Awit Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Szaruniu i cioteczki, miłego świątecznego dnia i miłego krótszego tygodnia Wam życzę. Quote
koosiek Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Dopiero trafiłam na nowe zdjęcia Szarusia - świetnie mu w nowej fryzurze :) Quote
mysza 1 Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 U Szarusia powoli leci ;) miewa lepsze i gorsze dni, z całą pewnością nie lubi rano wstawać, zupełnie jak ja ;) Jest zaspany i ma średni apetyt wtedy. Dzisiaj w nocy jakoś się kręcił, ja też nie mogłam spać, może taka pogoda. Rano szczekał z psami więc chyba miewa się nie najgorzej. Quote
Awit Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='mysza 1']U Szarusia powoli leci ;) miewa lepsze i gorsze dni, z całą pewnością nie lubi rano wstawać, zupełnie jak ja ;) Jest zaspany i ma średni apetyt wtedy. Dzisiaj w nocy jakoś się kręcił, ja też nie mogłam spać, może taka pogoda. [/QUOTE] Uczłowiecza się, przejawia zachowania 90% ludzi:-) Quote
mysza 1 Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 [quote name='Awit']Uczłowiecza się, przejawia zachowania 90% ludzi:-)[/QUOTE] Myślę, że to starość, więcej sobie śpi ;) Quote
tanitka Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 siły nie te co dawniej, sen mu się należy dla odpoczynku po latach biedy i bezdomności :) Quote
mysza 1 Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Mały szantażysta z niego. Nauczył się, że można wybrzydza, nie chce jeść renala, czasami zje puszkę. Muszę mu gotować wg diety nerkowej, dostałam przepis od dr Neski. Gotowane od razu wciąga ;) Najlepszy jest jak łapie werwę i biega w podskokach z ogonem do góry :evil_lol: Quote
mysza 1 Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Za chwilę musimy zrobić badania, czekają nas wizyty u dr Neski i dra Niziołka, Szaruś ma wielki dług :( Zrobiłam bazarek z podarowanych kiedyś przez Paczka piłek, zapraszam http://www.dogomania.pl/threads/213279-Pi%C5%82ki-dla-ps%C3%B3w-idealne-aportowania-kup-teraz-na-leczenie-Szarusia-do-30.08-do-21?p=17486254#post17486254 Quote
tanitka Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Utrzymanie Szarusia kosztuje, dorzućcie złotóweczki. Quote
Awit Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 tanitka napisał(a):Utrzymanie Szarusia kosztuje, dorzućcie złotóweczki. Albo na bazarku zakupcie piłeczki:-) Quote
mysza 1 Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Niestety, na bazarku pusto i wpłat nie ma na staruszka. Quote
Awit Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Mysza gdybym tylko miała, coś bym wpłaciła, coś małego chociaż. A teraz jak mam i Mundzię i Szarika to ja już sama nie wiem, co to będzie :-( Szarusiu no niech cioteczki wpłacają... Quote
ronja Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 A ja dziś widziałam Szarusia:loveu: Jest śliczny, zadbany. Nowa fryzura bardzo go odmieniła. Ciekawie zaglądał do pokoju, choć odnosił się do nas z rezerwą. Kochany dziadziulinek:iloveyou: Quote
mysza 1 Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 ronja napisał(a):A ja dziś widziałam Szarusia:loveu: Jest śliczny, zadbany. Nowa fryzura bardzo go odmieniła. Ciekawie zaglądał do pokoju, choć odnosił się do nas z rezerwą. Kochany dziadziulinek:iloveyou: Śmieszny jest to fakt :loveu: Ciekawi go co sie dzieje, zagląda i wraca ;) Gdybyśmy jedli coś pachnącego, ciepłego to z pewnością by przyszedł na żebry ;) Ciasto to nie jego bajka ;) A bardzo staro wygląda na zywo? Quote
ronja Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Nie wygląda staro z pyszczka. Wygląda jak kochana maskotka. Po posturze ciala tylko widać wiek. Jeszcze jak lezy w swoim łózeczku w owieczki - normalnie można się rozpłynąć:) Quote
Awit Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Szarik ma łóżeczko w owieczki, jakie słodkie:-) Quote
mysza 1 Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 Awit napisał(a):Szarik ma łóżeczko w owieczki, jakie słodkie:-) Szarika to masz w Mokrym Nosku ;) Tutaj jest Szaruś. Mała, ale róznica ;) Quote
ronja Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Zapraszam na bazarek na dług Szarusia http://www.dogomania.pl/threads/213556-Naklejki-samochodowe-quot-Jedzie-z-nami-pies-quot-adres%C3%B3wki-na-Szarusia-do-1.09-g.-22?p=17516964#post17516964 Quote
mysza 1 Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 Szaruś miał dzisiaj w nocy kryzys :( bardzo cięzko oddychał, nie mógł spać (a ja z nim), miał okropny kaszel :( Już się ubrałam i miałam jechać do Multiwetu ale poczuł się lepiej, usnął. Rano było ok, zjadł śniadanie z apetytem ;) więc pojechaliśmy do lecznicy dzisiaj. Zadzwoniłam do lecznicy dra Niziołka, prosiłam, żeby go osłuchał ale niestety, miał komplet pacjentów. Pojechałam tam jednak, bo przynajmniej mają historię leczenia i Pani Kasia go przyjęła (bylismy u niej w czasie urlopu dra). Dr Niziołek czekal na pacjenta, który się spóźniał ale nie chciał nawet osłuchać Szarutka, powiedział, że może to zrobić jeśli pacjent nie przyjedzie. Wkurzyło mnie to, bo Szaruś też jest jego pacjentem a to niczyja wina, że nagle poczuł się źle. Nie chcieliśmy zajmować czasu pełnej wizyty tylko wejść na 3 minuty. W każdym razie, doktor Kasia powiedziała, że mały strasznie trzeszczy :( zbadała krew, wyszła ok więc nie jest to sprawa infekcji a tych okropnych zużytych płuc :( Dostał dożylnie teofilinę i na wszelki wypadek Furosemid, poprosiła też aby dr Niziolek go osłuchał i po jakiejś godzinie to zrobil, sprawdził też na usg czy zastawka się nie powiększyła ale wszytko ok więc to nie sprawa serca. Badanie trwało może 3 minuty. Szarus dostał steryd i jutro wracamy sprawdzić czy jest poprawa. Mam nadzieje, ze to przejściowe, bo kiedyś zdarzyło się ze podobnie trzeszczal a potem było lepiej. Tego się trzymam ale martwię się :( Z moich obserwacji wynika, że poprawa jest na pewno, mniej kaszle i śpi spokojnie ;) Prosimy o kciuki... Quote
mysza 1 Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 [quote name='ronja']Zapraszam na bazarek na dług Szarusia http://www.dogomania.pl/threads/213556-Naklejki-samochodowe-quot-Jedzie-z-nami-pies-quot-adres%C3%B3wki-na-Szarusia-do-1.09-g.-22?p=17516964#post17516964 Dzięki Kochana :loveu: Quote
ronja Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 nie choruj Szarusiu:( przydałaby się też pomoc finansowa dla Szarusia. Wizyt, leki kosztują. Może chociaż ktoś bazarkami wspomoże Szarutka? Quote
Ewa Marta Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Ilekroc tu wchodze i czytam o Szarusiu, myśłę o tym, że dawno by go już nie było z nami, gdybyś go nie przygarnęła Mysza. Dzięki temu ma najwspanialszy dom i strasznie mi przykro, że nie mam jak pomóc finansowo i że tak mało osób tu zagląda.... Quote
Recommended Posts