Jump to content
Dogomania

Wątek zbiorczy Fundacji Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań" !!!

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Biedroneczka']Już raz oswajałam suczkę husky. Łaziłam za nią prawie 2 tygodnie, a złapanie jej zajęło mi z mężem 2,5 godziny. Nie nastawiam się więc na natychmiastowy sukces.[/QUOTE]

Poczekamy cierpliwie na sukces :)

Posted

Mam jeszcze jeden, chyba całkiem niezły pomysł.

Możemy zrobić zabaweczki dla kotów, w bardzo prosty sposób. Tylko musielibyśmy zebrac sporą ilość opakować po jajkach-niespodziankach :))
Do środka wrzucimy ziarenko grochu lub jakiś koralik, zawiniemy to w kawałek futerka i przyczepimy "ogon
z piórek albo wstążki.
Klej Vikol mam w domu.
Piórka kupię na własny koszt, nie jest to droga impreza - chyba ze ktoś chciałby sprezentować:
http://allegro.pl/kolorowe-piora-piorka-30-szt-17-kolorow-i1844734566.html

Potrzebujemy jeszcze kawałki futrzanej tkaniny - można nabyć za grosze w lumpeksie albo wygrzebać z szafy ;)

Dajcie znać co o tym myślicie i co możecie zorganizować, ja wieczorami moge trochę podłubać przy tych zabawkach ale chętnie się podzielę robotą ;)

Posted

[quote name='ma-ja']Mam jeszcze jeden, chyba całkiem niezły pomysł.

Możemy zrobić zabaweczki dla kotów, w bardzo prosty sposób. Tylko musielibyśmy zebrac sporą ilość opakować po jajkach-niespodziankach :))
Do środka wrzucimy ziarenko grochu lub jakiś koralik, zawiniemy to w kawałek futerka i przyczepimy "ogon
z piórek albo wstążki.
Klej Vikol mam w domu.
Piórka kupię na własny koszt, nie jest to droga impreza - chyba ze ktoś chciałby sprezentować:
http://allegro.pl/kolorowe-piora-piorka-30-szt-17-kolorow-i1844734566.html

Potrzebujemy jeszcze kawałki futrzanej tkaniny - można nabyć za grosze w lumpeksie albo wygrzebać z szafy ;)

Dajcie znać co o tym myślicie i co możecie zorganizować, ja wieczorami moge trochę podłubać przy tych zabawkach ale chętnie się podzielę robotą ;)

Ja chętnie mogę jeść jajko niespodziankę :D mam kury-mam pióra więc gdybyś potrzebowała oryginalne od szcześliwych kur daj znać :D

Posted

Super :))
Z tymi jajkami niespodziankami gorzej, rozpuściłam już wieści ze zbieram - ludzie mają dziwne miny :)
Dziś będe w szkole to pogadam z nauczycielką, czy mi zorganizuje taką akcję ;)

Posted

Oto piękna i wystraszona znajda w typie siberian husky :-(
Nie wiem jak "człowiek" mógł doprowadzić do takiego stanu, takie śliczne stworzenie:angryy:
Mała boi się człowieka jak ognia, unika kontaktu wzrokowego nie mówiąc już o dotyku.
Złapałam ją dzisiaj po południu. Zjadła trochę suchej karmy, napiła się też wody. Podejrzewam, że częściowo nie widzi na jedno oko.
Zapoznała się już z Nestorem i Pikusiem (obyło się bez ofiar :cool1:)

Posted

Śliczna i jaka bidulka... Fajnie że się udało.
Wstawić ją na FB ? Może ona tylko komuś zwiała?

Mam trzy plakaciki, o których była mowa, reszta w przygotowaniu.
Niestety, nie umiem streścić tematu R=R ... tyle informacji jeszcze można tam umieścić, ograniczyłam się do minimum.

http://img62.imageshack.us/img62/6489/beznazwy1kopiasl.jpg - o adopcji dwóch kotów

http://img24.imageshack.us/img24/234/rasowykopia.jpg rasowy-rodowodowy

http://img820.imageshack.us/img820/4003/wirtualnakopia.jpg - wirtualna adopcja

Posted

Dobry pomysł z tymi jajkami w szkole, dzieci będą miały pretekst żeby jeść :D
Siedzę w pracy i nie widzę zdjęcia tej suczki Husky-szkoda ale zobacze sobie w domu, dobrze że jest w dobrych rękach. Dziś zapowiada mi się troche dłubania w pracy więc moj artykuł pojawi się raczej w przyszłym tygodniu.
Napisała mi dziś dziewczyna na pw czy znam kogoś z Mysłowic na wizytę przedadopcyjną...znamy kogoś ?

Posted

Wstawić ją na FB ? Może ona tylko komuś zwiała?

Możesz ją wstawić, ale według mnie to ktoś ją wywalił. Znudziła się? Przeszkadzała w wyjeździe służbowym? Może nie sprawdziła się jako suka do rozmnażania?
Ku...a ręce mi już odpadają :-( I pomyśleć, że jakiś "hodofca" w tej chwili kryje sukę bez rodowodu, żeby sprzedać śliczne "rasowe" husky :angryy: które pewnego dnia skończą jak ona.

Posted

Jeśli sunia da się obejrzeć, to po wyglądzie sutków można się zorientować, czy rodziła.
Tej tylnej części również ;)

Czy sunia ma u Ciebie DT ? Potrzeba jej czegoś?

Posted

[quote name='marra']
Napisała mi dziś dziewczyna na pw czy znam kogoś z Mysłowic na wizytę przedadopcyjną...znamy kogoś ?[/QUOTE]

Ja znam, tylko napisz konkretnie o co chodzi. Najlepiej na maila, łatwiej mi odebrać :)

A czy my znamy kogos w Siewierzu? potrzebna wizyta dla fundacyjnego kociaka.

Posted

[quote name='ma-ja']Ja znam, tylko napisz konkretnie o co chodzi. Najlepiej na maila, łatwiej mi odebrać :)

A czy my znamy kogos w Siewierzu? potrzebna wizyta dla fundacyjnego kociaka.[/QUOTE]

Hmmm prawdę mówiąc nie znam szczegółów, mogłabym poprosić Twój nr telefonu na pw ? przekażę dziewczynie i dogadacie się telefonicznie ?

Posted

Czy sunia ma u Ciebie DT ? Potrzeba jej czegoś?

Mała ma u mnie bezpłatny DT. Potrzebuję dla niej suchej karmy (w tej chwili je Regal adult large breed).
Wizyta u weterynarza nie wiem kiedy się odbędzie. W tej chwili sunia jest zbyt wystraszona.
Jeszcze nie udało mi się jej pogłaskać, ale nic na siłę. Mam urlop, więc mam dla niej nieograniczoną ilość czasu.
Moja mama dzisiaj dusiła się ze śmiechu jak czytałam suni książkę, a później jej śpiewałam :diabloti:

Posted

wklejam informację z naszego (katowickiego wolontariatu) dot. zaginionej husky:

Hej. Jest kłopot. Pewnej rodzinie zaginęła suczka (zdjęcia w załącznikach)
albinoska - husky, wabi się Joly.
Zaginęła 22 września br. w okolicach Pomnika Harcerzy (Hotel ORBIS Katowice,
SuperJednostka na Korfantego). Ma 8 lat, miała paraliż tylnych łapek,
leczyli ją u veta, przeszło w 90%. Oko prawe niebieskie, lewe ciemne. W dniu
zaginięcia miała na sobie czarną obrożę.
Kontakt do mnie: 662 954 947

fotki:

Posted

[quote name='jofracy']wklejam informację z naszego (katowickiego wolontariatu) dot. zaginionej husky:

Hej. Jest kłopot. Pewnej rodzinie zaginęła suczka (zdjęcia w załącznikach)
albinoska - husky, wabi się Joly.
Zaginęła 22 września br. w okolicach Pomnika Harcerzy (Hotel ORBIS Katowice,
SuperJednostka na Korfantego). Ma 8 lat, miała paraliż tylnych łapek,
leczyli ją u veta, przeszło w 90%. Oko prawe niebieskie, lewe ciemne. W dniu
zaginięcia miała na sobie czarną obrożę.
Kontakt do mnie: 662 954 947

fotki:

Nie widzę fotek :(

Posted

[quote name='jofracy']Ja też nie... zaraz coś z tym zrobię.

Jaki świetny bialas !! Oby się znalazła jak najszybciej :(

Ma-ja mnie niestety nie będzie na akcji, ewentualnie jak zdąrzę to wpadnę w niedziele ale bardzo popołudniu. Kolorowanki oczywiście są w trakcie kserowania, wszystko zaniosę Kasi do pracy w tym tygodniu, daj znać czy chcesz też piórka :) Napiszę jeszcze ten tekst o DT i też prześlę Ci meilowo...czy coś jeszcze obiecałam ???

Posted

Wszystko się zgadza :0

Tylko że akcji chyba nie będzie...jakieś kłopoty są z dogadaniem się w Platanie. Takie mam najświeższe info, mam nadzieję ze jednak cos się uda załatwić.

Posted

[quote name='ma-ja']Wszystko się zgadza :0

Tylko że akcji chyba nie będzie...jakieś kłopoty są z dogadaniem się w Platanie. Takie mam najświeższe info, mam nadzieję ze jednak cos się uda załatwić.[/QUOTE]

A tak, też doszły mnie takie słuchy ale to nic, postaram się to wszystko już zrobić i niech sobie leży :) Dziś przyjeżdża do mnie Ruda, trzymajcie kciuki co by nie zagryzała kur :D rodzice nic oczywiście nie wiedzą ;) po pracy lecę się zaopatrzyć w smaczki i do domku.

Posted

[quote name='marra']A tak, też doszły mnie takie słuchy ale to nic, postaram się to wszystko już zrobić i niech sobie leży :) Dziś przyjeżdża do mnie Ruda, trzymajcie kciuki co by nie zagryzała kur :D rodzice nic oczywiście nie wiedzą ;) po pracy lecę się zaopatrzyć w smaczki i do domku.[/QUOTE]

Trzymam kciuki i czekam na wiadomości:)

Posted

trzymajcie kciuki co by nie zagryzała kur :-D
Trzymam kciuki z całych sił! Mini (tak nazwałam syberyjską znajdę) wczoraj chciała nam usilnie upolować kurę na obiad :mad: Teraz ogląda sobie chodzące mięsko przez płot :diabloti:
W sobotę dała się pogłaskać mojemu TZ, ale to był chyba tylko chwilowy wybryk. Dalej utrzymuje bezpieczny dystans. Dzisiaj zachęcała do zabawy Pikusia :cool3:

Posted

uffff Ruda już jest :) Piękna psinka, taka wesolutka i łasa na smaczki ;) Jak dziewczyny poszły to się trochę zestresowała, uciekła na piętro a przy próbie wyjścia na spacerek od razu leciała w stronę bramy ale wróciłam się po smaczki i po chwili nastąpiło zwolnienie blokady ;) ogonej jeszcze podkulony ale przeszłyśmy cały ogród, powąchała sobie zapachy ale nie zrobiła siku. Wcześniej walnęła takiego kupala na półpiętrze że otwierając drzwi już czułam że coś nie halo :D teraz już śpi w korytarzu w "tymczasowiczowym" koszyczku. NIc nie płacze i nie drapie po drzwiach (odpukać) jutro napiszę więcej bo teraz widzę tylko cieplutkie łóżeczko :)

Posted

Moja noc była w połowie nie przespana...powód ? NIC! , kompletnie nic się nie działo, Ruda spała całą noc w koszyku ale ja się tak denerwowałam wszystkim że nie mogłam spać:) Zaglądnełam do niej ze dwa razy a ona sobie leżała, raz nawet nie wstała tylko usiadła w koszyku, ziewnęła i dalej się położyła.
Siku kupy brak, rano z nią wyszłam ale ona uparcie leci pod ta bramę, nie bardzo chce schodzić do ogrodu, boi się, jednak myślę że to kwestia czasu, wzięłam więc ją na smycz i od razu poszła, na dole ją spuściłam. Jak już tam zejdzie to nie ucieka, połaziła ale siku dalej nie zrobiła. Teraz już jestem w pracy niestety i jak dzwoniłam to mama mówiła że zlała się w kuchni :) ja się pytam co ten pies robił w kuchni ?? a mama "a no bo chciałam żeby troche ze mną pobyła, bo taka sama jest" - wiedziałam że tak będzie i się złamie :) od razu jednak ją naprowadziłam na dobrą drogę :P co by psu mętliku w głowie nie zrobiła i ją wyrzuciła na korytarz, powiedziałam że najpierw nauczymy ją się załatwiać na dworze a później ewentualnie przeprowadzi się do domku :)
Założę jej wątek, zdjęc jeszcze nie zrobiłam bo wczoraj ciemno, dziś rano ciemno ale Betta ma więc może wstawi :)
Ma-ja mam skromną prośbę o allegro i wrzucenie jej na facebook :)

http://www.dogomania.pl/threads/215951-Tara-zamknięta-wśród-psów-podczas-cieczki-troche-na-łańcuchu-trochę-w-oborze-szuka-DS?p=17788226#post17788226