BeataJ Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 maciaszek napisał(a):To ostatnie jest takie... takie... jakby ona już miała dom, kochającego właściciela... Aż nie chce się wierzyć, że bidula ciągle w schronie :(. Hm......dokladnie....niestety nie moge jej wziac....ale gwarantuje, ze z kazdym normalnych, kochajacym psy czlowiekiem tez bedzie sie tak pieknie bawila. Mam jeszcze filmiki, postaram sie wieczorkiem wstawic. Quote
Jasza Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Na tym ostatnim zdjęciu, to Bazylka taka malusia jakaś...:loveu::roll: Pana podczytującego - witamy i zapraszamy do ujawnienia się.:cool3::cool3::cool3: Quote
VitisVini Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Jasza napisał(a):Na tym ostatnim zdjęciu, to Bazylka taka malusia jakaś...:loveu::roll: No przeca cały czas mówiłam,że mała:p Quote
maciaszek Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 Vitisku, wysłałam Ci mail :). Powiem Wam, w sekrecie, że Bazylce szykuje się bardzo ładne allegro :) Quote
VitisVini Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Hej dziewczęta, wzięłam się za świąteczne przemeblowanie i właśnie z trudem odgruzowałam komputer spod tego bałaganu. maciaszku , dzięki za maila, masz rację w aukcji trzeba wpisać dog argentyński też. A aukcja będzie z kolczykami, w sumie żeby sprawdzić czy jakiś przedmiot wystawiony z Bazylką spowoduje więcej wejść- bo sama Bazylka radziła sobie nieżle, 702 wejścia na ostatniej aukcji. Myślę, że trzeb je wystawić za 5 zł( oczywiście licytacja), na 14 dni i jechane, Konto będzie podane na Irasiad, ale aukcja nie charytatywna bo nam zdejmą, jak mówi maciaszek a ona się zna:lol: maciaszku co z tymi opłatami za aukcję, tam sporo zdjęć będzie??? No i prowizja w razie sprzedaży. To potem musimy ci to jakoś wynagrodzić, nie ma to tamto:p Pogoda u nas piękna, ale chyba w Wielką Sobotę nie dam rady do schronu bo mnie w domu zabiją:shake: Już mi smutno,że moje piesy będą czekać a tu nic... Quote
maciaszek Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 Prowizja za wystawienie aukcji (nawet z kilkoma zdjęciami) to jakieś grosze są. Najwięcej, jak dotąd, policzyło mi 1,20 zł. Tu, z racji ceny wystawianego przedmiotu pewnie będzie więcej, ale przecież nie jakieś miliardy ;). Prowizja od sprzedaży to inna bajka, ale ona też jakaś bardzo wysoka nie jest. Zobaczymy za ile kolczyki się sprzedadzą, ale myślę, że dam radę zafundować Bazylce tą prowizję. Taki prezent świąteczny? :) Myślę też (o matko, jeszcze mózg mi się przepali... :evil_lol:), że za takie kolczyki można spokojnie dać wywoławczą wyższą. Za ile byś je wystawiła np. na bazarku? Quote
maciaszek Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 Nie ma linku, bo na razie nie ma aukcji. Najpierw musimy zadecydować za ile ją wystawić ;). Quote
VitisVini Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 No nie wyrabiam się z tymi świętami,sorry ale nie miałam nawet kiedy kompa odpalić. maciaszku wystawiaj za wywoławczą 5 zł- biżuterii jest bardzo dużo i wyższa cena może zniechęcić "zaglądaczy".A jak ktoś zalicytuje to potem już pójdzie samo jakoś. Kochani , życzę WAM SPOKOJNYCH ŚWIĄT- "egoistycznie" przeznaczonych tylko dla WAS i Waszych najbliższych- niech to całe zło świata, z który borykamy się na co dzień, przez tę chwilę zostanie zapomniane , jakby nigdy nie istniało,jakby lew miał spocząć obok baranka, a wszelkie stworzenie pasłoby się trawą polną. I żadnych schronisk w tym nowym dwudniowym świecie:fadein: Naładujcie akumulatory wiosną, słońcem i dobrymi myślami, żebyśmy od wtorku mogli to ciągnąć dalej. Happy Alleluja:multi: Quote
maciaszek Posted April 23, 2011 Author Posted April 23, 2011 Piękne życzenia Vitisku :loveu:. Wzajemnie! Aukcyję postaram się wystawić jutro/pojutrze. Quote
Jasza Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 Piękne, piekne zyczenia! Dziękujemy i wzajemnie! Bazylio - obyś w kolejne święta nie pamiętała co to schronisko! Quote
maciaszek Posted April 25, 2011 Author Posted April 25, 2011 Jest nowe allegro: http://allegro.pl/dlugie-kolczyki-frywolitki-i-dog-argentynski-i1582494840.html Nie napisałam, że Bazylka jest gratis do kolczyków, bo zgodnie z regulaminem, jeśli ktoś by kupił kolczyki to byśmy Bazylię musieli mu bez dyskusji dać. Zerknijcie czy wszystko jest ok i dajcie znać. Aha, jeśli wpłata ma być na konto Irasiad to tam też pójdzie kasa na wysyłkę kolczyków. Wzięłaś to Vitisku pod uwagę? I jaką przesyłkę wyślesz kolczyki? Napisałam na allegro, że poleconym ekonomicznym, ale nie wiem czy dobrze zrobiłam ;). Quote
VitisVini Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 No to faktycznie, byłaby wtopa z tym gratisem:oops: Aukcja fajna, już mamy jednego licytującego.Cena wysyłki - to priorytet w sumie za tę kasę miał być ale to aż takiego znaczenia nie ma. Ano fakt, pieniądze pójdą za wysyłkę też do Iry, ale chyba dam radę;) Quote
maciaszek Posted April 26, 2011 Author Posted April 26, 2011 Jakoś mało wyświetleń, jak na razie... Dopiero 38. Quote
maciaszek Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 No i Bazylka dorobiła się drugiego allegro ;) http://allegro.pl/dog-argentynski-suka-posluszna-spokojna-lagodna-i1585854675.html Wystawiłam je dla innego argentyna w potrzebie, ale pies jest w schronisku na Paluchu, a Paluch nie zgadza się na ogłaszanie psów na allegro, więc podmieniłam piesy i teraz piękna Bazylia ma kolejne ogłoszenie. Jeszcze przez jakiś czas mogą się wyświetlać zdjęcia tamtej psiny, ale pewnie lada moment allegro zaakceptuje zmianę i będzie widać już tylko małą białą :). Quote
Jasza Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Widać Małą Białą, widać. Allegro cudne. Kolczyki frywolne ty zdziałałaś Vitis?? Łał. Quote
VitisVini Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Jasza napisał(a): Kolczyki frywolne ty zdziałałaś Vitis?? Ano ja. Ale chyba bez kolczyków wyświetleń jest więcej- z tego wniosek,że psy powinny " iść" lepiej niż biżuteria:-o Dzięki maciaszku za drugą aukcję.Jak teraz znowu nic nie wyjdzie to chyba się stracę:eviltong: bo mnie już depresja ogarnia bazylkowa. Quote
Jasza Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Zrobiłam Bazylce wydarzenie. Na FB. Chyba już ma, ale będzie miała drugie w takim razie. http://www.facebook.com/event.php?eid=120073301404935 Quote
Aga - Czakra Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 na FB jest na profilu Fundacji Irasiad-Zagubionym w psach do adopcji raz jako Bazylka raz jako Argentynka, ale jakoś mało kogo wzruszyła. Niemniej jednak bardzo dzięujemy za wydarzenie Quote
_ogonek_ Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Zapraszam na bazarek ogłoszeniowy dla Rokiego z irokezem i Dinusia bez oczka. Pakiet 40 ogłoszeń, niedrogo. [url]http://www.dogomania.pl/threads/206926-Bazarek-OG%C5%81OSZENIOWY-na-Rokusia-i-Dinusia-do-13-maja!!!?p=16788350#post16788350[/url] Quote
VitisVini Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Jejku jeden bez oczka a drugi z irokezem- aż strach zaglądać, dzisiaj nie mam już sił. Melduję się tradycyjnie poschronowo I tradycyjnie ( niestety to już chyba będzie tradycja) Bazylka w kwiatach 2011 [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images43.fotosik.pl/835/f32aac01a297366e.jpg[/IMG][/URL] a tu sobie odpoczywam i wyglądam tak jakoś wdzięcznie i niewinnie jak młoda panienka prawda? [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images45.fotosik.pl/836/b5ea8e31b6ef9061.jpg[/IMG][/URL] Bazylka stęskniona, bo przez Święta nas nie było,skakała tak ,że aż mam szramę na brodzie ( trzeba tu uważać bo ona skacze człowiekowi do twarzy i nawet ząb by mogła wybić z tej radości ogromniastej) potem poszalała trochę na spacerku, znalazła w trawie kawałek jakiegoś zwierzęcia, o matko jeszcze był całkiem świeży i chciał pożreć ale pouczona, odstąpiła bez zbytniego oporu Uszka i ogonek nawet całkiem całkiem dzisiaj były.Na koniec spryskałam jeszcze ogon takim opatrunkiem w spray i Bazylka nie mogła mi darować,że ją nastraszyłam tym syczącym czymś. Na następny raz przygotuję takie wizytówki, zdjęcie i opis i przyczepimy w koszulce na boksie,żeby ludzie mogli o niej coś się dowiedzieć-że też mi to wcześniej do głowy nie przyszło!:oops: Quote
Recommended Posts