AMIGA Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 "Skutkowa" Dorcia dzisiaj odwiedzi weta. Ciekawa jestem jak się to strachajło zachowa Quote
Andzike Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='AMIGA']Powinnam ją nazwać "Skutek", tak jak nazwala Florentynka psiaczka znalezionego w trakcie poszukiwań Chanelki. Ale smiesznie na dziewczynę wołać Skutek, albo Skutkowa :-)[/QUOTE] Skutek miał imię i nazwisko - nazywal się Skutek Uboczny :D (poszukiwań Chanelki) Quote
AMIGA Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 No racjal czyli "moja" powinna być Skutkowa Uboczna 2 :-) Quote
AMIGA Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 Mam trochę informacji o "naszej" szorściaczce. Wet ocenił ją na ok 5 miesięcy. Waży troche ponad 7 kg (malawaszko - masz to oko :-)) Zostala dzisiaj odrobaczona, za 14 dni - pierwsze szczepienie. U weta byla bardzo grzeczna, dala sobie zaglądnąć w zęby i osluchac. Jest zdrowiutka. Dostal książeczkę, a teraz już tylko siuuuuuuuuuup do dobrego nowego domku Quote
DoPi Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 pojawiam się i ja w odwiedziny:lol:Niunia jest śliczniasta i na pewno jest sznaucerem:evil_lol: bo charakterna jest jak moja Szantusia:eviltong:. A tak naprawdę to jak Sylwia nad nia ciut popracuje to bedzie superaśnym stworzonkiem:loveu: Quote
irenaka Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='AMIGA']Mam trochę informacji o "naszej" szorściaczce. Wet ocenił ją na ok 5 miesięcy. Waży troche ponad 7 kg (malawaszko - masz to oko :-)) Zostala dzisiaj odrobaczona, za 14 dni - pierwsze szczepienie. U weta byla bardzo grzeczna, dala sobie zaglądnąć w zęby i osluchac. Jest zdrowiutka. Dostal książeczkę, a teraz już tylko siuuuuuuuuuup do dobrego nowego domku[/QUOTE] Ciekawa jestem po co mnie na ten wątek zaprosiłaś?:mad:Chyba tylko po to,żeby mi adrenalinkę podnieść:evil_lol: DT jest odpłatny, wizyta u weta to pewnie też nie jest gratisek;) a na pierwszej stronie ani słowa o tym:shake:. Olu:loveu:, tak poważnie, nie możesz sama, siedząc po nocach pracować na utrzymanie Dorki:shake: Wrzuć na pierwszą stronę pełne info finansowe z prośbą o pomoc a mnie daj 48 godzin na zrobieniu dla maleństwa bazarku. Ja mam nadzieję, że dane mi będzie w najbliższym czasie poznać to CUDO:loveu::loveu: Quote
AMIGA Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 Adrenalinka to czasami dobra rzecz. Napisałam nieśmialo w pierwszym poście, że dt jest płatny. Sama myślę co by tu wykopać na bazarek. Mam jakies filmy - takie na okazję Walentynek, ale czy filmy pójdą? No ale skoro zostalam tak wywołana do tablicy to się przyznam, że kuplam już dla malej: -karmę za [B]20 zł[/B] -koszt wizyty u weterynarza - [B]20 zł[/B] (ogólne badanie, odrobaczenie, książeczka) Od Przemiłego Małżeństwa :loveu: z Rawy Mazowieckiej, ktore adoptowalo od nas sznaucerkę otrzymaliśmy [B]130 zł[/B] na naszą szorściaczkę. [B]Pozostaje 90 zł na oplacenie dt 9.II. [/B]- 130 zł za dt do 10.II. - 28,40 za karmę Jesteśmy na minusie [B]- 68,40[/B] Quote
Nutusia Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Oluś, gdybyś wystawiała filmy - daj znać! Ja pewnikiem cosik znajdę. Ale dopiero po 14-tym, jak wrócę do domu.,.. Quote
AMIGA Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 No i mam dobrą wiadomość. Państwo :loveu: , ktorzy adoptowali dzikuskę sznaucerkę a na opiekę nad Kamelią przekazali pieniażki zgodzili się po zaginięciu kamelli żeby pozostale 130 zl przeznaczyć na "Skutkową Uboczną" poszukiwań Kamelii :loveu: Co nie znaczy, że Kamelii już nie będziemy szukać i nie tracimy nadziei na to, że się uciekinierka znajdzie Quote
AMIGA Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 Wiem, nie pisze się postów pod wlasnym postem, ale czy to moja wina, że ja gaduła jestem, a nikt mi nie odpowiada? :oops: Zapraszam wszystkich na szybciutki walentynkowy bazarek dla naszej Dorci [url]http://www.dogomania.pl/threads/201478-Walentynkowe-filmy-i-%C5%9Bwieczuszki-na-5-miesi%C4%99czn%C4%85-szor%C5%9Bciaczk%C4%99-Dor%C4%99-do-10.II.?p=16238152#post16238152[/url] Quote
AMIGA Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Buuuuuuuuuuuu nikt do nas nie wpada. Takie jesteśmy dwie samotne dziewczynki, jedna młodsza,a druga troszeczkę starsza Quote
rita60 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 No ,odwiedzam dwie dziewczynki:razz:czy mała już byla ogłaszana ? Quote
AMIGA Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Kurczaki, no nie jeszcze, bo zajęłam się bazarkami. Poza tym mialam "na widoku" domek dla niej, ale jakoś zapadla cisza, więc chyba nic z tego nie wyjdzie. Quote
irenaka Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='AMIGA']Kurczaki, no nie jeszcze, bo zajęłam się bazarkami. Poza tym mialam "na widoku" domek dla niej, ale jakoś zapadla cisza, więc chyba nic z tego nie wyjdzie.[/QUOTE] To zdjęcia trzeba lepsze i do boju;) ciociu Amigo:evil_lol: Quote
Rumi. Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 a czy malutka nadawałaby się do domu z dziećmi? bo dzwoniła do mnie starsza Pani w sprawie pudliszona który już został adoptowany, lecz powiedziała że szuka pudelka lub sznaucerka mini, ważne żeby był miły dla dzieci bo ma wnuczków- 7letniego i 5 letniego. Dom z ogrodem piesek by miał być kanapowy. Chce jej podesłać kilka propozycji. Domek do sprawdzenia jeszcze Quote
AMIGA Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 [quote name='irenaka']To zdjęcia trzeba lepsze i do boju;) ciociu Amigo:evil_lol:[/QUOTE] Ha spróbuj jej zrobić lepsze zdjęcia! Toż to iskierka wcielona. Charakterek sznaucerowo-terierkowy na 100%. Tak szczerze mówiąc greatmadwomen nie wiem co mam Ci odpowiedzieć na temat dzieci. Ja nie znam przeszłości Dorci. A teraz przebywa w domu gdzie jest dziecko, ale już takie ok 10 letnie (chyba) Dorcia jest szczeniakiem, więc pewnie potrafi być szalona, zwariowana itd. No i jeszcze jeden szkopuł - ona nie będzie wielkości miniaturki, tylko raczej wielości średniego psa Quote
DoPi Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 no przecie mówię, że sznaucerka jak nic:eviltong: zaraz zaglądam na bazarek:lol: Quote
AMIGA Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 A i owszem, ale i do teriera jej tez nic nie brakuje :-) A na bazarek zapraszam, zapraszam :-) Quote
cleo1976 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Ależ ona jest śliczna - po prostu cudo. Quote
Saththa Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Podrzuce Śliczny Skutek:) I ide na bazarek patrzeć;) Quote
AMIGA Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 Rozmawialam wczoraj z Sylwią - mala jest bardzo mądra. Podobno jeszcze się załatwia w domu, ale w nocy. W dzień wyraźnie sygnalizuje popiskiwaniem, że chce wyjść za potrzeba. W zabawie potrafi nieźle podskubać, wiec jak się rozkręci to jakiś ewentualny "właściciel malolat" może się tego wystraszyć Podobno jest dosć karna, jak jej się każe wracać na swoje legowisko, to grzecznie wraca. CUDEŃKO nie pies :loveu: Quote
Recommended Posts