koosiek Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Przepraszam, że się wcinam, ale trafiłam tu przypadkiem i krew mnie zalewa, jak to wszystko czytam... :roll: Nie sztuką jest wcisnąć psa byle gdzie i mieć go z głowy... Podajecie kontakty do hoteli, których nie znacie (Oborniki? Świetny wybór, życzę psu miłego gnicia w kennelu), radzicie wsadzenie do schronisk, w których chyba nigdy nie byłyście (Paluch? Wiecie, jakie warunki mają psy na Paluchu? Osobiście chyba wolałabym uśpić psa, niż skazać go na dożywocie w takich warunkach z perspektywą zagryzienia)... A co do konkretnej pomocy: w tej chwili najważniejsze jest zabranie psa, więc chyba wystarczy zwykły hotel (ale nie komercyjny, który bierze 600 zł/msc...), w którym mógłby czekać na miejsce u kogoś, kto będzie z nim pracował (chociażby podany wcześniej Jamor - zresztą na forum na jego stronie możecie przejrzeć takie hotele: [URL]http://jamor.pl/forum/index.php[/URL])... Na teraz może Yumanji ma jeszcze miejsce? Megii1? Ew. hotel w Konstancinie, rozumiem, że Psi Anioł nie może przyjąć psiaka (tam zawsze było straszne przepełnienie, a teraz sytuacja jest podobno naprawdę trudna i ja sama nie miałabym sumienia upychać tam kolejnego psa), ale wiem, że fundacja ma kontakt z tym hotelem, może mogliby sprawdzić, czy jest tam miejsce... Bardzo Was proszę, NIGDY nie polecajcie hoteli, których nie znacie osobiście albo ktoś z Waszych znajomych.... Bo to się kończy tak, jak AlinaS czy Oborniki... Aha, żeby nie było, że wskakuję na wątek, klepię w klawiaturę i tyle... Jeżeli ktoś podeśle mi tekst na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL], pomogę w ogłaszaniu Kuby. Quote
edek Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Ja na dobry początek mogę dać 100 zeta na hotelik Quote
Tattoi Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Ponieważ sytuacja wydaje sie byc podbramkowa, to ja go mogę zabrać do siebie, ale pod pewnymi warunkami. Po pierwsze od razu go kłade na stół i kastruję- czyli potrzeba 50- 60 złotych na badanie krwi przed zabiegiem i 250 złotych za kastrację. I te pieniadze muszę dostać do końca tygodnia (do piatku). Potem sie przeleży w szpitalu i jeśli znajdziecie tańszy hotel, to go zabierajcie. Jeśli ma zostać u mnie to koszt 400 złotych miesięcznie plus karma. Hotel jest domowy, jest ogrodzony wybieg i weterynarze na miejscu, tudzież behawiorysta. Teraz wychodzę i nie będzie mnie do wieczora, więc myślcie. Quote
edek Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Ja w tym miesiącu mogę dać 100 zeta w przyszłym nie wiem muszę pogadać z tż, ale może się uda uzbierać deklaracje stałe innym się udaje Quote
Tigraa Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 Co sądzicie o tej propozycji? czy znajdą się osoby chętne do utrzymania Kuby w hoteliku? Ja przez pół roku nie dołożeę się, ponieważ nie dam rady. Mogę dać fanty na bazarek, jeśli ktoś się podejmie mu zrobić. Mogę poogłaszać go w necie, w tygodnikach. Quote
kado Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Ja bazarek mogę zrobić w każdej chwili, więc jakby co, to służę pomocą w tym zakresie... Co do deklaracji na hotel, będę więcej wiedzieć jutro, bo dużo się wyjaśni w naszym budżecie domowym... Edit: dopiero teraz doczytałam propozycję Tattoi....Ja mogę zapłacić za badania przed kastracją...I nadal podtrzymuje propozycję bazarkowania.... Quote
edek Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Paros wcześniej się pytała o nr konta ktoś chciał wpłacać z facebooka. Teraz jest online więc nie wiem Quote
Tigraa Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 Tattoi a można z Tobą ponegocjować? czy Kuba mógłby liczyć u Ciebie na jakiś rabat, ze względu na to, ze jest już praktycznie psem bezdomnym i jest zagrożone jego życie? Quote
edek Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Jak ma go wywalić to może niech to zrobi w Warszawie to może go Straż Miejska zgarnie na Paluch juz sama nie wiem Quote
edek Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Może da się ją wybłagać o trochę więcej czasu aż się zorientujemy ile jesteśmy w stanie zebrać kasy ? Quote
edek Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Yumanji ma jeszcze miejsce? Megii1? wyżej propozycja była zeby się spytać jeszcze tych dwóch osób ? tutaj jeszcze są hotele i BTD [url]http://jamor.pl/forum/index.php[/url] Nie wiem jak się tam poruszać więc sama nie zapytam Quote
Cleo2008 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 jak ktos znajdzie hotelik (mieszkam za granica, wiec nie moge sie wlaczyc niestety) to ja sie dorzuce oczywiscie Quote
kado Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Dzwonił ktoś do hoteliku Mizantropia do Ani? tel. 506092595 tam jest nasz Bim....naprawdę warte polecenia. Przyjmowane są tam psy nawet z zebranymi 70% deklaracjami stałymi. Quote
Tigraa Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 o ile wiem, to Mizantropia jest aż w Brodnicy. To daleko. Kto go tam zawiezie i czym? Ja dysponuję tylko pogciągiem... Quote
Tigraa Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 proszę o deklaracje, czy damy radę uzbierać na kastrację i badanie ? 300 do piątku A potem 400 na pierwszy miesiąc? Co dalej? Wpisujcie swoje deklaracje finansowe, a ja umieszczę je w pierwszym poście. Quote
Agnieszka_K Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 na dzień dzisiejszy bida - 10zł wysupłam Quote
kado Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 [quote name='Ania-tygrysiczka']proszę o deklaracje, czy damy radę uzbierać na kastrację i badanie ? 300 do piątku A potem 400 na pierwszy miesiąc? Co dalej? Wpisujcie swoje deklaracje finansowe, a ja umieszczę je w pierwszym poście.[/QUOTE] Tak jak napisałam ...za badania zapłacę...Kto ma jakieś fanty na bazarek, to pisać... Quote
inga.mm Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 [quote name='kado']Tak jak napisałam ...za badania zapłacę...Kto ma jakieś fanty na bazarek, to pisać...[/QUOTE] mam fanty, ale jestem z Wawy, rzuć pomysł na przekazanie Quote
Cleo2008 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 [quote name='koosiek']Przepraszam, że się wcinam, ale trafiłam tu przypadkiem i krew mnie zalewa, jak to wszystko czytam... :roll: Nie sztuką jest wcisnąć psa byle gdzie i mieć go z głowy... Podajecie kontakty do hoteli, których nie znacie (Oborniki? Świetny wybór, życzę psu miłego gnicia w kennelu), radzicie wsadzenie do schronisk, w których chyba nigdy nie byłyście (Paluch? Wiecie, jakie warunki mają psy na Paluchu? Osobiście chyba wolałabym uśpić psa, niż skazać go na dożywocie w takich warunkach z perspektywą zagryzienia)... A co do konkretnej pomocy: w tej chwili najważniejsze jest zabranie psa, więc chyba wystarczy zwykły hotel (ale nie komercyjny, który bierze 600 zł/msc...), w którym mógłby czekać na miejsce u kogoś, kto będzie z nim pracował (chociażby podany wcześniej Jamor - zresztą na forum na jego stronie możecie przejrzeć takie hotele: [URL]http://jamor.pl/forum/index.php[/URL])... Na teraz może Yumanji ma jeszcze miejsce? Megii1? Ew. hotel w Konstancinie, rozumiem, że Psi Anioł nie może przyjąć psiaka (tam zawsze było straszne przepełnienie, a teraz sytuacja jest podobno naprawdę trudna i ja sama nie miałabym sumienia upychać tam kolejnego psa), ale wiem, że fundacja ma kontakt z tym hotelem, może mogliby sprawdzić, czy jest tam miejsce... Bardzo Was proszę, NIGDY nie polecajcie hoteli, których nie znacie osobiście albo ktoś z Waszych znajomych.... Bo to się kończy tak, jak AlinaS czy ObornikiAha, żeby nie było, że wskakuję na wątek, klepię w klawiaturę i tyle... Jeżeli ktoś podeśle mi tekst na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL], pomogę w ogłaszaniu Kuby.[/QUOTE] Kochanie to jest swietna wskazowka, tylko moze tu jest duzo nowych, bez doswiadczenia i wlasnie sobie nie daja rady... wiecej nam takich trzeba jak ty. Tylko nie pienic sie, spokojnie wytlumaczyc. I niech cie krew nie zaleje, bo nam tu wiecej nie pomozesz... Ja pytalam o sytucje prawna, bo pies jest cudzy, nie tej dziewczyny, ktora szuka dla niego lokum, wiec prosilam o wyjasnienie tej sprawy, bo ludzie sie angazuja, szukaja miejsca, a co bedzie jak pies nie zostanie wydany? Aniu to pytanie do Ciebie ! Quote
edek Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 [quote name='Ania-tygrysiczka']proszę o deklaracje, czy damy radę uzbierać na kastrację i badanie ? 300 do piątku A potem 400 na pierwszy miesiąc? Co dalej? Wpisujcie swoje deklaracje finansowe, a ja umieszczę je w pierwszym poście.[/QUOTE] ja już pisałam że dam w tym tygodniu 100 zeta stałą deklarację musze dogadać z tż Quote
kado Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 [quote name='inga.mm']mam fanty, ale jestem z Wawy, rzuć pomysł na przekazanie[/QUOTE] Porób zdjęcia tym fantom z opisami i rzuć mi na maila. Ja wystawię bazarek, dołoże troche swoich rzeczy i w razie zakupu, każdy wyśle fanty od siebie. Quote
Tigraa Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 w weekend, jak będę w Radomiu, też poszukam fantów i wyslę, to dołożysz ode mnie. Mam trochę fajnych ciuchów. Quote
edek Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Podnoszę Kubę prosimy o wsparcie finansowe Quote
kado Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Wieczorem zrobię na szybko bazarek...kto ma jakieś fanty proszę pisać... Quote
Recommended Posts