angineuuka Posted January 24, 2017 Posted January 24, 2017 akwarium jest spoko, u mnie juz 10 lat jest ;P tylko mniejszy zbiornik :) zadziałacie mi na ambicje i znowu akwarystyka mnie będzie ciągnela :P Quote
łamAga Posted January 24, 2017 Posted January 24, 2017 Mnie jakoś akwarystyka nie rajcuje , powiesziałam Sebkowi że się zgadzam na akwarium ale jak będzie utrzymywał je w porządku ! Quote
*Magda* Posted January 24, 2017 Author Posted January 24, 2017 17 minut temu, angineuuka napisał: mój mózg jakoś nie zapisał, ze Aga będzie miała akwa.. :p Bo to nie będzie akwarium, tylko basen 11 minut temu, łamAga napisał: Biedny Theoś :D W poznaniu ;) Sebek sobie ujeba...ł w głowie że chce akwarium i koniec , i jak Magda mi przesłała fote to od razu pomyślałam "kurcze My to chyba jakoś podświadomie "mamy" zawsze podbne rzeczy , sytuacje " :P Sam się daje :D No to kawałek ;) Bo my jesteśmy jak siostry syjamskie :D Quote
łamAga Posted January 24, 2017 Posted January 24, 2017 6 minut temu, angineuuka napisał: a jakie rybcie? ;D i jaki litraz? wiem na pewno że bedzie glonojad wiecej nia pamietam hahahahahahahahaha 540L 5 minut temu, *Magda* napisał: Bo to nie będzie akwarium, tylko basen Sam się daje :D No to kawałek ;) Bo my jesteśmy jak siostry syjamskie :D koty będą miały basen z jedzeniem :D Może też to lubi :P siostry syjamskie na odległość :D Quote
angineuuka Posted January 24, 2017 Posted January 24, 2017 Przed chwilą, łamAga napisał: wiem na pewno że bedzie glonojad wiecej nia pamietam hahahahahahahahaha 540L koty będą miały basen z jedzeniem :D Może też to lubi :P siostry syjamskie na odległość :D łoo Quote
łamAga Posted January 24, 2017 Posted January 24, 2017 Przed chwilą, angineuuka napisał: łoo Ja do teraz nie jestem przekonana co do takiego akwarium w moim domu ;) jak pęknie (tfu tfu ) to panele do wymiany :/ Quote
*Magda* Posted January 24, 2017 Author Posted January 24, 2017 2 minuty temu, łamAga napisał: wiem na pewno że bedzie glonojad wiecej nia pamietam hahahahahahahahaha 540L koty będą miały basen z jedzeniem :D Może też to lubi :P siostry syjamskie na odległość :D Ja mam 2 glonki :P Mój Lumpek się nie interesuje, co mnie bardzo dziwi Lubi, lubi :D No, coś w ten deseń :D Quote
*Magda* Posted January 24, 2017 Author Posted January 24, 2017 1 minutę temu, łamAga napisał: Ja do teraz nie jestem przekonana co do takiego akwarium w moim domu ;) jak pęknie (tfu tfu ) to panele do wymiany :/ Nie tylko panele :P Quote
angineuuka Posted January 24, 2017 Posted January 24, 2017 zazdro takiego wielkiego akwa :D Ja chyba 80 mam :P chcialam kiedys 200l ale nie wyszło ;P Quote
łamAga Posted January 24, 2017 Posted January 24, 2017 Magda się ciesz bo ja będę miała pewnie wieczny lament Pepsi nad akwarium :P Na szczescie nie mam sąsiadow na dole tylko piwnice :P Angi nic straconego :P Quote
łamAga Posted January 24, 2017 Posted January 24, 2017 dają dodatkowe ciepełko :D Ejjj ja ide się wykąpać i położyć bo dzisiaj na prawde padam na pepę :/ mam nadzieję że szybko się ta zima skonczy i człowiek będzie bardziej ogarnięty :P Dobranoc ;) Quote
angineuuka Posted January 24, 2017 Posted January 24, 2017 1 minutę temu, łamAga napisał: dają dodatkowe ciepełko :D Ejjj ja ide się wykąpać i położyć bo dzisiaj na prawde padam na pepę :/ mam nadzieję że szybko się ta zima skonczy i człowiek będzie bardziej ogarnięty :P Dobranoc ;) nam to nie grozi, Aga! :D Quote
Patikujek Posted January 24, 2017 Posted January 24, 2017 7 godzin temu, *Magda* napisał: Nie wszystko. Dopiero co dostała nowe legowisko :P No i już też przejęte! A co do rybek to uwielbiam na nie patrzeć ale sama to chyba się nie nadaje do dbania o to. Tym bardziej jak widzę ile sąsiad moim rodziców temu poświęca. Ale np. W oceanarium w mojej okolicy mogłabym często odwiedzać tylko trochę zdzierają Quote
Ania :) Posted January 24, 2017 Posted January 24, 2017 Ja bym nie chciała rybki i w sumie nawet jak byłam mała to nigdy nie wolalam :P to tak jakby zwierza i tak nie było tylko dodatkowa robota z tym bo trzeba je czyścić :P Quote
Paulina94 Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 W moim domu rodzinnym były rybki i nigdy nie uważałam ich za super zwierzęta - nie można ich pogłaskać, jedyna "rozrywka" to patrzenie jak pływają, a trzeba czyścić akwarium :P Quote
*Magda* Posted January 25, 2017 Author Posted January 25, 2017 Widzę, że wszyscy mają podobne podejście do rybek :D Quote
mar....ka Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 rybek o takim dużym litrażu jak Madzi nie trzeba czyścic częściej niż raz w roku (niestety co tydzień wypada podmienić z dwa wiadra wody- ale to już nie taki problem). W moim domu rodzinnym były rybki, po ślubie tez długo mieliśmy (ale miłość przeszła :P) Quote
angineuuka Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 my już dłuuugo nie czyściliśmy ;P ( podmieniac w sumie tez nie..) Quote
Cerro Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 Rybki są całkiem sympatyczne, chociaż ja miałam zawsze jakieś banalne w obsłudze (mieczyki Hellera, platki, raz "bardzo skomplikowane" molinezje xD). Było to nawet ciekawe - przy odpowiedniej aranżacji także bardzo ładne - ale ponieważ byłam i jestem w domu jedynym zwierzolubem to akwarium stało w moim pokoju i przy niczym, nawet przy chomiku z ADHD, nie spało mi się tak źle. Do dzisiaj nie wiem czy mój filtr był jakiś wadliwy czy one wszystkie są takie głośne. Quote
łamAga Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 A bo my dogomaniacy to raczej gustujemy w futrzakach a nie w jakiś obslizgłych glonach :P Ja miałam filter i chodził cichutko ;) Quote
*Magda* Posted January 25, 2017 Author Posted January 25, 2017 3 godziny temu, mar....ka napisał: rybek o takim dużym litrażu jak Madzi nie trzeba czyścic częściej niż raz w roku (niestety co tydzień wypada podmienić z dwa wiadra wody- ale to już nie taki problem). W moim domu rodzinnym były rybki, po ślubie tez długo mieliśmy (ale miłość przeszła :P) Wszędzie czytam, że koło 20%, a to trochę więcej niż 2L :P Quote
Recommended Posts