Tola Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 Przyjemność po mojej stronie :) Sam jestem ciekaw skąd te jego śpiewy :) Podwójne dzięki :) Roger to nie taki pierwszy lepszy królik :P Baj dziękuje :) Może te terrierowate tak mają ;) Dziękujemy i pozdrawiamy :) Moja Tola nie była terrierowata, ale zawsze płakała w drodze do weta ;) A z gabinetu wręcz wyskakiwała i od razu biegiem pędziła do auta. Boją się zwierzaki tych wizyt, ale to dla ich dobra. Wyniki Bajutka bardzo cieszą , tak trzymać:) A wątróbkę warto wspomagać; Zulka też bierze Essentiale Forte, w pewnym wieku tak trzeba ;) Pozdrawiamy ! Quote
Dana i Muszkieterowie Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 Baj jaki przystojniak: http://i60.tinypic.com/28c1pc2.jpg:). Z tym piszczeniem, to Maciek na pewno :D mocno przesadza ;). Essentiale na pewno się Bajutkowi przyda :). Pozdrawiam całe stadko, z królikiem Rogerem obronnym na czele :). Quote
jotpeg Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 Baj :) pięknie wygląda, chyba wszyscy przeżywamy wizyty u weta, a zwierzaki świetnie wyczuwają nasze emocje/nerwy + dokłada się strach, wiadomo. Essentiale na pewno nie zaszkodzi, a wspomoże pracę wątroby i będzie dobrze. Pozdrawiamy :) z zaśnieżonego Krakowa! Quote
Maciek777 Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 Tola, mówisz, że w pewnym wieku już trzeba? Racja, lepiej zapobiegawczo :) Czyli widzę, że nie tylko z Baja taka beksa :D Dana, nie wiem czy przesadzam z piszczeniem bo po raz pierwszy, w ciągu kilku lat jeżdżenia tam, wet zamknął drzwi z poczekalni do gabinetu :lol: Jotpeg, oczywiście, że będzie dobrze bo inaczej być nie może :) Spadł u Ciebie śnieg??? Ile? :wacko: Dziękuję Wam z Bajem i pozdrawiam :) Quote
jotpeg Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 Spadł u Ciebie śnieg??? Ile? :wacko: za dużo i w ogóle - wstrętnie!! od rana leci z nieba błoto - mokry, ciężki śnieg; na drogach ślisko, zaraz drzewa połamie - dziadostwo. Nie ma przymrozku, jak wczoraj (skrobaliśmy szyby w aucie) i przedwczoraj, więc zalega cienką warstwą (auto do odśnieżenia), nie tak jak na Podhalu, gdzie jest biało. U nas jest ciemno, i mokro, i strasznie. Quote
Maciek777 Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 To taka nieciekawa zima w pełni. Ta gorsza strona :unsure: I gdzie tu złota polska jesień? :( Współczuję bo mi się do śniegu nie spieszy ;) Quote
terra Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 U mnie też śnieg, przed południem zawierucha a niektóre owoce jeszcze na drzewach. Chodziłam z grabniami i otrząsałam śnieg, psy były przeszczęśliwe, ja trochę mniej ;) A jak Bajuś i reszta powitali pierwszy śnieg? Quote
Maciek777 Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 U mnie też śnieg, przed południem zawierucha a niektóre owoce jeszcze na drzewach. Chodziłam z grabniami i otrząsałam śnieg, psy były przeszczęśliwe, ja trochę mniej ;) A jak Bajuś i reszta powitali pierwszy śnieg? Wszędzie zima :wacko: Aż wierzyć mi się nie chce :) U mnie nie ma śniegu. Jest zimny wiatr, ale ok 10*C, a w nocy lekkie przymrozki. Od jutra trochę cieplej bo zaczną się deszczowe dni :unsure: Zwierzaki w sumie nie widzą różnicy bo pogoda brzydko-jesienna na razie :) Quote
Maciek777 Posted October 23, 2015 Posted October 23, 2015 Pozdrawiamy wczorajszymi zdjęciami :) U nas złota polska jesień, a u Was? :) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted October 23, 2015 Posted October 23, 2015 Wszystkie zdjęcia piękne :). Całe towarzystwo jest na fotkach :). Aresik ma już taki siwiutki pyszczek. A jak się czuje ? Na spacerek poszedł, więc chyba jest dość dobrze :). Piękny rudzielec: http://i62.tinypic.com/2qm1do6.jpg:). Pozdrawiamy z Muszkieterami :). Quote
terra Posted October 24, 2015 Posted October 24, 2015 Widać ,że pieski zainteresowane odgłosami z lasu. Za to koty śpiochy, tylko Saszka zerknęła ślicznymi oczętami :) Roger ma już sporą norkę :) Quote
jotpeg Posted October 24, 2015 Posted October 24, 2015 jakie piękne zdjęcia!!!! Psiaki wyglądają wspaniale, a koty :) to dopiero klasa!!! Rudy różowy nosek, a szarutek z tymi cudownymi łapkami - mniam, mniam ;) prześliczne! a królik to prawdziwy Król! ;) macie piękny las, czy to blisko Ciebie, za płotem, czy trzeba gdzieś podjechać? Piękny, u nas takich nie ma, takich transparentnych, bez zarośniętych krzaczorów na dole. Podkrakowska Puszcza Niepołomicka jest dębowa przede wszystkim, a górskie lasy iglaste wyglądają zupełnie inaczej. Quote
Maciek777 Posted October 24, 2015 Posted October 24, 2015 Wszystkie zdjęcia piękne . Całe towarzystwo jest na fotkach . Aresik ma już taki siwiutki pyszczek. A jak się czuje ? Na spacerek poszedł, więc chyba jest dość dobrze . Piękny rudzielec: http://i62.tinypic.com/2qm1do6.jpg. Pozdrawiamy z Muszkieterami . Dzięki :) Aresikowi znowu zaczęła nachodzić woda do brzucha. W połowie tygodnia byłem z nim u weta. Tym razem nie było jej aż tak dużo. Okazało się też, że jego zastawki już w ogóle się nie zamykają. Ma zwiększony do maksimum Cardisure na serce. Kiedy mu się pogorszy to już nie będzie wyjścia i wiadomo... Samopoczucie ma jednak dobre. Nie wiem dlaczego, ale ta dziurka po igle w brzuchu mu się nie zrosła i widziałem, że czasem kapie mu z niej woda. Też dobrze. W jego wieku nie można liczyć na kolejne lata życia. Kiedyś trzeba odejść. Jakoś mnie na to przygotował, ale i tak pewnie będzie to zaskoczenie. Widać ,że pieski zainteresowane odgłosami z lasu. Za to koty śpiochy, tylko Saszka zerknęła ślicznymi oczętami Roger ma już sporą norkę Każdy robi to co lubi :D A koty mało lubią robić i już Julian waży 4,7 kg, a Saszka 4,4 kg i jest prawdziwym klopsem, co widać na zdjęciach, ale tłumaczę to długotrwałym braniem przez nią sterydu (na dziąsła) :unsure: jakie piękne zdjęcia!!!! Psiaki wyglądają wspaniale, a koty to dopiero klasa!!! Rudy różowy nosek, a szarutek z tymi cudownymi łapkami - mniam, mniam prześliczne! a królik to prawdziwy Król! macie piękny las, czy to blisko Ciebie, za płotem, czy trzeba gdzieś podjechać? Piękny, u nas takich nie ma, takich transparentnych, bez zarośniętych krzaczorów na dole. Podkrakowska Puszcza Niepołomicka jest dębowa przede wszystkim, a górskie lasy iglaste wyglądają zupełnie inaczej. Dziękuję :) Las mam za raz za płotem wiec mogę mówić o szczęściu :) Nie licząc chwil kiedy dziki ryją przy płocie ;) Tutaj na odwrót i mało jest obszarów lasu z krzakami. Dębowa puszcza? Ale tam musi teraz wyglądać! Jeśli masz jakieś fotki to poproszę :) Nigdy nie widziałem górskiego lasu od środka, ale od zewnątrz wygląda niesamowicie :) Quote
jotpeg Posted October 24, 2015 Posted October 24, 2015 a proszę bardzo - w podhalańskim lesie: dębowy las 2 tygodnie temu: teraz już wiesz, czemu podoba mi się ażurowy las - taki jak na Twoich fotach! Quote
Maciek777 Posted October 24, 2015 Posted October 24, 2015 A ja z kolei zazdroszczę widoków jak u Ciebie :) Quote
Gusiaczek Posted October 26, 2015 Posted October 26, 2015 Jak zawsze w Maćkowie i serce o oko człek nacieszy :) Quote
Maciek777 Posted October 28, 2015 Posted October 28, 2015 Jak zawsze w Maćkowie i serce o oko człek nacieszy :) Cieszy mnie to :) Nie wiem czy wiecie, ale od miesiąca ludzie nie mogą na dogo utworzyć nowego konta. Do tego poznikały zdjęcia z niektórych stron, przez które można je było wstawiać. Czyżby ostatnie podrygi tego portalu? :( W sumie było to do przewidzenia :wacko: Czy jesteście już na innych portalach społecznościowych? By pomagać jak na dogo, a nie tak "prywatnie" :) Macie w planach opuścić dogo w najbliższym czasie? Jeśli tak to gdzie się przeniesiecie? Facebook, Google+, Tweeter... O ile w ogóle gdzieś. Nie jest to sonda uliczna, ale tak tylko pytam bo nigdy nie wiadomo kiedy dogo po prostu przestanie działać i już nie będzie czasu na to pytanie :P Quote
terra Posted October 29, 2015 Posted October 29, 2015 Mogę się mylić, ale nie wydaje mi się, aby forum zniknęło całkowicie. To jest w pewnym sensie biznes. I nie można zapominać, że dogomania to nie tylko pwp, ale też inne działy. A swoją drogą już kilka lat temu ktoś miał zamiar stworzyć alternatywne forum, ale... no właśnie na gadaniu się skończyło. Pamiętam kiedy zaczynałam przygodę z kynologią też nie mogłam się zarejestrować na dogomanii, dopiero po kilku latach, gdy zaadoptowałam mojego najukochańszego Baala ['] udało mi się założyć tutaj profil. Tak więc jeszcze raz, nie wydaje mi się, że forum zniknie, chociaż może działać na innych zasadach. A te wszystkie problemy to, moim zdaniem, czyjaś nieudolność. Quote
Maciek777 Posted October 29, 2015 Posted October 29, 2015 Nie wiadomo czy dogo pozostanie chociaż pod inną postacią. Tak jak "dbają" o nas na PWP tak "dbają" na wszystkich działach. Od roku (czyli od zmian na dogo) robi się coraz gorzej. Nawet modów już nie ma, a admin jeśli zareaguje to zamiast dać bana to usuwa wątek. Trolle mają raj :angry: Wspomniana przez Ciebie nieudolność coraz bardziej się pogłębia tworząc coraz większe straty finansowe ;) Co do alternatywnego forum to pewnie nie wypali. Już słyszałem dwie takie propozycje ostatnio, ale pewnie nic z tego bo konkurencji z FB nie przetrwają. Z dogo też większość osób się tam przenosi, jak i z małych portali poświęconych konkretnej rasie. Chyba, że będzie to małe forum z kameralną atmosferą, ale pewnie nic poważniejszego. Quote
terra Posted October 31, 2015 Posted October 31, 2015 Ale z tego co widzę, jednak fb nie do końca spełnia specyficzne bądź co bądź potrzeby działalności pomocy bezdomnym zwierzakom i ludzie wracają na dogo. Tu jest inny klimat. Nie porzucają fb, bo to przecież najprężniejszy portal ogłoszeniowy ;) Co słychać u Twoich futerek? Quote
Maciek777 Posted October 31, 2015 Posted October 31, 2015 Z tym, że FB jest zbyt ogólne by być zwierzęce to się jak najbardziej zgadzam i dlatego mnie tam jeszcze nie ma :) Co u nas? Można powiedzieć, że stare nudy. Raczej nic się nie dzieje i dobrze, dzięki :) Jedynie z Aresem byłem u weta 3 dni temu bo brzuch dostał większy. Okazało się, że trochę przesadzam - woda była, ale nie aż tyle więc nie przekłuwał mu brzucha, a jedynie skończyło się na Furosemidzie w zastrzyku. P.S: Jako, że po zeszłorocznych zmianach na dogo wątek "mojej" Quetki opustoszał, a część z Was u niej wcześniej było to przypominam kocicę i chętnych zapraszam na krótką relację z...wizyty poadopcyjnej :) http://www.dogomania...im-domu/page-12 Quote
Tola Posted October 31, 2015 Posted October 31, 2015 Piękne te jesienne zdjęcia, zwierzaki w jesiennym wydaniu również :) U nas na Roztoczu również jesień w pełni, również urzeka kolorami. Pozdrawiam jesiennie :) [URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/4f1cf779f9d217d1][/URL] Quote
Dana i Muszkieterowie Posted November 1, 2015 Posted November 1, 2015 Nadrobiłam zaległości :). Aresik się trzyma i tak nadal trzymać :). Uśmiałam się widząc że i tutaj podobnie jak u moich Muszkieterów była dyskusja na temat dogo. Najlepiej to na dogo aktualnie fruwają reklamy :D. To pewnie jest właśnie ta słynna zmiana na lepsze :D. Pozdrawiam całe Bajutkowe towarzystwo :). Quote
Recommended Posts