

a może to jest czymś spowodowane ??

chyba bym też zatłukła któregoś jak by mi zrobił taką niespodziankę :mad:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='magdabroy']Sraniem w nocy w domu :mad::angryy:[/QUOTE]

:-o chyba bym z niej dywan zrobiła...

Posted

[quote name='dOgLoV']ojojoj niedobra Torka :shake:

a może to jest czymś spowodowane ??

chyba bym też zatłukła któregoś jak by mi zrobił taką niespodziankę :mad:[/QUOTE]

Tym, że dostaje kości wieprzowe i one tak na nią działają, że robi potem kooopy 10x w ciągu dnia po małym suchym bobku :roll: W nocy też mi właśnie zostawia takie małe bobki, więc 5 sekund i posprzątane ;)
Tora jest na barf'ie i nie może być tylko na drobiu :shake: Już i tak jej ograniczyłam wieprzowinę do 2 posiłków w tygodniu, a w pozostałe dni dostaje kurę, indyka, wołowinę itp. :)

Posted

[quote name='magdabroy']Tym, że dostaje kości wieprzowe i one tak na nią działają, że robi potem kooopy 10x w ciągu dnia po małym suchym bobku :roll: W nocy też mi właśnie zostawia takie małe bobki, więc 5 sekund i posprzątane ;)
Tora jest na barf'ie i nie może być tylko na drobiu :shake: Już i tak jej ograniczyłam wieprzowinę do 2 posiłków w tygodniu, a w pozostałe dni dostaje kurę, indyka, wołowinę itp. :)[/QUOTE]

Neron ma to samo , jak tylko naje się kości to normalnie co chwile leci na dwór i z tyłka leci mu piasek wręcz :shake:

dlatego bardzo rzadko daję mu kości ....

Guest wolfheart
Posted

[quote name='magdabroy']Mam 2 skóry baranie, więc psia już do nich nie pasuje :evil_lol:[/QUOTE]

no chyba ,że tak...:evil_lol:

ja Lunie nie daje wieprzowego,bo ciężkostrawne jest

Posted

[quote name='dOgLoV']Neron ma to samo , jak tylko naje się kości to normalnie co chwile leci na dwór i z tyłka leci mu piasek wręcz :shake:

dlatego bardzo rzadko daję mu kości ....[/QUOTE]

Tylko, że w barf'ie podstawą są kości, więc zrezygnować z nich nie mogę :shake: Nie wrócę do karmienia suchymi bobkami :shake:
Ona już tak je prawie 2 lata i nigdy w domu nie robiła ;) Tylko rano biedna aż dreptała w miejscu, żeby ją szybko wypuścić :evil_lol:
Na początku myślałam, że to ze złości, że coś jej brakuje... Ale ma więcej spacerów, nadal się z nią bawię... No i zaczęłam obserwować kiedy mi zostawia takie niespodzianki i są tylko po świńskich kościach :roll: A gdyby robiła to ze złości, to byłoby to po innych kościach też, a tak nie jest ;)