Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zachowałeś się, Maćku, jak na Przywódcę Stada przystało Brawo! :)

Maciek bohaterem, uratował psy :D

Maciek, z Twojego stada, Ty najlepiej tropisz 0sarcastic.gif

Oj tak 0sarcastic.gif

Stadko rozleniwione przez te upały ;)

Przynajmniej nie ma nudy na spacerach ;)

:D

Posted

Maciek  pewnie celowo ;)  się wybrał ze swoją osobistą  obstawą na spacer do lasu   :D    :). Ale przygoda :).

Celowo to się wybraliśmy wczoraj. Z aparatem :) I oczywiście nic się nie trafiło :D

Posted

To już wtedy lornetka nie będzie potrzebna, ale też nie można być pewnym dnia ani godziny, bo w każdej sytuacji ktoś może cżłowieka wypatrzyć ;)

Posted

To już wtedy lornetka nie będzie potrzebna, ale też nie można być pewnym dnia ani godziny, bo w każdej sytuacji ktoś może cżłowieka wypatrzyć ;)

A żebyś wiedziała :D nawet na własnym, dobrze ogrodzonym podwórku nie można liczyć na prywatność bo sąsiedzi dronem z kamerą wlecą nad nasz teren :unsure: Ja jeszcze tak nie mam, ale znajomi już tak. I wtedy zaczynają zastanawiać się gdzie jest ich wiatrówka ;)

Posted

Może gdzieś pojedyncze sztuki, ale zdecydowanie spadła populacja ptaków.

Zawsze u mnie była walka o wiśnie, kto pierwszy ten lepszy, w tym roku pozostawione dla ptaków wiszą na drzewie do tej pory, a bez koralowy czerwoniutki, dojrzały opada z gałązek, bo nie ma kto go pozjadać.

Być może to wynik braku pokarmu, owadów drastycznie mniej po stosowaniu środków ochrony roślin.

No, ale mamy GMO i będziemy zdrowymi panami świata. Eh...

Posted

Ja nie zauważyłem by spadła. Nie mówię, że nie, ale to pewnie przez to, że nigdy za dużo ich nie miałem dookoła siebie. U Ciebie pewnie lepiej to widać.

Pewnie jest to przez, jak piszesz, zmniejszenie liczby owadów bo to faktycznie wyraźnie zauważyłem. Gdzie te wszystkie osy i trzmiele wlatujące do domu lub oblegające drzewa owocowe i inne kwiaty? :unsure:

Niestety człowiek jest największym pasożytem środowiska, w którym żyje :(

Posted

Terra, mnie też najbardziej rozśmieszyły te indywidualne :D ablucje Baja :D. Nie ma to jak kąpiel w piasku :D. A najbardziej mi się podobała ta mina Bajutka pod koniec filmiku, kiedy patrzy spod drzewka z takim wyrzutem: " no i po co była ta kąpiel w łazience" 0sarcastic.gif. Super :).

Posted

Niestety Baj nie potrafi długo być czysty ;) Nie ma sensu mu uniemożliwiać kąpieli piaskowych gdy jest mokry bo on tak robi codziennie :D

Patrzył z wyrzutem, ale na szczęście nie należy do grona obrażalskich w przeciwieństwie do Alfreda, który był wykąpany chwilę wcześniej więc już wtedy siedział w budzie :)

P.S. Nienawidzę nagrywać filmów tym telefonem :( Chyba, że bez dźwięku. Pierwsze co to nagrywa dźwięk oddychania, a i tak już się nauczyłem, że w tym czasie trzeba praktycznie nie oddychać by nie popsuć filmu, a on i tak wszystko wyłapie 0doubledown.gif

Posted

U mnie jakoś tak cicho słychać dźwięk, że wcale nie słyszałam sapania Maćka, a Bajutkowe pomruki szczęścia dopiero za drugim razem usłyszałam jak Dana i Muszkieterowie o tym napisałaś :)

Maciek, ciesz się, że po kąpieli psy nie korzystają z naturalnego dezodorantu pod postacią krowiego łajna jak czynią to moje i wtedy mam w domu oborę ;)

Posted

Muszę się przyznać, że tak mi się podobał filmik z Bajem, że obejrzałam go kolejny raz :). Jest świetny :), a pomruki Baja po prostu bezbłędne :D.

Cieszę się, że się podobało:)

To tylko niewielka część z oferowanych przez Bajutka dźwięków :D

U mnie jakoś tak cicho słychać dźwięk, że wcale nie słyszałam sapania Maćka, a Bajutkowe pomruki szczęścia dopiero za drugim razem usłyszałam jak Dana i Muszkieterowie o tym napisałaś :)

Maciek, ciesz się, że po kąpieli psy nie korzystają z naturalnego dezodorantu pod postacią krowiego łajna jak czynią to moje i wtedy mam w domu oborę ;)

Sapania? t2613.gif Uwierz mi, że ten telefon jest nienormalny pod tym względem i odbiera wszelkie ruchy powietrza :unsure:

Oborę masz w domu? :D Na szczęście u mnie w pobliżu nikt nie ma krów:) Raz widziałem jak się Alfred w króliczych bobkach wytarzał ;) Jednak idąc lasem muszę uważać bo wszelkie dzikie qpy są dla nich bardzo atrakcyjne ;)

Posted
Byłem w piątek z Aresem u weta na kontroli. Pokomplikowało się. Serce bez zmian, ale już zaczęła mu się zbierać woda w brzuchu. Przy jego wadze 12,2 kg (już bez wody) miał jej wtedy spuszczonej prawie 2 litry. Muszę mu ograniczyć dostęp do wody (do 0,5 l dziennie) i podawać codziennie Furosemid by spowolnić ten proces. O tyle dobrze, że widać wyraźną poprawę jego samopoczucia bo właśnie większy brzuch zaczął dostawać jakieś pięć dni temu i wtedy było ciężko z apetytem, a piątkową kolację wciągnął od razu :)
Wet opowiadał, że kilka psów regularnie przyjeżdża do nich na upuszczanie wody z brzucha i jednego rottweilera zważyli przed i po i okazało się, że zeszło z niego 6 kg wody w ciągu jednego zabiegu.
Niby jestem tego świadomy, że Ares jest chory, że ma swoje lata, że lepiej nie będzie, ale przeraża mnie to, że będą dochodzić kolejne dolegliwości...