Patikujek Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 To dobrze bo bałam się żę będę musiała kombinować jakoś żęby mojego pupilka przewieźć :) Quote
Imanca Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Tu nie chodzi o to, czy bilet jest kupiony ulgowy, a o wiek opiekuna psa. Zawsze chodzi o to, żeby opiekun mógł sprawować nad psem odpowiednią opiekę - czyli jak dziecko pojedzie z buldogiem francuskim to nikt larma nie zrobi, gorzej jak będzie trzymał na smyczy kaukaza :) Można spokojnie jechać na bilecie ulgowym z psem z biletem za 4 zł. A do wieku raczej nikt się nie doczepi - czy powyże, czy poniżej 18, grunt żeby psa upilnować, a tu chyba nie mamy wątpliwości. Quote
puli Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Idiotyzm decydentów kolejowych polega na tym,że nikt sie nie przyczepi do 14-latki z kaukazem,ale pełnoletnia osoba dwóch yorków w transporterkach bez dopłaty 36 zł nie może przewozić.Za to wolno przewieźć za darmo każdą ilość kotów i przepisy nic nie mówią o szczepieniach itp.Postawiłam na nogi dworzec w Krakowie w celu legalnego przewozu dwóch psów i zostałam gruntownie uświadomiona.Po czym sprzedano mi bilet dla drugiego psa z adnotacją:Wydano na zyczenie klienta",a rewizor i tak stwierdził,ze to nielegalne i skasował 36 zł. Kabaret to mało powiedziane. Quote
Imanca Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Z głupoty nikogo nie wyleczę niestety, mogę tylko ubolewać. Ale dziwi mnie fakt, że we wszystkich innych środkach komunikacji dorosła osoba może być opiekunem dwóch psów a w pociągu, gdzie można się zamknąć z nimi w przedziale i nikomu nie przeszkadzać dwóch wieźć nie można i koniec. Do tego wszędzie małe psy jeżdżą za darmo, ale PKP rządzi się swoimi prawami i się dziwi, że jest nierentowne:crazyeye:. Ja osobiście mam uraz do podróżowania z psem pociągiem i jak jedziemy razem to zawsze PKS-em. Na przystankach można wyjść z pieskiem go wysikać, siadamy sobie z tyłu i nie ma problemu. Nie słyszałam, żeby kierowca autobusu PKS nie pozwolił jechać z dwoma jorkami w transporterku. A i herbatkę w czasie drogi serwują - jak w intercity, w cenie biletu :) Quote
PaYooK Posted June 28, 2006 Author Posted June 28, 2006 ELO!!! wiec rozmniary koszulek sa takie Szerokość koszulki [cm] M- 51 - 54 L - 55 - 57 XL - 58 - 60 XXl - 61 - 63 Długość koszulki [cm] M - 73 - 75 L - 75 - 77 XL - 77 - 79 XXl - 79 - 81 tak wyczytalem ;) co do wyjazdu z Poznania bedzie on o 7:35 z dworca glownego hehe ekipa bedzie liczna ;) mam propozycje dla poznaniakow :D mozna by sie zrzucic i zarezerwowac przedzial ;) bedziemy mieli pewnosc ze bedziemy siedziec i do tego nikt nam sie nie przypieprzy do psow ;) co do podroznych z dwoma psami zagadac z kims kto nie jedzie z psem dac mu bilet i nic nie bedzie trza placic wiecej ;):cool3: P.S czekam nadal na telefon w sprawie wyjazdu pewnej DGM'aniaczki Quote
bigos Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 [quote name='PaYooK']ELO!!! co do wyjazdu z Poznania bedzie on o 7:35 z dworca glownego hehe ekipa bedzie liczna ;) mam propozycje dla poznaniakow :D mozna by sie zrzucic i zarezerwowac przedzial ;) bedziemy mieli pewnosc ze bedziemy siedziec i do tego nikt nam sie nie przypieprzy do psow ;) Jestem za:lol::lol::lol: PROSZĘ O DOPISANIE MNIE DO LISTY NA ZLOCIK + BIGOSIK. SZEF DAł URLOP:multi::multi::multi:Będę z marmara_19 w namiociku:multi: A co z płatnościami???PaYooK lub Agga możecie napisać na pw??? Quote
Mi. Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 [quote name='PaYooK'] P.S czekam nadal na telefon w sprawie wyjazdu pewnej DGM'aniaczki hehe, będzie o 15 około :p :eviltong: Quote
PaYooK Posted June 28, 2006 Author Posted June 28, 2006 ELO!! ale nie patrzcie na to wezcie jakas swoja koszulke i zmierzcie ja i bedzie si Quote
Diana14 Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 [quote name='PaYooK'] co do podroznych z dwoma psami zagadac z kims kto nie jedzie z psem dac mu bilet i nic nie bedzie trza placic wiecej ;):cool3: Samo danie biletu komuś tu sprawy nie załatwi bo na bilecie psa jest numer biletu osoby do której jest przyporządkowany. Imanca w PKSach tez trzeba za psa płacić. A w moim kochanym mieście za przejazd tramwajem czy autobusem za psa płace wiecej niż za siebie...paranoja jakaś...:angryy: Quote
Agga Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 [quote name='Bogarka']Czy mnie ktos mógłby zabrac z Krakowa np. do Morska? Słuchajcie jedzie ktoś z Krakowa??? Bo nam BOgarka zostanie w Krakowie na dworcu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
efra-husky Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 ja jadę z Krakowa i już pisałam PW do Bogarki (tylko jest problem bo jeszcze nie wiem czy uda mi się jechać od środy na zlocik) Quote
Formica Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 zesz cholewcia , dlaczego tak poxno tu doczytałam :( juz wzielismy urlopik z tz na łódstoka i bedzie problem zeby wziąsc coś na sierpien , ale moze się uda:roll: a czy pod namiot mozna zapisac sie troszki pozniej , albo porostu dojechać to byłoby: formica + tz + 2 psy ale jeszcze nie jest pewne , w sumie u nas nigdy nie jest pewne Quote
PaYooK Posted June 28, 2006 Author Posted June 28, 2006 ELO!! pod namiot w kazdej chwili mozesz przyjechac ;) Quote
PaYooK Posted June 28, 2006 Author Posted June 28, 2006 [quote name='*luthien*']hehe, będzie o 15 około :p :eviltong: ELO!!! czekam i czekam i nic:mad: Quote
emi_mia Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Chętnie bym pojechała, ale... no wlaśnie , ale moja koleżanka , która mnie napaliła na zlot teraz się wycofała, bo jej się nie chce :roll: , a ja sama nie mam ochoty jechać. Quote
Patikujek Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Z tymi przejazdami to powiem szczeże że w komunikacji KZK GOP to też powinien cyć jeden pies na jednego dorosłego ale jeśli nie są to jakieś wielkie psy to nikt się nie czepia jak są 2. A co do opłat to za darmo jeżdżą psy małe które można trzymać na rękach a za duże płaci się cały bilet jak zqa dorosłego :shake: Quote
zaba14 Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 emi_mia napisał(a):Chętnie bym pojechała, ale... no wlaśnie , ale moja koleżanka , która mnie napaliła na zlot teraz się wycofała, bo jej się nie chce :roll: , a ja sama nie mam ochoty jechać. sama nie jedziesz, bedzie duzoo dogomaniakow :) Quote
komar Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 no własnie... bedzie nas dużo wiec spokojna twoja rozczochrana... w tym roku bedziemy sie bawić w "wędrujące i wiszące" namioty??:P wtajemniczeni wiedzą o co chodzi;D Quote
kalina. Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 no kiedy ja bede wiedziec na 100%czy *luthien* pojedzie no kiedy?:lol: ja nie chce jechac bez luthien.:roll: :lol: Quote
emi_mia Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 No tak, ale ja prawie tu nikogo nie znam :roll: , a we dwie zawsze raźniej :eviltong: Quote
kalina. Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 "wędrujące i "wiszace" namioty hmmm ciekawa jestem co to moze oznaczać:eviltong: :D. Quote
komar Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 no to moze sie dowiesz;)... mi tam osobiscie sie podobał namiot wiszący:D... Quote
kalina. Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 hmmm mi przychodzi na myśl wędrujące namioty ktos wraca do swojego namiotu a namiotu nie ma jest iles tam metrów dalej wiszące namioty ktoś "demontuje"namiot i wiesza go na dzewie:lol: Quote
emi_mia Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Miejmy nadzieje, że moja kol. zmieni do 17 lipca zdanie , a jak nie to :mad: Też jestem ciekawa co te "wędrujące i wiszące" mogą oznaczać Ps: KalinaM jesteś może teraz na gg ? Quote
kalina. Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 moge właśnie do Ciebie napisałam(ale nie widze odzewu:lol: ). Quote
Recommended Posts