Jump to content
Dogomania

Wątek zbiorczy Fundacji Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań" !!!

Recommended Posts

Posted

ma-ja napisał(a):
Ale pytanie zadałaś.... to nie fair ;)

A możesz je do mnie przywieźć? Byle nie jutro w ciągu dnia - będę w domu koło 20:00 dopiero.
Piszę Ci maila ze szczegółami :)

"możesz JE do mnie przywieź?" :D:D:D rozumię że chcesz dwa ;) lecę na pocztę odczytać szczegóły :D

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No tak, wezmę obydwa...
Szczerze mówiąc, to już docierała do mnie wizja wzięcia trzech - więc gdy przeczytałam, że zostały dwa to poczułam ulgę :)

Posted

ma-ja napisał(a):
No tak, wezmę obydwa...
Szczerze mówiąc, to już docierała do mnie wizja wzięcia trzech - więc gdy przeczytałam, że zostały dwa to poczułam ulgę :)

Monika jesteś wielka:) Nie martw się nie będzie tak źle :)

Posted

taaa :) najlepszy jest ten moment, kiedy zwierzak się wynosi i wydaje się że mam tak mało zwierząt :)) o wiele mniej niż przed przyjęciem tymczasa, chociaż liczba się nie zmieniła :)

Posted

Maluchy są już u mnie, nie wyglądają źle ale są strasznie głodne i dość szczupłe. Maja też pchły, ale już dostały środek. Rzuciły się na RC Starter, ale najpierw musiały się przekonać ze to jest zjadliwe ;)

Moje zdolne dziecko nadało im imiona - ten jaśniejszy to Krokodyl, a ten czarny podpalany to Hipopotam :))))

Słuchajcie ja je wzięłam w przypływie litości, ale nie mam dla nich dosłownie nic.
Zaraz skoczę do apteki po jakieś podkłady do sikania, mają też kilka saszetek tego RC Startera ale na tym koniec... i naprawdę mnie nie stać na kupienie im czegokolwiek.
A w związku z tym że nie mam pralki, to wszystkie zasikane ręczniczki i szmatki będę po prostu wywalać. I tak mam pod dostatkiem prania ręcznego ;) wiec przydadzą się róznież jakieś szmatki, zbedne ciuchy może na ich posłanka w klatce.

A tak ogólnie to fajne są, wesolutkie,nie boją się. Pewnie socjalizacje tam miały solidną ;)
tylko moje psy chcą je zabić wzrokiem :))

Posted

Piotrek mówił że mają jakaś karmę dla maluchów ale przypomniało mu się to jak byliśmy już w drodze do Moniki i przez takie korki bez sensu było się wracać. Dopytam dziś Kasi jak się sprawy mają i przeleję na maluszki 30 zł, wiem że to kropla w morzu potrzeb ale może się na coś przyda. MOgę też poratować szmatami. Trzeba je poogłaszać :)

Posted

Dzięki Marta :) Szmaty chyba są w tej chwili najcenniejszym towarem

Maluchy przepięknie calutką noc przesiedziały w klatce, a rano powitała mnie sterta kup (chyba z osiem) i wijące się z radości dupki :)

Teraz urządzają dzikie gonitwy po mieszkaniu, wszędzie zostawiając mini kałuże.... jednak koty pod tym wzgledem są bardziej dopracowane ;)
Obszczekują koty i zabrały im wszystkie zabawki.

Mój rodezjan wydaje z siebie takie dzikie ryki, że włos się jeży :D a tak naprawdę chodzi tylko o to, żeby żaden z tych STWORÓW nie dotknął jego łapek :)
Zabunkrował się na swojej kanapie, podwinął łapy pod siebie i robi duże oczy - haha pies na lwy :D

Maluszki są tak kontaktowe i fajne, ze cieżko uwierzyć skąd przybyły. Wystarczy cmoknąć albo zagwizdać i one już lecą :)
Fajne są, ale kurcze sikają tam, gdzie akurat się znajdą...

Posted

Słuchajcie ! pilnie potrzebujemy kogos z Wodzisławia Śląskiego na wizytę przedadopcyjną !! Czy ktoś wie kto z dogo tam pomieszkuje ?? :)

Posted

majka12741 napisał(a):
Ja też podnoszę, co tam u szczeniaków?

Podobno jeden już ma zaklepany domek :) Monika ma wesoło z nimi ale bardzo jej to pasuje :D:D:D myślę że ona sama napisze więcej :)

Posted

No tak, pasuje... zwłaszcza wyścigi o 5.30 rano - do kuwety, bo one już doskonale co znaczy ten odgłos kopania w żwirku i musze być szybsza zeby mi nie zeżarły przysmaków... po drodze wdeptuję do 15 kał€ż, ale trzeba przyznać że już coraz częściej sikają na ścierki.

Jaśniejsza sunia Kokodija już ma zaklepany domek, to prawda - u mojego znajomego :) wpadł do mnie rano na chwilkę i z miejsca się zakochał :)) w suni oczywiście hehe :)
będzie mieszkała parę ulic ode mnie więc ma u mnie dożywotni hotelik w razie wyjazdów, a pan jest policjantem więc dość często ma jakieś wyjazdy czy coś. A imię zostanie jakie jest, bo jej nowy pan stwierdził że lepszego i bardziej oryginalnego by w życiu nie wymyślił :)

Dziś trochę smutny dzień się szykuje, bo odwożę do DS dwa koty które bardzo kocham, już od rana mam gulę w gardle :( ech...

Posted

majka12741 napisał(a):
Szczeniaczki fajniutkie, super że tak szybko się domek znalazł, z druga pewnie też nie będzie problemu. Gumiś tez śliczny, nie smuć się...

NO właśnie :) nie smuć :) trzeba się cieszyć że zwierzaki znajdują domki ;)