Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

furciaczek napisał(a):
Lozkowe sceny beda jutro albo po jutrze:eviltong:

Fafel dalej grzeczny:loveu:
Poza tym jednym tel o ktorym Ci mowilam Goniu narazie nic wiecej sie nie odzywa, pewnie wiek odstrasza ehh:roll:
Eeee, to zaczekamy na tych co znają się na psach ;) Prędzej czy później ktoś się w Fafelku zakocha na bank i zechce go przyjąć pod swój dach.

PaulinaT napisał(a):
Jezu jaki on ciągle chudy. Przybrał cosik w ogóle...?
Ale fajnie że wesoły i do biegania chętny :)
No Furciaczek tuczy go powoli, zgodnie ze sztuką. Ale tak sobie myślałam ostatnio, że może warto byłoby mu zapodać jakiś Aniprazol profilaktycznie...

Posted

Tekst ogłoszeniowy dla Fafla, autorstwa choleraa:

Ludzie mówią, że uroda, dostojeństwo, inteligencja i dobre urodzenie robią swoje. Człowiek, który wygrywa taką mieszankę na loterii życia, zwykle dochodzi bardzo wysoko. Nie myśli nawet o tym, że kiedyś może osunąć mu się noga, może zachorować i stracić wszystko, albo ktoś zawistny podstawi mu nogę..
Jeśli się dojdzie tak wysoko, upadek jest o wiele boleśniejszy..
To wszystko przeżyłem ja- Fafel- piękny, dostojny, inteligentny, dobrze urodzony.. Przez jednego człowieka doprowadzony do ruiny.. Nie kierowała nim zawiść ani zazdrość.. Jego chęć zaimponowania i pozerstwo zrujnowało mi życie.. Kupił pięknego rasowego psa- odtąd wszyscy mu zazdrościli, z ust nie znikał mu uśmiech, kiedy ludzie oglądali się za nami na ulicy, a znajomi nie mogli się nachwalić mojej urody i inteligencji.. Co było w domu... to już inna bajka.. Niegłaskany, źle karmiony, smutny i zabiedzony- przestałem być przyjacielem godnym zwrócenia uwagi.. wyglądałem coraz gorzej i już nie było się czym chwalić..
Kiedy odszedłem z tego przesiąkniętego ułudą domu, poznałem ludzi, którzy nie patrzyli na mój wygląd.. Nie wyglądałem przecież dobrze.. Nie obchodziło ich moje urodzenie, ani dostojeństwo.. Zobaczyli wspaniałego, spokojnego, zakochanego w ludziach olbrzymiego przyjaciela..
Dziś szukam takiego, którego nie zwiodą pozory... Dobre jedzenie, lekarstwa, ciepły kąt nigdy nie sprawią, że będę wyglądał jak kiedyś.. Sprawić to może tylko ciepłe serce dobrego człowieka..

Posted

U mnie jak narazie zero pytan o psisko:shake:
A taki kochany ten nasz Fafel ehhh ideal corsiaka jak dla mnie:loveu:
Wpatrzony w czlowieka, opanowany, cierpliwy jak nie wiem co, zero agresji, na smyczy super, posluszny...no brac, kochc i tarmosic fafelki!