Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Spróbuj zapytać w hotelu u Sylwiaso. Prześlę tel na pw. To jest hotel w Łowiczu, ale nie wiem czy w środku, czy na zewnątrz. Dostałam namiar od osoby, która transportowała psy ze schroniska do hoteli i o tym wypowiadała się dobrze.

• Replies 674
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U Sylwiaso są kojce zewnętrzne, duże i dobrze zabezpieczone. Jeżeli tylko będzie miejsce, to bardzo polecam ten hotel - psiaki są szczęśliwe, dużo biegają po ogrodzie, a Sylwia jest przesympatyczna, ma serce do zwierząt i nie bierze dużo (ja za średniej wielkości psa płacę 300 zł, w tym wyżywienie).

Posted

Dziewczyny Tattoi nie chce pozostać z psem na lodzie, trochę ją rozumiem więc nie ma się co wściekać, myślę że po prostu należy uzbierać więcej deklaracji, jeśli dobrze zrozumiałam to ona ma hotel domowy, więc będzie tam bardzo dobrze Kubie, myślę że należy ją zrozumieć.

Posted

Myślę, że będę wyrazicielem opinii wielu forumowiczów, że podobne utarczki nie pomogą psiakowi. Nie mniej jednak, jako podczytywacz wątku, również i ja nie mogłem się oprzeć wrażeniu, że proponowana pomoc "skażona" jest elementami przedsiębiorczości.
Zaskoczony byłem nonszalancją, jaką nacechowana była każda wypowiedź Tattoi.
>Tattoi, jeśli to tylko Twój styl bycia, poza, czy coś w tym rodzaju, to sugeruję Ci daleko idącą powściągliwość w tym względzie. Skorzystają na tym wszyscy, a zwłaszcza psiaki.
Anię rozumiem, bo wiem z jakim zaangażowaniem pomaga czworonogom, za które (chce czy nie) czuje się odpowiedzialna, że o bezinteresowności nie wspomnę.
Dla Ciebie Aniu inna rada - mierz siły na zamiary i niech Cię nie dziwi, że zapał w formie pospolitego ruszenia ma pewną charakterystyczną cechę - równie szybko wygasa jak zostaje wzniecony.
Zawsze znajdzie się garstka zapaleńców dogopozytywnych, ale często ich możliwości finansowe nie idą w parze z zaangażowaniem emocjonalnym. Należy zatem zdawać sobie z tego sprawę już na początku, aby potem mniej bolało...
Ze swej strony obiecuję pomoc choćby w ogłoszeniach (dziś zrobię wyróżnione Allegro).
Proponuję nie rozwijać tego przykrego wątku, tylko skupić się na pomocy dla Kuby.
Jeśli mogę wyrazić swoją opinię w tym względzie, to jestem zdania, że należy skoncentrować się na szukaniu innego hoteliku, chyba, że Tattoi przełknie tę gorzką pigułkę i jeszcze wprowadzi promocję w celu rozładowania napięcia ;-). Równocześnie też należy zintensyfikować poszukiwania DS, lub przynajmniej kolejnego DT.
Pozwolę sobie też zaapelować o kolejne deklaracje wpłat na konto Kuby.

Posted

Zwykle Allegro cegiełkowe dotyczy psów szczególnie doświadczonych przez los (chorych, katowanych itp), ale kto wie... Może w ten sposób prędzej uda się dotrzeć do kogoś, kogo Kuba ujmie swoim wdziękiem ;).
Czy jest tutaj ktoś, kto ma doświadczenie z takimi aukcjami (ja niestety nie miałem okazji tego robić)?

Posted

A Yumanji? Chyba już wcześniej padła na wątku jej propozycja...

Finansowo nie jestem w stanie pomóc... Jedynie ogłoszeniowo. Czy jest szansa na nowsze zdjęcia? Może jakieś domowe?

Posted

[quote name='koosiek']A Yumanji? Chyba już wcześniej padła na wątku jej propozycja...

Finansowo nie jestem w stanie pomóc... Jedynie ogłoszeniowo. Czy jest szansa na nowsze zdjęcia? Może jakieś domowe?[/QUOTE]

Tu są zdjęcia domowe: [url]http://www.facebook.com/album.php?fbid=189078917787079&id=165681383460166&aid=50400[/url] których chyba na wątku nie ma. Wkleję kilka tutaj:
[IMG]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1365.snc4/163760_189164791111825_165681383460166_597763_8348714_n.jpg[/IMG]
[IMG]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs800.ash1/169054_190336227661348_165681383460166_604594_8008320_n.jpg[/IMG]
[IMG]http://l28.sphotos.l3.fbcdn.net/hphotos-l3-snc6/hs074.snc6/168418_190336287661342_165681383460166_604596_4847023_n.jpg[/IMG]
[IMG]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs786.ash1/167686_190336357661335_165681383460166_604598_5363724_n.jpg[/IMG]

Posted

Zgadzam się z Wami co do oceny Tattoi, niestety natknęłam się na tą osobę w moim własnym wątku i miła nie była, też ją wyprosiłam.
Dołożę się bardzo skromnie 10 zł do hotelu byle nie u tej osoby.

Posted

[quote name='Tattoi']Deklaracje na hotel:

[B]Przepraszam was, ale spojrzałam na pierwszy rozliczeniowy post i wygląda on tak: [/B]

[B]jednorazowe:[/B]
kado-badania przed kastracją ok. [B]60 zł[/B]
Agnieszka_K [B]10 zł[/B]
edek-[B]100 zł[/B]
Joanna Z-[B]100 euro [/B]plus stałe [B]50 euro[/B]
Piotr-[B]200 zł[/B]

Skupcie sie na deklaracjach stałych, bo ja nie przyjmę do hotelu ŻADNEGO PSA, który nie ma uzbieranych co najmniej 70 % deklaracji stałych.
Dopłacam juz do 3 psów i 3 kredytuję, czekając na zlitowanie deklarowiczów.
Nie stać mnie na to i możecie mnie odsądzać od czci i wiary.
Przykro mi, ale nade mną się nikt nie zlituje. Moge skredytować jedzenie, bo przy własnych 12 psach jakoś dodatkowe przez chwilę wykarmię, ale kasa za hotel ma być, bo płacę za wynajem tego wielkiego domu.
Koniec wywodu.[/QUOTE]

Chociaż nie znam Tattoi to stane w jej obronie, bo napisała konkretnie czyli bezpośrednio "wyłożyła kawę na ławę". Znajduje się w sytuacji, że na kilka psiaków nie ma wpłat (kredytuje je) i nie może sobie pozwolić na kolejnego. Inaczej wygląda sytuacja kiedy brakuje miesięcznie niewielkiej sumy i można ją uzbierać bazarkami czy ktoś jednorazowo taką sumę może wpłacić a inaczej kiedy tych deklaracji jest za mało. Widać Tattoi ma już doświadczenie i wydaje mnie się, że gdyby nie miała 3 psiaków zalegających z wpłatami na pewno inaczej podeszłaby do tematu. Bo w sytuacji kiedy nie ma wpłat na psiaka to co ma zrobić? Przecież nie wyrzuci psiaka!! A wszystkie opłaty za wynajem i prąd .... musi ponosić na bieżąco.
Ma taki sposób bycia - prosto i jasno, nieraz to jest bardzo cenna cecha. Ale nie można chyba powiedzieć, że w tej wypowiedzi jest niemiła :shake:

Aniu, to dobrze, że wiemy jak wygląda sprawa hoteliku u Tattoi i dobrze, że szczerze nam napisała co i jak. Bo z tego rozumiem, że musimy zagwarantować jej wpłatę minimum 70% na bieżąco aby przyjęła Kubę.
Musimy pilnie szukać dla niego dt, bo zaskoczył mnie termin 9 luty!!!:-(

Posted

Tomeczku, dziękuję :) Liczę na to, ze twoje Allegro złamie czyjesz serce... masz szczęśliwą rękę do tego.

Tomek jest bardziej subtelny ode mnie, a ja - do czasu aż mi ktoś nadepnie na nogę, jestem łagodna jak owieczka. A potem to już walę z grubej rury ;) Mówię to, co myślę. Tattoi wali z grubej rury, więc jej odpowiedziałam w tym samym tonie. Jeśli komuś się to nie podoba, to trudno ;-)
Albo się jest wolontariuszem, albo prowadzi się działalność zarobkową na bezdomnych psach.

metstudio mam wpisać Cię jako stałą czy jednorazową deklarację? Dziękuję w imieniu Kuby.

Kto może polecić dla Kuby jeszcze inne sprawdzone hoteliki?

Posted

Ja także nie widzę w słowach Tattoi nic obraźliwego czy niegrzecznego. Przejrzysta i konkretna osoba, która pisze jasno jak sprawa wygląda. A że robi to w sposób bezpośredni, tym lepiej bo mniejsze pole dla nieporozumień. Za to ton wypowiedzi założycielki wątku... mocno nieadekwatny. Strach cokolwiek napisać, żeby nie było inaczej odebrane... Jeśli ktoś ma jakieś nieporozumienia prywatne z innych wątków, nie powinien ich poruszać na wątku tego konkretnego psa... Smutne:roll: Kubo, powodzenia psiaku.

Posted

[quote name='Ania-tygrysiczka']

metstudio mam wpisać Cię jako stałą czy jednorazową deklarację? Dziękuję w imieniu Kuby.

Kto może polecić dla Kuby jeszcze inne sprawdzone hoteliki?[/QUOTE]

Tak, stała pod warunkiem podanym wyżej.
Polecam Murkę, ma założony wątek u Jamora na stronie Jamor. pl, zresztą byłam i widziałam.

Posted

[quote name='yumanji']Edek do mnie napisala.Moglabym go zabrac do zewn kojca z ocieplona buda,ale chce go najpierw poznac.Bede jutro w w-wie,czy bylaby taka mozliwosc?Nie wezme psa,ktory jest agresywny w stos do ludzi.
Koszt to 400 zl mies z karma.Kastracja u mojego weta zamknie sie w 200 zl.Proponowalabym zamowic ponadto kolejke u Jamora i potem ewentualnie psa przeniesc do Niego,jesli sie zgodzi z nim pracowac.
Mieszkam ok 65 km na pld od w-wy,Jamor z kolei ok 70 k ode mnie na pld.tel d mnie 500 893-485 ,jade wieczorem do w-wy ,nie bedzie mnie na dogo[/QUOTE]

Wcześniej była jeszcze taka propozycja hoteliku.Tylko nie wiem czy aktualna?

Posted

Ja zrobiłam ogłoszenia tradycyjne i rozwiesiłam w weekend po okolicy :) troszkę tego było, mam nadzieje, że ktoś konkretny się odezwie. Wieczorkiem zrobię przelew na 100 zł tak jak obiecałam :)
Czy może Kuba był już sprawdzany jeśli chodzi o zachowanie do kotów ?

Posted

edek, dziękuję.
Konto jest to samo i nic się nie zmienia.
Kuba nie był testowany na koty.
Z ogłoszenia miałam wczoraj jeden telefon. Pani z Pruszkowa, domek z ogrodem, szukała małego psa do domu. Stwierdziła, ze Kuba za duży...
podesłałam wątek Murce i yumanji z zapytaniem o miejsce.

Posted

Ja rozwieszałam ogłoszenia w Pruszkowie, Milanówku i Podkowie Leśnej przeważa okolica domkowa :) Postaram się jeszcze pojeździć i porozwieszać w innych miejscach :) Mam nadzieje, że telefonów będzie więcej :)

Posted

[quote name='Ania-tygrysiczka']Z ogłoszenia miałam wczoraj jeden telefon. Pani z Pruszkowa, domek z ogrodem, szukała małego psa do domu. Stwierdziła, ze Kuba za duży... [/QUOTE]
Znajdzie się i ten właściwy :)

A podesłałaś może Pani inne, mniejsze już pieski?