Jump to content
Dogomania

Wątek zbiorczy Fundacji Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań" !!!

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na razie takie biedoki z nich, wystraszeni, nie wiedzą co się dzieje:( ale powolutku się otwierają, zaczynają się bawić, zwiedzać dom, także wszystko będzie dobrze. Poznacie ich na Akcji w sobotę:)

Posted

majka12741 napisał(a):
Na razie takie biedoki z nich, wystraszeni, nie wiedzą co się dzieje:( ale powolutku się otwierają, zaczynają się bawić, zwiedzać dom, także wszystko będzie dobrze. Poznacie ich na Akcji w sobotę:)

No ja już nie mogę się doczekać jak wymiziam Bolka i Lolka :) w sumie tylko do tego tym razem się nadam żeby Wam ludzi nie odstraszać wyglądem:angryy:

Posted

marra napisał(a):
No ja już nie mogę się doczekać jak wymiziam Bolka i Lolka :) w sumie tylko do tego tym razem się nadam żeby Wam ludzi nie odstraszać wyglądem:angryy:

Jeszcze Kokosza Ci dorzucę do pilnowania :)

Posted

ma-ja napisał(a):
A w ogóle to ostrzegam, że rozsiewam ospę ...
Mam nadzieję, ze po tym weekendzie ilość zachorowań na ospę w Zabrzu nie wzrośnie zbyt drastycznie :D

Phi co to dla mnie ! zobaczysz co ja rozsiewam ! wyglądam jak gargamel, strzeżcie się STRZEŻCIE !! :D

Posted

Słuchajcie, zgubiła się dzisiaj prywatna suka od Kasi.
Starsza malamutka Daszka.
Wydostała się poza ogrodzenie i polazła gdzieś :roll: Schronisko jest już powiadomione przez FB.

Posted

ma-ja napisał(a):
Słuchajcie, zgubiła się dzisiaj prywatna suka od Kasi.
Starsza malamutka Daszka.
Wydostała się poza ogrodzenie i polazła gdzieś :roll: Schronisko jest już powiadomione przez FB.

kurcze ale pech, mam nadzieje że szybciutko się znajdzie cała i zdrowa ;/

Posted

No, na szczeście wróciła :)

Biedroneczko, a jak tam Twoja ta biala sunia? Masz jakieś zdjęcia może? Przydałoby się ją chociaż na stronę wrzucić, może się wirtualny opiekun znajdzie... zrobiła jakieś postępy?

Posted

Jak tylko znajdę chwilę czasu to założę Mini wątek. Mała jest już po sterylizacji aborcyjnej (pokryta została za nim ją wzięłam do siebie). Jest już dużo lepiej jeśli chodzi o jej zachowanie tzn. wchodzi do domu, je z ręki i po miesiącu pobytu u mnie w niedzielę była na pierwszym spacerze. Wcześniej nie była ponieważ nie było takiej opcji żeby ją dotknąć, a co dopiero zapiąć smycz. Daje się głaskać, ale mam wrażenie że nie sprawia jej to w tej chwili wiele przyjemności.
Do tej pory przekopała mi gruntownie ogródek, zjadła obrożę feromonową - uspokajającą (dałam za nią "jedyne" 60zł) i ukatrupiła jedną kurę. Względem kota ma podobne zamiary :)
Zrobię jej ładne fotki w sobotę i Ci podeślę.

Posted

Biedroneczka napisał(a):
Jak tylko znajdę chwilę czasu to założę Mini wątek. Mała jest już po sterylizacji aborcyjnej (pokryta została za nim ją wzięłam do siebie). Jest już dużo lepiej jeśli chodzi o jej zachowanie tzn. wchodzi do domu, je z ręki i po miesiącu pobytu u mnie w niedzielę była na pierwszym spacerze. Wcześniej nie była ponieważ nie było takiej opcji żeby ją dotknąć, a co dopiero zapiąć smycz. Daje się głaskać, ale mam wrażenie że nie sprawia jej to w tej chwili wiele przyjemności.
Do tej pory przekopała mi gruntownie ogródek, zjadła obrożę feromonową - uspokajającą (dałam za nią "jedyne" 60zł) i ukatrupiła jedną kurę. Względem kota ma podobne zamiary :)
Zrobię jej ładne fotki w sobotę i Ci podeślę.

o matko, skąd ja znam te mordowanie kur ;/ postęp jest, maly bo mały ale zawsze coś. Taka cicha woda, tu potulna i wystraszona a tu morderca mniejszych :D
Trzymamy kciuki za Bolka :D

Posted

Fajnie, ze chociaż na maluszki jest popyt ostatnio... :)

To czekam na fotki, Biedroneczko :) wesoło tam z nią macie. Ciekawa jestem, jak to było z tą ciążą, może się wymknęła w rui, albo dała się pokryć kundlowi i pseuduch wywalił :roll: no ale dobrze że już po wszystkim.

Czyli co, pomalutku można szukać doświadczonego domu, przygotowanego na pracę?...
Skoro sunia robi postępy, to znaczy że rokowania jakieś są.

Halbina, jak się czujesz? półpaśca nie dostałaś? :diabloti:

Acha no i brakuje nam małych, burych kotków... :roll: ludzie powariowali. Pełno burego dookoła, ale oni muszą mieć malutkie :mad:

Posted

Przecież burasy to najczęstrza odmiana :D napewno w schornie mają. Mamy takie piękne dorosłe koty :(
Halina a Ty nie strasz :D dobrze że opryszczki nikt nie złapał :D

Posted

Czyli co, pomalutku można szukać doświadczonego domu, przygotowanego na pracę?...

BARDZO pomału można szukać nowego domu. Najlepiej z dziećmi w wieku około 15-lat i bez zwierząt futerkowych lub opierzonych :diabloti: W domu może być drugi pies, najlepiej samiec. Zdecydowanie potrzebni są ludzie doświadczeni, znający pozytywne metody szkolenia, cierpliwi i lubiący biegać.
Ciężki przypadek z niej, ale póki jest u mnie nie zrezygnuję z ucywilizowania tego diabełka :evil_lol: