Jump to content
Dogomania

Wątek zbiorczy Fundacji Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań" !!!

Recommended Posts

Posted

Nie, ale ostatnio rodzinka ma kuratora rodzinnego i na jej szczęście pani kurator kocha zwierzęta.
Wcześniej miała gorzej, bo tam mieszkał jeszcze brat tej panny, który jej nie oszczędzał :/

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sisay napisał(a):
Nie, ale ostatnio rodzinka ma kuratora rodzinnego i na jej szczęście pani kurator kocha zwierzęta.
Wcześniej miała gorzej, bo tam mieszkał jeszcze brat tej panny, który jej nie oszczędzał :/

Kurcze ;/ biedna dziewczynka :( trzeba ją zabrać jak najszybciej.

Posted

Mamy już grafik akcji adopcyjnych do końca roku:

[FONT=DejaVu Sans, sans-serif]Czerwiec 16-17.06 w CH Platan, Zabrze

Lipiec 07-08.07 w CH Arena, Gliwice

Sierpień 18-19.08 w CH Platan, Zabrze

Wrzesień 08-09.09 w CH Arena, Gliwice

Październik 27-28.10 w CH Platan, Zabrze

Listopad 17-18.11 w CH Arena, Gliwice

Poszukiwany sponsor plakatów - składam wniosek o reklamę w autobusach tak jak w zeszłym miesiącu, na cały rok z góry. Wychodzi nam

600 plakatów...
[/FONT]

Posted

Fuksik już po kastracji, teraz dzielnie znosi chodzenie w kołnierzu, dziś jedziemy na kontrolę. Nie macie pojęcia jaki to jest kochany pies, no po prostu ideał, nie mam z nim żadnych problemó, aż trudno w to uwierzyć:) Jest najszczęśliwszy na świecie jak go głaszczę po brzusiu, zamyka wtedy oczka i wygląda jakby się uśmiechał. Dogaduje się bez problemu z innymi psami, kocha dzieci, nie brudzi, nie drapie po drzwiach, nie jest szczekliwy no ideał:) czas zacząć go ogłaszać, może jest któs ( Martuś:D ) chętny do wymyślenia tekstu?

Bella też nadal u mnie, moze następna akcja przyniesie dla niej domek. Ale jak nie to narzekac nie będę, też jest kochana i bezproblemowa. Otwarła się już całkowicie, jest ulubienicą Ali i chyba z wzajemnością:)

U Skubiego już wszystko ok, przyzwyczaił się do nowego domu i do nowej rodziny.

Dziś wieczorem zawita no nas jeszcze jeden tymczasowicz, roczny rhodesian. Ciekawe jaki będzie i jak moje stado go przyjmie.

Posted

[quote name='majka12741']Fuksik już po kastracji, teraz dzielnie znosi chodzenie w kołnierzu, dziś jedziemy na kontrolę. Nie macie pojęcia jaki to jest kochany pies, no po prostu ideał, nie mam z nim żadnych problemó, aż trudno w to uwierzyć:) Jest najszczęśliwszy na świecie jak go głaszczę po brzusiu, zamyka wtedy oczka i wygląda jakby się uśmiechał. Dogaduje się bez problemu z innymi psami, kocha dzieci, nie brudzi, nie drapie po drzwiach, nie jest szczekliwy no ideał:) czas zacząć go ogłaszać, może jest któs ( Martuś:D ) chętny do wymyślenia tekstu?

Bella też nadal u mnie, moze następna akcja przyniesie dla niej domek. Ale jak nie to narzekac nie będę, też jest kochana i bezproblemowa. Otwarła się już całkowicie, jest ulubienicą Ali i chyba z wzajemnością:)

U Skubiego już wszystko ok, przyzwyczaił się do nowego domu i do nowej rodziny.

Dziś wieczorem zawita no nas jeszcze jeden tymczasowicz, roczny rhodesian. Ciekawe jaki będzie i jak moje stado go przyjmie.

Renatka rób jakies foto... tylko już mi mmsów nie wysyłaj, bo znów mam inną komórkę i ona nie obsługuje mmsów :D Na razie wstawię na stronę to zdjęcie co jest.

Nowy piesek to takie 2/3 rodezjana, a według wersji pewnej pani być może wcale nie ma takiego pochodzenia, ale to nie zmienia faktu że jest śliczny i w potrzebie. Nadal szukamy mu DT, Renata bierze go tylko awaryjnie!

Posted

Sonia już u mnie, Wystraszona, poszła sobie na balkon i tam wpatruje się w przejeżdżające auta.

Niestety jest tuż po cieczce, mój pies oszalał. Oberwał na dzień dobry po nosie, bo widocznie pomyślał że zorganizowałam mu pannę jak to wcześniej bywało i zabrał się do rzeczy :D biedny nie wie o co chodzi ;) kazałam mu siedzieć na miejscu, więc tylko smutno patrzy.

Zdjęcia są w aparacie Formicy, może je potem zrzuci to wstawię ;)

Posted

Bingo też juz u mnie. Na początku był przestraszony ale ogólnie to fajny i przyjazny piesek z jednym problemem, ogromnym popędem...Moje psy jeszcze jako tako to znoszą ale Fuks od razu na wstępie chciał go zagryźć a jak ten jeszcze zaczyna go obwąchiwać w wiadomy sposób to już wogóle wpada w furię:( Więc póki co chodzi w kagańcu, a taki był idealny...
Noc niestety Bingo musiał spędzić na dworze bo obsikuje wszystko co sie da no w domu byłoby to nie do wytrzymania, na szczęście sam wybrał sobie miejsce, w szatni na warsztacie więc zimno mu na pewno nie było a i miękko pod dupką miał bo tam jest pościelone dla Ady, ona też lubi tam leżec ale w dzień jak Paweł pracuje.
Piesek fajny, lubi dzieci,jak pozamykałam inne psy to z nimi biegał i merdał ogonem jak go głaskały.
Miał kilka kleszczy poza tym troche brune uszy których niestety nie pozwala dotknąć więc chyba poprosze Kasie o pomoc, poza tym i strasznym wychudzeniem chyba wszystko z nim ok. Apetyt ma ogromny więc myślę że szybko wróci do formy.

Posted

Sonia cały wieczór przesiedziała na balkonie albo pod drzwiami.
W nocy łaziła po mieszkaniu, ma bardzo długie pazury więc było ją słychać. Trochę jej przycięłam, ale powinny jeszcze być skrócone gdzieś o 1/3.

Na spacerze mam z nią słaby kontakt, ona chodzi sobie sama nie myśląc o tym że ktoś jest na końcu smyczy. Rano zamerdała do mnie ogonem ;)
Nadal jest trochę niespokojna, kręci się po domu, czasem się położy ale na krótko. Bardzo fajnie reaguje na małego Maćka, koty kompletnie olewa. Buła ją denerwuje ;P

Posted

Moja siostra pokochała Sonię od pierwszego wejrzenia ;) wzięłyśmy ją na spacer i puściłyśmy bez smyczy - bałam się trochę, ona mnie namówiła :razz: no i okazało się, że Sonia potrafi nawet biegać, chociaz na to zupełnie nie wygląda. A za kamieniami gania jak torpeda :D Świetnie się bawiła, ale szybko zmęczenie ją dopadło - lekka nadwaga, długaśne pazury no i pewnie słaba forma.
Dzielnie broniła kamienia przed Bu, który próbował jeszcze zalotów na zielonej trawce, myślał może że okoliczności natury mu pomogą, ale gdzie tam :mad: :lol:

Posted

A Twoja siostra ma juz psa? :)

U mnie niestety nieciekawie, z Fuksa wyszedł niezły agresor w dodatku zaczął oblewać mi dom. Bingo też nie pozostał bierny i gdyby nie kagańce byłoby źle. Przykro mi ale dla dobra młodego trzeba mu szukać innego tymczasu:(

Posted (edited)

Baaaaardzo prosim ....zajrzyjcie chociaz ...a nóz cos wpadnie w łoko... jesli nie poprosic hopsnąc : )

zapraszam na bazarki:

1) http://www.dogomania.pl/forum/threads/227460-Na-rybnickie-kociaste-KSIĄŻKI-gadżety-RC-Kosmetyczka-Różności-do-17-06?p=19138456#post19138456 - ładnie wydane ksiązki w bdb stanie ! gadżety codziennego użytku dla zwierzolubów i nietylko
2) http://www.dogomania.pl/forum/threads/227470-Obroża-dla-ROTKA-za-Fanta-BIŻUTERIA-każdy-10-zł-do17-06?p=19138750#post19138750 - biżu na obroże dla Rotków
WYSYŁKA zakupów z powyzszych bazarków liczona ŁĄCZNIE

edit : wiem że wam wątek zaśmiecam.... już nie będe obiecuje ... jestem zdesperowana bo kotów do sterylki mam chyba z 6 plus suke, plus leczenie tych rybniczakow a pustki w kasie:/

Edited by Betta
Posted

W Sośnicy przy ulicy znaleziono szczeniaka, miał na sobie obróżkę - wygląda tak:
Szukamy mu DT no i oczywiście zgubionego właściciela, chociaż na cud nie liczę.

Posted

Betta wątku napewno nie zaśmiecasz więc śmiało się reklamuj :)

Maleństwo z Sośnicy jest urocze !! może rzeczywiście komuś zwiał ? Gdzie teraz przebywa ?

Bingo jak już wiemy pojechał do hoteliku. Dzisiaj sklecę jakiś tekst dla Fuksa i może dla Bingo też, coś już o nim wiemy a ładny jest to niech elci w świat, jak myślicie ?

Posted

Tak, zdecydowanie trzeba już się rozglądać za domkiem :) zadzwonię do tej dziewczyny, która prowadzi hotelik i ustalę z nią wszystko - trzeba go ciachnąć i zaczipować, o szczepieniu nie wspomnę :)

Posted

[quote name='sisay']Tak, zdecydowanie trzeba już się rozglądać za domkiem :) zadzwonię do tej dziewczyny, która prowadzi hotelik i ustalę z nią wszystko - trzeba go ciachnąć i zaczipować, o szczepieniu nie wspomnę :)

Ja tez przed chwilą napisałam meila do Asi z prośbą o jakieś info w sprawie Bingo. Narazie się wstrzymam z tekstem bo zdałam sobie sprawę, że jednak nic o nim nie wiemy konkretnego ;) A póki co:

[FONT=verdana]"[/FONT][FONT=verdana]Banalnych historii o zwierzętach jest setki, ale może to właśnie Fuks swoją banalnością i zarazem szczerą miłością sprawi, że ktoś zechce w nim ujrzeć przyjaciela do samego końca…[/FONT]
[FONT=verdana]Jak jeden z wielu został znaleziony zabiedzony i samotny na ulicy. Wystraszony, taki sobie zwykły czarny kundelek, który nie wiedział, że ktoś chce udzielić mu pomocy…zabrać do domu, nakarmić. Po kilku dniach w domu tymczasowym okazał swój niemalże idealny charakter, dogadał się z psami rezydentami, pokochał dzieci. Załatwia się wzorowo na podwórku, nie jest szczekliwy. Jest wniebowzięty kiedy uwaga skupia się na nim i może pokazać swój brzuszek do głaskania.[/FONT]
[FONT=verdana]Fuks ma około 2 lat, aktualnie znajduje się pod opieką Fundacji Ratującej Zwierzęta Bezdomne „Szara Przystań” (www.szara-przystan.pl , http://www.facebook.com/#!/SzaraPrzystan ) w Zabrzu. Warunkiem adopcji jest wypełnienie ankiety adopcyjnej (do ściągnięcia na naszej stronie internetowej) oraz podpisanie umowy. Fuks zostanie wydany do nowego domu wykastrowany, zaszczepiony, zachipowany, odrobaczony oraz zaopatrzony w książeczkę zdrowia. Nie polecamy Fuksa do mieszkania z kotami oraz niekastrowanymi samcami.

Kontakt: 792 995 797 [email protected] "
[/FONT]

Posted

Witam
O maleńkim psiaku z Sośnicy przeczytałam na FB, zaproponowałm mu DS, miałam telefon z Fundacji, że psiaczka przywiozą, powiedżcie mi czy wypada tak dzwonic codziennie:) A może czekac cierpliwie? Czekam na malucha , mam teraz urlop a więc miałabym czas aby się nim zająć.Pozdrawiam Was i dalej czekam na "Lolka"

Posted

jobu33 napisał(a):
Witam
O maleńkim psiaku z Sośnicy przeczytałam na FB, zaproponowałm mu DS, miałam telefon z Fundacji, że psiaczka przywiozą, powiedżcie mi czy wypada tak dzwonic codziennie:) A może czekac cierpliwie? Czekam na malucha , mam teraz urlop a więc miałabym czas aby się nim zająć.Pozdrawiam Was i dalej czekam na "Lolka"

Dzień dobry :)
proszę cierpliwie czekać na maluszka, organizujemy transport. Jak tylko coś konkretnego będzie wiadomo napewno sie odezwiemy telefonicznie.

Posted

Lolek jest świetny :) bardzo kontaktowy, przytulasty i ma rewelacyjne loczki na czole :D

Gania za kotami i wyjada im jedzonko, bawi się na okrągło a ogon ma zakręcony jak shar pei ;) Bardzo pojętny łobuziak, już rozpoznaje moje "E!" a wczoraj na wieczornym spacerku zrobił wzorowo siku i kupę na trawce, nie bał się przejeżdżajacych aut. Wracał do domu trz6ymając smycz w zębach ;) i doskonale znał droge, mimo ze to był pierwszy spacerek.

Charakterny jest paskudnik, ale da się go łatwo ustawić. Reaguje na "idź stąd" i oczywiście na "chodź". Fajny pogodny psiak, odważny i ciekawski.
Jak tylko pościeliłam łóżko wieczorem, to od razu się władował na pościel. Wyglądał jak pluszowy miś. W nocy spał ze mną na poduszce przytulony, musiałam go odsuwać od twarzy bo mi zatykał nos :D słodziak.