*Magda* Posted September 20, 2016 Author Posted September 20, 2016 Ale tłumy na dogo :P "Ulizany" Theodor :D Quote
*Magda* Posted September 20, 2016 Author Posted September 20, 2016 Tak kotecek koffffffffa Nathanka :) Quote
łamAga Posted September 20, 2016 Posted September 20, 2016 Jakie te chłopaki są kochane <3 <3 <3 <3 A Nathanek ma skaze białkową ? Quote
*Magda* Posted September 20, 2016 Author Posted September 20, 2016 Jutro się okaże :/ Ale to co ma na buzi, to od śliny :P Quote
łamAga Posted September 20, 2016 Posted September 20, 2016 17 minut temu, *Magda* napisał: Jutro się okaże :/ Ale to co ma na buzi, to od śliny :P Trzymam kciuki żeby jednak alergikiem nie był ;) Własnie miałam wyzywac że brakuje tutaj jednej fotki :P <3 Quote
łamAga Posted September 20, 2016 Posted September 20, 2016 1 minutę temu, *Magda* napisał: Przecież już jest :P .... bo mnie wyprzedziłaś :P Quote
*Magda* Posted September 20, 2016 Author Posted September 20, 2016 Bo ja jestem struś pędziwiatr :D Quote
łamAga Posted September 20, 2016 Posted September 20, 2016 Teraz, *Magda* napisał: Bo ja jestem struś pędziwiatr :D Ja ostatnio jestem ślimok :P chociaz jak jest tak chłodniej to zaczynam nabierać rozpędu :P Quote
*Magda* Posted September 20, 2016 Author Posted September 20, 2016 Jaka jest Twoja prędkość maksymalna? :D Quote
łamAga Posted September 20, 2016 Posted September 20, 2016 5 minut temu, *Magda* napisał: Jaka jest Twoja prędkość maksymalna? :D 5km /h :P Nie no zaczynam sie ruszac , ale moja kondycja jest zerowa :/ wczoraj ćwiczyłam na orbitreku , wytrzymałam tylko 15 min ! dzisiaj juz było już lepiej bo 21 min buhahaha normalnie szaleństwo :P Quote
Ania :) Posted September 20, 2016 Posted September 20, 2016 2 minuty temu, dOgLoV napisał: 5km /h :P Nie no zaczynam sie ruszac , ale moja kondycja jest zerowa :/ wczoraj ćwiczyłam na orbitreku , wytrzymałam tylko 15 min ! dzisiaj juz było już lepiej bo 21 min buhahaha normalnie szaleństwo :P To i tak dobrze :p ja 5min i już nie mogę xd Quote
*Magda* Posted September 20, 2016 Author Posted September 20, 2016 25% dłużej, więc sukces :) Idę Quote
łamAga Posted September 20, 2016 Posted September 20, 2016 Teraz, Ania :) napisał: To i tak dobrze :p ja 5min i już nie mogę xd Ty nie masz po co na tym ćwiczyć :P Teraz, *Magda* napisał: 25% dłużej, więc sukces :) Idę niby tak ale to marne pocieszenie :P kurde ja też musze iść spać bo o 5 pobudka :/ dobranoc ;) Quote
*Magda* Posted September 21, 2016 Author Posted September 21, 2016 A my dziś byliśmy na wizycie kontrolnej u pediatry z Nathanem. Theodor do przedszkola nie poszedł, bo chciał jechać z nami :) Nathan w wieku 6 miesięcy ma 73.5cm i waży 9.5kg ;) Dla porównania, Theodor w tym wieku miał 70cm i ważył 8.9kg :) Mówię do lekarza: -Ale on się urodził mniejszy?! Lekarz chciał być dowcipny i mówi do mnie tak: -Może go pani nie karmić, to wtedy przestanie rosnąć :D Rozmawiałam oczywiście o moich podejrzeniach co do jego nietolerancji mleka krowiego. Powiedziałam mu wszystkie objawy, wspomniałam o tym, że z tego co pamiętam to siora też miała problem z mlekiem....Wspomniałam również, że Bogdan ma zdiagnozowaną łuszczycę i boję się, że to może być też to :/ Lekarz z całą pewnością powiedział, że to nie łuszczyca. I z tego co mu mówię, to wszystko wskazuje na nietolerancję mleka :/ Wskazania: powrót do produktów z mlekiem jak u "zdrowego" dziecka. Jak tylko wrócą objawy, to ja mam wrócić do mleka dla alergików i odstawić inne produkty mleczne. Wszystko się uspokoi, to znowu podać coś z mlekiem. I tak w koło, aż organizm się przyzwyczai i nie będzie traktował mleka krowiego jak wroga ;) Dostaliśmy też receptę na maść, którą mam go smarować, żeby pozbyć się tego co jeszcze mu zostało na ciele ;) W Polsce odstawia się całkowicie produkty krowie, tu jak widać nie. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze ;) Mamy tu w słoiczkach kaszkę mannę waniliową, czekoladową, z owocami....Oczywiście na mleku. Theodor tę mannę uwielbiał, Nathan też zanim musiałam ją odstawić :/ No i jako że mieliśmy wrócić do mleka, to na deser Nathan dostał kaszkę mannę ;) Po podaniu pierwszej łyżeczki, jak Nathan poczuł co dostał, to tak się zajadał, że nie nadążałam z karmieniem :D Pochłonął cały słoiczek w niecałe 10 minut :) Quote
łamAga Posted September 21, 2016 Posted September 21, 2016 Oby jego organizm szybko zaakceptował mleko krowie bo takie kombinowanie żywieniowe jest męczące :/ My Fabianowi też podajemy juz w sumie wszystko i problemy skórne zniknęły ;) Ale masz dziwne dzieci że kaszke lubia :P ja pamietam jak byłam mała to nie znosiłam kaszki , zawsze brat za mnie zjadał całą porcję :D Quote
*Magda* Posted September 21, 2016 Author Posted September 21, 2016 Co do kaszek, mleka, szpinaku i innych "dziwnych" rzeczy, to dzieci mają smaki po mnie ;) Ja lubiłam i nadal lubię. Moje dzieci również. Bogdan mleka nie pija, nie jada manny. Zjada tylko jogurty. Ewentualnie mleko krowie wypije tylko jak zrobię koktajl z truskawek na mleku. A my z Theodorem tak lubimy mleko, że litr dziennie nam nie wystarcza :D Quote
łamAga Posted September 21, 2016 Posted September 21, 2016 1 minutę temu, *Magda* napisał: Co do kaszek, mleka, szpinaku i innych "dziwnych" rzeczy, to dzieci mają smaki po mnie ;) Ja lubiłam i nadal lubię. Moje dzieci również. Bogdan mleka nie pija, nie jada manny. Zjada tylko jogurty. Ewentualnie mleko krowie wypije tylko jak zrobię koktajl z truskawek na mleku. A my z Theodorem tak lubimy mleko, że litr dziennie nam nie wystarcza :D Kurcze ja lubie mleko ale jestem zbyt leniwa żeby je "jeść" zazwyczaj konczy sie na tym że kupuje litr mleka , zjem raz płatki na mleku a reszta się skwasi :/ poza tym mleko już nie smakuje jak mleko :/ Quote
*Magda* Posted September 21, 2016 Author Posted September 21, 2016 6 minut temu, dOgLoV napisał: Kurcze ja lubie mleko ale jestem zbyt leniwa żeby je "jeść" zazwyczaj konczy sie na tym że kupuje litr mleka , zjem raz płatki na mleku a reszta się skwasi :/ poza tym mleko już nie smakuje jak mleko :/ Zależy jakie mleko kupujesz :P Jak jestem w PL to piję tylko Łaciate Junior bo ma 3.8%, a tu to minimum 3.5% tłuszczu biorę. Mleka o niższej zawartości tłuszczu jest mniej smaczne, i ma mniej wartości odżywczych :P Quote
łamAga Posted September 21, 2016 Posted September 21, 2016 Teraz, *Magda* napisał: Zależy jakie mleko kupujesz :P Jak jestem w PL to piję tylko Łaciate Junior bo ma 3.8%, a tu to minimum 3.5% tłuszczu biorę. Mleka o niższej zawartości tłuszczu jest mniej smaczne, i ma mniej wartości odżywczych :P Ja kupuje łaciate ale normalne , szczerze to junior jeszcze nie widziałam , pewnie dlatego że sie nie zastanawiałam nad procentami w mleku :P Quote
*Magda* Posted September 21, 2016 Author Posted September 21, 2016 2 minuty temu, dOgLoV napisał: Ja kupuje łaciate ale normalne , szczerze to junior jeszcze nie widziałam , pewnie dlatego że sie nie zastanawiałam nad procentami w mleku :P No to poszukaj :P Zawartość tłuszczu jest bardzo ważna i nie tylko chodzi o walory smakowe :P Im więcej tłuszczu, tym więcej wapnia, potasu, magnezu, wszelkich witamin... Same plusy :) Quote
łamAga Posted September 21, 2016 Posted September 21, 2016 Tak kolorowe pudełko powinno mi się rzucić w oczy , na pewno takiego nie widziałam , juro obczaje w intermarche bo w biedronce to na pewno nie ma w tesco też wątpie żeby było ;) Quote
Aleksa. Posted September 21, 2016 Posted September 21, 2016 A czemu sama nie zrobisz kaszki ze świeżymi owocami? :) Quote
Recommended Posts