Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

magdabroy napisał(a):
Całkiem dobrze, tylko śpiąca jestem, bo źle sypiam :placz:

A ja do pracy nie idę :eviltong: Zgłaszam dziś kolejne chorobowe :eviltong:

Oooo jak dobrze, też bym poleniuchowała chętnie ;)

Posted

bira napisał(a):
Kochana to jak bedziesz miala przyjechac to sie jakies szamanskue modly odprawi i moze to poskutkuje ;-)

Tak się zastanawiam nad weekendem na święto królowej (wypada w poniedziałek ;)), więc 3 dni weekendu, aż szkoda marnować na siedzenie w domu. No i wtedy już pogoda powinna być bardziej zrównoważona :D
Narazie to jest tylko mój plan w głowie. Jeszcze nawet nie spomniałam o tym Bogdanowi :D

Posted

Vilena napisał(a):
Oooo jak dobrze, też bym poleniuchowała chętnie ;)

Ale ja za kilka miesięcy nie będę miała weekendów, spokojnych nocy, wakacji itp. A Ty będziesz mogła poleniuchwać ;) Iwtedy to ja będę Tobie zazdrościć :eviltong:

Posted

A ja to taki spioch jestem ze spalam do 9tej a i tak jestem mega niewyspana i tez Ci zazdroszcze wolnego bo jak pomysle o dzisiejszej nocce to juz mi sie nie chce :roll:

Posted

dOgLoV napisał(a):
A ja to taki spioch jestem ze spalam do 9tej a i tak jestem mega niewyspana i tez Ci zazdroszcze wolnego bo jak pomysle o dzisiejszej nocce to juz mi sie nie chce :roll:

O 9 to ja już byłam po spacerku z Torą :)

Trochę dziwnie masz te nocki, że zaczynasz w poniedziałek, a kończysz w sobotę rano :roll: Tutaj i ja (jak miałam nocki) i znajomi w innych firmach jak mają nocki, to zaczynają w niedzielę, a w piątek rano już jest weekend :multi:

Posted

magdabroy napisał(a):
O 9 to ja już byłam po spacerku z Torą :)

Trochę dziwnie masz te nocki, że zaczynasz w poniedziałek, a kończysz w sobotę rano :roll: Tutaj i ja (jak miałam nocki) i znajomi w innych firmach jak mają nocki, to zaczynają w niedzielę, a w piątek rano już jest weekend :multi:

U nas jak zaczynamy nocki w niedziele to znaczy ze sa nadgodziny i tak schodzimy z nocek w sobote rano :roll:
kiedys bylo tak ze zaczynalismy w niedziele i mielismy konczyc w piatek ale zawsze i tak nas prosili zebysmy jednak jeszcze przyszli z piatku na sobote wiec teraz jestesmy szczesliwi ze zaczynamy w poniedzialek bo to oznacza jedną nocke mniej :multi:

Posted

U nas też się zdażają dodatkowe nocki, ale nie są to częste przypadki. Na jesieni było tego dość sporo, a nawet maszyny nie stawału wogóle chyba przez ostatnie 4 miesiące roku. Pracowaliśmy nawet z soboty na niedzielę :roll: To dopiero masakra, 3 zmiany przez 7 dni w tygodniu :crazyeye:
Jestem ciekawa jak zareaguje mój szefuncio jak mu zadzwonię w południe, że nie przychodzę do pracy. Pewnie się wkurzy, bo ostatnio mamy coraz gorsze stosunki :roll: Raz mi nawet zagroził, że jak nie wrócę do pracy, to wstrzyma mi wypłatę :angryy: Więc spodziewam się, że w marcu wypłaty nie dostanę :mad::shake:

Posted

magdabroy napisał(a):
Ale ja za kilka miesięcy nie będę miała weekendów, spokojnych nocy, wakacji itp. A Ty będziesz mogła poleniuchwać ;) Iwtedy to ja będę Tobie zazdrościć :eviltong:

No tak :) Ale za to Ty doznasz wspaniałego uczucia w momencie narodzin i cudu macierzyństwa! :cool3: :loveu:
A w weekendy i tak pracuję... wolnej soboty nie miałam od października :placz: Jedynie niedziele :razz:

Posted

Vilena napisał(a):
No tak :) Ale za to Ty doznasz wspaniałego uczucia w momencie narodzin i cudu macierzyństwa! :cool3: :loveu:
A w weekendy i tak pracuję... wolnej soboty nie miałam od października :placz: Jedynie niedziele :razz:

Ciebie też to czeka w przyszłości :evil_lol:

Posted

magdabroy napisał(a):
U nas też się zdażają dodatkowe nocki, ale nie są to częste przypadki. Na jesieni było tego dość sporo, a nawet maszyny nie stawału wogóle chyba przez ostatnie 4 miesiące roku. Pracowaliśmy nawet z soboty na niedzielę :roll: To dopiero masakra, 3 zmiany przez 7 dni w tygodniu :crazyeye:
Jestem ciekawa jak zareaguje mój szefuncio jak mu zadzwonię w południe, że nie przychodzę do pracy. Pewnie się wkurzy, bo ostatnio mamy coraz gorsze stosunki :roll: Raz mi nawet zagroził, że jak nie wrócę do pracy, to wstrzyma mi wypłatę :angryy: Więc spodziewam się, że w marcu wypłaty nie dostanę :mad::shake:

Są dwie strony pracujacych weekendów zła bo czlowiek jest wiecznie zmeczony i zero czasu dla siebie i bliskich a ta dobra to wieksze wypłaty ;)

Ty sie nie przejmuj szefem , ważne ze dzidzia nie musi sluchac tych hałasów , a pieniadze to nie wszystko , jeszcze masz męża :loveu:

Vilena napisał(a):

Mnie tez to czeka jak tylko sie zamowienia zwieksza to bedziemy pracowali w soboty i niedziele , w sobote na rano a w niedziele juz na nocke to bedzie znowu jazda :roll:

Posted

dOgLoV napisał(a):

Ty sie nie przejmuj szefem , ważne ze dzidzia nie musi sluchac tych hałasów , a pieniadze to nie wszystko , jeszcze masz męża :loveu:

Wypłaty mi całkiem zabrać nie może :shake: Ja ją dostenę, ale z opóźnieniem :roll: Mam dość dobry kontakt ze swoim byłym szefem i wiem, że może wstrzymać mi wypłatę, ale i tak ją będzie musiał mi wypłacić ;)
Póki co będę prosić o kolejną wizytę u lekarza pracy ;) Zobaczymy czy i kiedy się uda to załatwić. Jak nie, to sama wyślę pismo do urzędu o ponowną decyzję lakarza pracy, bo mam taką możliwość.

Posted

magdabroy napisał(a):
Wypłaty mi całkiem zabrać nie może :shake: Ja ją dostenę, ale z opóźnieniem :roll: Mam dość dobry kontakt ze swoim byłym szefem i wiem, że może wstrzymać mi wypłatę, ale i tak ją będzie musiał mi wypłacić ;)
Póki co będę prosić o kolejną wizytę u lekarza pracy ;) Zobaczymy czy i kiedy się uda to załatwić. Jak nie, to sama wyślę pismo do urzędu o ponowną decyzję lakarza pracy, bo mam taką możliwość.

Dokładnie , trzeba walczyc o swoje ;)

Posted (edited)

Rozmowa z szefuńciem poszła całkiem dobrze ;) Czekam na kolejną wizytę u lekarza pracy ;)

Edit: dzień już ustalony ;) czwartek, godz. 16 mam spotkanie z lekarzem pracy. Boję się :nerwy:

Wiosna idzie wielkimi krokami :loveu:

Poranny spacerek :)

Domowe ;)

Edited by magdabroy
Posted

Dla spragnionych Lumpka też coś się znajdzie :D

A to był mój torcik urodzinowy (czekoladowy) :loveu:

I pochwalę się moim najnowszym nabytkiem :loveu: Ma 110cm :bigcool:

Posted

Oooo zdjecia futrzaczkow :loveu::loveu::loveu::loveu:

Torcik piekny :loveu: wyglada apetycznie mimo iz nie lubie tortów :evil_lol: chyba ze sa smietanowe ;)

Co do storczyków , ostatnio Sebastian byl sie pytac w kwiaciarni po ile maja niebieskie storczyki bo w marketach sa w cenie 68 zł a pani powiedziała ze nie ma i odradza bo one sa sztucznie barwione i jak kwiatek przekwitnie to wypuści białe kwiatki :roll:

Posted

dOgLoV napisał(a):
Oooo zdjecia futrzaczkow :loveu::loveu::loveu::loveu:

Torcik piekny :loveu: wyglada apetycznie mimo iz nie lubie tortów :evil_lol: chyba ze sa smietanowe ;)

Co do storczyków , ostatnio Sebastian byl sie pytac w kwiaciarni po ile maja niebieskie storczyki bo w marketach sa w cenie 68 zł a pani powiedziała ze nie ma i odradza bo one sa sztucznie barwione i jak kwiatek przekwitnie to wypuści białe kwiatki :roll:

To był torcik z gorzkiej czekolady, więc nie był taki słodki :)

Co do niebieskich i fioletowych storczyków, to niestety to prawda :( Są barwione np. atramentem :placz: Bogdan jest ogrodnikiem i dlatego nie che mi kupować takich "nietypowych" (czyt. sztucznych) kolorów, bo takie w naturze nie występują. A biały kwiat jest najłatwiej zafarbować, dlatego kolejne kwiaty na bank byłby białe :-(

Posted

[quote name='dOgLoV']Ehhhh szkoda :/ bo niebieskie storczyki sa przepiekne :loveu::loveu::loveu::loveu:

Niech Sebastian idzie do kwiaciarni i niech Ci zamówi Dendrobium Himezakura Sanokku :loveu: Nie wiem ile jest dostępnych kolorów (napewno jest biały i purpurowy), ale jest piękny :loveu::loveu::loveu:

Porównałam oba pisma, które dostałam w sprawie stawienia się u lekarza pracy i wychodzi na to, że kolejną wizytę mam z innym lekarzem ;) Pytanie czy będzie ludzki czy nie ludzki :roll:

Posted

dOgLoV napisał(a):
ooo jakie sliczne :loveu: nie wiedzialam nawet ze takie istnieją :lol:

jak bedzie nieludzki to my dogomaniacy go dopadniemy :evil_lol:

Ja dostałam tego kwiatka w spadku po poprzednim lokatorze (jak wynajmowaliśmy mieszkanie). Wtedy nie wiedziałam nawet, że to storczyk :shake: Jakoś znalazłam zdjęcie i nazwę w internecie i tak zaczęła się moja mołość do storczyków :loveu: I tak już ponad 8 lat :p Ja mam kwitnącego na biało, takiego samego kupiłam szwagierce, bo chciała mi ukraść mojego :evil_lol:

To mam już szykować nocleg dla dogomaniaków?? Bo mam przeczucie, że to jeszcze nie koniec jeżdżenia do nich :roll:
Pocieszam się, że Bogdan ze mną pojedzie :cool3: Tak więc będę ściemniać, że mam problemy też za kierownicą ;) A co się z tym wiąże? To, że nie mam jak jeździć bezpiecznie do pracy :evil_lol:

Posted

magdabroy napisał(a):
Ja dostałam tego kwiatka w spadku po poprzednim lokatorze (jak wynajmowaliśmy mieszkanie). Wtedy nie wiedziałam nawet, że to storczyk :shake: Jakoś znalazłam zdjęcie i nazwę w internecie i tak zaczęła się moja mołość do storczyków :loveu: I tak już ponad 8 lat :p Ja mam kwitnącego na biało, takiego samego kupiłam szwagierce, bo chciała mi ukraść mojego :evil_lol:

To mam już szykować nocleg dla dogomaniaków?? Bo mam przeczucie, że to jeszcze nie koniec jeżdżenia do nich :roll:
Pocieszam się, że Bogdan ze mną pojedzie :cool3: Tak więc będę ściemniać, że mam problemy też za kierownicą ;) A co się z tym wiąże? To, że nie mam jak jeździć bezpiecznie do pracy :evil_lol:

Moja mama ma tez świra na punkcie storczyków :loveu:

ooo widzisz jaki pomysl , tylko zeby nie zaproponowali Ci kierowcy :evil_lol:

a nocleg mozesz szykowac :evil_lol:

Posted

dOgLoV napisał(a):

ooo widzisz jaki pomysl , tylko zeby nie zaproponowali Ci kierowcy :evil_lol:

O to się nie martwię ;)

kalyna napisał(a):
to weźcie jeszcze Torę jak psa asystenta :D :D :D
i zwolnienie musi być do końca ciąży :)

To może jeszcze mam białą laskę ze sobą zabrać :cool3: