tripti Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [quote name='zerduszko']A jakie tam są psy? Jest jakaś strona, wątek gdzie jest przynajmniej część psów pokazana?[/QUOTE] strony nie ma, nie została opłacona i wygasła. Masz zablokowane pw, a chciałam Ci coś wysłać. Quote
zerduszko Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Podeślij mi na maila: [EMAIL="[email protected]"][email protected] [/EMAIL]jak Ci się chce. Quote
ostatniaszansa Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 [quote name='tripti']czytanie ze zrozumieniem... gdzie napisałam, że jest osoba chętna do zabrania psa? tak zwierzęta są wydawane do adopcji od marca, było to już wałkowane kilka razy.[/QUOTE] Dlatego podkreslilam to co napisalas i poprosilam o wyjasnienie - proponowalas, ze go zabierzesz, to nie rowna sie checi zabrania psa?? A temat wydawania psow moze i byl walkowany, jednak info jak to dziala mam troche inne niz piszesz, dlatego pytam. Ale juz dzieki za wyjasnienia, dowiem sie gdzie indziej /Agnieszka Quote
Agnes_Jot Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 zdjęcie dostałam od pewnej osoby. chcę zrozumieć tą sytuację. czy Fundacja o której mówicie to ta Fundacja Niedźwiedź czy Fundacja Viva bo się gubię. Quote
Astaroth Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Psy można adoptować, jest nawet wątek pomocy psom z Korabiewic na który kazano nam się stąd wynieść kiedy apelowałyśmy o adopcje. Nie wiem skąd macie informacje. Tripti jest tam kilka dni w tygodniu, jeśli ktoś chce adoptowac psa to niech się do niej odezwie poprostu w tej sprawie. Szukamy tez DT dla szczeniąt. Quote
mala_czarna Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 [quote name='ostatniaszansa']Dlatego podkreslilam to co napisalas i poprosilam o wyjasnienie - proponowalas, ze go zabierzesz, to nie rowna sie checi zabrania psa?? A temat wydawania psow moze i byl walkowany, jednak info jak to dziala mam troche inne niz piszesz, dlatego pytam. Ale juz dzieki za wyjasnienia, dowiem sie gdzie indziej /Agnieszka[/QUOTE] Agnieszko, ale bez nerwów ;) Tripti pisała, że może zabrać psa, ale leczenie przecież kosztuje. Kto zasponsoruje weta, i późniejszy pobyt w hotelu lub w dt? Tripti pisała gdzieś (nie na tym wątku, ale pisała), że jeśli ktoś chętny to może się wybrać do Korabiewic. Co z tego, że psy będą zabierane, mam na myśli te mniej adopcyjne lub chore, jak ciężko później zebrać pieniądze? Quote
ostatniaszansa Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 No i wlasnie dlatego prosilam o wyjasnienie :) Pewnie, ze leczenie kosztuje (wiem o tym najlepiej, mamy z Ewa psiaka chorego na przewlekle zapalenie nerek, a wczesniej mialam sunie, ktorej zbierala sie woda w plucach) - moze ktos biegly w Facebooku, zrobilby mu Wydarzenie? Wiadomo tak plus minus ile pieniedzy byloby potrzebne? Czasami trafi sie nawet bezplatny DT, tylko leczenie i karma... Na FB mozna znalezc sporo ludzi do pomocy, tylko potrzeba magika od ogloszen. /Agnieszka Quote
mala_czarna Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 Zgadzam sie, że FB jest bardzo pomocne w promowaniu wydarzeń, zbieraniu funduszy, organizowaniu pomocy, jest tylko jeden mały problem. Wczoraj zapytano mnie skąd mam informację, że psy nie mają karmy, bo osoba pytająca mnie o to przeczytała również na FB, że jest to nieprawda. Posiłkując się tym co pisze tripti próbowałam wytłumaczyć, że ilość psów jest tak duża, że nie wszystkie psy dostają jedzenie, że często trzeba wybierać, które nakarmić. Niestety, jeśli 3 osoby piszą jedno, a inne to negują (nazwijmy rzecz po imieniu: zarzuca im się kłamstwo), to jak pozyskiwać fundusze na leczenie i jedzenie? Quote
ostatniaszansa Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 :( Pies, ktory potrzebuje pomocy powinien byc postawiony ponadto, co sie dzieje wokol przytuliska:(Ale patrzac na przyklad Jozefowa widac, jakie zamieszanie robia sprzeczne informacje... mnie pozostaje tylko trzymac za niego kciuki, bo z FB jestem noga i sama prosze chetnych o oglaszanie naszych biedakow .../Agnieszka Quote
mala_czarna Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 [quote name='ostatniaszansa']:( Pies, ktory potrzebuje pomocy [B]powinien byc postawiony ponadto, co sie dzieje wokol przytuliska:([/B]Ale patrzac na przyklad Jozefowa widac, jakie zamieszanie robia sprzeczne informacje... mnie pozostaje tylko trzymac za niego kciuki, bo z FB jestem noga i sama prosze chetnych o oglaszanie naszych biedakow .../Agnieszka[/QUOTE] Mogę się pod tym podpisać. Quote
malvaaa Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 jesli ktos chce pomoc w oglaszaniu zapraszam na ten wątek, tam są zdjecia psiakow [url]http://www.dogomania.pl/threads/211596-W%C4%85tek-pomocowy-dla-korabiewickich-zwierz%C4%85t/page2[/url] Quote
Agnes_Jot Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 [quote name='ostatniaszansa']No i wlasnie dlatego prosilam o wyjasnienie :) Pewnie, ze leczenie kosztuje (wiem o tym najlepiej, mamy z Ewa psiaka chorego na przewlekle zapalenie nerek, a wczesniej mialam sunie, ktorej zbierala sie woda w plucach) - moze ktos biegly w Facebooku, zrobilby mu Wydarzenie? Wiadomo tak plus minus ile pieniedzy byloby potrzebne? Czasami trafi sie nawet bezplatny DT, tylko leczenie i karma... Na FB mozna znalezc sporo ludzi do pomocy, tylko potrzeba magika od ogloszen. /Agnieszka[/QUOTE] umiem robić wydarzenia na fb-poruszam się tam sprawniej niż tu. a jak proszę o zdjecia psów z Korabiewic ażeby porobić im ogłoszenia na fb to słyszę że mam uwierzyć w wersję jednej ze stron i wtedy moge pomagać. i właśnie widzę jak to dobro psa jest ponad tym wszystkim. podziały podziałami ale ja chciałam pomóc psom a nie brać w tym udział ponieważ nie byłam tam!!!!! nie wiem jak jest!!!! ale po tym jak zobaczyłam bazarek rozi to wpłaciłam kaskę i puściłam ogłoszenie na fb że psiaki głodne proszę o pomoc to jakbym wetknęła kij w mrowisko.... i dostałam po przysłowiowej dupie. Quote
obraczus87 Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Agnes_Jot prosze Cię - widzę że nie zrozumiałaś mojej aluzji :) ale nie ważne. A to, że na Fb się świetnie poruszasz - zauważyłam. Gratuluję. Zaraz Ci podeslę dane do zrobienia wydarzenia dla suni, któa od prawie roku siedzi w hotelu (zabrana z Korabiewic). mogę podesłać?? Quote
Agnes_Jot Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 [quote name='obraczus87']Agnes_Jot prosze Cię - widzę że nie zrozumiałaś mojej aluzji :) ale nie ważne. A to, że na Fb się świetnie poruszasz - zauważyłam. Gratuluję. Zaraz Ci podeslę dane do zrobienia wydarzenia dla suni, któa od prawie roku siedzi w hotelu (zabrana z Korabiewic). mogę podesłać??[/QUOTE] ja tylko na to czekam!! :D jestem ponad te podziały pomagam jak moge. Quote
obraczus87 Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 [quote name='Agnes_Jot']ja tylko na to czekam!! :D jestem ponad te podziały pomagam jak moge.[/QUOTE] Bardzo mi się to podoba. Dziekuje za pomoc. Quote
ostatniaszansa Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Szukam dla kolezanki psiaka, pod Warszawa, mlodego, niewazne czy pies czy suczka, do domu z ogrodem i 5 letnim synkiem. Piesek oczywiscie bedzie mieszkal w domu. Warunek - wlos, a nie siersc... jako ze u nas tak srednio mi sie przypominaja takie pieski (spokojne i grzeczne), to moze ktos ma jakiegos na uwadze??? Info prosze na [email][email protected][/email]/Agnieszka Quote
Agnes_Jot Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 [quote name='ostatniaszansa']Szukam dla kolezanki psiaka, pod Warszawa, mlodego, niewazne czy pies czy suczka, do domu z ogrodem i 5 letnim synkiem. Piesek oczywiscie bedzie mieszkal w domu. Warunek - wlos, a nie siersc... jako ze u nas tak srednio mi sie przypominaja takie pieski (spokojne i grzeczne), to moze ktos ma jakiegos na uwadze??? Info prosze na [email][email protected][/email]/Agnieszka[/QUOTE] włos? to chyba pudle przychodzą mi na myśl? i coś jeszcze? Quote
mala_czarna Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 [quote name='Agnes_Jot']włos? to chyba pudle przychodzą mi na myśl? i coś jeszcze?[/QUOTE] maltańczyki chyba też. I bolończyki. Yorki. I więcej nie znam ;) Quote
ostatniaszansa Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Kundelkowate tez sie zdarzaja, u nas juz wywedrowaly do domkow.... moze znajdzie sie jakis, bedzie mial fajne warunki /Agnieszka Quote
mala_czarna Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 [quote name='ostatniaszansa']Kundelkowate tez sie zdarzaja, u nas juz wywedrowaly do domkow.... moze znajdzie sie jakis, bedzie mial fajne warunki /Agnieszka[/QUOTE] Mam nadzieje, że jak się tripti pojawi na wątku to wynajdzie jakiegoś biedaka :) Quote
tripti Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 a jak sprawdzić czy pies ma włos czy sierść? pudelek z tego schroniska jest w hotelu u behawiorysty, ale zdecydowanie nie nadaje się do dzieci. yorków, maltańczyków - brak, są kudłate pieski, ale to jest raczej sierść :( Quote
zerduszko Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 A co to znaczy włos? Każdy pies ma włos :P Ale nie każdy ma podszerstek - chodzi o psa bez podszestka czy po prostu ma mieć długie kudły czy nie gubić sierści? Quote
ostatniaszansa Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 chodzi o psa jak najmniej alergizujacego... nie o kudly walajace sie po mieszkaniu... pamietam moja Quennie (mix collie), piekny wlos, ktory slal sie dywanem po kazdym pokoju :):):) /Agnieszka Quote
zerduszko Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 [quote name='ostatniaszansa']chodzi o psa jak najmniej alergizujacego... nie o kudly walajace sie po mieszkaniu... pamietam moja Quennie (mix collie), piekny wlos, ktory slal sie dywanem po kazdym pokoju :):):) /Agnieszka[/QUOTE] To raczej nie chodzi żeby pies nie alergizował, tylko dziecko było przebadane na co tak konkretnie jest uczulone i czy dana rasa go nie uczula. Quote
Recommended Posts