netti1 Posted September 20, 2006 Author Posted September 20, 2006 No ja myslę ze w koncu ktos się zdecyduje kto nie ma własnego Dziadziusia ;) Quote
netti1 Posted September 21, 2006 Author Posted September 21, 2006 Mosii pokaż nam Dziadunia,masz jakies nowe foteczki?mam plan:cool1: Quote
brazowa1 Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Pies pewnie nawet nie wie,dlaczego nagle po latach upodlenia znalazl sie w bajce :loveu: Wyglada faktycznie o niebo lepiej.Mosii uratowalas mu zycie. Prosze,nie nazywajcie go "Dziadkiem",on na pewno moze miec ladniejsze imie. Ciezko bedzie znalezc dom,ale sie uda-nie ma innego wyjscia. Quote
GreenEvil Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 brazowa1 napisał(a): Prosze,nie nazywajcie go "Dziadkiem",on na pewno moze miec ladniejsze imie. moze zeby nie bylo drastycznych zmian w imieniu nazwijmy go Dunio ? ;) pzdr GreenEvil Quote
netti1 Posted September 22, 2006 Author Posted September 22, 2006 a mnie Dziadzio kojarzy się własnie z dobrocią ,spokojem,i mądrością i jakos mi pasuje do niego:):) Quote
brazowa1 Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Dziadek czy nie,na pewno jest bardzo biednym psem.Taki staz schroniskowy-koszmar Mosii,a jak jego chec do kontaktu z czlowiekiem?typ niezalezny czy "przylepiec"?czy bedzie "wdzieczny" :razz:? Quote
mosii Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 hmmmm raczej niezależny, ma swoje sprawy i swój świat, ale idac swoją drogą wciąż oglada się za człowiekiem... Quote
mosii Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Dziadunio dzis:) kto chce całowac takie pysio?? Quote
brazowa1 Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Czarny robi wrazenie,ja tam w nim widze krew wyzla. Niezalezne psy daja takie subtelne oznaki przywiazania...ktoregos dnia okazuje sie,ze twoj pies poczeka,az sie zbierzesz na spacer,mimo otwartych drzwi,ze nie wyjdzie przez prog bez swojego czlowieka,ze sie ogladnie za nim i wybierze go,zamiast pojscia swoja droga.Okazuje sie,ze nie moze bez Ciebie zyc. Quote
netti1 Posted September 23, 2006 Author Posted September 23, 2006 ja poproszę o odpowiedz na pytania od zainteresowanego mocno się wahajacego: czy Dziadzio nadaje się do zamieszkania w bloku,czy chodzi na smyczy i czy ucieka ,czy zostaje sam w domu i czy brudzi,czy nie gryzie? pan mieszka z żoną i 3 dzieci na 9 piętrze w bloku,wokół jest duzo zieleni i niedaleko jeziorko i lasek,dzieci są w wieku szkolnym ,nie wiem czy to dobre miejsce ale .. Quote
brazowa1 Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 To jest pies po przejsciach,tyle lat w schronie.Nie wymagajmy cudow.Netti,Ty chyba tez sie mocno wahasz...moze lepiej poczekac. Quote
netti1 Posted September 23, 2006 Author Posted September 23, 2006 tak ja się bardzo mocno waham ,bo z jednej strony chciałabym zeby juz miał swój dom stały,chciałabym odciązyc mosii bo to ja ją uprosiłam zeby wzieła Dziadunia,ale szczerze mówiąc nie za bardzo podoba mi się ten człowiek,niby chciałby dac domek psu ale oni maja tak wszystko w domu wychuchane i wydmuchane,żadnego pyłka nigdzie nie ma,ta pani ciągle wszystko wyciera domestosem..jakos nie widze tam tego psa...w ogóle nie widze tam żadnego psa,wydaje mi sie ze gdyby np wlazł na kanapę to by było bardzo zle,a co z sierscią??nie wiem moze przesadzam ale nigdy bym sobie nie darowała gdyby Dziadus trafił do domu gdzie byłby zawalidrogą a nie domownikiem/ Quote
mosii Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 nie nie nie Dziadek potrzebuje człowieka, który dostrzeze subtelne sugnały uczucia i przywiązania, spojrzenie, machanie ogonem, tak bez powodu, na widok człowieka... kto wzruszy sie widząc jak Dziadek idac coś załatwić nagle stanie, pomysli dłuzszą chwile, odwróci sie, spojrzy i poczeka.... na swojego człowieka..... człowieka który bedzie dla niego kumplem, razem na kanapie bedą ogladac telewizjem, czasem sie przytulą i usmiechną do siebie............ Quote
loozerka Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 Masz rację, netti, to nie jest dom dla żadnego zwierzaka, juz niezaleznie od zrzucania siersci- pies je, pije wychodzi na dwór, znosi na sobie piasek- jesli ktoś chce miec sterylny dom-to są sprawy nie do pogodzenie. Poza tym, Dziadzio jest starszym psem, a wiadomo, starszy pies to nie pachniec ;) moze bardziej, no i im starszy, tym wieksze prawdopodobienstwo, ze jakies schorzenia mu się przytrafią. Jak ktoś jest pedantem - moze miec problem z pielęgnacją takiego psiaka. Quote
brazowa1 Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 W zwiazku z tym,podnosze czarnego,pieknego psa do gory i niechaj go ktos dostrzeze.Uratowany dla lepszego zycia. Quote
mosii Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 podnosze Dziadunia a wiecie ze on ma 14 lat?? ja dopiero wczoraj doczytałam watek ;) Quote
loozerka Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 Hehe, mosii, świetny tekst Ci wyszedł :D Trzeba bylo mu w oczy spojrzeć i zapytać, a nie w wątku na necie szukac informacji ;) Ale zapytam przy okazji...masz dużo takich keneli, jakie widac na jednym ze zdjęc? specjalnie przygotowywalas je pod przyjmowanie psiaków? Podziwiam.... :* Quote
mosii Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 ;) mam trzy takie kojce, kiedy jeszcze Dragon zył, musiałam kupic bo on wszystko niszczył, wieć jak juz sie zdecydowałam to pomyslałam, ze moze wiecej niz jeden, myslałam tez o hotelu ale jak siebie znam to nigdy mi to nie wypali, ja mam za miekkie serce na taki biznes;) no i staneły trzy. Quote
mosii Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 i Dziadzio ma swoj prywatny wybieg:) i chodzi z Rudzią;) Quote
netti1 Posted September 27, 2006 Author Posted September 27, 2006 mosii napisał(a):i Dziadzio ma swoj prywatny wybieg:) i chodzi z Rudzią;) czy Dziadzio sie zakochał???:crazyeye:;) Quote
mosii Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 hehehe ale Dziadek sie fajny chłopak zrobił:) slady po grzybicy ładnie zarastaja sierścia, i sierśc sie błyszczy:) komu?? komu Dziadunia?? Quote
Recommended Posts