Cathedral Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Ja się z bartwoodem zgadzam. Był szum na całą Polskę, mnóstwo osób zaangażowało się w "nagłaśnianie", pisali do gazet, do telewizji, powstała strona, bannery itd. Sądzę, że czują się teraz zdezorientowane tym, że łatwiej dowiedzieć się czegoś z radia niż od osób, którym zaufały. Brutalna prawda jest taka, że potrzebny jest marketing, bo inaczej media przemielą temat i uznają, że już nie ma o czym pisać. Quote
bartwood Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Według Gazety Wrocławskiej Ozzy zmarł w wyniku szoku pourazowego ( Pękło mu serce) stwierdzono również, że Ozzy był bity przed śmiercią. Nie stwierdzono róznież tego, że pies był uśpiony. To sentencjatekstu z dzisiejszej wrocławskiej. ehhhh :( Quote
emir Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='voltman31']przyglądam sie sprawie. i naprawde zalezy mi zeby prawda wyszła na jaw i winn została ukarana. Ale już mie zaczyna to lekko irytować ze co rusz bede szukał na necie bedzie poruszona sprawa ozzego.[/quote] odejdź proszę od tego komputera; nie irytuj sie więcej; tylko weź do nauki, bo braki masz ogromne i w poprawnej polszczyźnie i w zasobie słów, których używasz - ucz się , może coś dobrego z tego wyniknie; a forum to sobie odpuść - nie po drodze Ci z nami. Quote
Siostra Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='bartwood']Według Gazety Wrocławskiej Ozzy zmarł w wyniku szoku pourazowego ( Pękło mu serce) stwierdzono również, że Ozzy był bity przed śmiercią. Nie stwierdzono róznież tego, że pies był uśpiony. To sentencjatekstu z dzisiejszej wrocławskiej. ehhhh :([/quote] :shake: :-( Quote
emir Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 pomysł z petycja jest b.dobry; trzeba też rozważyć zbieranie podpisów w swoich środowiskach, nie tylko wirtualnie; EMIR naglośni sprawę i zbierze podpiosy w środowisku aktorów warszawskich; do min. sprawiedliwości wysyłamy komplet posiadanych materiałów, doniesienie o przestępstwie z prośbą o nadzór Quote
GoniaP Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Artykuł GW [url]http://www.e.gazeta.wroc.pl/start.php?kalendarzRok=2006&kalendarzMiesiac=08&kalendarzDzien=30&mutacja=3[/url] Quote
czarok Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Cathedral i bartwood nie naciskajcie. Można odnieść wrażenie, że koniecznie chcecie, żeby pani Agnieszka przygotowała sobie nową bajeczkę przed przesłuchaniem przez policję i prokuratora... Quote
AgaiTheta Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 :-( :-( :-( :-( :shake: [SIZE=1]Tak bardzo chciałam abyśmy nie mieli racji....[/SIZE] Quote
Danka-Hanka Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [URL="http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8481506,wiadomosc.html?serwis=poczta&element=rss&rssname=wp-polska&url=http%3A%2F%2Fwiadomosci.wp.pl%2Fkat%2C1342%2Cwid%2C8481506%2Cwiadomosc.html"]http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8481506,wiadomosc.html?serwis=poczta&element=rss&rssname=wp-polska&url=http%3A%2F%2Fwiadomosci.wp.pl%2Fkat%2C1342%2Cwid%2C8481506%2Cwiadomosc.html[/URL] Quote
Cathedral Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 GoniaP - ja Cię bardzo proszę o numer strony, bo link mi się otwiera baaaardzo powloli. Quote
Ela_and_Krzys Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='bartwood'] [FONT=Arial]Mam kilka refleksji jeśli chodzi o prowadzenie sprawy Gozziego.[/FONT] [LIST] [*][FONT=Arial]Ciągle powtarzacie, że brak informacji komuś pomoże jestem przekonany, że uciszając całą sprawę wystawiacie troszkę niejasne świadectwo tej sprawie. Dziennikarze sami docierają do informacji i próbują informować.[/FONT] [*][FONT=Arial]Skoro są znane wyniki sekcji zwłok Ozziego to wypadało by choćby przez wzgląd na nie wygaśnięcie tematu je opublikować. Mieszkam w Lubinie i przyznam szczerze, że wiele osób żyje tą sprawą żyją\ także media. Ludzie zaczynają szeptać i rozprowadzać nieprawdziwe informacje drogą pantoflową, plotki nie da się powstrzymać a wszystkie brzmią bardzo wiarygodnie,[/FONT] [*][FONT=Arial]Proposto opublikujcie te wyniki sekcji jako suchy dokument macie do tego prawo i niczego według mnie to nie zmieni poza doinformowaniem społeczeństwa. [/FONT][/LIST] [FONT=Arial]Krzysztof do ciebie bezpośrednio adresuje to pytanie ??? Co jest takiego w tych wynikach co może zaszkodzić sprawie według mnie nic!!! Pamiętajcie Policja i prokuratura działa dużo szybciej pod presją opinii publicznej niż bez niej. Dając ludziom tematy do plotek sprawiacie, że to od was nie od Agnieszki ludzie się powoli odwracają. Zaczynają krążyć opinie, że to wy coś kręcicie Po co to wam ??? Zrobiliście do tej pory wiele rzeczy z czystego serca i z chęci wykrycia prawdy …. A teraz sami tą prawdę ukrywacie. No chyba, że chcecie zostać „gwiazdami” i żeby was kilka tysięcy ludzi prosiło o upublicznienie wyników sekcji zwłok.[/FONT] [FONT=Arial]Za każdym razem kiedy dochodzi do morderstwa to media znają wyniki sekcji zwłok i podają je, żeby nie dochodziło do spekulacji. Natomiast szczeguly śledztwa są utajnione dla dobra śledztwa natomiast nie mówcie, że wyniki są tajne dla dobra śledztwa[/FONT] [FONT=Arial]Tyle z mojej strony pomyślcie nad tym co napisałem[/FONT][/quote] Bartwood, czytaj prosze uwaznie. Napisane zostało wczoraj w oficjalnym watku ozziego co sie stalo. I nie domagaj sie prosze krwawych szczegolow bo ich nie ma, jest tylko opis medyczny przyczyny zgonu ozziego. [B] I wszystko zostanie opublikowane we wlasciwym czasie.[/B] Chwilowo priorytety sa troche inne. A media sa i beda informowane rowniez we wlasciwym czasie. I nie, nie chcemy zeby nas o to prosic. Wrecz taka uporczywosc jest coraz bardziej irytujaca. Quote
bartwood Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Hmmmm Wiecie co mi sie wydawalo ze policja to powinna juz ja dawno przesluchac ??? przeciez policja zajela sie tym na wniosek prokuratury juz w zeszłym tygodniu. Quote
Ela_and_Krzys Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='bartwood']Hmmmm Wiecie co mi sie wydawalo ze policja to powinna juz ja dawno przesluchac ??? przeciez policja zajela sie tym na wniosek prokuratury juz w zeszłym tygodniu.[/quote] A wiesz jak Policja w tym kraju prowadzi postępowanie z urzędu? Przeszli z paragrafu o bardzo wstępnym rozpoznaniu do paragrafu o wstępnym rozpoznaniu. Do postawienia zarzutów to jeszcze lata świetlne... Quote
TangoBlue Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Moim zdaniem, bartwood i cathedral nie naciskaja, tylko w kulturalny sposob zadaja pytania. Co wazniejsze, w jednym z reportazy telewizji Lubin zostalo powiedziane, ze wladze tego miasta planuja otworzyc schronisko dla zwierzat. Jest to decyzja godna uznania. Darze ogromnym szacunkiem Pana DeeS i jego kolege, autora arytkulow w Gazecie Wroclawskiej, poniewaz w przeciwienstwie do dziennikarzy z SE, wlozyli w sprawe duzo serca, starali sie dociec prawdy. Pisze tylko i wylacznie w swoim imieniu. Oczywiscie, podpisze petycje. Nie tylko ja, ale i cala moja tutejsza rodzina ( Dunczycy ). Oni rowniez sledza ten temat. Tutaj bardzo czesto krytykuje sie nas, Polakow, za nasze nieludzkie podejscie do zwierzat i brak jakiejkolwiek reakcji ze strony wladz. Byc moze teraz sie to zmieni. Quote
bartwood Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Nie domagam sie krwawych informacji wrecz przeciwnie suchych faktow medycznych. Ale nikt nie napisał na forum, że przyczyną śmierci był szok pourazowy pęknięcie serca o takie informacje mi chodzi. Koniec trzeba uciąć spekulacje i zająć się faktami i tyle. Więc nie naciskam więcej bo to co chciałem już wiem szkoda, że nie od osób które prowadzą tą sprawę od początku. Pozdrawiam i życzę powodzenia aby sprawiedliwości w tej sprawie stało się zadość. Bartek Quote
Guest Mrzewinska Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Zblizaja sie wybory samorzadowe. Ilu pelnoletnich, z prawem glosu dogomaniakow pojdzie przedtem do regionalnych oddzialow partii czy ugrupowan p[olitycznych domagajac sie wprowadzenia problemu praw zwierzat na obrady Sejmu???? Domagajac sie wprowadzenie w prawie zapisu, ze nikt, komu udowodniono znecanie sie nad jakimkolwiek zwierzeciem, nie moze wiecej miec zadnego zwierzecia? Zakazu sprzedazy psow w miejscach publicznych, nakazu sprzedazy wylacznie w miejscu wyhodowania? Rejestracji hodowli takze psow nierodowodowych? Wprowadzenia zakazu trzymania zwierzat na lancuchach - jesli w gospodarstwie, to musi byc kennel o odpowiednich wymiarach, lub pies biega luzem w zabezpieczonym ogrodzeniu? Zwolnienia na wsi i w miescie od oplat tylko wysterylizowanych psow? Wprowadzenia przepisu, że znecanie sie nad zwierzeciem jest czynem najwyzszej szkodliwosci spolecznej? Ilu nas jest pelnoletnich, z prawem glosu, gotowych do solidarnego dzialania? Zofia Quote
bartwood Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 A i jeszcze jedno. banery pod tytułem zakatowany na smierć mogą spokojnie wrócić ponieważ wiemu już, że przyczyna śmierci nie była naturalna ani humanitarna. Jeśli chcecie rzeczywiście uzyskac efekt społeczny to cała akcja musi trwać inaczej smierc ozziego stanie sie poprostu statystyka. Ja jestem zdania, że emocje sa jak najbardziej wskazane tak funkcjonuje nasza psychika i tylko tak mozna sprawic aby smierc ozziego nie poszla na marne i zeby ten moment stal sie poczatkiem zmian na lesze. Nie jestem pieniaczem wstrzymywalem sie z wypowiedziami jak prosiliscie do moementu oficjalnych wynikow sekcji zwlok. teraz juz wszystko wiadomo ( medycznie co ja spowodowalo) wiec moze warto zaczac powiadamiac coraz wieksze grono ludzi aby akcja sie rozwijala. Mozna to zrobic w formie " STOP BESTIALSTWU WOBEC ZWIERZAT" i opisac historie Ozziego bez personaliow bez insynuacji itp. To tylko moje przemyslenia ja sie dostosuje nie bede wychodzil przed szereg bo to nie moja rola poprostu sie dolacze. i tyle. A i jeszce jedno wlasnie do przyspieszenia dzialan policji i prokuratury warto sprawe naglasniac i wtedy moze przyspiesza Quote
Ela_and_Krzys Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='bartwood']A i jeszcze jedno. banery pod tytułem zakatowany na smierć mogą spokojnie wrócić ponieważ wiemu już, że przyczyna śmierci nie była naturalna ani humanitarna. Jeśli chcecie rzeczywiście uzyskac efekt społeczny to cała akcja musi trwać inaczej smierc ozziego stanie sie poprostu statystyka. Ja jestem zdania, że emocje sa jak najbardziej wskazane tak funkcjonuje nasza psychika i tylko tak mozna sprawic aby smierc ozziego nie poszla na marne i zeby ten moment stal sie poczatkiem zmian na lesze. Nie jestem pieniaczem wstrzymywalem sie z wypowiedziami jak prosiliscie do moementu oficjalnych wynikow sekcji zwlok. teraz juz wszystko wiadomo ( medycznie co ja spowodowalo) wiec moze warto zaczac powiadamiac coraz wieksze grono ludzi aby akcja sie rozwijala. Mozna to zrobic w formie " STOP BESTIALSTWU WOBEC ZWIERZAT" i opisac historie Ozziego bez personaliow bez insynuacji itp. To tylko moje przemyslenia ja sie dostosuje nie bede wychodzil przed szereg bo to nie moja rola poprostu sie dolacze. i tyle. A i jeszce jedno wlasnie do przyspieszenia dzialan policji i prokuratury warto sprawe naglasniac i wtedy moze przyspiesza[/quote] Bartwood, swietny pomysl ale zlozmy najpierw zawiadomienie do prokuratury. Nastapi to dzis / jutro - Frotka pracuje nad dokumentem. Potem wszystko zostanie upublicznione (lacznie z samym zawiadomieniem) i kazde dzialania beda jak najbardziej wskazane. Quote
Vella Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Znów dla tych, co PDF'a nie otwierają: [URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=a53cda17880719d1][IMG]http://images1.fotosik.pl/153/a53cda17880719d1m.jpg[/IMG][/URL] Artykuł stąd: [URL="http://www.e.gazeta.wroc.pl/start.php?kalendarzRok=2006&kalendarzMiesiac=08&kalendarzDzien=30&mutacja=3"]http://www.e.gazeta.wroc.pl/start.php?kalendarzRok=2006&kalendarzMiesiac=08&kalendarzDzien=30&mutacja=3[/URL] Quote
bartwood Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Ela i Krzys i wlasnie o takie informacje mi chodzi dziekuje i pozostaje do dyspozycji w planowanych dzialaniach. Mieszkam w Lubinie moge nawet zapewnic nocleg dla jednej lub 2 osob w razie koniecznosci jak bedzie koniecznosc waszego przyjazdu. Jak by cos to piszcie na priw lub GG 908245 Pozdrawiam Quote
bartwood Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 jednym z dzialan moze byc zrzuta na wykupienie platynych reklam w najwiekszych gazetach cala strona kosztuje kilka tysiecy ale jak sie zrzucimy to jest szansa ze ludzie to zauwaza Quote
shantara Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='Mrzewinska']Zblizaja sie wybory samorzadowe. Ilu pelnoletnich, z prawem glosu dogomaniakow pojdzie przedtem do regionalnych oddzialow partii czy ugrupowan p[olitycznych domagajac sie wprowadzenia problemu praw zwierzat na obrady Sejmu???? Domagajac sie wprowadzenie w prawie zapisu, ze nikt, komu udowodniono znecanie sie nad jakimkolwiek zwierzeciem, nie moze wiecej miec zadnego zwierzecia? Zakazu sprzedazy psow w miejscach publicznych, nakazu sprzedazy wylacznie w miejscu wyhodowania? Rejestracji hodowli takze psow nierodowodowych? Wprowadzenia zakazu trzymania zwierzat na lancuchach - jesli w gospodarstwie, to musi byc kennel o odpowiednich wymiarach, lub pies biega luzem w zabezpieczonym ogrodzeniu? Zwolnienia na wsi i w miescie od oplat tylko wysterylizowanych psow? Wprowadzenia przepisu, że znecanie sie nad zwierzeciem jest czynem najwyzszej szkodliwosci spolecznej? Ilu nas jest pelnoletnich, z prawem glosu, gotowych do solidarnego dzialania? Zofia[/quote] Ja kiedyś próbowałam zainteresować tematem regionalny oddział jednej z czołowych partii politycznych w naszym kraju. Powiedziali, że przed wyborami samorządowymi będą prowadzić ankiety wśród mieszkańców dzielnic Warszawy, jak i w innych miastach, w których to ankietach będzie można opisać tego typu postulaty... Nawet byłam na zebraniu tej partii, na którym miały być dyskutowane sprawy, jakie powinny znaleźć się w programie kandydatów do regionalnych samorządów. Niestety całe zebranie zmieniło się w przepychankę o to, kto powinien kandydować na prezydenta miasta...:shake: Quote
bajadera Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Nasuwa mi się jeszcze jedna refleksja. Mianowicie pan vet, który jak teraz widać, krył sprawę, powinien miec też zarzuty o poświadczenie nieprawdy.[/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
Ela_and_Krzys Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='sirion'][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Nasuwa mi się jeszcze jedna refleksja. Mianowicie pan vet, który jak teraz widać, krył sprawę, powinien miec też zarzuty o poświadczenie nieprawdy.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote] Frotka już wie najlepiej co zrobić z panem vetem :) Quote
Recommended Posts