protzlav Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [B]Mam taką propozycję[/B][B], a właściwie dwie, co do bazarków: mam masę e-booków,które mogę do nich dorzucić, może ktoś byłby zainteresowany? Pieniążki uzbierane z ich sprzedaży pójdą na naszego kawalera. Jeśli uważacie, że to dobry pomysł - pomóżcie mi ustalić cenę jednego e-booka? 5 - 10 zł? Druga moja propozycja jest następująca: proponuję pomoc z jęz. ang. w zakresie szk.podst., gimnazjum oraz szkoły średniej. Jako cenę myślę moglibyśmy ustalić wolny datek, który zostałby wpłacony również na konto naszego chłopaczka : ))) Jak myślicie, dobry pomysł? Zostawiam więc Wam to wszystko pod rozwagę i czekam na ewentualny odzew !!! P.S. Najlepiej piszcie do mnie na GG: 1058869 lub e-mail: [/B][EMAIL="[email protected]"][COLOR=#4444ff][B][email protected][/B][/COLOR][/EMAIL][B], bo dogo nie zawsze regularnie przeglądam ... <D.>[/B]
tamb Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [quote name='marta9494']Dobra miałam tego nie wklejać,ale uwierzcie mi,że naprawdę w mailach do mnie jeszcze nikt nie spytał o jakiekolwiek rozliczenia.Ja rozumiem ludzi,którzy chcą mieć pewność,że pieniądze,które przekazują na pomoc psu, do tego właśnie psa dojdą.Dla Kuby założyłam kilka wątków.Na róznych portalach.I tylko tu ktoś ma wątpliwości,że te pieniądze właśnie na Kubę idą.Wklejam Wam wątki Kuby z innych portali.Znajdźcie choć jeden post,który kwestionowałby rzetelność Fundacji.Albo choć jeden ,który ządałby kwoty,która na Kubę wpłynęła.Przecież to nie jest prywatne konto.Poproszę jutro specjalnie panią Elę żeby wpłatę pani Magdy znalazła.Wysłała, nie wiem screena(ja naprawdę się na tym nie znam)jakieś potwierdzenie,cokolwiek.Podaję linki do Kuby wątków.Zapewniam,ze nie ma tam ani jednego postu dotyczącego kwoty,rachunków,czy tego rodzaju spraw.Wszyscy wyrażają swoje oburzenie,trwogę o los tego psa i nadzieję,że Kuba wyzdrowieje.To tyle.Zapewniam,ze wszystkie maile jakie otrzymuję są mniej więcej podobnej treści.'Proszę napisać coś więcej o Kubie,jak się Kubuś teraz ma?Proszę o info dotyczące zdrowia Kuby,Czy Kuba zdrowieje?,Czy Kubuś ma się lepiej?"To są pytania w mailach.A to linki. [URL]http://www.mopomania.pl/viewtopic.php?f=21&t=3326[/URL] [URL]http://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=24468446#post24468446[/URL] [URL]http://forum.szafa.pl/57/2857954/tym-razem-znowu-dziewczyny-zwracam-sie-do-was-o-pomoctym-razem-potrzebuje-waszej-pomocy.html[/URL][/QUOTE] Zaglądam na wątek, żeby przeczytać, co z Kubą i jestem zniesmaczona naciskami o rozliczenie. Jeśli ktoś ma wątpliwości, niech nie wpłaca. Przy pomocy zwierzętom wiele spraw polega na zaufaniu. Marta9494, nie przejmuj się i nie denerwuj. Robisz, co możesz.
ANETTTA Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 w interwencji na polsacie było o kUbusiu dziewczyny nie wiem czy ktos juz wyjąsnił czy fundacja jest OPP 1%
Tofikowa Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [quote name='ANETTTA']w interwencji na polsacie było o kUbusiu dziewczyny nie wiem czy ktos juz wyjąsnił czy fundacja jest OPP 1%[/QUOTE] Na stronie fundacji jest informacja że Mrunio jest OPP. Czy trzeba tą informację gdzieś jeszcze weryfikować i potwierdzać? Pytam, bo już umieściłam Kubę w swoim rozliczeniu.
ANETTTA Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [quote name='Tofikowa']Na stronie fundacji jest informacja że Mrunio jest OPP. Czy trzeba tą informację gdzieś jeszcze weryfikować i potwierdzać? Pytam, bo już umieściłam Kubę w swoim rozliczeniu.[/QUOTE] wiec napiszcie drukowanymi ze mozna dac 1% na KUbe koniecznie z dopiskiem np ..na kube
memory Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Nie mam ochoty wdawać się w takie dyskusje, ale skoro personalnie zostałam wywołana do tablicy, czuję się w obowiązku również personalnie odpowiedzieć. [B]Do irenaka[/B] [QUOTE]Jeżeli jakikolwiek dogomaniak zakłada wątek i prosi o pomoc dla psa, to musi się liczyć z tym, że darczyńca zgłosi się i poprosi o sprawdzenie przelewu.[/QUOTE]Jest to zrozumiałe, możliwe do realizacji a nawet konieczne w przypadku, gdy pieniądze zbierane są na prywatne konto dogomaniaka. W tym przypadku dogomaniak jedynie pośredniczy promując akcję Organizacji Pożytku Publicznego, a przelewy wpływają na konto fundacji, do którego żaden z dogomaniaków dostępu nie ma. Działalność każdej fundacji jest zgodna z prawem, opiera się na podstawie Ustawy o fundacjach z dnia 6 kwietnia 1984 roku, oraz Statucie, z chwilą wpisania do Krajowego Rejestru Sądowego ma osobowość prawną, prowadzi odpowiednie rozliczenia i podlega kontroli właściwych organów. Fundacja Mrunio wszystkie te warunki spełnia. Nie ma zatem przesłanek, by jej działalność podawać w wątpliwość. Tym bardziej, że fundacje, zwłaszcza pro-zwierzęce w opinii społecznej uważa się za organizacje zaufania publicznego. [QUOTE]To jest dla Ciebie niesmaczne?[/QUOTE]Tak. Niesmacznym jest dla mnie podważanie wiarygodności Organizacji Pożytku Publicznego, jaką jest Fundacja Mrunio. Cytując moją wypowiedź, odniosłaś się do niej wybiórczo, 'wytłuszczając' fragmenty, na której oparłaś własną. Ja powtórzę raz jeszcze, prosząc o zwrócenie uwagi także na pozostałą część wypowiedzi. : [quote name='memory']Robi się nieprzyjemnie :( Nie uważasz, że to już przesada? [B]Pani Magda odpowiadając na apel dogo pieniądze wysłała na konto fundacji? Jeśli wpisała poprawny numer konta, to gdzie indziej te pieniądze mogłyby trafić? Awarii w bankach ostatnio nie było, a numer konta jest podawany oficjalnie i należy do fundacji, nie do osoby prywatnej.[/B] Jeżeli nie jest pewna, czy dobrze wypełniła, może porównać dowód przelewu z kontem, a nawet zadzwonić do banku w Kłodzku na nr 74 811 54 20, podać numer transakcji, datę , kwotę i poprosić o sprawdzenie wpływu. Czego oczekuje Pani Magda? Że fundacja rzuci wszystkie inne zajęcia i z kilkunastu (jak nie kilkudziesięciu) tysięcy przelewów wydłubie właśnie jej, po czym złoży oficjalne potwierdzenie i napisze imienną laurkę na dogo? Wtedy będzie usatysfakcjonowana? Można zrozumieć, że darczyńcy chcą mieć pewność, że ich wpłaty spożytkowane będą na Kubę i nie 'zjedzą tego' np.koszty administracyjne. Że chcieliby wiedzieć, czy zebrana kwota wystarczy, lub na jak długo może wystarczyć. Czy pozostaje na koncie fundacji, czy została wpłacona na rachunek kliniki. Czy jest należycie zabezpieczona i żadne ewentualne zmiany prawne, administracyjne czy losowe tego nie zmienią. Można zrozumieć, że dogomaniacy promujący akcję czują się odpowiedzialni za jej przebieg, a ogólne statystyki i prognozy są im potrzebne w dyskusjach i w szukaniu nowych ofiarodawców. Ale domaganie się potwierdzenia wpłaty (faktycznie 'daru serca'?) przez indywidualną osobę na rzecz Organizacji Pożytku Publicznego, jaką jest fundacja - wydaje mi się niesmaczne. Życie pisze własne scenariusze. A jeśli (przecież tego nie można wykluczyć przy takich obrażeniach) nastąpią komplikacje tak poważne, że Kuby nie da się uratować? Co wtedy? Fundacja ma zwrócić każdemu jego datek? Bo nie pójdzie na Kubę, tylko na Burka, albo Azora?[/QUOTE] [QUOTE]Skąd wiesz jaki to jest człowiek, co zrobił do tej pory dla psów, jak pomaga? Życzę każdej z nas, aby na swej drodze spotykały tylko takich ludzi jak Pani Magda M.[/QUOTE]Parafrazując: Skąd wiesz jaka to jest fundacja, co zrobiła do tej pory dla psów, jak pomaga? Skąd wiesz jakim człowiekiem jest Pani Ela, co zrobiła do tej pory dla psów, jak pomaga? A jednak obie z Panią Magdą oceniacie jako niewiarygodne. [B]Do Pani Magdy, skoro czyta forum i ten wątek.[/B] Pani Magdo, jest mi przykro po przeczytaniu Pani listu. Myślę, że jeszcze bardziej przykro jest osobom bardziej niż ja zaangażowanym, takim jak [B]marta9494, Olena84, fanta33, Selenga...[/B] I chyba wszystkim, którzy przeczytali. Mam tylko nadzieję, że nie czytała tego Pani Ela. Nie wiem, jaki 'grad nieprzyjemnych słów' spadł na irenaka. Nie widzę napastliwego tonu, wulgaryzmów, wyzwisk ani personalnych ataków. Na przykład Jurka Owsiaka również powoływałam się kilka postów wstecz. Owszem, należy korzystać z dobrych wzorców. Należy jednak uwzględnić jego roczne przygotowania, dostęp do mediów, możliwości techniczne i finansowe, ogromny sztab ludzi za którym kryje się sukces. Spontaniczna akcja organizowana przez malutką, nie przygotowaną na rozmach i nikomu dotąd nieznaną fundację, amatorsko wspierana przez dogomaniaków nie sprosta takim oczekiwaniom. Technicznie aktualnie nie jest możliwa. Jeśli chodzi o wpłaty na PayPal. Rozliczane są tak skrupulatnie dlatego, że jest to prywatny numer konta. Dlatego też każdy przelew na konto fundacji dokonywany jest osobno i w możliwie najkrótszym czasie, skanowany oraz wciągany na listę, by nie było wątpliwości, że choćby najmniejszy grosik Kuby pozostanie na prywatnym koncie. W przypadku wpłat na bezpośrednie konto fundacji nie ma takiej potrzeby. Wystarczą ogólne kwoty i kiedyś na pewno się pojawią. W kwestii 'braku bieżących informacji na temat zdrowia Kubusia'. No cóż, klinika to nie Big Brother. Zajmuje się leczeniem, a informacji udziela w sposób, który uważa za stosowny. Ale udziela. Może warto skupić większą uwagę na wypowiedziach marta9494, która jest łącznikiem pomiędzy dogo a Panią Elą. Informacje o stanie zdrowia są podawane średnio co 2-3 dni. To i tak często, zważywszy, że Kuba jest w klinice we Wrocławiu, do której dostęp jest ograniczony, Pani Ela w okolicach Kłodzka, a marta9494 jeszcze gdzie indziej. Każdy, kogo faktycznie interesuje stan zdrowia Kubusia może śledzić wątek i wyłowić z niego bieżące informacje. Nie wszystko i nie zawsze da się lub zdąży umieścić na pierwszej stronie. A żeby nie być gołosłowną - informacje zebrałam wczoraj w jeden post: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/200481-Pies-podpalony-%C5%BCywcem%21%21%21%21%21%21pilne%21%21%21/page52"]http://www.dogomania.pl/threads/200481-Pies-podpalony-żywcem!!!!!!pilne!!!/page52[/URL] Jeśli chodzi o informacje na stronie fundacji - można się jedynie domyślać, że jej internetową stroną www nie zajmuje się Pani Ela osobiście. Zapewne korzysta z czyjejś grzeczności. Ale na stronie są aktualizacje i odnośniki do innych stron, gdzie można również znaleźć bieżące informacje. [QUOTE]Do Pani Eli pisać nie będę,jak ktoś sugeruje, bo szanuję jej pracę i czas.[/QUOTE]Skoro tak, to czego właściwie Pani oczekuje? Przecież irenaka przekazała w Pani imieniu żądanie potwierdzenia tego przelewu. Z Pani słów wynika, że zdaje sobie Pani sprawę, jak bardzo Pani Ela jest w tej chwili zapracowana. Szanując Jej pracę i czas domaga się Pani pisemnego potwierdzenia przesłanej przez Panią kwoty? I jednocześnie czuje się Pani dotknięta moimi słowami? Trudno to zrozumieć. Nie rozumiem też czyja 'postawa prowokuje tylko i jeszcze bardziej rodzi chęć kontrolowania'? - Pani Eli jako kierownika fundacji, do której należy konto? - Selengi, która zorganizowała i rozlicza Allegro pozostające poza dogo? - Moja? Bo to moje konto PayPal i ja rozliczam wpłaty? [QUOTE]Los Kuby bardzo mi leży na sercu, stąd moja troska o to, aby wpłaty , nie tylko moja, trafiały właśnie do niego[/QUOTE][QUOTE]Więcej pokory potrzeba niektórym osobom. Przede wszystkim nie tym tonem rozmawia się z ludźmi, którym los zwierząt tak bardzo leży na serce.[/QUOTE]Dokładnie. Zwłaszcza tym, którzy uważają, że mają monopol na troskę o los zwierząt i jedyne słuszne racje. [QUOTE] Jeśli uzna Pani za stosowne, może Pani wkleić mojego maila, lecz jeśli ma on komuś podnieść niepotrzebnie ciśnienie, to lepiej tego nie robić.[/QUOTE]Mnie nie podniósł. Zrobiło mi się tylko smutno i przykro. Było fajnie. Szkoda, że nie ostatnio.
marta9494 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Mnie też zbyt miło się nie zrobiło.A szczególnie dlatego,ze naprawdę rzetelnie staram się przekazywać wszystkie informacje i uwagi ,zarówno pani Eli od nas,jak i nam od pani Eli.Wklejam linki do najświeższych informacji o Kubie.Memory,dziekuję Ci bardzo za wygrzebanie wszystkich informacji i zebranie ich do kupy,tak aby każdy mógł je przeczytać naraz.Mnie roztrzepańcowi,to oczywiście nie przyszło do głowy.Może fakt ,że Kubie zaczyna regenerować się skóra i nawet odrastać włosy jakoś rozładuje napięcie związane z finansami.Pani Ela mówiła ,że wraz z podziekowaniami będzie rozliczenie.Tu linki:) [URL]http://www.fundacjamrunio.org/content/nowe-informacje-na-temat-leczenia-kuby[/URL] [URL="http://www.fundacjamrunio.org/content/nast%C4%85pi%C5%82-du%C5%BCa-poprawa-u-kuby"]http://www.fundacjamrunio.org/content/nast%C4%85pi%C5%82-du%C5%BCa-poprawa-u-kuby[/URL]
Olena84 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Przestanmy sie klocic, bo naprawde ktos bedzie mial prawo sadzic, ze cos jest nie tak z tym wszystkim. Wydarzenie na fb jest do konca lutego (tak jakos mi wybralo ta date i mysle ze tak moze zostac), wtedy powinno byc jakies podsumowanie akcji przynajmniej ogolnie ile pieniazkow jest i ile potrzeba (choc ciezko to stwierdzic, bo nie wiadomo ile potrwa rehabilitacja). Memory Ty tez bardzo duzo robisz, ciagle jestes na biezaco co do wplat, wiec nie umiejszaj swojej roli;).
Selenga Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 [quote name='memory'] Skoro tak, to czego właściwie Pani oczekuje? Przecież irenaka przekazała w Pani imieniu żądanie potwierdzenia tego przelewu. Z Pani słów wynika, że zdaje sobie Pani sprawę, jak bardzo Pani Ela jest w tej chwili zapracowana. Szanując Jej pracę i czas domaga się Pani pisemnego potwierdzenia przesłanej przez Panią kwoty? I jednocześnie czuje się Pani dotknięta moimi słowami? Trudno to zrozumieć.[/QUOTE] Miałam się nie odzywać bo mi ręce właściwie opadły, ale ponieważ od wczoraj cały czas mnie męczy problem technicznego rozwiązania sytuacji zapytam was czy może ktoś ma pomysł: 1. żadna z dogomaniaczek nie ma dostępu do konta fundacji, więc niczego sprawdzić nie może 2. do Pani Eli pisać nie należy szanując jej pracę i czas Nic poza wynajęciem hackera, który złamie zabezpieczenia bankowe i dobierze się do konta fundacji nielegalnie nie przychodzi mi do głowy... Tylko, że to rozwiązanie nie tylko karalne i wątpliwe moralnie, ale jeszcze piekielnie drogie - na uzbieranie kasy na dogo nie widzę szans.... Ma ktoś lepszy pomysł?????
Olena84 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 [quote name='Selenga']Ma ktoś lepszy pomysł?????[/QUOTE] Nie moge sie z Toba klocic bo mieszkamy za blisko siebie;p;). Ja mam tylko prosbe by p. Ela sprawdzila stan konta na 28 lutego, bo wtedy konczy sie wydarzenie, poza tym niestety podejrzewam, ze wplat i wplacajacych moze byc coraz mniej i mniej bedzie i z tym roboty.
paula1977 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 halo a co u Kuby? jak się czuję aktualnie?
Jages Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 [quote name='paula1977']halo a co u Kuby? jak się czuję aktualnie?[/QUOTE] Co u Kuby jest kilka postów wyżej, ale specjalnie dla Ciebie wklajam inf.: [url]http://www.fundacjamrunio.org/conten...-leczenia-kuby[/url] [url]http://www.fundacjamrunio.org/conten...poprawa-u-kuby[/url]
marta9494 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Faktycznie nie ma sensu się kłócić.Kilkakrotnie już pisałam,że pani Ela wstawi rozliczenie na stronie fundacji wraz z podziękowaniami.Ale to będzie ogólne.Nie będzie wyszczególnionych wpłat,nazwisk,kwot jakie kto wpłacił.I obiecuję,że dwie munuty po wstawieniu tego na Mrunio,skopiuję i wstawię tu.Nic więcej nie mogę zrobić jeśli chodzi o rozliczenia.
Charly Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Marta wiesz może, czy Kuba ma już ten materac odleżynowy? Na stronie przeczytalam, że jest bardzo potrzebny [URL]http://www.fundacjamrunio.org/content/kuba-cierpi[/URL]
marta9494 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Ma ,ma materac juz dawno.To jest chyba wiadomość ze stycznia.On juz ma materac i ma posłanie.Pisałam chyba tutaj,musiało Ci umknąć,ale zaraz jeszcze sprawdzę,bo przy moim roztrzepaniu mogłam to pominać.
Jages Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 [quote name='Charly']Marta wiesz może, czy Kuba ma już ten materac odleżynowy? Na stronie przeczytalam, że jest bardzo potrzebny [URL]http://www.fundacjamrunio.org/content/kuba-cierpi[/URL][/QUOTE] Z pewnością ma, bo sama o nim czytałam :)
Selenga Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 [quote name='fanta33'] mam wielką prośbę proszę o podanie namiarów na moderatra forum bezstronnego z którym bym mogła ustalić jak wyczyścić wątek Kubusia z toksycznych wstrętnych wręcz obrzydliwych insynuacji [/QUOTE] Spokojnie fanta33 :) Moderatorem jest Maupa4, moim zdaniem osoba rozsądna i obiektywna - już do niej napisałam, żeby nie musiała się przedzierać przez cały wątek opisałam jej żródła konfliktu i wątpliwości. Nie wiem co zdecyduje bo moderator na forum jest władzą najwyższą, ale niezależnie od jej decyzji jednego możesz być pewna - Kuba nie zostanie bez pomocy. A jeśli by się udało osobom z Fundacji znaleźć chwilę czasu na podanie choćby ogólnej kwoty jaka jest do dyspozycji na leczenie Kuby to byłoby na prawdę dobrze - nie wiemy na ile tych pieniędzy starczy po prostu, a wiele osób takie pytanie zadaje: "Czy Kuba jest już dobrze zabezpieczony? Czy wystarczy pieniędzy na leczenie? Co będzie jak zabraknie?". Niewiele osób pyta o potwierdzenie wpłaty, ale o to czy Kubuś nie zostanie na lodzie za jakiś czas, niepokoi się wiele osób.
memory Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Spokojnie fanta33 ;) Ja również napisałam i także liczę na obiektywizm i rozsądek Moderatora. Dlaczego miałoby być inaczej? Moja sugestia do Ciebie - cofnij się o dwie strony, skopiuj zacytowane przeze mnie informacje o Kubie podawane przez Martusię i jeśli się zmieści, wklej do pierwszego posta. [URL="http://www.dogomania.pl/threads/200481-Pies-podpalony-%C5%BCywcem%21%21%21%21%21%21pilne%21%21%21/page52"]http://www.dogomania.pl/threads/200481-Pies-podpalony-żywcem!!!!!!pilne!!!/page52[/URL] post #1280 Warto uzupełnić, by nie trzeba było przebijać się przez cały wątek. A Kuby przecież nie porzucimy cokolwiek by się nie stało :)
marta9494 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Dziekuję Wam bardzo dziewczyny,ja sie zagłębiłam w watek,bo szukałam chociaż jednego wpisu Irenaka dotyczacego zdrowia Kuby i nie znalazłam .Był tylko jeden post z zapytaniem o leki.Reszta postów tyczy sie finansów.No chyba,że przeoczyłam,to bardzo przepraszam.Jestem tylko ciekawa co powie Irenaka jak się rozliczenie w końcu znajdzie na stronie Fundacji.No ale dobra już.Mam wieści od Pani Eli,ale z wczoraj.Przez to wszystko zapomniałam Wam napisać,że pani Ela i jej mąż poważnie się zastanawiają nad wzięciem Kuby i jego kociej przyjaciółki do siebie po leczeniu:)Muszą tylko znaleźć odpowiedni dom dla nich:)
fanta33 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 lecimy dalej z tematem Kubusia co tu dużo gadać mi tu pitu pitu a ciekawe jak tam relacje z kotem;););) hahaha więc spadam i dziś wieczorkiem będę słać dalej naszego Kubę ;) do ludzi wspaniałych i wspanialszych żeby nas troszkę wsparli;) buziaaa edit hahaha Martuś Ty tu o kocie i ja też w tym samym momencie Kubuś ma wsparcie nie tylko w ludziach ale i w koteczku:)cieszę się wszystko powoli zaczyna się układać wspaniale jestem całym serduchem a u Pani Eluni ojjj Kubuś będzie rozpieszczany
Cleo2008 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 [quote name='Charly']dziewczyny nie róbcie potwora z osoby, która za pośrednictwem Irenaki chce dowiedzieć się, czy jej wplata doszla. Można tego nie rozumieć, ale nie piszcie o oddawaniu kasy- ona jest dla Kuby. Na fb także są osoby, które pytają o potwierdzenie swojej wpłaty. Także osoby, które pytają, dlaczego tak dlugo nikt nie podaje ogólnej sumy oraz kosztów pobytu psa w lecznicy oraz inne pytania... Tylko, że tam te osoby są ignorowane;) Tutaj jednak więcej osób pyta o to i dlatego też atmosfera jest inna. Marta napisała, że rozliczenie będzie- więc p. Ela jak myślę zdaje sobie sprawę, że jest to sprawa ważna. I bardzo dobrze, bo sporo osób czeka na to rozliczenie. Marta dzięki za info dot. materaca:)[/QUOTE] wszystko zalezy jak to jest sformulowane, wszyscy wiedza o co chodzi, mi na przyklad chodzi o to zeby pies wyzdrowial... a jesli juz dochodzi do tekstow o oddawaniu kasy to jest to POTWOR-ne. informacje sa na stronce mrunio, warto tam zajrzec, trudno wszystko przekopiowac, znacie te stronke?
marta9494 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 No więc mam jeszcze nowsze wieści.Joanna Krupa też zainteresowała się naszym Kubą i wstawiła apel o pomoc na swoją oficjalną stronę.Pani Ela poważnie rozważa adopcję Kuby,ale to jest zależne od warunków mieszkaniowych.Pani Ela nie wyobraża sobie wziąć Kuby,a jego przyjaciółkę zostawić.Tu Kuba na stronie pani Joanny Krupy,której bardzo dziekujemy:) [URL]http://www.krupajoanna.pl/1/post/2011/02/apel-o-pomoc-dla-kuby.html[/URL]
olenka1987 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 [quote name='marta9494']pani Ela i jej mąż poważnie się zastanawiają nad wzięciem Kuby i jego kociej przyjaciółki do siebie po leczeniu:)Muszą tylko znaleźć odpowiedni dom dla nich:)[/QUOTE] czyli Pani Ela zastanawia się nad DS czy DT i będzie szukać odpowiedniego DS?
marta9494 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 [quote name='olenka1987']czyli Pani Ela zastanawia się nad DS czy DT i będzie szukać odpowiedniego DS?[/QUOTE] Chce go na DS
Dana i Muszkieterowie Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Wiele smutku i bólu jest jeszcze w tych Kubusiowych oczkach. A o Joannie Krupie w konkekście działań prozwierzęcych dużo się słyszy, wiele naszych "gwiazdeczek" mogłoby się od Niej uczyć :lol:.
Recommended Posts