Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
17 minut temu, angineuuka napisał:

mój mózg jakoś nie zapisał, ze Aga będzie miała akwa.. :p

Bo to nie będzie akwarium, tylko basen funny.gif

11 minut temu, łamAga napisał:

Biedny Theoś :D

W poznaniu ;)

Sebek sobie ujeba...ł w głowie że chce akwarium i koniec , i jak Magda mi przesłała fote to od razu pomyślałam "kurcze My to chyba jakoś podświadomie "mamy" zawsze podbne rzeczy , sytuacje " :P

Sam się daje :D

No to kawałek ;)

Bo my jesteśmy jak siostry syjamskie :D

Posted
6 minut temu, angineuuka napisał:

a jakie rybcie? ;D i jaki litraz?

wiem na pewno że bedzie glonojad wiecej nia pamietam hahahahahahahahaha 540L

5 minut temu, *Magda* napisał:

Bo to nie będzie akwarium, tylko basen funny.gif

Sam się daje :D

No to kawałek ;)

Bo my jesteśmy jak siostry syjamskie :D

koty będą miały basen z jedzeniem :D

Może też to lubi :P

siostry syjamskie na odległość :D

Posted
Przed chwilą, łamAga napisał:

łoo

Posted
2 minuty temu, łamAga napisał:

Ja mam 2 glonki :P

Mój Lumpek się nie interesuje, co mnie bardzo dziwi think.gif

Lubi, lubi :D

No, coś w ten deseń :D

Posted
1 minutę temu, łamAga napisał:

Ja do teraz nie jestem przekonana co do takiego akwarium w moim domu ;) jak pęknie (tfu tfu ) to panele do wymiany :/

Nie tylko panele :P

Posted

dają dodatkowe ciepełko :D 

Ejjj ja ide się wykąpać i położyć bo dzisiaj na prawde padam na pepę :/ mam nadzieję że szybko się ta zima skonczy i człowiek będzie bardziej ogarnięty :P

Dobranoc ;)

Posted
1 minutę temu, łamAga napisał:

dają dodatkowe ciepełko :D 

Ejjj ja ide się wykąpać i położyć bo dzisiaj na prawde padam na pepę :/ mam nadzieję że szybko się ta zima skonczy i człowiek będzie bardziej ogarnięty :P

Dobranoc ;)

nam to nie grozi, Aga! :D

Posted
7 godzin temu, *Magda* napisał:

Nie wszystko. Dopiero co dostała nowe legowisko :P

No i już też przejęte! 

A co do rybek to uwielbiam na nie patrzeć ale sama to chyba się nie nadaje do dbania o to. Tym bardziej jak widzę ile sąsiad moim rodziców temu poświęca.  Ale np. W oceanarium w mojej okolicy mogłabym często odwiedzać tylko trochę zdzierają 

FB_IMG_1485287965096.jpg

FB_IMG_1485287971525.jpg

FB_IMG_1485287983637.jpg

Posted

Ja bym nie chciała rybki i w sumie nawet jak byłam mała to nigdy nie wolalam :P to tak jakby zwierza i tak nie było tylko dodatkowa robota z tym bo trzeba je czyścić :P 

Posted

W moim domu rodzinnym były rybki i nigdy nie uważałam ich za super zwierzęta - nie można ich pogłaskać, jedyna "rozrywka" to patrzenie jak pływają, a trzeba czyścić akwarium :P

Posted

rybek o takim dużym litrażu jak Madzi nie trzeba czyścic częściej niż raz w roku (niestety co tydzień wypada podmienić z dwa wiadra wody- ale to już nie taki problem). W moim domu rodzinnym były rybki, po ślubie tez długo mieliśmy (ale miłość przeszła :P)

Posted

Rybki są całkiem sympatyczne, chociaż ja miałam zawsze jakieś banalne w obsłudze (mieczyki Hellera, platki, raz "bardzo skomplikowane" molinezje xD). Było to nawet ciekawe - przy odpowiedniej aranżacji także bardzo ładne - ale ponieważ byłam i jestem w domu jedynym zwierzolubem to akwarium stało w moim pokoju i przy niczym, nawet przy chomiku z ADHD, nie spało mi się tak źle. Do dzisiaj nie wiem czy mój filtr był jakiś wadliwy czy one wszystkie są takie głośne.

Posted
3 godziny temu, mar....ka napisał:

rybek o takim dużym litrażu jak Madzi nie trzeba czyścic częściej niż raz w roku (niestety co tydzień wypada podmienić z dwa wiadra wody- ale to już nie taki problem). W moim domu rodzinnym były rybki, po ślubie tez długo mieliśmy (ale miłość przeszła :P)

Wszędzie czytam, że koło 20%, a to trochę więcej niż 2L :P