Jump to content
Dogomania

Tora & Lumpek (oboje za Tęczowym Mostem), ich dwóch i Tajga :)

Recommended Posts

Posted
9 minut temu, *Magda* napisał:

To bierz :)

Nie no nie chce , chciała bym ale jak by to był mój jedyny pies , już nam ciężko ogarnąć 2 a gdzie 3 , nie wyobrażam sobie tego ;)

Posted
20 godzin temu, *Magda* napisał:

Tyś, masz świetną babcię ;)

Ehhh, suka mi się już chyba na poważnie sypie :/ Już drugi miesiąc nie wskakuje sama do auta, tylko muszę ją wkładać :( Miała gorsze dni i odmawiała wskakiwania do auta, ale nigdy nie trwało to dłużej niż 2-3 dni. A teraz to już lipiec i sierpień.... A dziś pobiegała chwilę za Theodorem w ogrodzie i już na jezioro jak jechaliśmy, to oczywiście musiałam jej pomóc wejść do auta. Popływała też tylko chwilę i kuleje :( Szukam kładki do auta, bo już nie mam siły jej targać za każdym razem do auta jak chce gdzieś z nią jechać :/

no niestety :/ uroki onków. suka dziadków też już powłuczy dupą. Onek z rodziny okazało się, ze chyba ma dysplazję na jedno biodro. (tutaj of kors wina "hodowcy" i nikogo innego.. ) tylko ona jeszcze młoda i chyba będą chcieli ją operować?

Posted
21 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Ojej... biedne te nasze zwierzaki :( I nie ma żadnej rady na te jej dolegliwości?

A zdjęcia świetne. Widać, że wszyscy się mocno kochają i trzymają ze sobą:)

Po diagnozie mieliśmy pół roczną kurację tabletkami. Potem miałam tabletki odstawić i czekać co będzie dalej. Jak się pogorszy, to wrócić do tabletek, z zaleceniem "najlepiej już dożywotnio". Tak więc od wczoraj wróciłam do tabletek :/ Już przy diagnozie były brane pod uwagę tabletki, które bez problemu znajdę tutaj u siebie. Na chwilę obecną mam ich na maks 2 tygodnie, więc już w necie szukam i kupuję ;)

O tak, miłość jest wzajemna :)

3 godziny temu, angineuuka napisał:

no niestety :/ uroki onków. suka dziadków też już powłuczy dupą. Onek z rodziny okazało się, ze chyba ma dysplazję na jedno biodro. (tutaj of kors wina "hodowcy" i nikogo innego.. ) tylko ona jeszcze młoda i chyba będą chcieli ją operować?

U nas póki co jest leczenie nieoperacyjne. Dopiero jak tabletki przestaną pomagać, to wtedy ewentualny zabieg.

Posted
21 godzin temu, łamAga napisał:

Ale fajne to Wasze zoo <3

myslalam ze te mrówki to żywe :D

To jest akurat malutkie zoo. Zawsze jeździliśmy dalej, do dużego zoo z delfinarium. Ale Nathan malutki, to nie chciało się tyle czasu spędzać w aucie :D A Nathan i tak był zachwycony zwierzątkami ;)

Mrówki metalowe :P

7 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Te rzeczy z metalu to faktycznie majstersztyk :)

Ojej, jaki posiwiały osiołek. To ile one żyją?! :D

Było tam tego mnóstwo, różnej wielkości i kolorów. Theodor wybrał sobie zebrę na pamiątkę ;)

Na kartce informacyjnej było napisane, że żyją 40 lat. Więc te jego 38 to naprawdę sędziwy wiek. I miał już problem z gryzieniem, więc do jedzenia dostawał zmielone warzywa i owoce. Było nawet zamieszczone zdjęcie tej jego "papki" do jedzenia.