Betta Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 u kogo są te koty z pseudo?? wkleiłabym na forum koniarzy tylko nie wiem czy moge podac konto fundacji marra, we wtorek ide do ludzi bede pytac dokładnie jak to jest / zn że labradorka nie wiemy gdzie poszła... Quote
sisay Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Nie wiemy co się stało z labradorką, bo kiedy Kasia do niej zadzwoniła o coś popytać, pani powiedziała ze już ją oddała. Wiec nie było tematu. Mam nadzieję ze dobrze trafiła, biedna sunia tak z rąk do rąk... Koty są nie do adopcji na razie, bo trwa postępowanie, sąd itp. Akcję przeprowadzał TOZ. Sa rozlokowane częściowo u ludzi, częściowo w hotelu które opłaca UM. Info i numer konta udziela Ola 696 655 614 [email protected] te namiary można przekazywać :) Fundacja Sz.P. nie jest zaangażowana w sprawę. Quote
Biedroneczka Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Potrzebne wsparcie koty z pseudohodowli! http://www.facebook.com/#!/media/set...32325090149040 Jasna %^^&* co za "ludzie"!!! :angryy: Chętnie bym wzięła kotkę na DT, ale raczej nie mieszkam w rozsądnej odległości. Quote
sisay Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Słuchajcie jest sygnał od Kasi, ze konto fundacji świeci pustkami... jest jeszcze mała rezerwa z ostatniej akcji w Platanie, ale zdecydowanie trzeba trochę poagitować za kasą dla zwierzaków.... Quote
marra Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 ma-ja napisał(a):Słuchajcie jest sygnał od Kasi, ze konto fundacji świeci pustkami... jest jeszcze mała rezerwa z ostatniej akcji w Platanie, ale zdecydowanie trzeba trochę poagitować za kasą dla zwierzaków.... ehhhh ma-ja też to wiem, kurcze nawet nie wiem jak pomóc, sama przelewam co miesiąc kase ale co to jest ? kropla w morzu, Ma-ja a może zrobimy bazarek dla podopiecznych ? Ty jesteś obeznana jak zaobserwowałam w robieniu różnych fajnych rzeczy na kompie :) a ja zorganizuje jakieś fanty...co Ty na to ? Betta jeździsz konno ze tak zapytam ? :D Quote
sisay Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Bazarek mogę poprowadzić, tylko fantów nie mam ;) zorganizuj, to zrobimy :cool3: Quote
Betta Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 mi zostały jeszcze ksiazkui które wystawiałam dla SzP ... po 16 ej ...wrzuce zdj i moze cos jeszcze wygrzebie marra, kiedys sie uczyłam jezdzic ale nie kontunuowałam niestety nauki, a i tak marzy mi sie zycie przy tym cudownym zapachu: D Quote
marra Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 Betta napisał(a):mi zostały jeszcze ksiazkui które wystawiałam dla SzP ... po 16 ej ...wrzuce zdj i moze cos jeszcze wygrzebie marra, kiedys sie uczyłam jezdzic ale nie kontunuowałam niestety nauki, a i tak marzy mi sie zycie przy tym cudownym zapachu: D o prosze, wspólnymi siłami coś uzbieramy :) Mam parę obrazów rysowanych ołówkiem i pastelami (konie i kot :)), kiedyś chciałyśmy je z Kasią wystawić na bazarku ale jest problem z wysyłką ktoś ma jakiś pomysł ? :) Betta dla nas to cudowny zapach a dla innych poprostu gnój :D aczkolwiek ja mam to szczeście mieszkać oddychając tym zapachem ;) Quote
Gosiara Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Jakby były perfumy o tym zapachu od razu je kupuję;)Mam ubaw bo ja się tym zapachem delektuje ludzie w autobusie nie bardzo więc zawsze mam miejsce siedzące i dużo miejsca koło mnie;P Quote
sisay Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Wy szczęściary :evil_lol: Mnie otacza tylko zapach kocich odchodów :lol: Zauważyłam, ze na półce leży jakieś 20 gier komputerowych, to można dołożyć do bazarku ;) Quote
Betta Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 kurcze....sorki nie dałam radycwczoraj dzis tez padam wiec napisze tylko ze zostały 2 ksiażki i 2 podręczniki z tego bazarku http://www.dogomania.pl/threads/200508-Super-NOWE-ksi%C4%85%C5%BCki-dla-dzieciak%C3%B3w-poznaj%C4%85cych-%C5%9Bwiat-!!-na-Szar%C4%85-Przysta%C5%84-KONIEC - widac które... pomysle jeszcze nad ksiazkami.. jutro mam iść sunke oladac i pytac o gołebie...<kciuks> dobrej nocy Quote
sisay Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Poszukujemy odpowiedzialnego domu dla suczki, która nie ma nawet imienia. Tzw. właściciele trzymają ją zamkniętą w zabudowanym kojcu, praktycznie bez możliwości wyjścia. Dopiero po interwencji sąsiadów pies jest od czasu do czasu na kilka chwil wypuszczany do ogrodu. Niestety tych chwil jest coraz mniej. Właściciele zgodzili się by ją oddać.Nie możemy patrzeć jak marnieje w zamknięciu, ale mając całe stadko psów i kotów nie możemy jej przygarnąć. Dlatego prosimy, apelujemy o pomoc. Wierzymy, że ktoś odpowiedzialny i wielkiego serca zdecyduje się odmienić los tego psa. Suczka jest bardzo grzeczna i posłuszna. Na komendę, z podkulonym ogonem natychmiast wraca do kojca, po krótkich i nielicznych chwilach wolności. Jeszcze do niedawna nikt jej w życiu nie pogłaskał. Dla swoich włascicieli jest rzeczą, niepotrzebną i nieciekawą, jedynie zawadza. A ona potrafi odwzajemnić najmniejszy objaw życzliwości. Wyglądem przypomina owczarka niemieckiego. Ma ok. 5 lat, jest zdrowa i bardzo łagodna. Mamy nadzieję, że do końca życia nie będzie musiała tkwić za kratami i znajdzie nowego, prawdziwego opiekuna. Odwdzięczy się przywiązaniem i wiernością. Quote
marra Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 Gosiara napisał(a):Jakby były perfumy o tym zapachu od razu je kupuję;)Mam ubaw bo ja się tym zapachem delektuje ludzie w autobusie nie bardzo więc zawsze mam miejsce siedzące i dużo miejsca koło mnie;P Ja już tego zapachu chyba nwet nie czuję, jak się przebywa w nim praktycznie cały czas to już zanika :D ale jak przychodzi ktoś do nas to jest bardzo zdziwiony tego typu zapachami :) Betta napisał(a):kurcze....sorki nie dałam radycwczoraj dzis tez padam wiec napisze tylko ze zostały 2 ksiażki i 2 podręczniki z tego bazarku http://www.dogomania.pl/threads/200508-Super-NOWE-ksi%C4%85%C5%BCki-dla-dzieciak%C3%B3w-poznaj%C4%85cych-%C5%9Bwiat-!!-na-Szar%C4%85-Przysta%C5%84-KONIEC - widac które... pomysle jeszcze nad ksiazkami.. jutro mam iść sunke oladac i pytac o gołebie...<kciuks> dobrej nocy o włąsnie ja też mam kilka podręczników nie wiem czy one się jeszcze nadają ale być może ktoś będzie potrzebował... nie zapomnij o kurach :P trzymam kciuki ;) Widzę że kolejna psica w potrzebie, mam nadzieje że ta miła uśmiechająca się pani to nie jego właścicielka ;/ przesylam ją dalej bo trzeba pomoc! Quote
Biedroneczka Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Małej Misi można powoli zmienić już status na "adoptowana". Jutro jedzie do swojego nowego domku w Rudzie Śląskiej!!! :multi: Quote
majka12741 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Czy na bazarek nadają się też ubranka po dziecku? Quote
marra Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 Biedroneczka napisał(a):Małej Misi można powoli zmienić już status na "adoptowana". Jutro jedzie do swojego nowego domku w Rudzie Śląskiej!!! :multi: Nigdy nie zmieniam tego dopóki zwierz nie będzie w nowym domku, taki zabobon co by nie zapeszyć :D Quote
sisay Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Ubranka - świetny pomysł :) mam cały tapczan ubranek po moim synku ! Czy jest tu tu ktoś z Rudy Śląskiej lub okolicy ??? Quote
marra Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 ma-ja napisał(a):Ubranka - świetny pomysł :) mam cały tapczan ubranek po moim synku ! Czy jest tu tu ktoś z Rudy Śląskiej lub okolicy ??? No prosze a ja powiedziałam Majce że ubranka nie bardzo ale załonię się tym że kiedyś Kasia mi tak powiedziała ;) Ja jestem z Zabrza gdyby to coś dało, ostatnio byłam na rozmowie dla Misi w Rudzie:) Mówice co z tymi obrazami, nadają się ? i jak możnaby je wysłać ? Quote
sisay Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Może zrolować i w tubach? ale to dodatkowe koszy. Ewentualnie do koperty bąbelkowej z grubą tekturą w środku. Ale nie wiem jakie one sa duże. Piękne są :) A z ubrankami, nie wiem czy dobry pomysl ale dla mnie świetny, bo mam ich duuuużo hehe :))) Quote
sisay Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 marra napisał(a): Ja jestem z Zabrza gdyby to coś dało, ostatnio byłam na rozmowie dla Misi w Rudzie:) Mówice co z tymi obrazami, nadają się ? i jak możnaby je wysłać ? Jeździsz autem? Mam tam "sprawę" do załatwienia.... podaj swojego maila, to opiszę co i jak ;) Quote
marra Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 ma-ja napisał(a):Może zrolować i w tubach? ale to dodatkowe koszy. Ewentualnie do koperty bąbelkowej z grubą tekturą w środku. Ale nie wiem jakie one sa duże. Piękne są :) A z ubrankami, nie wiem czy dobry pomysl ale dla mnie świetny, bo mam ich duuuużo hehe :))) Oprócz kota wszystkie są A3, kot to jakiś "dziwny" wymiar ;) Myślałam o antyramie tylko wtedy zakup musiałby obejmować kupno antyramy bo to sporo kasy na każdy obraz więc mijałoby się z celem. CHyba żeby dopisać że wedle życzenia można sobie wybrać formę wysyłki, jak ktoś będzie chciał z antyramą to wysyłamy a jak nie to w kopertę bąbelkową..? Ja też uważam że ubranka to super pomysł, nawet też coś wystawię ;) nie wiem czemu Kasia kiedyś była na nie, może to był poprostu dla niej kłopot a czasu jak wiemy zawsze brakuje :) Quote
marra Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 [quote name='ma-ja']Jeździsz autem? Mam tam "sprawę" do załatwienia.... podaj swojego maila, to opiszę co i jak ;) Prawo jazdy mam ale autem nie jeżdże :D mój mail [email protected] Quote
Betta Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 dzis dopiero byłam u właścicieli Rudej suni.... wczoraj padłam wiec tak jak mówiłam.... sunia lata między kurami...ustępuje im...nawet sie boi bo nieraz ja pogoniły ^^ właściciele mówią też ze nie ma instynktu łownego.... na ptaki im nie reagowała nigy a czasem jakis przyleciał... tu tak jak myślałąm z sunia nie bedzie żadnego problemu...to taka typowa sunka która tylko pragnie miziania , nie mogłam dzisiaj sprawdzic jak tam z jej cieczka bo przyszłam późno kiedy juz własciceile zamknęli ja do chlewa a mieli jakies tam sprawy, wiec to sprawdze w piatek na tyle na ile sie znam....własciceilka mówi ze jej nic nie leci chodx nie wiem jak ona to widzi : D ale suka od jakiegos casu jest oddzielona od psów... przypominam że ona >widoczna< cieczke miałą juz 2,5 tyg temu i wtedy psy po niej skakały...wiec ja mysle ze za 7-10 dni trzeba ja wziac na usg koniecznie i sprawdzic czy nie ma niespodzianki... marra, na czym stoimy.... ja moge sunie przywieźć w sobote lub niedziele....porozmawiaj z rodzicami.... gdyby nie daj boze sie coś działo niedobrego to pamietaj ze mam kojec a bude na wypozyczenie tez moge załatwic.... ale myśle ze ta sunia bedzie do rany przyłóż dla ludzi i zwierzat... jeszcze jedno moje spostrzezenie ...myśle że ona ma jednak 5 lat bo mordke ma juz siwa...czego nie widac na zdj które tu wkleiłam... czekam na twoją decyzje...a potem potwierdzam u formici czy sprawa aktualna z jej strony.... Quote
Recommended Posts