terra Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 Maciek, z Twojego stada, Ty najlepiej tropisz Quote
Tola Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 Maciek, z Twojego stada, Ty najlepiej tropisz Oj tak Stadko rozleniwione przez te upały ;) Przynajmniej nie ma nudy na spacerach ;) Quote
Maciek777 Posted August 15, 2015 Posted August 15, 2015 Zachowałeś się, Maćku, jak na Przywódcę Stada przystało Brawo! :) Maciek bohaterem, uratował psy :D Maciek, z Twojego stada, Ty najlepiej tropisz Oj tak Stadko rozleniwione przez te upały ;) Przynajmniej nie ma nudy na spacerach ;) :D Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 18, 2015 Posted August 18, 2015 Maciek pewnie celowo ;) się wybrał ze swoją osobistą obstawą na spacer do lasu :D :). Ale przygoda :). Quote
Maciek777 Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 Maciek pewnie celowo ;) się wybrał ze swoją osobistą obstawą na spacer do lasu :D :). Ale przygoda :). Celowo to się wybraliśmy wczoraj. Z aparatem :) I oczywiście nic się nie trafiło :D Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 Znam to, kiedy się wybieram na spacery bez aparatu, to zawsze :D zdarza się nam zobaczyć coś arcyciekawego :D. Quote
Maciek777 Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 Tym bardziej jak się idzie z psami i ma nadzieję na dobre zdjęcia z bliska :D Przydałby się ten aparat ;) https://www.youtube.com/watch?v=2oScEo5aRek Quote
terra Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 To już wtedy lornetka nie będzie potrzebna, ale też nie można być pewnym dnia ani godziny, bo w każdej sytuacji ktoś może cżłowieka wypatrzyć ;) Quote
Maciek777 Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 To już wtedy lornetka nie będzie potrzebna, ale też nie można być pewnym dnia ani godziny, bo w każdej sytuacji ktoś może cżłowieka wypatrzyć ;) A żebyś wiedziała :D nawet na własnym, dobrze ogrodzonym podwórku nie można liczyć na prywatność bo sąsiedzi dronem z kamerą wlecą nad nasz teren :unsure: Ja jeszcze tak nie mam, ale znajomi już tak. I wtedy zaczynają zastanawiać się gdzie jest ich wiatrówka ;) Quote
terra Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 Mamy nasz postęp, ptaków nie ma, za to mamy drony ;) Quote
Gusiaczek Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 Mamy nasz postęp, ptaków nie ma, za to mamy drony ;) Otóż to :( i możemy je sobie .... wykorzystać do szukania wiatrówki ;) Quote
Maciek777 Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Na szczęście ptaki nie dają za wygraną :lol: https://www.youtube.com/watch?v=Hr-xBtVU4lg Quote
terra Posted August 24, 2015 Posted August 24, 2015 Może gdzieś pojedyncze sztuki, ale zdecydowanie spadła populacja ptaków. Zawsze u mnie była walka o wiśnie, kto pierwszy ten lepszy, w tym roku pozostawione dla ptaków wiszą na drzewie do tej pory, a bez koralowy czerwoniutki, dojrzały opada z gałązek, bo nie ma kto go pozjadać. Być może to wynik braku pokarmu, owadów drastycznie mniej po stosowaniu środków ochrony roślin. No, ale mamy GMO i będziemy zdrowymi panami świata. Eh... Quote
Maciek777 Posted August 24, 2015 Posted August 24, 2015 Ja nie zauważyłem by spadła. Nie mówię, że nie, ale to pewnie przez to, że nigdy za dużo ich nie miałem dookoła siebie. U Ciebie pewnie lepiej to widać. Pewnie jest to przez, jak piszesz, zmniejszenie liczby owadów bo to faktycznie wyraźnie zauważyłem. Gdzie te wszystkie osy i trzmiele wlatujące do domu lub oblegające drzewa owocowe i inne kwiaty? :unsure: Niestety człowiek jest największym pasożytem środowiska, w którym żyje :( Quote
Maciek777 Posted August 24, 2015 Posted August 24, 2015 Dzisiejszy pokąpielowy filmik :) Bajutek tyle co opuścił salę tortur zwaną też potocznie łazienką ;) http://youtu.be/zjUTVJQsv00 Quote
terra Posted August 25, 2015 Posted August 25, 2015 A to Pancio wymęczył pieska, że musiał iść odpocząć w norce po drodze wykonawszy własne ablucje Moje robią to samo :) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 25, 2015 Posted August 25, 2015 Terra, mnie też najbardziej rozśmieszyły te indywidualne :D ablucje Baja :D. Nie ma to jak kąpiel w piasku :D. A najbardziej mi się podobała ta mina Bajutka pod koniec filmiku, kiedy patrzy spod drzewka z takim wyrzutem: " no i po co była ta kąpiel w łazience" . Super :). Quote
Maciek777 Posted August 25, 2015 Posted August 25, 2015 Niestety Baj nie potrafi długo być czysty ;) Nie ma sensu mu uniemożliwiać kąpieli piaskowych gdy jest mokry bo on tak robi codziennie :D Patrzył z wyrzutem, ale na szczęście nie należy do grona obrażalskich w przeciwieństwie do Alfreda, który był wykąpany chwilę wcześniej więc już wtedy siedział w budzie :) P.S. Nienawidzę nagrywać filmów tym telefonem :( Chyba, że bez dźwięku. Pierwsze co to nagrywa dźwięk oddychania, a i tak już się nauczyłem, że w tym czasie trzeba praktycznie nie oddychać by nie popsuć filmu, a on i tak wszystko wyłapie Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 26, 2015 Posted August 26, 2015 Muszę się przyznać, że tak mi się podobał filmik z Bajem, że obejrzałam go kolejny raz :). Jest świetny :), a pomruki Baja po prostu bezbłędne :D. Quote
terra Posted August 27, 2015 Posted August 27, 2015 U mnie jakoś tak cicho słychać dźwięk, że wcale nie słyszałam sapania Maćka, a Bajutkowe pomruki szczęścia dopiero za drugim razem usłyszałam jak Dana i Muszkieterowie o tym napisałaś :) Maciek, ciesz się, że po kąpieli psy nie korzystają z naturalnego dezodorantu pod postacią krowiego łajna jak czynią to moje i wtedy mam w domu oborę ;) Quote
Maciek777 Posted August 27, 2015 Posted August 27, 2015 Muszę się przyznać, że tak mi się podobał filmik z Bajem, że obejrzałam go kolejny raz :). Jest świetny :), a pomruki Baja po prostu bezbłędne :D. Cieszę się, że się podobało:) To tylko niewielka część z oferowanych przez Bajutka dźwięków :D U mnie jakoś tak cicho słychać dźwięk, że wcale nie słyszałam sapania Maćka, a Bajutkowe pomruki szczęścia dopiero za drugim razem usłyszałam jak Dana i Muszkieterowie o tym napisałaś :) Maciek, ciesz się, że po kąpieli psy nie korzystają z naturalnego dezodorantu pod postacią krowiego łajna jak czynią to moje i wtedy mam w domu oborę ;) Sapania? Uwierz mi, że ten telefon jest nienormalny pod tym względem i odbiera wszelkie ruchy powietrza :unsure: Oborę masz w domu? :D Na szczęście u mnie w pobliżu nikt nie ma krów:) Raz widziałem jak się Alfred w króliczych bobkach wytarzał ;) Jednak idąc lasem muszę uważać bo wszelkie dzikie qpy są dla nich bardzo atrakcyjne ;) Quote
Gusiaczek Posted August 28, 2015 Posted August 28, 2015 No i summa summarum - fajna koopa to jest to ! ;) 1 Quote
Maciek777 Posted August 30, 2015 Posted August 30, 2015 Byłem w piątek z Aresem u weta na kontroli. Pokomplikowało się. Serce bez zmian, ale już zaczęła mu się zbierać woda w brzuchu. Przy jego wadze 12,2 kg (już bez wody) miał jej wtedy spuszczonej prawie 2 litry. Muszę mu ograniczyć dostęp do wody (do 0,5 l dziennie) i podawać codziennie Furosemid by spowolnić ten proces. O tyle dobrze, że widać wyraźną poprawę jego samopoczucia bo właśnie większy brzuch zaczął dostawać jakieś pięć dni temu i wtedy było ciężko z apetytem, a piątkową kolację wciągnął od razu :) Wet opowiadał, że kilka psów regularnie przyjeżdża do nich na upuszczanie wody z brzucha i jednego rottweilera zważyli przed i po i okazało się, że zeszło z niego 6 kg wody w ciągu jednego zabiegu. Niby jestem tego świadomy, że Ares jest chory, że ma swoje lata, że lepiej nie będzie, ale przeraża mnie to, że będą dochodzić kolejne dolegliwości... Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 30, 2015 Posted August 30, 2015 Biedny Aresik :(. Dobrze, że teraz ma apetyt :). A jak z przyjmowaniem leku ? Trzymajcie się. Quote
Recommended Posts