Jump to content
Dogomania

Wątek zbiorczy Fundacji Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań" !!!

Recommended Posts

Posted (edited)

Hej fajny ten Lolek ale jescze nie u mnie:) Pisałam wcześniej ale poszło w kosmos:( Chciałabym go miec jak najwcześniej bo na urlopie muszę zobaczyc i nauczyc go radzenia sobie jak bedzie sam w domu:)Moja sunia Kora jest na dworze i chcę zobaczyc jak sobie poradzi bo w domu jest kotka obrońca toleruje tylko domowników i nie wiem jak będzie z Lolkiem dlatego jestem taka niecierpliwa. Wszyscy na Lolka czekają:) Szkoda ,że nie mogę sama po niego przyjechac:( Ktos na FB miał mi wysłac jakieś dokumenty i prosim o emaila i cisza nic nikt nie napisał. Prosze nie uważajcie mnie za jaką namolną babkę ale jutro już środa:(

Edited by jobu33
  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jobu33 napisał(a):
Hej fajny ten Lolek ale jescze nie u mnie:) Pisałam wcześniej ale poszło w kosmos:( Chciałabym go miec jak najwcześniej bo na urlopie muszę zobaczyc i nauczyc go radzenia sobie jak bedzie sam w domu:)Moja sunia Kora jest na dworze i chcę zobaczyc jak sobie poradzi bo w domu jest kotka obrońca toleruje tylko domowników i nie wiem jak będzie z Lolkiem dlatego jestem taka niecierpliwa. Wszyscy na Lolka czekają:) Szkoda ,że nie mogę sama po niego przyjechac:( Ktos na FB miał mi wysłac jakieś dokumenty i prosim o emaila i cisza nic nikt nie napisał. Prosze nie uważajcie mnie za jaką namolną babkę ale jutro już środa:(

Na poprzedniej stronie napisałam, że musimy zorganizować transport. Proszę cierpliwie czekać:)

Posted

Lolek nie robi sobie nic z kotów, ale wie co znaczy ostrzegawcze prychnięcie - przekonał sie na własnej skórze, więc odsuwa się o metr i przyjmuje taktykę oszczekiwania :D

Zrobił mi solidną dziurę w palcu, kiedy go wyciągałam spod kanapy, gdzie zajmował się wypruwaniem środka z pokrowca :evil_lol:

Posted

Moja Kita nie tylko prycha ale tż bije po pysku moja kore jak za duzo od niej chce tzn Kora się chce bawić a Kotka chce odpoczywać, czekam na Lolka z utęsknieniem, zwłaszcza że w przyszłym tygodniu ma byc pogoda wię pańcia z nim byłaby na dworze:))) Czekam na Lolusia kochanego

Posted

sisay napisał(a):
Lolek nie robi sobie nic z kotów, ale wie co znaczy ostrzegawcze prychnięcie - przekonał sie na własnej skórze, więc odsuwa się o metr i przyjmuje taktykę oszczekiwania :D

Zrobił mi solidną dziurę w palcu, kiedy go wyciągałam spod kanapy, gdzie zajmował się wypruwaniem środka z pokrowca :evil_lol:

Mały szaleje :D

Posted

:lol: Dzisiaj Lolek będzie u mnie, szkoda,że u mnie pada bo pobyłabym z nim na dworze, oczywiście Kora pokazałaby mu swoje kąty:)

Jak tylko będzie słoneczko przyśle wam zdjęcia , które zrobię z nowego domu LOLKA:)

Posted

Czekam z niecierpliwością na zdjęcia, psiak jest przekochany i uroczy, mój starszy syn nie chciał go w ogóle oddawać ;)

Dziękujemy za fajny domek dla niego! i wszystkiego dobrego.

A teraz z innej beczki, do naszych fundacyjnych koleżanek.
Musimy sobie sami w tym miesiącu oplakatować autobusy i musimy to zrobić szybko - prawdopodobnie jutro wieczorem. Kto chętny - zgłaszać się, ale pilnie, bo nazwiska muszą być podane na podaniu o zezwolenie na wejście na teren zajezdni. Ale cyrk :D

PS. Acha i w tym miesiacu w Platanie mamy miejsce przy głównym wejściu - tak jak kiedyś! Nie koło KFC.

Posted

Witam , mam chwilę spokoju od Lolka, teraz spi w domu, wychasał sie na ogrodzie ale jeszcze go nie spuszczałam z smyczy bo moja Kora , warjaci dostaje na jego widok ale Lolek juz zauważył,że jak po niej poskakał i ją pogonił to na chwile ma spokój. Teraz jesteśmy w domu Lolek spi koło mnie i pochrapuje a Kotka uciekła do góry nie wie co sie dzieje. Oczywiście zesikał się i w domu i kupsztala tez zrobił. Muszę wyczuc jego potrzeby. Jest przekochany i zna jeszcze jedna komende leżeć:) Ciekawy całego świata, w sobote mam 3 letniego wnuczka to wtedy chyba schudne chyba z 5 kg latając za nimi. Mam bardzo dużą działkę i troche boję się go wypuścić pomimo,że jest ogrodzona to boję się czy ,aluch czegoś nie wynajdzie jakiejś dziury . Nie wiem jak sie wstawia zdjęcia tutaj ale na FB mnie znajdziecie w komentarzach przy Lolku w Fundacji:)

Dalsza opowiesc jutro:)

Posted

sisay napisał(a):
Czekam z niecierpliwością na zdjęcia, psiak jest przekochany i uroczy, mój starszy syn nie chciał go w ogóle oddawać ;)

Dziękujemy za fajny domek dla niego! i wszystkiego dobrego.

A teraz z innej beczki, do naszych fundacyjnych koleżanek.
Musimy sobie sami w tym miesiącu oplakatować autobusy i musimy to zrobić szybko - prawdopodobnie jutro wieczorem. Kto chętny - zgłaszać się, ale pilnie, bo nazwiska muszą być podane na podaniu o zezwolenie na wejście na teren zajezdni. Ale cyrk :D

PS. Acha i w tym miesiacu w Platanie mamy miejsce przy głównym wejściu - tak jak kiedyś! Nie koło KFC.

Moniko ja jestem wolna po 19 więc jak taka pora odpowiada to chętnie pomogę :)

Posted

Witam
Sonia piekna , podobna do mojej Tiny(+), widac już wałeczki na jej grzbiecie:) A mój Lolek daje popalić,żywe srebro. Biega juz bez smyczy, podgryza Korę, która też juz ma Lolka czasami dość , uderza go łapą i podszczypuje a Lolek sie poddaje tzn kładzie na grzbiet ale i tak nie odpuści. Wyczułam już jego pory na załatwianie sie, teraz jeszcze siku mu sie zdarzy. Jednak w domu jestem jeszcze tydzien a Lolek juz znalazł tyle miejsc, które mogą byc dla niego "niebezpieczne" nie wiem jak to będzie jak pójdzę do pracy...czy zostawic go na dworze czy w domu???? Śpi oczywiście z nami w łożku:mad:jest pierwszy na nim, wkłada sie pod kołdrę i udaje nieboszczyka:crazyeye:Rano 5:30 pobudka z Lokiem na dwór a potem jedzonko i na godzine mi się jeszcze uda położyć ale to tylko tydzień:(
Pozdrawiamy Was z Lolkiem

Posted

jobu33 napisał(a):
Witam
Sonia piekna , podobna do mojej Tiny(+), widac już wałeczki na jej grzbiecie:) A mój Lolek daje popalić,żywe srebro. Biega juz bez smyczy, podgryza Korę, która też juz ma Lolka czasami dość , uderza go łapą i podszczypuje a Lolek sie poddaje tzn kładzie na grzbiet ale i tak nie odpuści. Wyczułam już jego pory na załatwianie sie, teraz jeszcze siku mu sie zdarzy. Jednak w domu jestem jeszcze tydzien a Lolek juz znalazł tyle miejsc, które mogą byc dla niego "niebezpieczne" nie wiem jak to będzie jak pójdzę do pracy...czy zostawic go na dworze czy w domu???? Śpi oczywiście z nami w łożku:mad:jest pierwszy na nim, wkłada sie pod kołdrę i udaje nieboszczyka:crazyeye:Rano 5:30 pobudka z Lokiem na dwór a potem jedzonko i na godzine mi się jeszcze uda położyć ale to tylko tydzień:(
Pozdrawiamy Was z Lolkiem

Szkoda byłoby gdyby w taką ładną pogodę musiał siedzieć zamknięty w domu kiedy jest możliwość brykania na podwórku ;) może uda się zabezpieczyć te "niebezpieczne" miesjca, byłoby super, no i żeby nigdzie nie uciekł.

Posted

Słuchajcie, po ostatniej rozmowie na akcji na temat tego, że przydałoby się fundacyjne forum...
mamy forum :) na razie pustki, nie wiem czy ono zda egzamin ale można spróbować. Może dizeki temu wszyscy będziemy jakoś bardziej na bieżąco ze sprawami fundacyjnymi.

fundacjaszaraprzystan - fora - pl.
Odnośnik znajduje się też na naszej stronie fundacyjnej w górnym menu.

Proponuję żeby każdy sobie założył wątek swojego DT w odpowiednim dziale.
Zapraszam też właścicieli naszych byłych podopiecznych do zakładania wątków swoim zwierzakom i dzielenia się wieściami ;)

Posted

sisay napisał(a):
Słuchajcie, po ostatniej rozmowie na akcji na temat tego, że przydałoby się fundacyjne forum...
mamy forum :) na razie pustki, nie wiem czy ono zda egzamin ale można spróbować. Może dizeki temu wszyscy będziemy jakoś bardziej na bieżąco ze sprawami fundacyjnymi.

fundacjaszaraprzystan - fora - pl.
Odnośnik znajduje się też na naszej stronie fundacyjnej w górnym menu.

Proponuję żeby każdy sobie założył wątek swojego DT w odpowiednim dziale.
Zapraszam też właścicieli naszych byłych podopiecznych do zakładania wątków swoim zwierzakom i dzielenia się wieściami ;)

Super !!!! :)

Posted

chyba ja powinnam mieć :oops: ale nie mam...
Mam za to kilka zdjęć na komórce i nie moge ich ściągnąć na kompa. Chętnie wyślę mmsem do kogoś :P

Posted

sisay napisał(a):
chyba ja powinnam mieć :oops: ale nie mam...
Mam za to kilka zdjęć na komórce i nie moge ich ściągnąć na kompa. Chętnie wyślę mmsem do kogoś :P

a masz kabel USB czy raczej masz problem z programem do Nokii na komputerze ?

Posted

sisay napisał(a):
Do etapu programu nawet nie doszłam :) nie mam takiego kabelka, a przejściówkę do karty gdzieś posialam.

Mogłaś krzyczeć, pożyczyłabym Ci :)