Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej, głowa do góry, Madziu. Wierzę, że dasz radę. Jak moja mama z trojgiem maluchów dała radę, to Ty też z dwojgiem sobie poradzisz :)

Posted

pewnie antybiotyk dostanie, ja zawsze smaruję też Vick VapoRub (czy jak mu tam), smaruję też stopy i zakładam skarpetki. Co do tempki, też zbijam wcześniej, potem ciężko by mi było z wysoką (czasem tak bywa, że muszę naprzemiennie Ibuprom z paracetamolem, bo zbić nie idzie).

Posted

I byliśmy w szpitalu :/

Dziś popołudniu miał 38'C, choć 2h wcześniej dałam mu paracetamol.

3h siedzenia i czekania :mdleje: Zbadany przez 2 lekarki, zrobione badanie krwi.

Jedyne co się okazało, to czerwono w uszach i w gardle :/

Ale antybiotyku brak. Dostał tylko inne krople do nosa i inhalator.

Posted

Ja już dziś nie miałam siły panikować, tylko chciałam siąść i płakać :(

Gdybym nic nie robiła, to ok ;) Ale kuźwa, w czwartek u lekarza. Dziś niedziela, a ja poprawy jakoś wielkiej nie widzę :/

I coś czuję, że na dzisiejszym pobycie w szpitalu się nie skończy :/

Posted

a byłaś u lekarza ???żeby na płucka nie poszło (Łukasz miał zapalenie płuc - jako dwulatek, wylądowaliśmy w szpitalu :( )

Byłam w czwartek, płuca czyste. I wczoraj w szpitalu, też lekarka stwierdziła, ze płuca czyste.

Ja właśnie boję się, że to może być bezobjawowe zapalenie płuc :/

Już dziś Bogdanowi powiedziałam, że czekam do środy i jak nie będzie znaczącej poprawy, to jadę ponownie do pediatry i będę nalegała na RTG płuc

Posted

boshe wtedy nam powiedzieli w szpitalu, że Łukasz ma wadę serca- wyszło znacznie powiększone na rtg (jednakże konsultacje z kardiologiem mogłam przeprowadzić najwcześniej za miesiąc, po prostu wszystko musiało wrócić do normy, by usg było wiarygodne). Cały miesiąc ryku, nerwówki i okazało się że Łukasz ma serce ok, tyle że położone niestandardowo, bo na środku klatki na przeponie (dlatego na prześwietleniu wychodziło takie duże :P)