bico Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 MaDi, a widziałaś to? Teren woj. lubelskiego: [URL]http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110324/KRASNIK/266193161[/URL] Nie znam w ogóle tej sprawy i pierwszy raz słyszę o tym, ale może to gdzieś już było...:oops::roll: Sprawa jest na prawdę przykra i nie wiem jak ten problem rozwiąże gmina, oby nie w jeden, nasuwający się nam na myśl sposób....:-(:-(:-( Quote
LadyS Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Bico, to było już wcześniej - to jest Rachów Stary i p. Olszewska. Były próby pomocy, w które angażowała się m.in. Murka i jogi z forum miau.pl, ale pani ta odrzucała możliwość sterylizacji psów, darmowego szczepienia, adopcji - i pomoc się urwała. Nie wiem, jak jest teraz, może to jedyna szansa. Quote
muzzy Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 [quote name='bico']MaDi, a widziałaś to? Teren woj. lubelskiego: [URL]http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110324/KRASNIK/266193161[/URL] Nie znam w ogóle tej sprawy i pierwszy raz słyszę o tym, ale może to gdzieś już było...:oops::roll: Sprawa jest na prawdę przykra i nie wiem jak ten problem rozwiąże gmina, oby nie w jeden, nasuwający się nam na myśl sposób....:-(:-(:-([/QUOTE] MaDi wie i już działa. Quote
bico Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 [quote name='ladySwallow']Bico, to było już wcześniej - to jest Rachów Stary i p. Olszewska. Były próby pomocy, w które angażowała się m.in. Murka i jogi z forum miau.pl, ale pani ta odrzucała możliwość sterylizacji psów, darmowego szczepienia, adopcji - i pomoc się urwała. Nie wiem, jak jest teraz, może to jedyna szansa.[/QUOTE] a, to coś kojarzę, ale nie powiem, żebym była z tym tematem na bieżąco:oops: Może faktycznie teraz to jedyna szansa na pomoc, tylko wcześniej pewnie było mniej psów, a teraz się dzięki niefrasobliwości człowieka rozmnożyły i jest na prawdę źle:shake::-( eeeeeh.... Dobrze, że MaDi wie i działa, dzięki Muzzy za info. Quote
MaDi Posted March 25, 2011 Author Posted March 25, 2011 [quote name='bico']MaDi, a widziałaś to? Teren woj. lubelskiego: [URL]http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110324/KRASNIK/266193161[/URL] Nie znam w ogóle tej sprawy i pierwszy raz słyszę o tym, ale może to gdzieś już było...:oops::roll: Sprawa jest na prawdę przykra i nie wiem jak ten problem rozwiąże gmina, oby nie w jeden, nasuwający się nam na myśl sposób....:-(:-(:-([/QUOTE] Znam temat od dawna chora osoba jak i cała sytuacja, jadę tam w niedzielę z Muzzym robić foty. Quote
furciaczek Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Chwilowo bede miec mega ograniczenia czasowe, jak cos pilnego to prosze dzwoncie do mnie czy cos.... Quote
IVV Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='MaDi']Znam temat od dawna chora osoba jak i cała sytuacja, jadę tam w niedzielę z Muzzym robić foty.[/QUOTE] dobrze ,ze tam bedziecie !!! az boje sie myslec jak to wszystko wyglada.... Quote
MaDi Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 [quote name='IVV']dobrze ,ze tam bedziecie !!! az boje sie myslec jak to wszystko wyglada....[/QUOTE] Kiedyś było źle więc teraz też pewnie różowo nie jest. Muzzy będzie robił zdjęcia ja opisy i damy jakoś radę. Mamy trochę karmy, jednak na mój apel o pomoc nikt nie odpowiedział... Quote
IVV Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 a moze z uporem maniaka ;) zrobic zbiorke jeszcze raz ???? i jeszcz ewydarzenie na FB ??? Quote
Viris Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Fur pamiętaj proszę o tych danych do przelewu bo nie mam. Ale to w wolnej chwili, widzę że u Arktyki masakra ;/ MaDi my wiele nie mamy, ale może trochę karmy niestety "biedronkowej" udałoby się nam oddać dla tych psów. Daj znać co sądzisz, z Ostrowca do Annopola daleko nie jest. Quote
Viris Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 W tym artykule jest taka informacja: [QUOTE]Zbiórkę pieniędzy na rzecz przytuliska pod Annopolem prowadzi Fundacja dla zwierząt "Dar Serca”. Numer konta: CITIBANK 78 1030 0019 0109 8530 0011 7544 z dopiskiem "Darowizna przytulisko Stanisławy Olszewskiej” [/QUOTE] Chyba trzeba by się z nimi skontaktować. Quote
MaDi Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 [quote name='Viris']Fur pamiętaj proszę o tych danych do przelewu bo nie mam. Ale to w wolnej chwili, widzę że u Arktyki masakra ;/ MaDi my wiele nie mamy, ale może trochę karmy niestety "biedronkowej" udałoby się nam oddać dla tych psów. Daj znać co sądzisz, z Ostrowca do Annopola daleko nie jest.[/QUOTE] Wszystko już dogadane;) Quote
MaDi Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 [quote name='Viris']W tym artykule jest taka informacja: Chyba trzeba by się z nimi skontaktować.[/QUOTE] Tak mam do nich kilka pytań m.in dlaczego do tej pory nic nie zrobili...:( Quote
Viris Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 No też mi takie pytania się cisną na usta.. Odnośnie tej karmy to my na pewno pomożemy - jestem już po konsultacjach z resztą ekipy. Quote
muzzy Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 [quote name='IVV']i jak poszlo MaDi na dzisiejszej wyprawie ?[/QUOTE] Zdjęć jest ponad 300, postaram się jak najszybciej je obrobić, choćbym miał się przez to ocielić :) Quote
MaDi Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 [quote name='IVV']i jak poszlo MaDi na dzisiejszej wyprawie ?[/QUOTE] Poszło całkiem dobrze wg. mnie na taką ilość psów 4 trzeba jak najszybciej zabrać i leczyć. Poczekamy kilka dni w piątek jedziemy tam jeszcze raz. Później będę prosiła Cię o FB:) Quote
Viris Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 MaDi jak wygląda tam sytuacja z jedzeniem? przyda się nasza pomoc? Jeśli tak to czy na piątek czy później. Quote
bico Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 [quote name='MaDi']Kiedyś było źle więc teraz też pewnie różowo nie jest. Muzzy będzie robił zdjęcia ja opisy i damy jakoś radę. Mamy trochę karmy, jednak na mój apel o pomoc nikt nie odpowiedział...[/QUOTE] MaDi, a jest nowy, oddzielny wątek tych psiaków? Jeśli tak, to czy mogę prosić o podrzucenie linka? Quote
MaDi Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Zapraszam Was tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/threads/204601-Zbi%C3%B3rka-dar%C3%B3w[/url]. Nie wiem co robić chce zabrać z przytuliska 2 sunie Perełkę-łysą malutka max 6kg wygląda jak mini łysy pies meksykański ma około 6 lat. Oraz czarną z białymi skarpetkami budową przypominającą charcika włoskiego:( Quote
IVV Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 ja mam jedno wolne miejsce u Funi i moge odstapic....a moze udaloby sie je dwie tam umiescic ???? wtedy cena odrobine mniejsza . nie wiem jak jeszcze pomoc ..... Quote
evel Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Pardon, że tak nie w temacie, ale... MaDi - dorosły seter irlandzki mahoniowy w okolicach Lublina, nikt go nie szuka? Quote
MaDi Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 [quote name='evel']Pardon, że tak nie w temacie, ale... MaDi - dorosły seter irlandzki mahoniowy w okolicach Lublina, nikt go nie szuka?[/QUOTE] U mnie na osiedlu tzn okolice wylotówki na Świdnik chodzi Pani z Rudim wołaj i zobacz czy przyleci;) Quote
evel Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 On jest za Choinami, to za Czechowem, gdzieś w okolicach Dysa bodajże? Ale zobaczymy. Quote
Recommended Posts