mysza 1 Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 [quote name='Ewa Marta']Mysza, w trakcie porządkowania apteczki znalazłam Flixotide w aerozolu w dawce 125 mg. Jest tego ponad połowa zbiorniczka, byc może prawie cały, bo nie pamiętam, żeby mój syn często z tego korzystał! Data ważności do 12.2011. Moim zdaniem jeśłi to dawka 125, to trzeba podwoić wziewy. Jeśli chcesz, jakoś Ci przekażę dla Szarusia i warto to wykorzystać w pierwszej kolejności, zanim wazność się skończy! Teoretycznie dawek jest 120 w opakowaniu. Niech tu będzie choć połowa, to i tak warto:-)[/QUOTE] Extra, bardzo się cieszę :) Dr Niziołek mówił, że w opakowaniu jest 60 dawek więc starcza mu na miesiac.Ty masz zatem chyba 2 razy większe :) Moje za 2 tygodnie się skończy więc to od Ciebie akurat mi wtedy starczy. Najgorsze jest to, że nigdy nie wiadomo czy już się skończyło, doktor kazał liczyc podania, z Flixotide nie ma kłopotu, bo 2 x dziennie ale to drugie mogę podawać do 8 razy dziennie i muszę pamiętać ile podałam :) Jakoś się umówimy. Dziękuję bardzo :) Quote
Ewa Marta Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 [quote name='mysza 1']Extra, bardzo się cieszę :) Dr Niziołek mówił, że w opakowaniu jest 60 dawek więc starcza mu na miesiac.Ty masz zatem chyba 2 razy większe :) Moje za 2 tygodnie się skończy więc to od Ciebie akurat mi wtedy starczy. Najgorsze jest to, że nigdy nie wiadomo czy już się skończyło, doktor kazał liczyc podania, z Flixotide nie ma kłopotu, bo 2 x dziennie ale to drugie mogę podawać do 8 razy dziennie i muszę pamiętać ile podałam :) Jakoś się umówimy. Dziękuję bardzo :)[/QUOTE] Tu niestety nie policzysz, bo nie wiadomo ile zostało. Ale co jakiś czas warto psiknąć w powietrze i zobaczyć, czy leci lek, czy tylko syczy:-) Jest też opakowanie 120 dawek flixotide 250, ale kosztuje majątek, ponad 140 zł bez ubezpieczenia. Nadałam koleżance pielęgniarce temat recepty, ale mówi, że lekarze w tej chwili boją się przepisywać leki specjalistyczne z dużą zniżką, bo są kontrolowane recepty. Najlepiej jak mają kogoś, kto takiego leku używa, wtedy jest historia choroby i można wypisać. Quote
gusia0106 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 [quote name='mysza 1']Extra, bardzo się cieszę :) Dr Niziołek mówił, że w opakowaniu jest 60 dawek więc starcza mu na miesiac.Ty masz zatem chyba 2 razy większe :) Moje za 2 tygodnie się skończy więc to od Ciebie akurat mi wtedy starczy. Najgorsze jest to, że nigdy nie wiadomo czy już się skończyło, doktor kazał liczyc podania, z Flixotide nie ma kłopotu, bo 2 x dziennie ale to drugie mogę podawać do 8 razy dziennie i muszę pamiętać ile podałam :) Jakoś się umówimy. Dziękuję bardzo :)[/QUOTE] Jakby co to ja mogę wziąć od Ewy i zostawić u mnie na recepcji. Jakby pasowało to dawaj znać ;) Quote
mysza 1 Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 [quote name='Ewa Marta']Tu niestety nie policzysz, bo nie wiadomo ile zostało. Ale co jakiś czas warto psiknąć w powietrze i zobaczyć, czy leci lek, czy tylko syczy:-) Jest też opakowanie 120 dawek flixotide 250, ale kosztuje majątek, ponad 140 zł bez ubezpieczenia. Nadałam koleżance pielęgniarce temat recepty, ale mówi, że lekarze w tej chwili boją się przepisywać leki specjalistyczne z dużą zniżką, bo są kontrolowane recepty. Najlepiej jak mają kogoś, kto takiego leku używa, wtedy jest historia choroby i można wypisać.[/QUOTE] Hm, ale ja za to Flixotide zapłaciłam 155 zł to może mam jednak 120 dawek. Cholercia, muszę to sprawdzić. [quote name='gusia0106']Jakby co to ja mogę wziąć od Ewy i zostawić u mnie na recepcji. Jakby pasowało to dawaj znać ;)[/QUOTE] Dzięki, pomyślę, zwykle mam potem problem z odbiorem ;) Quote
Ewa Marta Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 [quote name='gusia0106']Jakby co to ja mogę wziąć od Ewy i zostawić u mnie na recepcji. Jakby pasowało to dawaj znać ;)[/QUOTE] Dzięi Gusia:-) Zgłoszę się jakby co;-) Quote
mysza 1 Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Wszyscy chyba zapomnieli o Dziedułku, ładnie to tak? ;) Quote
mala_czarna Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Ja zaglądam i przypominam, że muszę Ci w końcu oddać leki dla Szarusia i fanty z bazarku, albowiem jak nic na czarnych kwiatkach wyląduję :) Quote
mala_czarna Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Chciałam jeszcze dodać, że na tych fotkach to Szaruś tak sznupkowato całkiem wyszedł ;) Quote
mysza 1 Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 [quote name='mala_czarna']Ja zaglądam i przypominam, że muszę Ci w końcu oddać leki dla Szarusia i fanty z bazarku, albowiem jak nic na czarnych kwiatkach wyląduję :)[/QUOTE] Jak nic ;) już miałam właśnie tam Cię wpisać :eviltong: Co to są te sznupki? :oops: Quote
mala_czarna Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 [quote name='mysza 1']Jak nic ;) już miałam właśnie tam Cię wpisać :eviltong: Co to są te sznupki? :oops:[/QUOTE] sznaucer przecie! :) Quote
mysza 1 Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 [quote name='mala_czarna']sznaucer przecie! :)[/QUOTE] o w mordkę, tyle razy to słyszałam i nie wiedziałam co to za rasa :evil_lol: Ale wstyd :oops: Trochę sznupkowaty jest, to fakt ;) Mój tata pojechał na jakieś targi kwiatowe i powiedział, ze jka tam był to widziała dużo takich psów jak Szaruś. Pytam- to znaczy jakich. No takich ostrzyżonych, eleganckich. :evil_lol: Nie to co moje kundle ;) Quote
Ewa Marta Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 [quote name='mysza 1']Wszyscy chyba zapomnieli o Dziedułku, ładnie to tak? ;)[/QUOTE] Pamiętamy, pamiętamy, tylko pisać nie ma czasu;-) Quote
mala_czarna Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 [quote name='mysza 1'] Mój tata pojechał na jakieś targi kwiatowe i powiedział, ze jka tam był to widziała dużo takich psów jak Szaruś. Pytam- to znaczy jakich. No takich ostrzyżonych, eleganckich. [/QUOTE] Tata ma rację :) Szaruś naprawdę elegancki jest! Quote
3 x Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 [quote name='mysza 1']o w mordkę, tyle razy to słyszałam i nie wiedziałam co to za rasa :evil_lol: Ale wstyd :oops:[/QUOTE] jakis czas temu jak jeszcze tylko podglądałam dogo to widzac w tytule ON myślalam, ze to choroba :evil_lol: Quote
mysza 1 Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 [quote name='3 x']jakis czas temu jak jeszcze tylko podglądałam dogo to widzac w tytule ON myślalam, ze to choroba :evil_lol:[/QUOTE] No nie, ten skrót to jest oczywisty ;) Quote
3 x Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 [quote name='mysza 1']No nie, ten skrót to jest oczywisty ;)[/QUOTE] pamietaj, że ja miałam berna a one nie mają stojących uszu ;) Quote
mysza 1 Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 [quote name='3 x']pamietaj, że ja miałam berna a one nie mają stojących uszu ;)[/QUOTE] Wczoraj byłam u Megii, leżał tam Luzer czy jak mu tam, też bern i wyginał łapki identycznie jak Michu :) Quote
3 x Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 [quote name='mysza 1']Wczoraj byłam u Megii, leżał tam Luzer czy jak mu tam, też bern i wyginał łapki identycznie jak Michu :)[/QUOTE] na płetwala :evil_lol: Quote
mysza 1 Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 [quote name='3 x']na płetwala :evil_lol:[/QUOTE] Tak :) Szaruś w dobrym nastroju, dzisiaj przez cały czas jak byłam z nimi w ogródku, przychodził i dopominał się głaskania. Biegał też w podskokach :) Dziaduła jeden ;) Moje Flixotide też ma 120 dawek, hurra, mamy zapas :) Quote
Ewa Marta Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 [quote name='mysza 1']Ja nie zabieram z dwóch powodów: - nie ma mnie długo w domu, codziennie - nie wiem czy bym oddała takiego szkrabka :( Serce boli mnie niewiarygodnie...[/QUOTE] He he:-) Długo nie wytrzymałaś w swojej decyzji:-) I całe szczęście, bo teraz Groszek ma jak w puchu;-) Szybko dojdzie do siebie i znajdzie cudowny dom. Quote
mysza 1 Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 [quote name='Ewa Marta']He he:-) Długo nie wytrzymałaś w swojej decyzji:-) I całe szczęście, bo teraz Groszek ma jak w puchu;-) Szybko dojdzie do siebie i znajdzie cudowny dom.[/QUOTE] Co robić ;) Dzisiaj wzięłam urlop na uporządkowanie spraw z maluchem ;) i jakoś to będzie. Mały Groszek jest cudowny :loveu: Quote
mysza 1 Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 [quote name='Awit']Szaruś ma współlokatora teraz....[/QUOTE] Ogólnie jest ich sporo ;) Szaruś lubi małego, merda i chodzi za nim ale jak mały mu przeszkadza to warczy ;) Quote
kamos Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 witam , 2.08.2011 zrobiłam przelew na konto szarusia, nie zostało ujęte w rozliczeniu , czy pieniądze dotarły( 100 zl )? Quote
Recommended Posts