marta9494 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Ja też się bardzo cieszę.Pani Ela robi naprawdę wszystko co może by Kubę uratować.No i ludzie,którzy się z nia kontaktują są wspaniali,każdy oferuje pomoc.Dzwoniła np.dziewczyna,która ma jakieś dojścia do hurt.weterynaryjnej i tez chce Kubie pomagać.Sama dogomania ruszyła na pomoc jak szalona,pani Ela mówiła,ze ta akcja to szok,naprawdę nie spodziewała się,ze to będzie na taką skalę.Ludzie zza granicy już wiedzą o Kubie:)
shirrrapeira Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Czytałam ostatnio wątek o Kubie na Kafeterii. Nie rozumiem, co się dzieje na tym świecie... W ciągu ostatnich kilku tygodni w telewizji było słychać o husky'm z urwaną głową, o znęcaniu się nad kotem, o śmierci psa pod kołami pociągu, a teraz to. Jeśli tacy są ludzie, to nie chcę należeć do tego gatunku. Postaram się wpłacić jakiś grosz.
fizia Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 [quote name='Charly']to chyba jedna z najpiękniejszych, niesamowitych, najbardziej wzruszających wiadomości w moim życiu. Trudno powstrzymac lzy. Ludzie jednak są/moga być cudowni i czynić cuda. Jesteście wspaniali![/QUOTE] Faktycznie niesamowite! Jejku tyle osób trzyma kciuki i chce pomóc, musi się udać biedakowi.
Olena84 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Dziekujemy za info! Co do wplat jak mozna pomoc - uporzadkowac jakos?
ogonia Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Kubusieńkowi napewno sie uda ma tyle serc go wspiera :) nie ma innej możliwości!! Marta wyslalam Ci na pw moją komórke - jestem do dyspozycji :) Uściski dla wszystkich obecnych to wspaniałych ludzi i GŁASKI dla Kubusia :)
memory Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Na PayPal wpłynęła piata wpłata - 10 funtów brytyjskich od Olgi [QUOTE]Użytkownik Olga J......a wysłał Ci kwotę £10,00 GBP Szanowny Użytkowniku! (Adresatem tej wiadomości jest Anna S....z). Ta wiadomość e-mail stanowi potwierdzenie, że użytkownik Olga J....a przesłał na Twoje konto kwotę £10,00 GBP, korzystając z systemu PayPal.[/QUOTE] [QUOTE]Przeliczenie z: -£10,00 GBP Przeliczenie na: 44,89 PLN Kurs wymiany: 1 Funt brytyjski = 4,48954 Złote polskie[/QUOTE] Przelew z mBanku na kwotę [B]44,89 PLN[/B] już w drodze do Kuby. [url]http://img545.imageshack.us/img545/6779/olgav.jpg[/url] Jak rozróżnić, że to z PayPal... Hmm :( Nie pomyślałam o tym. Jako nadawca występuję pod jednym nazwiskiem. W tytule wpłaty wpisuję: "Dla Kuby - imię i nazwisko darczyńcy" Na e-mailowy adres darczyńcy wysyłam link do screena z wpłaty na polskie konto. Jeśli będą jeszcze jakieś wpłaty, zaznaczę że to przekaz z PayPal. To może później zrobię screen z całości wpłat i podam linka do wglądu dla Pani Eli? Byłoby Jej łatwiej ogarnąć, zwłaszcza, że nie wiem jak długo idą pieniądze.
marta9494 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 [quote name='Olena84']Dziekujemy za info! Co do wplat jak mozna pomoc - uporzadkowac jakos?[/QUOTE]Olena kurde ja sama jestem noga w bankowościach:)Ale skontaktuję się z pania Elą (tylko trochę później,bo nie chcę jej ciągle gitary zawracać,a poza tym,teraz trochę ciężko się do niej dodzwonić,co akurat mnie bardzo cieszy) i spytam jak mozna pomóc jej ogarnąć te wpłaty.Jej naprawdę bardzo zależy,zeby nie było nieporozumień w tej sferze akcji. [quote name='memory']Na PayPal wpłynęła piata wpłata - 10 funtów brytyjskich od Olgi Przelew z mBanku na kwotę [B]44,89 PLN[/B] już w drodze do Kuby. [URL]http://img545.imageshack.us/img545/6779/olgav.jpg[/URL] Jak rozróżnić, że to z PayPal... Hmm :( Nie pomyślałam o tym. Jako nadawca występuję pod jednym nazwiskiem. W tytule wpłaty wpisuję: "Dla Kuby - imię i nazwisko darczyńcy" Na e-mailowy adres darczyńcy wysyłam link do screena z wpłaty na polskie konto. Jeśli będą jeszcze jakieś wpłaty, zaznaczę że to przekaz z PayPal. To może później zrobię screen z całości wpłat i podam linka do wglądu dla Pani Eli? Byłoby Jej łatwiej ogarnąć, zwłaszcza, że nie wiem jak długo idą pieniądze.[/QUOTE]No cholera,ja szczerze powiem,ze co do bankowych meandrów,to dupa jestem jakich mało.Ale mozna cos wymysleć,zeby te wszystkie wpłaty zebrać do kupy i je później tu wstawić.Pani Ela ogólnie chciała pospisywac te wszystkie datki wraz z nazwiskami darczyńców i kwotami,wstawić je gdzieś wraz z podziękowaniami.
Julia84 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 [quote name='marta9494'][B]Kiedy p.Ela po niego pojechała,zastanawiali sie jak go wsadzić do auta,żeby go zawieźć do weta na oględziny.Kombinowali,że może pod brzuszek,może na kocu,niechcieli mu sprawiac bólu.Więc oni kombinowali,otworzyli juz drzwi auta,a Kuba podszedł i sam wczołgał się do samochodu (nigdy wcześniej autem nie jeździł)Pani Ela powiedziała,ze jak to zobaczyła,to już wiedziała,że Kuba chce żyć i chce pomocy.Na razie to na tyle.Jak jeszcze coś będę wiedziała od razu napiszę.[/B][/QUOTE] Powiem tak... Kubuś niedługo wyzdrowieje i dożyje późnego psiego wieku w szczęściu, otoczony kochającymi go ludźmi! Ten piesek ma niesamowitą wolę życia...
Olena84 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 [quote name='marta9494']Olena kurde ja sama jestem noga w bankowościach:)Ale skontaktuję się z pania Elą (tylko trochę później,bo nie chcę jej ciągle gitary zawracać,a poza tym,teraz trochę ciężko się do niej dodzwonić,co akurat mnie bardzo cieszy) i spytam jak mozna pomóc jej ogarnąć te wpłaty.Jej naprawdę bardzo zależy,zeby nie było nieporozumień w tej sferze akcji.[/QUOTE] Nie no mam nadzieje ze az taka noga nie jestem, bo pracuje w tym dziale:p, ale chodzi o to czego oczekuje p. Ela? Sprawdzenie kto deklarowal i czy napewno jest na koncie? W sumie moge pomoc, bo potem trzeba wszystkich poinformowac ze podochodzilo.
chita Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 dziewczyny chodzi o to zeby osoba ktora odbiera kase przez paypal potwierdzila darczyncom ze doszly a dalej p. Ela wypisala wszystkie wplaty z imineiem i pierwsza literka nazwiska i kwotą, tak kazdy powienien sie odnalezc,
Olena84 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Pani Ela napisałą na fb! [quote name='chita']dziewczyny chodzi o to zeby osoba ktora odbiera kase przez paypal potwierdzila darczyncom ze doszly a dalej p. Ela wypisala wszystkie wplaty z imineiem i pierwsza literka nazwiska i kwotą, tak kazdy powienien sie odnalezc,[/QUOTE] Na razie doszlo 5 wplat, wpisalam w wydarzeniu na dole.
ogonia Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 [quote name='Olena84']Pani Ela napisałą na fb![/QUOTE] gdzie daj linka plissssssssss
kasiek. Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Ja potwierdzam ,jak tylko moge wpłaty na fb,które są wpisane tu na dogo paypal- nie wiem czy tak powinnam? Bo wydarzenie tez ogłosiłam do Psiego Anioła ,i musza byc jakies potwierdzenia. Na fb na wydarzeniu jest 1.240 osób!
Olena84 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 [URL]http://www.facebook.com/event.php?eid=119438858129822&num_event_invites=0#!/permalink.php?story_fbid=119681831438858&id=119438858129822¬if_t=like[/URL]
kasiek. Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 o ten adres chodzi? [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][LEFT][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Konto Fundacji Mrunio, na które można wpłacać datki na leczenie Kuby: Organizacja Pożytku Publicznego KRS 0000261716 Jaszkowa Dolna 38F, 57-300 Kłodzko[/FONT][/COLOR][/LEFT][/FONT][/COLOR]
Olena84 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 [quote name='kasiek.']o ten adres chodzi? [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][LEFT][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Konto Fundacji Mrunio, na które można wpłacać datki na leczenie Kuby: Organizacja Pożytku Publicznego KRS 0000261716 Jaszkowa Dolna 38F, 57-300 Kłodzko[/FONT][/COLOR][/LEFT][/FONT][/COLOR][/QUOTE] Nie, pytanie jest o klinike w ktorej leczy sie Kuba
kasiek. Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 jest taki wpis [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][LEFT][FONT=lucida grande][B][URL="http://www.facebook.com/profile.php?id=100000651994414"]Małgorzata Firlej[/URL][/B] Chętnie podjęłabym się rehabilitacji , jestem w Krakowie.[/FONT][/LEFT][/FONT][/COLOR]
Olena84 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Napisala pani z Krakowa, ze podejmie sie jego rehabilitacji! Z paypalu powinna dojsc wplata pana Michala U.
memory Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 [B]Proszę jeszcze raz poinformować darczynców, by wpłacając pieniążki korzystali z zakładki "krewni i znajomi"[/B] bo inaczej PayPal pobiera opłatę manipulacyjną. W ten sposób dwaj panowi wpłacili po 50 zł, ale na moim koncie zostało z tego 47,75 zł - czyli potrącono dwukrotnie po 2,25 zł :( Na PayPal wpłynęły kolejne wpłaty: 47,75 zł - Szymon S 100,00 zł - Przemysław M 100,00 zł - Tomasz K 47,75 zł - Maurycy S 2 funty brytyjskie (8,97 PLN) - Artur S Screen z dzisiejszych wpłat: [url]http://img263.imageshack.us/img263/7284/paypalwplatydlakuby2.jpg[/url] W sumie do tej pory na PayPal wpłacili: 50,00 zł - Anita T 67,86 - Anna O (18,00 EUR z konta Nail Artistry) 10,00 zł - Ewa Ö 44,89 - Olga J (10,00 GBP) 22,35 zł - Pamela G (£5,00 GBP) 47,75 zł - Szymon S 100,00 zł - Przemysław M 100,00 zł - Tomasz K 47,75 zł - Maurycy S 8,97zł- Artur S (2,00 GBP, ale wysłała Pani Julia)
memory Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 [quote name='Olena84']Z paypalu powinna dojsc wplata pana Michala U.[/QUOTE] Tak, już mam info :) Tylko troszkę trwa, zanim przeleję do polskiego banku, zrobię obrazki i poinformuję na maila. Wiec przepraszam za chwilowe opóźnienia.
marta9494 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 [B]Dziewczyny!Rozmawiałam z p.Elą przesłałam jej linka kuby na fb,Co do paypala,to pani Ela prosiła żeby osoba,która ma to konto i potem jej przekazuje pieniążki podała swoje imie i nazwisko,to ona wtedy bedzie wiedziała,ze to są te wpłaty zbiorowe paypal.Co do Kuby,łazi sobie i spaceruje pomalutku i nawet sam se znalazł kumpla.Tam za ogrodzeniem jest taki mały szczeniak,który nie może wyłazic i wscieka się ,ze Kuba mu pod nosem spaceruje,więc go zaczepia i podszczekuje:)A Kuba mu odpowiada:)I tak sobie gadają:)Nie kłóóóca się absolutnie,tylko podgadują:)Prawdopodobnie z tego"wydarzenia"też będą fotki:)[/B]
faith35 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 jestem, czestuję się bannerkiem, niestety finansowo nie mogę pomóc, ale będę odwiedzała wątek.
ANETTTA Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 [quote name='EVA2406']Czy ten 70 letni właściciel Kubusia po zakończonym leczeniu wyrazi zgodę na oddanie go ? Przecież on tam wrócić nie może!!![/QUOTE] pewnie pojawi sie nowy psiak jak tego nie dostnie trzebaby tam czasem zerknąć ???
Recommended Posts