Jump to content
Dogomania

Wątek zbiorczy Fundacji Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań" !!!

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja w tym miesiącu słabo ogarniam... Wiem że nie będzie Kasi i Piotrka, bo wyjeżdżają. Dostarczą nam cały majdan w sobotę.
w związku z tym musimy się jakoś zorganizować w kwestii transportów, no bo jedno auto nam odpadnie :)
Ja będę raczej na pewno, ale najpierw musze w sobotę wsadzić dzieci w pociąg i wysłać do Koszalina :D

Bingo właściwie znalazł domek, ale pani może go wziąć dopiero po 18 lipca no i trzebaby zrobić wizytę w okolicach Istebnej ;)

Posted

Ooooo jak się cieszę że Bingo ma domek !!!!! nie wiedziałam :) SUPER !

Ja będę w obydwa dni (jeśli Renata oczywiscie będzie uprzejma mnie zabrać ;)). Ustalmy ile jest klatek i kto weźmie jakie zwierze. Jeśli Bingo ma domek na pewniaka to myślę, ze nie wrto go brać a zabrać jakiegoś innego psiaka.

Posted

[quote name='marra']Ooooo jak się cieszę że Bingo ma domek !!!!! nie wiedziałam :) SUPER !

Ja będę w obydwa dni (jeśli Renata oczywiscie będzie uprzejma mnie zabrać ;)). Ustalmy ile jest klatek i kto weźmie jakie zwierze. Jeśli Bingo ma domek na pewniaka to myślę, ze nie wrto go brać a zabrać jakiegoś innego psiaka.[/QUOTE]

Bez Ciebie nie jadę;) Kto mi się pomoże z tym wszystkim zabrać:P po drodze zabieramy też halbinę, wiem że będzie tez Ola. Super że Bingo znalazł domek:)) Bardzo mnie to cieszy:)

• 2 weeks later...
Posted

" class="ipsImage" alt="">

Nowa podopieczna Fundacji MIKA. Ma podobno ok. 10lat i jak widac dość dużą nadwagę. Jej właścicielka zrzekła si praw. Teraz pies jest mocno zestresowany nową sytuacją, lgnie do ludzi, psy i koty też nie są dla niej problemem ale widać że tęskni:(

Posted

[quote name='majka12741']" class="ipsImage" alt="">

Nowa podopieczna Fundacji MIKA. Ma podobno ok. 10lat i jak widac dość dużą nadwagę. Jej właścicielka zrzekła si praw. Teraz pies jest mocno zestresowany nową sytuacją, lgnie do ludzi, psy i koty też nie są dla niej problemem ale widać że tęskni:(

Biedna psinka, naprawdę żal jej :( po tylu latach...

Posted

Mika odwiedziła wczoraj weta, było ciężko zrobic z nią cokolwiek bo jest zestresowana, a do tego silna ale w końcu udało się wyczyścić uszy, w lewym jest stan zapalny, obciąć pazury i pobrać krew do badań. Po tych mękach może doceni mój spokojny dom...:)
Już troche mniej piszczy ale ciągle szuka swojej pani.

Posted

Mika zachowuje sie już o wiele lepiej, nie piszczy, nie wyje, bardzo polubiła Pawła i prawie nie opuszcza go na krok:) Zaczęła merdać ogonem na nasz widok, apetyt jej dopisuje, wyniki krwi są w porządku więc wszystko idzie dobrze. Teraz ma cieczkę a kiedy się skończy zaczniemy szcepienia a potem sterylka.

Fuksiu nadal oczekuje na swój wymarzony domek, jeden nawet był na horyzoncie ale pan chyba się rozmyślił, jego strata:) Nadal jest bardzo grzecznym i przytulaśnym pieskiem trochę zazdrosnym o inne psy ale nie jest to jakiś wielki problem, widzę że nawet zaczyna się przekonywać do kotów.

Posted

Faktycznie cisza na wątku. Ja korzyystam z neta okazyjnie, aktualnie siedzę w lecznicy ;) Mika to fajna psinka, chociaż widziałam ją chwilę bo zaraz czmychnęła do warsztatu za Pawłem, a Fuksiu to wiadomo słodziak :) Trzymam kciuki za obydwa psiaki :)

Posted

marra napisał(a):
Faktycznie cisza na wątku. Ja korzyystam z neta okazyjnie, aktualnie siedzę w lecznicy ;) Mika to fajna psinka, chociaż widziałam ją chwilę bo zaraz czmychnęła do warsztatu za Pawłem, a Fuksiu to wiadomo słodziak :) Trzymam kciuki za obydwa psiaki :)

Może mogę napisać o moim Lolku , który został mi podarowany przez fundację.:) Wiem że to nie jest miejsxe ale chcę Wam powiedzieć że Lolus jest juz 10 kg olbrzymem, robi sie posłusznym psiakiem, jedynie trochę z jedzeniem problem, najlepiej to jadłby z ręki, ale tak to ok. Z Korą dogaduje sie wspaniale a z kotem no niestety , Ona nie wykazuje zaprzyjaźnienia. Jeżeli chcecie zobaczyć Lolka to zapraszam na http://www.garnek.pl/jola50/22131337/pilnuje

Posted

[quote name='jobu33']Może mogę napisać o moim Lolku , który został mi podarowany przez fundację.:) Wiem że to nie jest miejsxe ale chcę Wam powiedzieć że Lolus jest juz 10 kg olbrzymem, robi sie posłusznym psiakiem, jedynie trochę z jedzeniem problem, najlepiej to jadłby z ręki, ale tak to ok. Z Korą dogaduje sie wspaniale a z kotem no niestety , Ona nie wykazuje zaprzyjaźnienia. Jeżeli chcecie zobaczyć Lolka to zapraszam na http://www.garnek.pl/jola50/22131337/pilnuje

To jest jak najbardziej odpowiednie miejsce do takich wpisów:) Lolek jest GENIALNY!!:) słodziak niesamowity. Proponuje nie karmić Lolka z ręki a zostawić jedzonko w misce, troszkę się przegłodzi aż przemyśli i zje sam.

Posted

Jeśli rozglądasz się za tanią budą dla psa, nie szukaj jej zbyt długo, zajrzyj od razu tutaj : http://www.dogomania.pl/forum/threads/230058-Tanie-budy-dla-Twojego-czworonoga! Oferujemy Tanie budy dla psów o różnych rozmiarach. Ceny bud na zamówienie do uzgodnienia.(Ceny dla Fundacji bądź schronisk są inne) Dodatkowo wykonujemy ławki, meble ogrodowe oraz huśtawki dla dzieci-wszystko z drewna. Serdecznie zapraszamy

• 2 weeks later...
Posted

Jest praca, jest internet, jestem ja. Co tu tak cicho baby ?? Pisać jak Wasi podopieczni. Akcja w Platanie za tydzień, kto będzie ?

Posted

Szukamy domu tymczasowego dla suczki, ma ok roku, jest bita, głodzona, upijają ją alkoholem... Psina biega głodna w Twoich okolicach marra... Nie jest duża gdzieś do połowy łydki.... jak znajdziemy DT Fundacja postara odebrać się ją właścicielom...

Posted

Ja będę z Sonią, kotów nie zabieram bo nie do końca poszczepione.
Moja siostra jednak nie chce Soni adoptowac, myślałam że po tych 3 tygodniach wymiękną, ale niestety...

Posted

[quote name='OlaLola']Szukamy domu tymczasowego dla suczki, ma ok roku, jest bita, głodzona, upijają ją alkoholem... Psina biega głodna w Twoich okolicach marra... Nie jest duża gdzieś do połowy łydki.... jak znajdziemy DT Fundacja postara odebrać się ją właścicielom...[/QUOTE]

Gdzie dokładnie to się dzieje ? Jak psina wygląda ?

Posted

Biega w rejonach Grunwaldzkiej. Łatwo ją poznać chuda, duże cycki, czarna, z białym pod szyjką. Reaguje na imię Reksa. Wiecznie głodna. Jeśli znajdziemy Dt to chcemy zrobić interwencję, ona ma właściciela, chipa i podobno szczepienia, bo poprzednia właścicielka zadbała o to. Tyle, że jak Reksa urodziła miała iść do uśpienia. No i trafiła do innego "domu" w którym niestety nie jest dobrze traktowana. Bez Dt nie zrobimy niestety nic....

Posted

[quote name='OlaLola']Biega w rejonach Grunwaldzkiej. Łatwo ją poznać chuda, duże cycki, czarna, z białym pod szyjką. Reaguje na imię Reksa. Wiecznie głodna. Jeśli znajdziemy Dt to chcemy zrobić interwencję, ona ma właściciela, chipa i podobno szczepienia, bo poprzednia właścicielka zadbała o to. Tyle, że jak Reksa urodziła miała iść do uśpienia. No i trafiła do innego "domu" w którym niestety nie jest dobrze traktowana. Bez Dt nie zrobimy niestety nic....[/QUOTE]

Hmmm nie widziałam nigdzie takiej psiny biednej, jak będziesz w Zabrzu i ją zobaczysz to daj znak, a nie wiesz gdzie ona mieszka ?