Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 306
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Znalazłam jeszcze coś takiego : [URL="http://dziennik.lowiecki.pl/forum.php?f=13&t=40420&numer=891"]http://dziennik.lowiecki.pl/forum.ph...0420&numer=891[/URL] . Kaszanka, jak już zabierzesz psa to może podrzucić go po drodze do hodowcy (któregokolwiek). Oni bardzo dobrze odczytują tatuaże. Najważniejsza jest LITERA, wtedy będzie wiadomo z którego województwa a stamtąd prosta droga do hodowcy. Ależ ta teściowa....

Posted

[B]Kaszanka [/B][url=http://smajliki.ru/smilie-1067387175.html][img]http://s17.rimg.info/818e34877fc01763a227600ce398173e.gif[/img][/url], dziękujemy.

Posted

Ciotki, wzór tatuażu dla naszego województwa to : 000A, więcej informacji w Zw.Kynologicznym w Białymstoku ul.Jurowiecka 33 we wt, czw. 10-13, sr.,pt. 16,30-19.
U hodowców też można szukać, ale u którego ,u wszystkich?

Posted

[quote name='gawronka']Skoro został znaleziony koło Wyszkowa to równie dobrze, może być z woj. mazowieckiego (chyba ,że to inny Wyszków :/ )[/QUOTE]
Wyszki, nie Wyszków. Te Wyszki to kierunek Doktorce, Strabla. . ., a on był dokładnie w lesie przy wsi Łapcie i Mulawicze, tak bliżej Bielska Podlaskiego, coś ok 12 km od Biela.

Posted

[quote name='Pipi']Wyszki, nie Wyszków. Te Wyszki to kierunek Doktorce, Strabla. . ., a on był dokładnie w lesie przy wsi Łapcie i Mulawicze, tak bliżej Bielska Podlaskiego, coś ok 12 km od Biela.[/QUOTE]
ups :oops: sorry :razz:

Posted

Nie wiem czy reaguje na imię Rex bo tylko jak zajdę do garażu to tak skacze i się cieszy że reaguje na wszystko co tylko powiem.Wcale się mu nie dziwię ,siedzi tam zamknięty ,sam jak palec pewnie mu smutno.Kaszanko prosiłaś o namiary do mnie ,wysłałam na pw mam nadzieję że doszły.Pipi była z nim wczoraj u weta w Bielsku i chyba nikt go nie szuka bo wet nic nie wspominał .U nas w sklepie też ogłosiłam wczoraj że mam takiego psa ale na razie cisza.Każdy był zainteresowany do puki nie dowiedzieli się że on nie ma oka .Wszyscy nabrali wody w usta.W końcu gdzieś w tle usłyszałam że po co sobie nim głowę zawracam przecież nikomu nie potrzebny ślepy pies.

Posted

[quote name='soniamalutka']Nie wiem czy reaguje na imię Rex bo tylko jak zajdę do garażu to tak skacze i się cieszy że reaguje na wszystko co tylko powiem.Wcale się mu nie dziwię ,siedzi tam zamknięty ,sam jak palec pewnie mu smutno.Kaszanko prosiłaś o namiary do mnie ,wysłałam na pw mam nadzieję że doszły.Pipi była z nim wczoraj u weta w Bielsku i chyba nikt go nie szuka bo wet nic nie wspominał .U nas w sklepie też ogłosiłam wczoraj że mam takiego psa ale na razie cisza.Każdy był zainteresowany do puki nie dowiedzieli się że on nie ma oka .Wszyscy nabrali wody w usta.W końcu gdzieś w tle usłyszałam że po co sobie nim głowę zawracam przecież nikomu nie potrzebny ślepy pies.[/QUOTE]
Dziewczyny, z tego co sie prawnie orientuję NIC z psem nie można zrobić dopóki nie odnajdzie się właściciela:shake: Ani kastracja, ani adopcja nic. Bo tylko brakuje nam jeszcze Sądów za dysponowanie cudzym psem i okaleczenie go. trzeba odczytać tatuaż i jeżeli pies dla myśliwego nie jest już , powiedzmy, "użytkowy" , niech podpisze zrzeczenie się i wtedy można podejmować jakieś kroki. kaszanko, jak już przywieziesz psa, to mogę w poniedziałek podjechać z Tobą do hodowcy i niech ten spróbuje odczytać, albo same spróbujemy bo co 2 głowy to nie jedna. :cool3: Można też we wtorek skoczyć do Związku Kynologicznego w końcu to fachowcy, w ostateczności do veta.

Posted

Własnie dlatego wczoraj nie został wykastrowany. W duchu bardzo bym chciała zeby okazało się, że jednak jego własciciel martwi sie, tęskni i kocha go bardzo. Fajnie byłoby cieszyć się nam wspólnie ze szczęśliwego zakończenia. Tak czy inaczej będziemy sie cieszyć, bo jesli dobrze zrozumiałam, to u kaszanki zostanie. Miałaś kaszanka już taką rasę, wiesz jakie to pieski, znasz rasę, więc lepiej trafić nie może. Bardzo bym chciała zebyś sie nie rozmysliła, a wygląda na to że nie, i bardzo fajnie.

Posted

Dzięki uprzejmości rity, piesek został "wrzucony" na forum terierkowa . kaszanka, jak tam odbiór pieska i odczyt tatuażu. pomyslałam ,że może zrobić zdjęcie i zamieścić. Może ktoś inny dojrzy numerki i litery? :razz:

Posted

Słuchajcie, ten tatuaż jest jakis przerywany. Jak rozmawiałam z hodowcą, to mi powiedział, że przeważnie zawsze tak jest, bo tatuuje się jak piesek mały, a potem rośnie i skóra sie rozciąga. Dziwne nie? to po co tatuować? Kiedyś robili w uchu i było dobrze.
Ze zdjęciem rzeczywiście dobry pomysł. Ja myślę, że kaszanka poradzi sobie lepiej jak my. Nie mogę sobie darowac, że mi rozum odebrało i nie pomyslałam o tym zeby dobrze sie przyjrzeć jak spał.
Pytałam na gg sonię, czy może juz pojechał, ale niestety nie, cisza. Pan hodowca też nie dzwoni. Czekamy.

Posted

[quote name='Pipi']Słuchajcie, ten tatuaż jest jakis przerywany. Jak rozmawiałam z hodowcą, to mi powiedział, że przeważnie zawsze tak jest, bo tatuuje się jak piesek mały, a potem rośnie i skóra sie rozciąga. Dziwne nie? to po co tatuować? Kiedyś robili w uchu i było dobrze.[/QUOTE]

Czasami pseudhodowcy jak mają psy z tatuażem to specjalnie zacierają tatuaż żeby nie można było znaleźć z jakiej hodowli itp. :/

Posted

[quote name='Pipi']Słuchajcie, ten tatuaż jest jakis przerywany. Jak rozmawiałam z hodowcą, to mi powiedział, że przeważnie zawsze tak jest, bo tatuuje się jak piesek mały, a potem rośnie i skóra sie rozciąga. Dziwne nie? to po co tatuować? Kiedyś robili w uchu i było dobrze.[/QUOTE]

Czasami pseudhodowcy jak mają psy z tatuażem to specjalnie zacierają tatuaż żeby nie można było znaleźć z jakiej hodowli itp. :/

Posted

[quote name='ula_cz']Czasami pseudhodowcy jak mają psy z tatuażem to specjalnie zacierają tatuaż żeby nie można było znaleźć z jakiej hodowli itp. :/[/QUOTE]

Mój z normalnej hodowli, z tatuażem, metryką i co tam jeszcze a też żebym nie miała "na piśmie" to też trudno byłoby mi odczytać(pies tatuowany w pachwinie) . Wiem co mam czytać to wiem jakie cyfry i litera. :) Naprawdę czasami ciężko . Według mnie najważniejsza jest litera bo wtedy wiadomo z jakiego woj. jest hodowla a w woj. to na palcach można policzyć zarejestrowane hodowle. W naszym tej rasy chyba są 3 (dane Związku Kynologicznego), o ile dobrze pamietam.

Posted

Znajduś pojechał z kaszanką .Smutno ale cóż poradzić tak będzie dla niego lepiej .[B]Kaszanko wielkie dzięki za pomoc! Wiem, że teraz już nikt go już nie skrzywdzi bo jest w dobrych rękach.[/B]

Posted

ufff, to jestem spokojna.
Soniamalutka dziękujemy Ci kochana, że nie zostawiłas go samego w tym lesie. Pomęczyliście się trochę, ale warto było. Połowa sukcesu za Znajdusiem. A Ty, juz pierwszy "własny" wątek masz za sobą. Teraz już wiesz co i jak i oby Ci się nie napatoczył następny. Jednak gdyby, to wiesz. . . .
Kaszanka, czekamy, co nam powiesz o tym tatuażu i jak pieso? co dalej? oj, umieram z ciekawości, jak to dalej sie potoczy.
Jestes kochana, ja od siebie bardzo, bardzo Ci dziekuje. Nie wiem co by z nim dalej było gdyby nie Twoja pomoc.