Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj biega ;) taką ma radochę jak wyskoczy na podwórko, że aż mu te chude pęcinki podskakują ;)
Kurde, muszę to kiedyś nagrać tylko zwykle jestem w domu jak jest ciemno a rano to na nic nie ma czasu ;)

Zdjęcia dam jak będę wolniejsza, obiecuję ;) Dziadek mróz jest teraz zarośnięty, bo zimno, nie chcę go strzyc.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mysza 1 napisał(a):
Oj biega ;) taką ma radochę jak wyskoczy na podwórko, że aż mu te chude pęcinki podskakują ;)
Kurde, muszę to kiedyś nagrać tylko zwykle jestem w domu jak jest ciemno a rano to na nic nie ma czasu ;)

Zdjęcia dam jak będę wolniejsza, obiecuję ;) Dziadek mróz jest teraz zarośnięty, bo zimno, nie chcę go strzyc.

I dobrze niech grzeje dziadeczka. No to czekamy na filmik:lol:

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Ostatnio Szaruś miał gorsze dni. Jakiś taki zaspany, brak apetytu.
Wczoraj nie chciał nic jeść- ani dobrych puszek (taka luksusowa wersja Animondy, pasztet ;)), ani normalnego pasztetu, ani sera białego, serka wiejskiego, nie mówiąc o suchej karmie.
Szynkę zjadł z łaski.
Pojechaliśmy do lecznicy, nic szczególnego się nie dzieje (oddechowo jest nieźle ostatnio); zrobiliśmy badania krwi.
Wyniki są wg mnie niezłe :) wklejam poniżej.

Dzisiaj Szarut wstał w dobrym humorze, zjadł trochę puszki a potem z zapałem zjadł suchą karmę. Mam nadzieję, ze to były tylko przejściowe gorsze dni ;)

Posted

[quote name='mala_czarna']Mysza, a Szaruś zawsze miał taki mocznik wysoki?[/QUOTE]
Zawsze.
Kreatynina mu za to spadła znacznie, bo miał w górnej granicy normy.
Dr Neska powiedziała, że mocznikiem nie musimy się przejmować. Ale nie znam się na tym i nie wiem sama.

Posted

[quote name='mysza 1']Zawsze.
Kreatynina mu za to spadła znacznie, bo miał w górnej granicy normy.
Dr Neska powiedziała, że mocznikiem nie musimy się przejmować. Ale nie znam się na tym i nie wiem sama.[/QUOTE]

Nie no, tak się właśnie zdziwiłam, bo kreatynina to super wyszła, ale ja to mam tylko odniesienie do mojej Wikuni, a ona kreatyninę przy wysokim moczniku miała zabójczą.
Zresztą Szaruś to już nie młodzieniec przecież, to i te wyniki nie muszą być dobre.
Zdrówka dla staruszka :)

Posted

[quote name='mysza 1']Ostatnio Szaruś miał gorsze dni. Jakiś taki zaspany, brak apetytu.
Wczoraj nie chciał nic jeść- ani dobrych puszek (taka luksusowa wersja Animondy, pasztet ;)), ani normalnego pasztetu, ani sera białego, serka wiejskiego, nie mówiąc o suchej karmie.
Szynkę zjadł z łaski.
Pojechaliśmy do lecznicy, nic szczególnego się nie dzieje (oddechowo jest nieźle ostatnio); zrobiliśmy badania krwi.
Wyniki są wg mnie niezłe :) wklejam poniżej.

Dzisiaj Szarut wstał w dobrym humorze, zjadł trochę puszki a potem z zapałem zjadł suchą karmę. Mam nadzieję, ze to były tylko przejściowe gorsze dni ;)
[/QUOTE]

jak nic musisz go czasem do lecznicy jakiejś przewieźć - widać dobrze mu to robi ;)

Posted

Mój pies dostawał na podwyższony mocznik Laspewet,bardzo dobry,roślinny preparat.
Czy wet nic nie proponuje na obniżenie?W/w w ciągu 2 tygodni obniżył mocznik mojemu
psu,aż poniżej normy.Mizianko dla ślicznego jak zawsze Szarusiątka.

Posted

[quote name='azalia']Mój pies dostawał na podwyższony mocznik Laspewet,bardzo dobry,roślinny preparat.
Czy wet nic nie proponuje na obniżenie?W/w w ciągu 2 tygodni obniżył mocznik mojemu
psu,aż poniżej normy.Mizianko dla ślicznego jak zawsze Szarusiątka.[/QUOTE]
Dzięki, zapytam o to weta.
A mizianki przekażę ;) dziękujemy :p

Posted

[quote name='mysza 1']Ostatnio Szaruś miał gorsze dni.[/QUOTE]

Nie tylko Szaruś. Dużo starszych psów gorzej się czuje ze względu na zmiany pogodowe.

Posted

[quote name='hop!']Nie tylko Szaruś. Dużo starszych psów gorzej się czuje ze względu na zmiany pogodowe.[/QUOTE]
Tak myślę dlatego nie panikowałam od razu ;) Ale dobrze, że krew ma zbadaną i wygląda to nieźle.