Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 372
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

karusiap napisał(a):

Lidan, zapytalam ile mala ma, a nie napisalam zeby ciachac oseski...nie popadajmy w paranoje....A swoja droga sterylizuje sie juz suki przed pierwsza cieczka....

Wiem...Dorcia nie jest w ciąży więc nie ma powodu,żeby tak się spieszyć :eviltong:
Czekam na zdjęcia Dorci. Skoro spodobała się w Dani to i u nas też powinna mieć powodzenie :p

Ooo...Zanim skończyłam pisać Dorcia się pokazała :-) Cudo :happy1: A co się jej w łapkę stało?

Posted

Ponieważ w przeciwieństwie do poprzednich moich podopiecznych ona wcale nie "molestuje" Bonusia, postanowiłam, że już zostanie u mnie. Tym bardziej, że żadnych deklaracji finansowych na małą nie ma i oprócz pieniążków, ktore nam ofiarowali Państwo od Maili są tylko pieniążki z mojego bazarku. I tak za bardzo - po oplaceniu karmy i weta już i weta we wtorek i potem szczepienia finansów juz nie ma

Posted

AMIGA napisał(a):
Ponieważ w przeciwieństwie do poprzednich moich podopiecznych ona wcale nie "molestuje" Bonusia, postanowiłam, że już zostanie u mnie.

:klacz: najlepsza z możliwych decyzja!

a łapka już ładniejsza po antybiotyku?

piękne zdjęcia!!!! na pewno z takimi migiem dom znajdzie w Krakowie!

Posted

AMIGA napisał(a):
Ponieważ w przeciwieństwie do poprzednich moich podopiecznych ona wcale nie "molestuje" Bonusia, postanowiłam, że już zostanie u mnie.

Ale na tymczasie nie na stałe :???:

Posted

Na tymczasie oczywiście.
A łapka ją wyraźnie jeszcze boli. Przecięcie jest już mniejsze, ale często używa tylko 3 łapek do chodzenia, czyli ją musi jeszcze boleć.
Mala zaczyna powoli pokazywać charakterek - jak ma pełną miskę i jest w trakcie konsumpcjowania, to powarkuje na przechodzące psy. Ale tak ogólnie to bardzo posłuszna psinka. Naprawdę, mówię to nie dlatego,że jestem w niej zakochana po uszy, tylko dlatego, że ją obserwuję

Posted

AMIGA napisał(a):
Ponieważ w przeciwieństwie do poprzednich moich podopiecznych ona wcale nie "molestuje" Bonusia, postanowiłam, że już zostanie u mnie. Tym bardziej, że żadnych deklaracji finansowych na małą nie ma i oprócz pieniążków, ktore nam ofiarowali Państwo od Maili są tylko pieniążki z mojego bazarku. I tak za bardzo - po oplaceniu karmy i weta już i weta we wtorek i potem szczepienia finansów juz nie ma

Ja przez Ciebie Olu:loveu:, mam cały czas wrażenie, że jestem już starą dewotą:diabloti:
Tyle się zawsze nagadam, a Ty i tak dalej robisz to samo:evil_lol:.
Po pierwsze, nikt nie będzie szukał rozliczeń w poście 34, tylko w pierwszym.
Mamy fajny minusik:diabloti: a Ty się nic nie chwalisz:mad: Albo może ja, coś źle liczę?
Po drugie w sobotę wizyta u weta, nie była gratisowa a jutro następna:shake:.
A po trzecie, kiedy dostanę pw z kontem? Za filmy wypada zapłacić;)

Posted

Ojeeeeeeej, jak robę to samo?? Krzyczą na mne :-(
Nie dałam rozliczeń do pierwszego postu, bo tam są zdjęcia i w następnym też są zdjęcia, to nie chciałam się tam wciskać z rozliczeniami :oops:
A co do rozliczeń, to nie pisałam jeszcze o wizycie u weta, bo czekam na peniążki z bazarku i wtedy już będzie wiadomo na jakim minusie jestem :p
A co do pieniążków z bazarku to myślałam, ze przekażemy sobie osobiście - ja Tobie filmy, a Ty mnie pieniążki, ale oczywiście w sobotę zapomniałam wziąć ze sobą filmy, więc nie mogłam się upominać o mamonkę :-(

Napisałam do Pani z Danii, ze edenak nie dostanie Dorci. Jeszcze nie mam odpowiedzi, ale spodziewam się, że to tak łatwo się nie zakończy :roll:

Posted

Oleńko:loveu::loveu:
Ja poględzę:diabloti:, jak się spotkamy;) Chcesz lody, czy goferka na przeprosiny?:eviltong:
Wyślij mi mail z kontem, bo przecież jutro też musisz płacić:shake:

A Pani z Danii, moim zdaniem, też trzeba było podziękować;).
Edit.
Konto doszło, przelew od uparciucha na 100,00 poszedł.

Posted

Oj Amigo, Amigo - nie zaglądałam tu chwilę, bo ostatnie dni "leczenia" były intensywne ;) Ale już przy ostatnim "zaglądnięciu" czułam przez skórę, że prędzej czy później Dorotka trafi na Twoją wersalkę :) Na ostatnich zdjęciach wygląda jak mój Lesio, gdy do nas przyszedł - miał wtedy pół roku. Może z niej też będzie taki długowłosy kudłacz?...:razz: Słodkie minki robi!

Posted

Nutusia napisał(a):
Oj Amigo, Amigo - nie zaglądałam tu chwilę, bo ostatnie dni "leczenia" były intensywne ;)

Tiaaaaa, powiadasz - leczenie intensywne?? Już ja wiem, jak to leczenie wyglądało. Wprawdzie nie było bluzki z cekinami, no ale....
Nutusiu, akurat się mylisz - ona nie trafiła na wersalkę. O dziwo jak próbuje, to jej mówię, że nie wolno i ona rezygnuje. Nie wie głupolek mały, że jakby mocniej poprosiła, to ja bym się złamała. Ale jak narazie grzecznie kładzie się na swoim kocyku obok wersalki.
A Lesio ma też szorstką sierść? Ona ma bardzo szorstką.
Właśnie wróciłyśmy ze spotkania z Lucyją i Panią Kasią, i jeszcze jedną Koleżanką - które przyjechaly po odbiór filmu z bazarku. Mała je najpierw obszczekala chowając się za mnie, ale potem już byla odważniejsza i nawet zaczęła podgryzać Panie po palcach.
Mam nadzieję, ze potwierrdzą tutaj,że były małą zachwycone :-)

Posted

Już jestem i potwierdzam, że Dorcia jest przeurocza !! Stałysmy wszystkie nad Dorcią i zachwytów nie było końca :)
Na dodatek zdumiona byłam, że Dorcia jest taka posłuszna. Małe dziecko jeszcze z niej, ale posłuszeństwo widać ma w genach.
Będziemy napewno śledzic losy ślicznotki :)

Posted

I znów były telefony o małą. Pan z trójką dzieci z Krakowa (najmłodsze dziecko idzie do I Komunii). Potem pani też z Krakowa. Pan ma dzwonić pod koniec tygodnia, a pani ma sprawę przemyśleć.
Lucyjo, ale nie przyznałaś się, że mała na Was naszczekała groźnie :oops:

Posted

AMIGA napisał(a):
Nutusiu, akurat się mylisz - ona nie trafiła na wersalkę. O dziwo jak próbuje, to jej mówię, że nie wolno i ona rezygnuje. Nie wie głupolek mały, że jakby mocniej poprosiła, to ja bym się złamała. Ale jak narazie grzecznie kładzie się na swoim kocyku obok wersalki.
A Lesio ma też szorstką sierść? Ona ma bardzo szorstką.

Dorotka, nie bądź gupecek - jedna odpowiednia "minka" i Ciocia Amiga zmięknie jak wosk! :)
Tak, Lesio był szorstki jak szczota do klozetu, a teraz jest wysrebrzonym yorkiem olbrzymem o przedługaśnej, jedwabistej sierści (jedwabistość utrzymuje się rzecz jasna t6ak do kwadransa od kąpieli :))
Domki w Krakowie - decydować się!!!!!

Posted

No właśnie chyba Dorcia przeczytała co napisałaś Nutusiu :mad:;)
Byłyśmy u Irenyka po wizycie u weta. I co Dorcia zrobiła? Momentalnie wskoczyła na kanapę i oczywiście Irenka mi nie pozwoliła jej zrzucić. I jak ja mam być teraz konsekwentna??
Z łapeczką jest już całkiem dobrze. Ranka goi się dobrze. Została potraktowana jakimś sprayem (to zasinienie, które mnie tak niepokoiło to był właśnie ten spray z aluminium (ja wcale nie widziałam kiedy ona przy poprzedniej wizycie miała zapodany ten spray :oops: i spanikowalam). Przez 3 dni mam zostawić jej ten opatrunek który ma i po 3 dniach już ma biegać bez opatrunku.
Za dzisiejszą wizytę nie musiałam nic zapłacić bo na wstępie rzuciłam hasłem, ze to bezdomniaczek jest.
Za to od Cioci Irenki:loveu: mala dostala całą torbę jedzonka dla szczylków i juniorków- z glodu więc nie zginiemy