Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ewa Marta']Mysza, w trakcie porządkowania apteczki znalazłam Flixotide w aerozolu w dawce 125 mg. Jest tego ponad połowa zbiorniczka, byc może prawie cały, bo nie pamiętam, żeby mój syn często z tego korzystał! Data ważności do 12.2011. Moim zdaniem jeśłi to dawka 125, to trzeba podwoić wziewy. Jeśli chcesz, jakoś Ci przekażę dla Szarusia i warto to wykorzystać w pierwszej kolejności, zanim wazność się skończy! Teoretycznie dawek jest 120 w opakowaniu. Niech tu będzie choć połowa, to i tak warto:-)[/QUOTE]
Extra, bardzo się cieszę :) Dr Niziołek mówił, że w opakowaniu jest 60 dawek więc starcza mu na miesiac.Ty masz zatem chyba 2 razy większe :)
Moje za 2 tygodnie się skończy więc to od Ciebie akurat mi wtedy starczy.
Najgorsze jest to, że nigdy nie wiadomo czy już się skończyło, doktor kazał liczyc podania, z Flixotide nie ma kłopotu, bo 2 x dziennie ale to drugie mogę podawać do 8 razy dziennie i muszę pamiętać ile podałam :)
Jakoś się umówimy. Dziękuję bardzo :)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mysza 1']Extra, bardzo się cieszę :) Dr Niziołek mówił, że w opakowaniu jest 60 dawek więc starcza mu na miesiac.Ty masz zatem chyba 2 razy większe :)
Najgorsze jest to, że nigdy nie wiadomo czy już się skończyło, doktor kazał liczyc podania, z Flixotide nie ma kłopotu, bo 2 x dziennie ale to drugie mogę podawać do 8 razy dziennie i muszę pamiętać ile podałam :)
Jakoś się umówimy. Dziękuję bardzo :)[/QUOTE]

Tu niestety nie policzysz, bo nie wiadomo ile zostało. Ale co jakiś czas warto psiknąć w powietrze i zobaczyć, czy leci lek, czy tylko syczy:-)
Jest też opakowanie 120 dawek flixotide 250, ale kosztuje majątek, ponad 140 zł bez ubezpieczenia. Nadałam koleżance pielęgniarce temat recepty, ale mówi, że lekarze w tej chwili boją się przepisywać leki specjalistyczne z dużą zniżką, bo są kontrolowane recepty. Najlepiej jak mają kogoś, kto takiego leku używa, wtedy jest historia choroby i można wypisać.

Posted

[quote name='mysza 1']Extra, bardzo się cieszę :) Dr Niziołek mówił, że w opakowaniu jest 60 dawek więc starcza mu na miesiac.Ty masz zatem chyba 2 razy większe :)
Jakoś się umówimy. Dziękuję bardzo :)[/QUOTE]

Jakby co to ja mogę wziąć od Ewy i zostawić u mnie na recepcji. Jakby pasowało to dawaj znać ;)

Posted

[quote name='Ewa Marta']Tu niestety nie policzysz, bo nie wiadomo ile zostało. Ale co jakiś czas warto psiknąć w powietrze i zobaczyć, czy leci lek, czy tylko syczy:-)
Jest też opakowanie 120 dawek flixotide 250, ale kosztuje majątek, ponad 140 zł bez ubezpieczenia. Nadałam koleżance pielęgniarce temat recepty, ale mówi, że lekarze w tej chwili boją się przepisywać leki specjalistyczne z dużą zniżką, bo są kontrolowane recepty. Najlepiej jak mają kogoś, kto takiego leku używa, wtedy jest historia choroby i można wypisać.[/QUOTE]
Hm, ale ja za to Flixotide zapłaciłam 155 zł to może mam jednak 120 dawek. Cholercia, muszę to sprawdzić.
[quote name='gusia0106']Jakby co to ja mogę wziąć od Ewy i zostawić u mnie na recepcji. Jakby pasowało to dawaj znać ;)[/QUOTE]
Dzięki, pomyślę, zwykle mam potem problem z odbiorem ;)

Posted

[quote name='mala_czarna']Ja zaglądam i przypominam, że muszę Ci w końcu oddać leki dla Szarusia i fanty z bazarku, albowiem jak nic na czarnych kwiatkach wyląduję :)[/QUOTE]
Jak nic ;) już miałam właśnie tam Cię wpisać :eviltong:

Co to są te sznupki? :oops:

Posted

[quote name='mala_czarna']sznaucer przecie! :)[/QUOTE]
o w mordkę, tyle razy to słyszałam i nie wiedziałam co to za rasa :evil_lol:
Ale wstyd :oops:

Trochę sznupkowaty jest, to fakt ;)
Mój tata pojechał na jakieś targi kwiatowe i powiedział, ze jka tam był to widziała dużo takich psów jak Szaruś. Pytam- to znaczy jakich. No takich ostrzyżonych, eleganckich. :evil_lol:
Nie to co moje kundle ;)

Posted

[quote name='mysza 1']

Mój tata pojechał na jakieś targi kwiatowe i powiedział, ze jka tam był to widziała dużo takich psów jak Szaruś. Pytam- to znaczy jakich. No takich ostrzyżonych, eleganckich. [/QUOTE]

Tata ma rację :)
Szaruś naprawdę elegancki jest!

Posted

[quote name='mysza 1']o w mordkę, tyle razy to słyszałam i nie wiedziałam co to za rasa :evil_lol:
Ale wstyd :oops:[/QUOTE]

jakis czas temu jak jeszcze tylko podglądałam dogo to widzac w tytule ON myślalam, ze to choroba :evil_lol:

Posted

[quote name='3 x']jakis czas temu jak jeszcze tylko podglądałam dogo to widzac w tytule ON myślalam, ze to choroba :evil_lol:[/QUOTE]
No nie, ten skrót to jest oczywisty ;)

Posted

[quote name='3 x']pamietaj, że ja miałam berna a one nie mają stojących uszu ;)[/QUOTE]
Wczoraj byłam u Megii, leżał tam Luzer czy jak mu tam, też bern i wyginał łapki identycznie jak Michu :)

Posted

[quote name='mysza 1']Wczoraj byłam u Megii, leżał tam Luzer czy jak mu tam, też bern i wyginał łapki identycznie jak Michu :)[/QUOTE]

na płetwala :evil_lol:

Posted

[quote name='3 x']na płetwala :evil_lol:[/QUOTE]
Tak :)

Szaruś w dobrym nastroju, dzisiaj przez cały czas jak byłam z nimi w ogródku, przychodził i dopominał się głaskania.
Biegał też w podskokach :) Dziaduła jeden ;)

Moje Flixotide też ma 120 dawek, hurra, mamy zapas :)

Posted

[quote name='mysza 1']Ja nie zabieram z dwóch powodów:
- nie ma mnie długo w domu, codziennie
- nie wiem czy bym oddała takiego szkrabka :(
Serce boli mnie niewiarygodnie...[/QUOTE]

He he:-) Długo nie wytrzymałaś w swojej decyzji:-) I całe szczęście, bo teraz Groszek ma jak w puchu;-) Szybko dojdzie do siebie i znajdzie cudowny dom.

Posted

[quote name='Ewa Marta']He he:-) Długo nie wytrzymałaś w swojej decyzji:-) I całe szczęście, bo teraz Groszek ma jak w puchu;-) Szybko dojdzie do siebie i znajdzie cudowny dom.[/QUOTE]
Co robić ;) Dzisiaj wzięłam urlop na uporządkowanie spraw z maluchem ;) i jakoś to będzie.
Mały Groszek jest cudowny :loveu:

Posted

[quote name='Awit']Szaruś ma współlokatora teraz....[/QUOTE]
Ogólnie jest ich sporo ;)
Szaruś lubi małego, merda i chodzi za nim ale jak mały mu przeszkadza to warczy ;)