*Magda* Posted September 6, 2017 Author Posted September 6, 2017 Przed chwilą, łamAga napisał: Dokładni tak , a najśmieszniejsze jest to że to My bardziej to przeżywamy bo dzieci za 5 min już są radosne a My cały czas myslimy czy im tam dobrze , i wielki blad robia mamy ktore wymiekaja i zaczynaja dziecko zostawiac w domu . kilka dni placzu i by sie nauczyły a tak , za rok bedzie znowu od nowa to samo :/ Wiadomo że każdemu rodzicowi sie kroi serce jak widzi placzace swoje dziecko ale musimy być mądrzejsi od nich a niektórzy tego nie rozumieją ;) łamAga, a gdzie Twoja folia bombelkowa?! :D Theodor tydzień temu się dowiedział, że ja siedzę w domu i nie chodzę do pracy :D Pytał czemu, powiedziałam mu prawdę. Że chciałby wtedy zostać w domu, mniej mówiłby wtedy po niemiecku i w szkole miałby problemy :/ Zrozumiał i ani razu nie miał pretensji, że go kłamałam tak długo :D Quote
Tyśka) Posted September 6, 2017 Posted September 6, 2017 Hej. Tyle tu tematów poruszanych, że aż nie wiem co odpowiedzieć. Napiszę więc tylko tyle: zaciskam kciuki za operację i za ogarnięcie czasowe wszystkiego. Quote
*Magda* Posted September 7, 2017 Author Posted September 7, 2017 Dzięki Justyna :* 3 rybki jutro jadą do nowego domku :) Oby inne też szybko "sobie poszły" :D Quote
angineuuka Posted September 7, 2017 Posted September 7, 2017 Przed chwilą, *Magda* napisał: Dzięki Justyna :* 3 rybki jutro jadą do nowego domku :) Oby inne też szybko "sobie poszły" :D super :D Quote
łamAga Posted September 7, 2017 Posted September 7, 2017 Dnia 6.09.2017 o 21:33, *Magda* napisał: łamAga, a gdzie Twoja folia bombelkowa?! :D Theodor tydzień temu się dowiedział, że ja siedzę w domu i nie chodzę do pracy :D Pytał czemu, powiedziałam mu prawdę. Że chciałby wtedy zostać w domu, mniej mówiłby wtedy po niemiecku i w szkole miałby problemy :/ Zrozumiał i ani razu nie miał pretensji, że go kłamałam tak długo :D powoli się z tego "wyleczam" :D O widzisz jaki mądry chłopak ;) syn znajomej robi jej jazdy jak nie wiem bo nie chce chodzic do przedszkola skoro mama z jego siostrą są w domu , ma z nim przeboje niezłe .... Quote
angineuuka Posted September 7, 2017 Posted September 7, 2017 Przed chwilą, łamAga napisał: powoli się z tego "wyleczam" :D O widzisz jaki mądry chłopak ;) syn znajomej robi jej jazdy jak nie wiem bo nie chce chodzic do przedszkola skoro mama z jego siostrą są w domu , ma z nim przeboje niezłe .... serio? wow! :D Quote
*Magda* Posted September 8, 2017 Author Posted September 8, 2017 22 godziny temu, łamAga napisał: syn znajomej robi jej jazdy jak nie wiem bo nie chce chodzic do przedszkola skoro mama z jego siostrą są w domu , ma z nim przeboje niezłe .... Właśnie dlatego Theodor żył w słodkiej nieświadomości ;) U nas byłoby tak samo :/ U niego wystarczyło, że czasem go zostawiłam jeden dzień w domu, to już kombinował, żeby zostać kolejny :/ A teraz jest na tyle duży, że nie chce, żeby go odbierać z przedszkola o 14, tylko dopiero o 16 ;) Więc nastał moment, że mu spokojnie powiedziałam, tym bardziej, że od razu mu powiedziałam, że za kilka tygodni naprawdę idę do pracy, więc nie będzie zostawania w domu. Do tego jest dzieckiem tzw. "przed szkolnym" i jest przygotowywany już do pierwszej klasy i każdy opuszczony dzień, działa na jego niekorzyść. 8 godzin temu, Aleksa. napisał: hejka :D Cześć :) Quote
łamAga Posted September 8, 2017 Posted September 8, 2017 2 minuty temu, *Magda* napisał: Właśnie dlatego Theodor żył w słodkiej nieświadomości ;) U nas byłoby tak samo :/ U niego wystarczyło, że czasem go zostawiłam jeden dzień w domu, to już kombinował, żeby zostać kolejny :/ A teraz jest na tyle duży, że nie chce, żeby go odbierać z przedszkola o 14, tylko dopiero o 16 ;) Więc nastał moment, że mu spokojnie powiedziałam, tym bardziej, że od razu mu powiedziałam, że za kilka tygodni naprawdę idę do pracy, więc nie będzie zostawania w domu. Do tego jest dzieckiem tzw. "przed szkolnym" i jest przygotowywany już do pierwszej klasy i każdy opuszczony dzień, działa na jego niekorzyść. Theoś to mądry chłopak , syn koleżanki jest taki jakiś inny , w ogóle ma namieszane w główce bo rodzice sie rozeszli , drą koty , i to wszystko przy nim ;( gdzieś musi chłopak wyładować emocje :/ Quote
*Magda* Posted September 8, 2017 Author Posted September 8, 2017 3 minuty temu, łamAga napisał: Theoś to mądry chłopak , syn koleżanki jest taki jakiś inny , w ogóle ma namieszane w główce bo rodzice sie rozeszli , drą koty , i to wszystko przy nim ;( gdzieś musi chłopak wyładować emocje :/ W takiej sytuacji, to same złe emocje :/ 3 rybki dziś zawiozłam do Gabi ;) Teraz mają dużo miejsca do pływania i koleżanki/kolegów tej samej rasy ;) Quote
angineuuka Posted September 8, 2017 Posted September 8, 2017 6 minut temu, łamAga napisał: Theoś to mądry chłopak , syn koleżanki jest taki jakiś inny , w ogóle ma namieszane w główce bo rodzice sie rozeszli , drą koty , i to wszystko przy nim ;( gdzieś musi chłopak wyładować emocje :/ u mnie tez jest na osiedlu taki dzieciak.. tylko troche starszy. Niby normalny a jednak "cos" nie tak.. Quote
łamAga Posted September 8, 2017 Posted September 8, 2017 2 minuty temu, *Magda* napisał: W takiej sytuacji, to same złe emocje :/ 3 rybki dziś zawiozłam do Gabi ;) Teraz mają dużo miejsca do pływania i koleżanki/kolegów tej samej rasy ;) Dokładnie :/ Super ! Quote
*Magda* Posted September 8, 2017 Author Posted September 8, 2017 4 minuty temu, łamAga napisał: Super ! Mam nadzieję, że przeżyją zmianę warunków :/ Jak przywiozłam je dziś w wiadrze, Gabi otwiera i od razu mi nazwą rasy tych ryb walnęła :D Dla mnie to były zwykłe złote rybki :P Quote
angineuuka Posted September 8, 2017 Posted September 8, 2017 1 minutę temu, *Magda* napisał: Mam nadzieję, że przeżyją zmianę warunków :/ Jak przywiozłam je dziś w wiadrze, Gabi otwiera i od razu mi nazwą rasy tych ryb walnęła :D Dla mnie to były zwykłe złote rybki :P mała akwarystka :D Quote
łamAga Posted September 8, 2017 Posted September 8, 2017 1 minutę temu, *Magda* napisał: Mam nadzieję, że przeżyją zmianę warunków :/ Jak przywiozłam je dziś w wiadrze, Gabi otwiera i od razu mi nazwą rasy tych ryb walnęła :D Dla mnie to były zwykłe złote rybki :P może być różnie , zrobiłaś wszystko żeby miały dobrze i to najważniejsze ;) złote rybki to welony nie ? Quote
angineuuka Posted September 8, 2017 Posted September 8, 2017 1 minutę temu, łamAga napisał: może być różnie , zrobiłaś wszystko żeby miały dobrze i to najważniejsze ;) złote rybki to welony nie ? tak, ale welonów jak psów :D Quote
*Magda* Posted September 8, 2017 Author Posted September 8, 2017 5 minut temu, angineuuka napisał: mała akwarystka :D 4 minuty temu, łamAga napisał: może być różnie , zrobiłaś wszystko żeby miały dobrze i to najważniejsze ;) złote rybki to welony nie ? Te 3 ryby to były "złote karasie". Typowe rybki do oczek wodnych, a nie do akwarium. Owszem, widywałam takie ryby w akwarium, ale większym niż moje i z rybami tylko i wyłącznie tej jednej rasy. Welonka, to welonka :P Quote
Tyśka) Posted September 8, 2017 Posted September 8, 2017 Ja ryby to jedynie jem :D :D :D Więc się nie odzywam w temacie akwa. Hej, Magda! Quote
angineuuka Posted September 8, 2017 Posted September 8, 2017 a taki bajer :D dla mnie złota rybka to welonka ;D Quote
łamAga Posted September 8, 2017 Posted September 8, 2017 7 minut temu, angineuuka napisał: a taki bajer :D dla mnie złota rybka to welonka ;D dokładnie jak dla mnie :D a to co wkleiłaś to nie czasami teleskop ? Quote
angineuuka Posted September 8, 2017 Posted September 8, 2017 Przed chwilą, łamAga napisał: dokładnie jak dla mnie :D a to co wkleiłaś to nie czasami teleskop ? si Quote
*Magda* Posted September 8, 2017 Author Posted September 8, 2017 10 minut temu, angineuuka napisał: a taki bajer :D dla mnie złota rybka to welonka ;D Moje welonki są złote, ale Bogdan się śmieje, że mamy rybki z downem, bo wyglądają tak: Broń Boże, nie śmieję się z dzieci z tą chorobą, bo sama znam osobiście takiego chłopca i na wakacjach rok temu i teraz Tora się z takimi dziećmi bawiła ;) 1 Quote
Recommended Posts