Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 20.03.2023 o 08:56, Olena84 napisał:

Witam psiaki, kociaki i króliki!

A one Ciebie. Tak myślę 🙂

Dnia 20.03.2023 o 11:42, mari23 napisał:

Znaleźli cos "ciekawego" w tym kale? Może wreszcie będzie diagnoza i skuteczne leczenie.

Mam tak od 3 lat, że z braku diagnozy leczenia też brak, a dolegliwości postępują.... u mnie, bo psiaki wet potrafiła zdiagnozować w miarę szybko 😉

Kał nie był badany na miejscu. Wysłali do laboratorium. Podobnie jak krew w celu zbadania jej dokładnie pod kątem trzustki bo galaretowata kupa to jeden z możliwych objawów. Wyniki mają być jutro.

Może zacznij się leczyć u swojej wetki 😄

Posted
Dnia 20.03.2023 o 12:09, mari23 napisał:

Rozważam taką opcję 😉 

Ja bym się dłużej nie zastanawiał 😉

Wet wczoraj dzwonił. Przyszły wyniki. W kale nie ma pasożytów, a badania krwi pod kątem trzustki i jelit też wyszły bez zastrzeżeń 🙂 Super, chociaż nadal nie wiadomo co dolega Ince. Wet, podobnie jak Tola, doradził przejscie na specjalistyczną karmę na próbę. Co też uczynię 🙂

Posted

Cieszę się, ze badania dobre, może dziewczyna ma delikatny przewód pokarmowy, ta karma na pewno go wyciszy, trzeba poeksperymentować trochę z jedzeniem.

Najważniejsze, że nie ma powodu do zmartwień.

Posted
Dnia 27.03.2023 o 20:56, Tola napisał:

Cieszę się, ze badania dobre, może dziewczyna ma delikatny przewód pokarmowy, ta karma na pewno go wyciszy, trzeba poeksperymentować trochę z jedzeniem.

Najważniejsze, że nie ma powodu do zmartwień.

Właśnie sam nie wiem czy to nie jest powód do zmartwień czy właśnie jest skoro dalej nie wiadomo co jej jest...

Jakoś równo z poznaniem wyników, psy przeszły na karmę dla wrażliwych bo kupiłem ją wcześniej. Niestety ona nic nie zmieniła. Czyli zostaje RC, który kupię jeszcze w tym tygodniu.

A tak poza tym to u zwierzaków wszystko OK 🙂 Jedynie Julian zaczyna coś "zgrzytać" więc raczej tworzy mu się kamień na zębach. Istnieją jakieś gryzaki dla kotów, jak dla psów, by sobie czyściły zęby?

• 2 months later...
Posted

Witajcie po (zbyt) długiej przerwie!

U zwierzaków w zasadzie nic się nie zmieniło jakoś bardzo.

Dianka, Inka i Alfred mają się dobrze. Diana nawet dochudła do 35 kg 🙂 Czyli, jeśli dobrze pamiętam, ma 10 kg mniej niż rok temu. Co do karmy RC Gastro dla Inki to właśnie kończy pierwszy worek. Jadła ją te ostatnie 2 miesiące i muszę powiedzieć, że różnica w wydalaniu raczej niewielka 😕 Minimalna bym powiedział. W tym tygodniu jej się skończy więc kupię jej teraz odpowiednik z Hill's. 

Sasza i Julian w sumie bez zmian. Raz siedzą na słońcu, raz szukają ochłody. Dziwne, jak to koty 😉 

Miko i Kioto ciągle sobie wychodzą poza wolierę by żyć na wolności. A właściwie to korzystają ze swojego wykopu pod podmurówką gdzie zrobiły sobie norę jakieś 80 cm pod ziemią i kto wie jak daleko poza granicami woliery. 

Wpadłem tylko tak na szybko. Zaległości na Waszych wątkach będę nadrabiał teraz w tygodniu, ale tak na szybko patrząc, u Was też niewiele przybyło przez te 2 miesiące, przez co nie czuję się aż tak źle ze swoją nieobecnością 😉 

• Like 4
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 19.08.2023 o 16:51, Tola napisał:

Co U Was, wszystko dobrze?

Dziękuję, że pytasz 🙂 I przepraszam za moją długą nieobecność na tym i innych wątkach. Latem były pustki na Dogo i gdy raz na jakiś czas zaglądałem i raczej nic nowego nie przybywało na wątkach, które obserwuję to mi się lekko zapomniało by wracać tu regularnie. I do tego ten szybki upływ czasu...

Ale do rzeczy. Wszystko w najlepszym porządku u nas 🙂 Tzn zupełnie bez zmian w żadną ze stron. Taka trochę nuda u nas, ale ja jestem zachwycony tą nudą bo przynajmniej nic złego się nie dzieje 🙂 A przynajmniej tak było aż do wczoraj wieczora, kiedy to (po wcześniejszym uzgodnieniu) moja siostrzenicy przywiozła do  mnie kota (raczej kotkę), którego znalazła w lesie. No tak, dawno nie miałem trzech kotów 😛 I tym oto sposobem rodzina znowu się powiększyła 🙂 

kot.jpg

• Like 2
  • 2 weeks later...
Posted

Tak patrzę kiedy wrzucałem ostatnie zdjęcia i aż rok minął od tego czasu 😞 Dzisiaj postaram się to nadrobić. Przynajmniej ilością 🙂 Fotki są z różnych okresów od tamtego czasu, ale najwięcej z ostatnich tygodni.

Najpierw Alfred, Dianka i Tinka. Na sucho, jak i po kąpaniu 🙂 

DSC_0886.JPG

DSC_0936.JPG

DSC_0946.JPG

DSC_0974.JPG

DSC_1170.JPG

Posted

Saszka, Julian (z pluszową rybą) i Eklerka 🙂 Choć to wstępne imię i nie mam do końca pewności czy zostanie.

Jak widać "stare" koty zaakceptowały nową i nie ma agresji, choć nie obywa się bez syczenia lub wychowawczego pacnięcia w głowę gdy ona je napada w zabawie 😛 

DSC_0896.JPG

DSC_0978.JPG

DSC_0979.JPG

DSC_0995.JPG

DSC_1335.JPG

• Like 3