Kićka Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 bartwood pisałeś o ile się nie mylę że pochodzisz z Lubina. Czy możesz napisać jakie nastroje panują w Lubinie miedzy ludźmi po opublikowaniu sprawy Ozziego ? Czy ktoś cos mówi , czy wyrażają swoje opinie itd. O ile oczywiście możesz to obiektywnie stwierdzić i jest na to miejsce tutaj. dzięki. Quote
kacha_wawa Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Już jest nowy wątek dotyczący pomysłów związanych z petycją: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30172 Mod poproszony o podwieszenie i przeklejenie postów z tego wątku. Uciekam powoli do pracy, jak szefa nie będzie to oczywiście będę śledzić wszystko na bieżąco... Quote
neta Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Śledzę wszystko na bierząco i widzę co się dzieje.Znam również wyniki i mam skopiowane dostępne informacje.Jeśli chcecie mogę spróbować zainteresować TVN na nowo sprawą.Oczywiście jak wszystko zostanie ujawnione bo w tej chwili to chyba nie ma jeszcze sensu przekazywać informacji.ZA MAŁA SKALA ZAINTERESOWANIA!!!! tak usłyszałam od znajomej. Quote
Madzika Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 neta napisał(a):Śledzę wszystko na bierząco i widzę co się dzieje.Znam również wyniki i mam skopiowane dostępne informacje.Jeśli chcecie mogę spróbować zainteresować TVN na nowo sprawą.Oczywiście jak wszystko zostanie ujawnione bo w tej chwili to chyba nie ma jeszcze sensu przekazywać informacji.ZA MAŁA SKALA ZAINTERESOWANIA!!!! tak usłyszałam od znajomej. a co chca wieksza skale:cool3: :cool3: Moga załowac ale w takim razie proponuje jak co walic do POLSATuTVN nie chce jego strata a jak wezmiemy sie teraz za pisanie maili do tv to mam nadzieje ze ich skrzynki to pomieszcza:diabloti: Quote
bartwood Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Kićka mówi się sporo po tym jak informacje o przyczynie smierci zostały podane zniknęły podejrzenia i plotki teraz pewnie wszyscy czekaja na dalszy rozwoj sprawy. jest podejrzewam wiele osób, które zainteresowały się tematem i podpiszą petycję i ewentualnie zainteresuja sie tematem bardziej. Tak poza tym jest spokojnie Quote
Ela_and_Krzys Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Madzika napisał(a):a co chca wieksza skale:cool3: :cool3: Moga załowac ale w takim razie proponuje jak co walic do POLSATuTVN nie chce jego strata a jak wezmiemy sie teraz za pisanie maili do tv to mam nadzieje ze ich skrzynki to pomieszcza:diabloti: Ludzie, proszę, poczekajcie i skoordynujcie działania z Medarem. Polsat dziś rozmawiał z Krzysiem w Krakowie i pewnie z Anią w Zabrzu. Quote
Madzika Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Ja wiem Elu ( nie weszla druga czesc postu:shake: ) jak wczesniej napisałam czekamy na zielone swiatło z Twojej strony ale przygotowac sie już możemy no nie :cool3: :cool3: A tak btw. Moze Lavinia (majaca super talent pisarski) jeszcze raz ładnie stresci cała historie ozzulca aby było cvzym spamowac skrzynki:razz: :razz: Quote
bartwood Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2102079#post2102079 Wszystkie pmysły w tej sprawie opisujcie na tym poscie. Jesli chodzi o akcje to proponuje jednak poczekac z dzialaniami do moementu zgloszenia do prokuratury wtedy nalezy zrobic to zdecydowanie i na duza skale. Prosze aby osoby ktore chca sie podjac dzialan na danym regionie okreslily sie i wtedy zawsze bedzie w danym miescie grupa ludzi koordynjacych dzialania bedzie latwiej nad tym zapanowac niech to wyglada profesjonalnie. Moze to fundacja skoordynuje i wtedy napewno nie obejdzie sie bez ech. Pamietajcie ze trzeba plakaty przygotowac banery i niech beda spojne trescia niech przekaz bedzie czytelny i jasny. Jak zaczniemy robic to wszystko na swoja reke to sie rozmyje. Ja w Lubinie moge pomoc i osoby ktore sa zainteresowane prosze o kontakt na gg 908245 jak bedzie sygnal zeby dzialac wtedy zaczniemy dzialac i juz. Bartek Quote
Asior Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 ja ze swej strony mogę zaproponować drukowanie ulotek (mam dostęp do drukarki w pracy) . Do tego moja bliska koleżanka pracuje w drukarni i może za psie pieniądze stworzyć szablon do ulotek, (opracować, zeby było to ładnie zrobione) oraz wydrukować je..... Weźmie tylko za materiały i to też ze zniżką.... Jak by coś to zgłaszam chęć pomocy. Quote
TangoBlue Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Ela_and_Krzys napisał(a):Zobaczymy czy sie nadaje czy nie - ale zajmiemy się tym w drugiej kolejnosci, dobrze? Jak zlozymy zawiadomienie... Ja bym nie skreslala, ulotek moze byc wiele, nie wszystkie musza byc makabryczne. Dziekuje. Dodam tylko, ze autorka tego wiersza piszac o ``peknietym sercu`` nie wiedziala, ile miala racji. Wiersz zostal bowiem napisany w ubieglym tygodniu, a ``pekniete serce`` bylo metafora. Ona zreszta juz wydala ksiazke, ktorej pierwsze wydanie sprzedalo sie prawie ``na pniu``. Dochod ze sprzedazy przeznaczyla na pomoc bezdomnym zwierzetom. Quote
Asior Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 A co do straży dla zwierząt.... przekleje tu co pisali u mnie na forum fretkowym jak wkleiłam takie info (że szukają ludzi do straży dla zwierząt: Pierwsze co trzeba było zrobić to powyciagać dokumenty, włącznie z fafiurkiem o niekaralności (a to kosztuje) uzgodnić składki, przyjechać i wpisać się. Ogólnie, wszystko rozbija się o pieniądze, jakiś czas temu ktoś z miau.pl dopatrzył się dziwnej rzeczy, mianowicie SdZ poszukuje sponsorów na zakup wyposażenia, cała zabawa w tym, że chcą je kupić z Anglii. Polskie odpowiedniki (nie gorsze od zagranicznych) są tańsze o 50-70% Dziwne jak jak organizacji poszukującej sponsorów. A calokształt? Asior, oni nic nie robią, nawet kota z drzewa nie sciągneli kiedy dziewczyna dzwoniła o pomoc. Zawiodłam się, może za dużo oglądałam animal planet, nie wiem U nas wśród studentów zootechniki we Wrocławiu też szukali chętnych,ale po niewypale bodajże warszawskim(notabene dalej tam istnieje owa policja ) chyba szybko zrezygnowali,bo teraz cisza. Niestety chodzi głównie o pieniądze.... tak więc , niewiem czy ta straż dla zwierząt wypali....bardzo chciała bym sama w czymś takim być, ale chyba za duzo naoglądaliśmy się Animal Planet :shake: Quote
moni@ Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Asior napisał(a):ja ze swej strony mogę zaproponować drukowanie ulotek (mam dostęp do drukarki w pracy) . Do tego moja bliska koleżanka pracuje w drukarni i może za psie pieniądze stworzyć szablon do ulotek, (opracować, zeby było to ładnie zrobione) oraz wydrukować je..... Weźmie tylko za materiały i to też ze zniżką.... Jak by coś to zgłaszam chęć pomocy. jeśli będzie potrzeba mogę projekt ulotki uszykować pod drukarnię (żeby nie brali kosztów przygotowania) będą mieli już uszykowane do puszczenia na klisze pod format maszyny drukującej (w rormacie prn) Quote
Asior Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 moni@ napisał(a):jeśli będzie potrzeba mogę projekt ulotki uszykować pod drukarnię (żeby nie brali kosztów przygotowania) będą mieli już uszykowane do puszczenia na klisze pod format maszyny drukującej (w rormacie prn) to moja kumpela by przygotowała, więc nie brała by kasy :) ale bardzo było by dobrze gdybyś to mogła opracować :) Quote
medar Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Witam Nie wierzcie we wszystko co piszą gazety. Wzmianka o "pękniętym sercu" jest dziennikarską nadinterpretacją . Jak Ela napisała, dzisiaj był Polsat, jutro będzie Radio Tok Fm. Telefony się urywają, więc może coś się jeszcze zmieni. Lavinia: Twój tekst zawiera niestety błędy, dlatego wstrzymaj się na razie z rozpowszechnianiem. Quote
Ela_and_Krzys Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Nawiązując do odpowiedzi Medara poczekajcie na oficjalne zawiadomienie do prokuratury. W nim będą FAKTY. Pojawi się najpewniej jutro. Quote
miniaga Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Zaraz po śmierci Ozzego proponowałam zorganizowanie marszu i nadal uważam, że to najlepszy sposób na zwrócenie uwagi mediów, bo przecież o wyłączeniu z ruchu dużych ulic będą pisać wszystkie media - zmuszeni będą również wówczas napisać po co ten marsz. Nie wiem jak wy, ale myślę, że bezposrdnia przyczyna zgonu jest w pewien sposób symboliczna i może warto zamiast ostrego nagłówku na ulotkach zacząć włąśnie tak: Ozziemu pękło serce.... Mineło tyle dni a ja nadal nie moge powstrzymać łez.... Quote
Guest Mrzewinska Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Krzysiu, Medar, czy ktos z Was moze porozumiec sie ze mna? Lub jeszcze lepiej bezposrednio z redakcja Mojego Psa? Interwencji ciag dalszy. Zofia Quote
Viz Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Słuchajcie, dostałam e-maila do p. Doroty Gąsiewskiej, która pilnie prosi mnie, abym podała jej nmery Ani W., Gosi i osób, które bezpośrednio uczestniczyły w zdarzeniu ("kto psa znalazł, kto odkopał i kto wiózł na sekcję zwłok"). Bardzo proszę informacje na PW, do p. Doroty dzwoniła telewizja. Quote
bartwood Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Prosze wszystkich ktorzy bezposrednio wpsolpracuja z mediami o nie olewanie ich tzn nie mowienie im e pozniej pozniej sie wypowiecie mowcie smialo macie nasze wsparcie rozdmuchajcie to ale tylko wy nie rubmy tego wszyscy niech media o tym mowia jak najwiecej i informuja o kolejnych etapach to jedyna szansa aby bylo o ozzim glosno a to da nam potem nazedzia do dalszych krokow np marsz milcznia. Taka moja sugestia bo wiem jak to dziala Quote
Ela_and_Krzys Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Viz napisał(a):Słuchajcie, dostałam e-maila do p. Doroty Gąsiewskiej, która pilnie prosi mnie, abym podała jej nmery Ani W., Gosi i osób, które bezpośrednio uczestniczyły w zdarzeniu ("kto psa znalazł, kto odkopał i kto wiózł na sekcję zwłok"). Bardzo proszę informacje na PW, do p. Doroty dzwoniła telewizja. Przypominam, kontakty z mediami koordynuje MEDAR i wszystko powinno odbywac sie przez niego! Nie dzialajmy chaotycznie. Bo w ten sposob zwracamy sie do 5 roznych osob z tej samej telewizji albo gazety. Wszystko MUSI przechodzic przez MEDARA! A nie bezpośrednio Anie czy Krzysia. Quote
miniaga Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Niestety znów pojawia sie ten sam problem - o wszystkim dowiadujemy się z prasy nie od Was. Teraz piszesz o nadinterpretacji prasy wcześniej(niekoniecznie o tym artykule) że prasa ma informacje od Was. Prawda jest taka, że tylko część osób czyta dgm, reszta czerpie info własnie z mediów i prostowanie mediów zamiast podaniania faktów to chyba nie właściwa droga. Cierpliwośc nas dogomaniaków nie zna granic, ale cierpliwośc tych, których mentalność chcemy zmienić jest bardzo krótka - zanim wy zbierzecie sie do kupy i wprowadzicie swój plan w życie oni znudzą się tematem, więc może warto to przemyśleć. Prasa codziennie podaje prawie dokładnie te same informacje i zamiast sprzeciwu przeciw tej zbrodni rodzi sie w nich poczucie znudzenia. Piszę o tym, ponieważ może się okazać, że w momencie kiedy będziecie chcieli wprowadzić to wszystko w życie okaże się że zainteresowanie jest znikome ze strony mediów, a co gorsza i obywateli. Quote
medar Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 lavinia napisał(a):Medar, nigdzie nie napisałam, że zamierzam cokolwiek rozpowszechniać, nie rozumiem, widać nie czytasz tego wątku uważnie. Już kasuję post. Oczywiście że nie czytam uważnie , bo nie mam czasu. Po prostu poprosiłem aby poczekać na korektę, ktoś skopiuje i pójdzie z błędami. ( pomyliłaś daty) .Spokojnie. Quote
Ela_and_Krzys Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 bartwood napisał(a):Prosze wszystkich ktorzy bezposrednio wpsolpracuja z mediami o nie olewanie ich tzn nie mowienie im e pozniej pozniej sie wypowiecie mowcie smialo macie nasze wsparcie rozdmuchajcie to ale tylko wy nie rubmy tego wszyscy niech media o tym mowia jak najwiecej i informuja o kolejnych etapach to jedyna szansa aby bylo o ozzim glosno a to da nam potem nazedzia do dalszych krokow np marsz milcznia. Taka moja sugestia bo wiem jak to dziala No nie do konca, bardzo prosze odsylajcie media do Medara. On wie, ktorym juz podawalismy informacje a ktorym nie. Nie dzialajmy chaotycznie. Bo znow pojawia sie komentarze ze jestesmy banda nawiedzonych fanatykow. Quote
Ela_and_Krzys Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 miniaga napisał(a):Niestety znów pojawia sie ten sam problem - o wszystkim dowiadujemy się z prasy nie od Was. Teraz piszesz o nadinterpretacji prasy wcześniej(niekoniecznie o tym artykule) że prasa ma informacje od Was. Prawda jest taka, że tylko część osób czyta dgm, reszta czerpie info własnie z mediów i prostowanie mediów zamiast podaniania faktów to chyba nie właściwa droga. Cierpliwośc nas dogomaniaków nie zna granic, ale cierpliwośc tych, których mentalność chcemy zmienić jest bardzo krótka - zanim wy zbierzecie sie do kupy i wprowadzicie swój plan w życie oni znudzą się tematem, więc może warto to przemyśleć. Prasa codziennie podaje prawie dokładnie te same informacje i zamiast sprzeciwu przeciw tej zbrodni rodzi sie w nich poczucie znudzenia. Piszę o tym, ponieważ może się okazać, że w momencie kiedy będziecie chcieli wprowadzić to wszystko w życie okaże się że zainteresowanie jest znikome ze strony mediów, a co gorsza i obywateli. Nie bedziemy z tym czekac w nieskonczonosc. Ale na razie wazniejsze jest zawiadomienie prokuratury! A poza tym z mediami sie kontaktujemy. Pekniecie serca to eufemizm dziennikarski a nie niescislosc - metafora na ktora prasa moze sobie pozwolic. Wszystko jest pod kontrola. Opanujmy emocje i dzialajmy w sposob przemyslany. To wlasnie staramy sie robic, ale zostaje nam na to malo czasu kiedy trzeba jeszcze stale kontrolowac dogomanie.... Quote
Myszka.xww Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Miniago - watki na dogo sa pilnowane, by nie doszlo w nich ponownie do klotni, wyzwisk, nadinterpretacji, linczu itp. Informcje oficjalne, ktore moga zostac upublicznione bez szkody dla toczacej sie sprawy, podawane sa w miare mozliwosci na biezaco. Prasa ma prawo, niestety, dokonywac nadinterpretacji wplywajacych do nich informacji. I skrzetnie z tego prawa korzysta. Na to nistety moderatorzy dogomanii wplywu nie maja. Pekniete serce jest nadinterpretacja informacji, identycznych jak tutaj podanych. Informacje podawane sa w watku podklejonym na Psy w Potrzebie. Quote
Recommended Posts