Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

na "terierkowie" dziewczyny WSTĘPNIE odczytały nr tatuażu . Zobaczyły (nie wiem jakim cudem :crazyeye: ) 139A czyli Białystok. A właściciel ma pokazać papiery:mad: a nie, przyjdzie i powie ,że on właściciel :lol:

• Replies 306
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

joanna83 napisał(a):
Skoro tatuaż rozszyfrowany to trzeba dotrzeć do hodowcy, a ten poda dane właściciela/skontaktuje się z nim sam i wszystko będzie jasne.

Jeżeli to ten nr :roll: jest jeszcze drugi (110N-Rzeszów). Jutro tam będę dzwonić. Zobaczymy:roll: Dziewczyny z terierkowa mają jeszcze dać znać hodowcom. W ogóle równe babki i chętne do pomocy psiaczkom :loveu:

Posted

W Białymstoku są tylko dwie hodowle foków krótkowłosych, już do nich napisałam, można jeszcze przedzwonić. Jeśli hodowcy nie poznają swojego psa to znaczy,że tatuaż nie jest białostocki i trzeba szukać*dalej.

Tutaj jest link do sekcji terierów w Białymstoku
http://www.zkwp.bialystok.pl/hodowle.teriery.html

Są*dwie hodowle. Leśny Radar i Złamany Szeląg... Może inne strony zkwp też*mają taki spis hodowlii.
Wiadomość wysłałam do
-Leśny radar
-Zlamany Szeląg
-Hodowla Zimnochów ( Tykocin)
-Bobrowa Kielnia
-W Pogoni za marzeniem
-Wróć do mnie
-Typhoon
-Jamador
-Czeczuga
-Goszczpol
-Ganis

Może hodowcy prześlą dalej... Zanim wysłalam to sama dostałam na swojego maila wiadomość o foksiku*od hodowli foksterierów krótkowłosych Marina Baltica. Oni zaś*dostali ją od odziału ZKwP w Sopocie. Więc widzę,że Sopot zadzialał....

Posted

hanik dzięki tobie wczoraj późnym wieczorem odebrałam telefon od hodowcy, który rozpoznał psa.

Piesek pochodzi z hodowli "Leśny Radar" urodził się tamtej jesieni miał imię Tornado. Oczko stracił jeszcze jak był szczeniakiem, został sprzedany myśliwemu z Bielska Podlaskiego.

Czekam na telefon od właściciela.

Posted

To skoro myśliwy brał go bez oczka to jest szansa, że i teraz go odbierze... A szkoda, bo już zdążyłam się w Młodym zakochać :oops: Wiecie, dziewczyny, jak byście miały problem ze znalezieniem mu domku, to walcie jak w dym - będę kochać jak własne :cool3:

Posted

hanik napisał(a):

Może hodowcy prześlą dalej... Zanim wysłalam to sama dostałam na swojego maila wiadomość o foksiku*od hodowli foksterierów krótkowłosych Marina Baltica. Oni zaś*dostali ją od odziału ZKwP w Sopocie. Więc widzę,że Sopot zadzialał....

Wiecie co? Wczoraj jak rozsyłałam @ do wszystkich związków Kynologicznych tak myślałam sobie..."a co to da wysyłanie do Sopotu?" a tu proszę :multi: Ale równa babka ta z Sopotu(Beata). Bo i na @ odpisała i zaangażowana widać.SUPER
Kaszanka, jak facet zadzwoni do Ciebie to przedstaw sytuację, że jest jedna chętna :oops: gdyby ew. pies był nieużytkowy dla myśliwego. Chyba ,że Pańcio szukał i tęsknił :loveu: I koniecznie powiedz o adresatce!:mad:

Posted

gawronka napisał(a):
Wiecie co? Wczoraj jak rozsyłałam @ do wszystkich związków Kynologicznych tak myślałam sobie..."a co to da wysyłanie do Sopotu?" a tu proszę :multi: Ale równa babka ta z Sopotu(Beata). Bo i na @ odpisała i zaangażowana widać.SUPER
Kaszanka, jak facet zadzwoni do Ciebie to przedstaw sytuację, że jest jedna chętna gdyby ew. pies był nieużytkowy dla mysliwego. Chyba ,że Pańcio szukał i tęsknił :loveu:

to może poniesie koszty tymczasowania? transport do weta na przegląd itp.
jak ja nie lubie myśliwych........

Posted

gawronka napisał(a):
Chyba ,że Pańcio szukał i tęsknił :loveu: I koniecznie powiedz o adresatce!:mad:

Też mam taką nadzieją. Ale jakoś on widać że w domu z dziewczynkami moimi to czuje się rewelacyjnie - aż żal oddawać znów na łowy. ;)

Poza tym jak piłką się bawi to faktycznie ma problem z tym ograniczonym polem widzenia, poza tym szybki jak każdy foks biegiem wszystko robi i zdarza mu się na spacerku stuknąć w drzewo, albo kosz na śmieci, wiec nie wiem czy jak znów w lesie będzie to taki dla niego luksus :(

I albo żadnej komendy nie był uczony , albo jak to teriery - uparty bardziej niż osioł nic nie chce wykazywać. Ale po kilku ćwiczeniach reaguje na komendę "siad"

Posted

:lol::lol::lol: Kurcze jak się cieszę. No to trzeba powiedzieć, że dziewczyny z terierkowa miały oko, że dopatrzyły się tatuażu ZkwP Białystok...

W sprawie adresówki, to mogę*mu zrobić, jeśli właściciel wyrazi chęć...

Posted

kaszanka napisał(a):
oczywiście - i nie myślcie - że na jego jedne hasło psa mu od ręki wydam. Nie nie - nie martwcie się.

Aniu, jak właściciel udowodni,że to jego pies to wielkiego wyboru nie ma :shake: jedyne co można to prosić, przekonywać o dobrym domku przy ciepłym piecu :cool3: I koniecznie adresówka(hanik się zaoferowała :p ) bo następnym razem piesek może nie mieć tyle szczęścia :mad:

Posted

Mówiłam,ze tylko terierkowo poradzi z odczytaniem tatuażu:razz:
Haniu wielkie dzieki za odzew:buzi:
Mam tylko nadzieje,ze Panu zależy na odzyskaniu psa,tylko dlaczego go nie szukał:roll:

Posted

kaszanka napisał(a):
Na razie cisza....

kaszanka, może przedzwoń do tego hodowcy? Wiesz, może przez pomyłkę podał źle nr tel do Ciebie a może właściciel źle zapisał albo po prostu właściciel nie chce już pieska. Poproś, może da Ci nr bezpośrednio do właściciela? jakieś to dziwne....:mad: ja po swoją suńkę to tego samego wieczora bym pojechała:evil_lol:

Posted

soniamalutka napisał(a):
Trzeba dobrze sprawdzić tego właściciela bo może on wcale nie jest jego wart skoro tyle czasu go nie szukał.Przecież jak był tu z psem na polowaniu i on mu zginął to powinien wiedzieć gdzie go szukać a nasz miejscowy myśliwy mówił ,że do niego nikt nie zgłaszał zaginięcia.Polowania są w niedzielę ja znalazłam małego w czwartek więc to masa czasu na szukanie a tu cisza.

Dlatego pisałam,że zadzwonić i niech powie konkretnie : że chce albo że nie chce bo np. nie nadaje się do polowania , podpisze zrzeczenie się a dobry domek już czeka :)