Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam wiadomośc od mojej koleżanki

"Hej!
Poszukuję dobrego domu dla dwumiesięcznego szczeniaka. Jak dorośnie będzie miał około 30 cm wzrostu. Jego matka została wyrzucona jak była w ciąży. Dla 2 szczeniaków udało się znaleźć już dom. Został on i jego siostra, oraz ich matka.
One nie są sczepione. Urodziły się pod koniec listopada. Obecnie mieszkają w szopie u mojego wujka na działce. Niestety na tej działce nikt nie mieszka, wiec są tam same. A najgorsze jest to, ze ta działka nie jest do końca ogrodzona, więc mogą do niej niedługo przychodzić psy, a chcielibyśmy tego uniknąć.Po prostu ktoś podrzucił sukę w ciąży na działkę mojego wujka. A wujek nie może ich wszystkich zaadaptować, bo sam ma 3 psy i kota w domu ( bloku)
Są bardzo towarzyskie i bardzo lubią przebywać z ludźmi. Nie są wybredne jeśli chodzi o jedzenie. Jeśli możesz to popytaj się znajomych i daj znać. Pozdrawiam =)"

zdjęcia mówią same za siebie... warunki mają średnie :( tam nie mogą zostac, takiej opcji nie ma. jest zimno, im potrzeba ciepła, jedzonka, opieki, szczepień...po prostu kochającego domu! przy moim Rudym to się nie uda :( w stajni ludziska już "zapsieni"... Rodzice mają małe zoo... prosimy o pomoc...

dziś się dowiem gdzie jest ta działka...wtedy pojadę i zobaczę, zawiozę karmę (tylko kto im ją będzie dawał :placz: )

Mamuśka maluńkich

Dziewczynka

Chłopak

domyślam się, że nie są nauczone czystości, wiem, że są niezaszczepione i nie odrobaczone... ale wierzę, że im pomożemy!

Maluszkom i mamusi się udało znaleźc dobre domki.... niestety, wciąż trwa "walka" o sterylkę mamusi...

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w jakiejś szopie... tam zimą nikogo nie ma :( marzną straszliwie... szopa ma wyjście na dwór..widac ją na zdjęciu z matką; szczeniakom zrobiono foty w domku rekreacyjnym, ale tam ich nie zostawią :shake:
nie wierzę też, że są karmione sensownie... bo przecież nie da się zostawic psu, zwłaszcza glodnemu, na 3 dni jedzenia :(

a jeszcze niech ona zacznie się ciekac...i nieszczęście gotowe... wpadnie jakiś kawaler i problem będzie większy... o ile nie uznaję nazywania zwierzaków problemem, o tyle tutaj... sunia nie ma domu, nie je regularnie, jest chuda...wydaje mi się, że kolejne szczeniaki są wybitnie niewskazane; tym bardziej, że potem będzie ciężej znaleźc im dom...

Posted

został do wzięcia chłopak :) sunię bierze znajoma, mamusia już też zaklepana !!!

chłopiec jest w okolicach Mińska Mazowieckiego, bedzie przewieziony w razie potrzeby do Warszawy

Posted

[quote name='emhokr']został do wzięcia chłopak :) sunię bierze znajoma, mamusia już też zaklepana !!!

chłopiec jest w okolicach Mińska Mazowieckiego, bedzie przewieziony w razie potrzeby do Warszawy[/QUOTE]

Super! Super! Maluńki do domku!

Posted

właśnie tłumaczę ludziom na ten temat... ja może do największych zwolenników sterylki nie należę, ale jeszcze mniejszym jestem zwolennikiem bezsensownego rozmnażania i wywalania potem czy "pozbywania się problemu w inny sposób" psów, więc skoro sunia ma miec swobodę na posesji to lepiej i dla nich i dla niej, żeby ją wyciąc.

chłopiec szuka domu... wciąż... :(

Posted

[quote name='emhokr']właśnie tłumaczę ludziom na ten temat... ja może do największych zwolenników sterylki nie należę, ale jeszcze mniejszym jestem zwolennikiem bezsensownego rozmnażania i wywalania potem czy "pozbywania się problemu w inny sposób" psów, więc skoro sunia ma miec swobodę na posesji to lepiej i dla nich i dla niej, żeby ją wyciąc.

chłopiec szuka domu... wciąż... :([/QUOTE]

dałaś chłopaka na szczeniaki? ogłaszany jest?

[url]http://www.dogomania.pl/threads/179156-SZCZENIAKI-w-potrzebie!!!-Pomagamy-maluchom!-Pom%C3%B3%C5%BC-i-TY-.!-GDZIE-JESTE%C5%9ACIE-SZKRABY/page25[/url]

Posted

nic :(
chłopak nadal bez perspektyw :((

choroba, boję się, ale chyba nie mam wyjścia - myślę nad zabraniem go stamtąd... kilka dni może uda mi sie go w domu przetrzymac, tylko strasznie się martwię, co rudy na to...