Tyśka) Posted December 15, 2021 Posted December 15, 2021 Ojj, dużo zdrowia dla Bajutka i dla Kici. A spróbuj zamienić sposób żywienia:) Tzn podawać samą mokrą, bez suchej. Sucha nie jest też wskazana dla kotów ze względu na częste problemy z nerkami wynikające z niechęci do picia odpowiedniej ilości wody. Quote
jotpeg Posted December 16, 2021 Posted December 16, 2021 Dorodne koty! Pozdrawiam i życzę zdrowia dla wszystkich! Quote
Maciek777 Posted December 17, 2021 Posted December 17, 2021 Dnia 12.12.2021 o 20:40, mari23 napisał: To tak, jak z moim Milusiem.... trzeci miesiąc głodzę go prawie, wydzielam jedzonko, żeby schudł staruszek....i nic z tego 😞 Może podjada koopy? 😕 Dnia 13.12.2021 o 10:08, Olena84 napisał: O kurcze ale masz grubaski! Co mam??? Jest ich więcej do kochania 😛 Dnia 13.12.2021 o 13:07, Nadziejka napisał: ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🙂 Dnia 15.12.2021 o 11:25, Tyśka) napisał: Ojj, dużo zdrowia dla Bajutka i dla Kici. A spróbuj zamienić sposób żywienia:) Tzn podawać samą mokrą, bez suchej. Sucha nie jest też wskazana dla kotów ze względu na częste problemy z nerkami wynikające z niechęci do picia odpowiedniej ilości wody. Dzięki 🙂 Dostają moczoną suchą karmę, a i tak piją dużo wody. Gdy były na samych puszkach to prawie wcale nie piły. Właśnie też na samych puszkach mocno schudły bo na początku dostawały jej nie za dużo i cały czas chodziły głodne 😕 Później zaczęły dostawać trochę więcej i takie są efekty 😞 Ale raczej, tak jak mówisz wrócę do samych puszek bo tak nie może być... Dnia 16.12.2021 o 10:41, jotpeg napisał: Dorodne koty! Pozdrawiam i życzę zdrowia dla wszystkich! Dziękujmy i również pozdrawiamy 🙂 Aż zbyt dorodne 😉 Quote
Maciek777 Posted December 19, 2021 Posted December 19, 2021 Wrzucam wreszcie te fotki 🙂 Z połowy jestem średnio zadowolony więc postaram poprawić się przez Święta 🙂 No i właśnie, ładny śnieg był na początku grudnia, a Święta raczej będą u tu w jesiennej pogodzie... Baj nie był zbyt zadowolony tego dnia. To był ten czas gdzie zaczęło go boleć. Teraz już Trocoxil działa na szczęście. Nie wiem czy w pełni, ale zdaje się, że go już kręgosłup nie boli. 3 Quote
Maciek777 Posted December 19, 2021 Posted December 19, 2021 Alfred wreszcie doczekał się kubraczka żeby mu cieplej było 😄 Nie rozstaje się z nim. Chyba, że na noc jak śpi w pomieszczeniu. 3 Quote
Maciek777 Posted December 19, 2021 Posted December 19, 2021 Kioto niestety początek grudnia musiał spędzić w wolierze, bez wychodzenia bo albo leżał śnieg albo padał deszcz. Teraz już wychodzi 🙂 Znowu nie działa zasada "żadnych kotów na stole" 😉 3 Quote
Maciek777 Posted December 19, 2021 Posted December 19, 2021 I moje "tymczasy" 😉 Jak Wasze przedświąteczne przygotowania? 🙂 Ja jestem mocno do tyłu 😕 Dlatego jeszcze przed Świętami wpadnę na Wasze wątki pewnie jedynie z życzeniami, a przez Święta poczytam co nowego tam słychać... 4 Quote
Nadziejka Posted December 19, 2021 Posted December 19, 2021 Piekna Kraina Wasza Maciejowa Bajusiowa Najlepsiutkiego W Zdrowiu Spokojnosci Wszelkiej dla Was 1 Quote
Tyśka) Posted December 19, 2021 Posted December 19, 2021 Pięknie się prezentują psiaki w zimowej scenerii, a alfredowe ubranko jest cudne! 🙂 Też muszę kupić swojemu, bo co spadek temperatury to ma katar. Hihi, z kotami nie da się inaczej. Muszą być na stole, taka ich natura 😉 Quote
mari23 Posted December 19, 2021 Posted December 19, 2021 Dnia 19.12.2021 o 19:58, Tyśka) napisał: Pięknie się prezentują psiaki w zimowej scenerii, a alfredowe ubranko jest cudne! 🙂 Też muszę kupić swojemu, bo co spadek temperatury to ma katar. Hihi, z kotami nie da się inaczej. Muszą być na stole, taka ich natura 😉 Fotki zwierzaków przepiękne :) stołówkowych "tymczasów" też :) a na stole obowiązują "kocie zasady", jak widać :) :) :) Quote
Olena84 Posted December 20, 2021 Posted December 20, 2021 Dnia 19.12.2021 o 17:38, Maciek777 napisał: O matko haha Quote
Tola Posted December 20, 2021 Posted December 20, 2021 Cudowne, zadbane zwierzaki, zima im nie straszna:) Ubranko Alfreda faktycznie bardzo gustowne. Dobrze tu zajrzeć przed świąteczną bieganiną, zachwycić się zimą nacieszyć oczy widokiem szczęśliwych zwierzaków. A moje kotki, odkąd sprowadziły się ze wsi do bloku, nie wchodzą na stoły, okupują kanapy i fotel. Jak mieszkały na wsi, to bardzo często ucinały sobie drzemki na stole, myśleliśmy, że przeniosą ten zwyczaj do bloku. A tu zaskoczenie:) Quote
mari23 Posted December 22, 2021 Posted December 22, 2021 Dnia 20.12.2021 o 13:23, Olena84 napisał: O matko haha dokładnie tak samo zareagowałam na to zdjęcie :) :) :) 1 Quote
jotpeg Posted December 23, 2021 Posted December 23, 2021 Psiaki cudne - jak zawsze zazdroszczę Wam otoczenia i pejzażu, ale ja zachwycam się jak zwykle kotami, ależ to są goście!! I wróbelki-grubelki 🙂 Wspaniałe ujęcia Kioto, gratuluję! Quote
jotpeg Posted December 23, 2021 Posted December 23, 2021 i pożyczę Wam wszystkim przede wszystkim ZDROWIA!!! szczęście też się przyda 🙂 Spokojnych Świąt!!! 1 Quote
Tola Posted December 23, 2021 Posted December 23, 2021 Zdrowia i spokoju w gronie najbliższych osób i ukochanych zwierzaków 1 Quote
Maciek777 Posted December 25, 2021 Posted December 25, 2021 Wszystkiego najlepszego na te Święta 🙂 Quote
Maciek777 Posted January 5, 2022 Posted January 5, 2022 Dnia 19.12.2021 o 19:58, Tyśka) napisał: Pięknie się prezentują psiaki w zimowej scenerii, a alfredowe ubranko jest cudne! 🙂 Też muszę kupić swojemu, bo co spadek temperatury to ma katar. Hihi, z kotami nie da się inaczej. Muszą być na stole, taka ich natura 😉 Dziękuję 🙂 Myślałem, że jednak będzie cieplej Alfredowi w tym, ale i tak jest wyraźna różnica. Tyle miejsc, a koty zawsze muszą wybrać takie gdzie ich nie powinno być 😉 Dnia 19.12.2021 o 22:32, mari23 napisał: Fotki zwierzaków przepiękne 🙂 stołówkowych "tymczasów" też 🙂 a na stole obowiązują "kocie zasady", jak widać 🙂 🙂 🙂 Dziękuję 🙂 Bym powiedział, że nie tylko na stole 😉 Dnia 20.12.2021 o 22:24, Tola napisał: Cudowne, zadbane zwierzaki, zima im nie straszna:) Ubranko Alfreda faktycznie bardzo gustowne. Dobrze tu zajrzeć przed świąteczną bieganiną, zachwycić się zimą nacieszyć oczy widokiem szczęśliwych zwierzaków. A moje kotki, odkąd sprowadziły się ze wsi do bloku, nie wchodzą na stoły, okupują kanapy i fotel. Jak mieszkały na wsi, to bardzo często ucinały sobie drzemki na stole, myśleliśmy, że przeniosą ten zwyczaj do bloku. A tu zaskoczenie:) Dziękuję i Tobie 🙂 Twoje koty widocznie bardzo polubiły domowe życie i bardzo dobrze 🙂 Nie dziwię im się, że wolą spać na miękkim niż na stołach 😉 Dnia 23.12.2021 o 12:10, jotpeg napisał: Psiaki cudne - jak zawsze zazdroszczę Wam otoczenia i pejzażu, ale ja zachwycam się jak zwykle kotami, ależ to są goście!! I wróbelki-grubelki 🙂 Wspaniałe ujęcia Kioto, gratuluję! Dziękuję za komplementy 🙂 Olena, Nadziejka, Mari - co tak się dziwicie? To naturalna pozycja siedzącego kota 😄 Dziecko takie małe, a już siedzi 😛 Jako, że wg mnie, okres świąteczny trwa od Wigilii do Trzech Króli to jeszcze chciałem Wam wszystkim życzyć pomyślności w Nowym Roku 🙂 3 Quote
Nadziejka Posted January 5, 2022 Posted January 5, 2022 Stokrosci dziekujemy Wzajemnie najnajnajleppsiuuuutkiego zaczarowanego 1 Quote
Recommended Posts