Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ojj, dużo zdrowia dla Bajutka i dla Kici.

A spróbuj zamienić sposób żywienia:) Tzn podawać samą mokrą, bez suchej. Sucha nie jest też wskazana dla kotów ze względu na częste problemy z nerkami wynikające z niechęci do picia odpowiedniej ilości wody.

Posted
Dnia 12.12.2021 o 20:40, mari23 napisał:

To tak, jak z moim Milusiem.... trzeci miesiąc głodzę go prawie, wydzielam jedzonko, żeby schudł staruszek....i nic z tego 😞

Może podjada koopy? 😕 

Dnia 13.12.2021 o 10:08, Olena84 napisał:

O kurcze ale masz grubaski!

Co mam??? Jest ich więcej do kochania 😛 

Dnia 13.12.2021 o 13:07, Nadziejka napisał:

❤️   ❤️   ❤️   ❤️ 

🙂 

Dnia 15.12.2021 o 11:25, Tyśka) napisał:

Ojj, dużo zdrowia dla Bajutka i dla Kici.

A spróbuj zamienić sposób żywienia:) Tzn podawać samą mokrą, bez suchej. Sucha nie jest też wskazana dla kotów ze względu na częste problemy z nerkami wynikające z niechęci do picia odpowiedniej ilości wody.

Dzięki 🙂 

Dostają moczoną suchą karmę, a i tak piją dużo wody. Gdy były na samych puszkach to prawie wcale nie piły. Właśnie też na samych puszkach mocno schudły bo na początku dostawały jej nie za dużo i cały czas chodziły głodne 😕 Później zaczęły dostawać trochę więcej i takie są efekty 😞 Ale raczej, tak jak mówisz wrócę do samych puszek bo tak nie może być... 

Dnia 16.12.2021 o 10:41, jotpeg napisał:

Dorodne koty! Pozdrawiam i życzę zdrowia dla wszystkich!

Dziękujmy i również pozdrawiamy 🙂 Aż zbyt dorodne 😉 

Posted

Wrzucam wreszcie te fotki 🙂 Z połowy jestem średnio zadowolony więc postaram poprawić się przez Święta 🙂 No i właśnie, ładny śnieg był na początku grudnia, a Święta raczej będą u  tu w jesiennej pogodzie... 

Baj nie był zbyt zadowolony tego dnia. To był ten czas gdzie zaczęło go boleć. Teraz już Trocoxil działa na szczęście. Nie wiem czy w pełni, ale zdaje się, że go już kręgosłup nie boli.

DSC_051165865.JPG

DSC_0424455767.JPG

DSC_0436242354.JPG

DSC_0439354365.JPG

DSC_0440243546.JPG

• Like 3
Posted

Kioto niestety początek grudnia musiał spędzić w wolierze, bez wychodzenia bo albo leżał śnieg albo padał deszcz. Teraz już wychodzi 🙂 

DSC_0472243.JPG

DSC_04767897.JPG

DSC_04848988.JPG

Znowu nie działa zasada "żadnych kotów na stole" 😉

IMG_20210829_10192857658787878.jpg

• Like 3
Posted

I moje "tymczasy" 😉 

DSC_0502898989.JPG

DSC_05058986968.JPG

DSC_05097976878.JPG

Jak Wasze przedświąteczne przygotowania? 🙂 Ja jestem mocno do tyłu 😕 Dlatego jeszcze przed Świętami wpadnę na Wasze wątki pewnie jedynie z życzeniami, a przez Święta poczytam co nowego tam słychać...

• Like 4
Posted

Pin by Isla on Tatty Teddy in 2021 | Tatty teddy, Cute teddy bears, Teddy

Piekna Kraina Wasza Maciejowa Bajusiowa
Najlepsiutkiego W Zdrowiu Spokojnosci Wszelkiej dla Was 
  • Like 1
Posted

Pięknie się prezentują psiaki w zimowej scenerii, a alfredowe ubranko jest cudne! 🙂 Też muszę kupić swojemu, bo co spadek temperatury to ma katar.

Hihi, z kotami nie da się inaczej. Muszą być na stole, taka ich natura 😉 

Posted
Dnia 19.12.2021 o 19:58, Tyśka) napisał:

Pięknie się prezentują psiaki w zimowej scenerii, a alfredowe ubranko jest cudne! 🙂 Też muszę kupić swojemu, bo co spadek temperatury to ma katar.

Fotki zwierzaków przepiękne :) stołówkowych "tymczasów" też :)

a na stole obowiązują "kocie zasady", jak widać :) :) :)

Posted

Cudowne, zadbane zwierzaki, zima im nie straszna:)

Ubranko Alfreda faktycznie bardzo gustowne.

Dobrze tu zajrzeć przed świąteczną bieganiną, zachwycić się zimą nacieszyć oczy widokiem szczęśliwych zwierzaków.

A moje kotki, odkąd sprowadziły się ze wsi do bloku, nie wchodzą na stoły, okupują  kanapy i fotel.

Jak mieszkały na wsi, to bardzo często ucinały sobie drzemki na stole, myśleliśmy, że przeniosą ten zwyczaj do bloku.

A tu zaskoczenie:)

Posted

Psiaki cudne - jak zawsze zazdroszczę Wam otoczenia i pejzażu, ale ja zachwycam się jak zwykle kotami, ależ to są goście!! I wróbelki-grubelki 🙂
Wspaniałe ujęcia Kioto, gratuluję!

Posted
Dnia 19.12.2021 o 19:58, Tyśka) napisał:

Dziękuję 🙂 Myślałem, że jednak będzie cieplej Alfredowi w tym, ale i tak jest wyraźna różnica.

Tyle miejsc, a koty zawsze muszą wybrać takie gdzie ich nie powinno być 😉 

Dnia 19.12.2021 o 22:32, mari23 napisał:

Fotki zwierzaków przepiękne 🙂 stołówkowych "tymczasów" też 🙂

a na stole obowiązują "kocie zasady", jak widać 🙂 🙂 🙂

Dziękuję 🙂 

Bym powiedział, że nie tylko na stole 😉 

Dnia 20.12.2021 o 22:24, Tola napisał:

Cudowne, zadbane zwierzaki, zima im nie straszna:)

Ubranko Alfreda faktycznie bardzo gustowne.

Dobrze tu zajrzeć przed świąteczną bieganiną, zachwycić się zimą nacieszyć oczy widokiem szczęśliwych zwierzaków.

A moje kotki, odkąd sprowadziły się ze wsi do bloku, nie wchodzą na stoły, okupują  kanapy i fotel.

Jak mieszkały na wsi, to bardzo często ucinały sobie drzemki na stole, myśleliśmy, że przeniosą ten zwyczaj do bloku.

A tu zaskoczenie:)

Dziękuję i Tobie 🙂 

Twoje koty widocznie bardzo polubiły domowe życie i bardzo dobrze 🙂 Nie dziwię im się, że wolą spać na miękkim niż na stołach 😉 

Dnia 23.12.2021 o 12:10, jotpeg napisał:

Psiaki cudne - jak zawsze zazdroszczę Wam otoczenia i pejzażu, ale ja zachwycam się jak zwykle kotami, ależ to są goście!! I wróbelki-grubelki 🙂
Wspaniałe ujęcia Kioto, gratuluję!

Dziękuję za komplementy 🙂 

Olena, Nadziejka, Mari - co tak się dziwicie? To naturalna pozycja siedzącego kota 😄 Dziecko takie małe, a już siedzi 😛 

Jako, że wg mnie, okres świąteczny trwa od Wigilii do Trzech Króli to jeszcze chciałem Wam wszystkim życzyć pomyślności w Nowym Roku 🙂

spacer.png

• Like 3
Posted

Stokrosci dziekujemy                                                                                                               Wzajemnie najnajnajleppsiuuuutkiego zaczarowanego

Marina Fedotova | Advocate-Art | Desenhos de fadas, Arte com fadas ...

• Like 1