Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tu nie chodzi o to, czy bilet jest kupiony ulgowy, a o wiek opiekuna psa. Zawsze chodzi o to, żeby opiekun mógł sprawować nad psem odpowiednią opiekę - czyli jak dziecko pojedzie z buldogiem francuskim to nikt larma nie zrobi, gorzej jak będzie trzymał na smyczy kaukaza :)
Można spokojnie jechać na bilecie ulgowym z psem z biletem za 4 zł. A do wieku raczej nikt się nie doczepi - czy powyże, czy poniżej 18, grunt żeby psa upilnować, a tu chyba nie mamy wątpliwości.

Posted

Idiotyzm decydentów kolejowych polega na tym,że nikt sie nie przyczepi do 14-latki z kaukazem,ale pełnoletnia osoba dwóch yorków w transporterkach bez dopłaty 36 zł nie może przewozić.Za to wolno przewieźć za darmo każdą ilość kotów i przepisy nic nie mówią o szczepieniach itp.Postawiłam na nogi dworzec w Krakowie w celu legalnego przewozu dwóch psów i zostałam gruntownie uświadomiona.Po czym sprzedano mi bilet dla drugiego psa z adnotacją:Wydano na zyczenie klienta",a rewizor i tak stwierdził,ze to nielegalne i skasował 36 zł.
Kabaret to mało powiedziane.

Posted

Z głupoty nikogo nie wyleczę niestety, mogę tylko ubolewać. Ale dziwi mnie fakt, że we wszystkich innych środkach komunikacji dorosła osoba może być opiekunem dwóch psów a w pociągu, gdzie można się zamknąć z nimi w przedziale i nikomu nie przeszkadzać dwóch wieźć nie można i koniec. Do tego wszędzie małe psy jeżdżą za darmo, ale PKP rządzi się swoimi prawami i się dziwi, że jest nierentowne:crazyeye:. Ja osobiście mam uraz do podróżowania z psem pociągiem i jak jedziemy razem to zawsze PKS-em. Na przystankach można wyjść z pieskiem go wysikać, siadamy sobie z tyłu i nie ma problemu. Nie słyszałam, żeby kierowca autobusu PKS nie pozwolił jechać z dwoma jorkami w transporterku.
A i herbatkę w czasie drogi serwują - jak w intercity, w cenie biletu :)

Posted

ELO!!!

wiec rozmniary koszulek sa takie

Szerokość koszulki [cm]
M- 51 - 54
L - 55 - 57
XL - 58 - 60
XXl - 61 - 63

Długość koszulki [cm]
M - 73 - 75
L - 75 - 77
XL - 77 - 79
XXl - 79 - 81

tak wyczytalem ;)

co do wyjazdu z Poznania bedzie on o 7:35 z dworca glownego hehe
ekipa bedzie liczna ;)
mam propozycje dla poznaniakow :D
mozna by sie zrzucic i zarezerwowac przedzial ;) bedziemy mieli pewnosc ze bedziemy siedziec i do tego nikt nam sie nie przypieprzy do psow ;)
co do podroznych z dwoma psami zagadac z kims kto nie jedzie z psem dac mu bilet i nic nie bedzie trza placic wiecej ;):cool3:

P.S czekam nadal na telefon w sprawie wyjazdu pewnej DGM'aniaczki

Posted

[quote name='PaYooK']ELO!!!

co do wyjazdu z Poznania bedzie on o 7:35 z dworca glownego hehe
ekipa bedzie liczna ;)
mam propozycje dla poznaniakow :D
mozna by sie zrzucic i zarezerwowac przedzial ;) bedziemy mieli pewnosc ze bedziemy siedziec i do tego nikt nam sie nie przypieprzy do psow ;)

Jestem za:lol::lol::lol:

PROSZĘ O DOPISANIE MNIE DO LISTY NA ZLOCIK + BIGOSIK. SZEF DAł URLOP:multi::multi::multi:Będę z marmara_19 w namiociku:multi:

A co z płatnościami???PaYooK lub Agga możecie napisać na pw???

Posted

[quote name='PaYooK']
co do podroznych z dwoma psami zagadac z kims kto nie jedzie z psem dac mu bilet i nic nie bedzie trza placic wiecej ;):cool3:

Samo danie biletu komuś tu sprawy nie załatwi bo na bilecie psa jest numer biletu osoby do której jest przyporządkowany.

Imanca w PKSach tez trzeba za psa płacić. A w moim kochanym mieście za przejazd tramwajem czy autobusem za psa płace wiecej niż za siebie...paranoja jakaś...:angryy:

Posted

[quote name='Bogarka']Czy mnie ktos mógłby zabrac z Krakowa np. do Morska?

Słuchajcie jedzie ktoś z Krakowa??? Bo nam BOgarka zostanie w Krakowie na dworcu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

zesz cholewcia , dlaczego tak poxno tu doczytałam :(
juz wzielismy urlopik z tz na łódstoka i bedzie problem zeby wziąsc coś na sierpien , ale moze się uda:roll:

a czy pod namiot mozna zapisac sie troszki pozniej , albo porostu dojechać
to byłoby:
formica + tz + 2 psy
ale jeszcze nie jest pewne , w sumie u nas nigdy nie jest pewne

Posted

Chętnie bym pojechała, ale... no wlaśnie , ale moja koleżanka , która mnie napaliła na zlot teraz się wycofała, bo jej się nie chce :roll: , a ja sama nie mam ochoty jechać.

Posted

Z tymi przejazdami to powiem szczeże że w komunikacji KZK GOP to też powinien cyć jeden pies na jednego dorosłego ale jeśli nie są to jakieś wielkie psy to nikt się nie czepia jak są 2. A co do opłat to za darmo jeżdżą psy małe które można trzymać na rękach a za duże płaci się cały bilet jak zqa dorosłego :shake:

Posted

emi_mia napisał(a):
Chętnie bym pojechała, ale... no wlaśnie , ale moja koleżanka , która mnie napaliła na zlot teraz się wycofała, bo jej się nie chce :roll: , a ja sama nie mam ochoty jechać.

sama nie jedziesz, bedzie duzoo dogomaniakow :)

Posted

no własnie... bedzie nas dużo wiec spokojna twoja rozczochrana... w tym roku bedziemy sie bawić w "wędrujące i wiszące" namioty??:P wtajemniczeni wiedzą o co chodzi;D

Posted

hmmm mi przychodzi na myśl
wędrujące namioty
ktos wraca do swojego namiotu a namiotu nie ma jest iles tam metrów dalej

wiszące namioty ktoś "demontuje"namiot i wiesza go na dzewie:lol:

Posted

Miejmy nadzieje, że moja kol. zmieni do 17 lipca zdanie , a jak nie to :mad:
Też jestem ciekawa co te "wędrujące i wiszące" mogą oznaczać
Ps: KalinaM jesteś może teraz na gg ?