Patikujek Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 i ze mn ą znów zmiana jedzie jeszcze pies więc: Patikujek_Zabrze + koszulka czarna XL-nick pod logo-tył 4OZDM2006 + 2 osoby + pies (mały) + 2 namioty Ale to juuż ostatnia poprawka :lol: Quote
Patikujek Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 BORA napisał(a):Też bym pojechała, ale musiałabym najpierw namiot kupić :lol: Już patrzę jakie na allegro są ;) Jak nie znajdziesz nic na allegro to zapraszam do swojego pałacyku :evil_lol: jadę z 2 koleżankami pod 2 4-osobowe namioty więc miejsca sporo. Zapraszam serdecznie :lol: Quote
bigos Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Proszę mnie dopisać do marmara_19 (namiot) Będę na 99%. Jutro, najpóźniej za dwa dni odpowiem na 100%. Muszę przeprowadzić negocjacje z szefem:evil_lol::diabloti: Quote
Mi. Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 olekg18 napisał(a):Luthien Iglo to rodzaj namiotu! taki co sie bardzo szybko rozkłada! tylko takie patyczki sie wkłada w materiał i namiot stoi:D To ja zorientowana jestem:lol: Nie znam się na namiotach:eviltong: Quote
BORA Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Patikujek_Zabrze napisał(a):Jak nie znajdziesz nic na allegro to zapraszam do swojego pałacyku :evil_lol: jadę z 2 koleżankami pod 2 4-osobowe namioty więc miejsca sporo. Zapraszam serdecznie :lol: Naprawdę? :lol: To by było fajnie, bo musiałabym specjalnie namiot kupić na ten wyjazd, bo ogólnie nie lubię pod namiotem spać, bo wszystkie kości bolą, zimno w nocy, z rana gorąco i ogólnie cięzko się wyspać ;) asiunia a Ty nie chcesz poznać łaciatej Torci? :cool3: Bo ja chętnie poznam Metkę :lol: Quote
Patikujek Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Zapraszam serdecznie i moja psiana również, szkoda wydawać kasy na kupowanie namiotu na 4 dni. W końcu musimy sobie wzajemnie pomagać :lol: A mam pytanie do zorientowanych: Jak wyglada przejazd z małym psem pociagiem i ile to kosztuje(tyle co ulgowy dla dziecka)???A i czy pies może siedzieć ze mną w przedziale czy w klatce w wagonie bagażowym??? Quote
BORA Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Patikujek_Zabrze napisał(a):Zapraszam serdecznie i moja psiana również, szkoda wydawać kasy na kupowanie namiotu na 4 dni. W końcu musimy sobie wzajemnie pomagać :lol: A mam pytanie do zorientowanych: Jak wyglada przejazd z małym psem pociagiem i ile to kosztuje(tyle co ulgowy dla dziecka)???A i czy pies może siedzieć ze mną w przedziale czy w klatce w wagonie bagażowym??? Jak się zdecydujemy to na pewno skorzystamy z zaproszenia :lol: Przejazd psa kosztuje 4 zł niezależnie od długosći trasy w pospiesznym (nie wiem jak w osobowym, chyba tak samo) i 15 zł w pociągach intercity, pies może siedzieć w przedziale i musi mieć kaganiec, smycz i chyba zaświadczenie o szczepieniu, którego pewnie nikt nie sprawdza ;) Jestem w temacie, bo w niedzielę wyjeżdzamy do Krakowa :lol: Quote
bigos Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 BORA napisał(a): Przejazd psa kosztuje 4 zł niezależnie od długosći trasy w pospiesznym (nie wiem jak w osobowym, chyba tak samo) i 15 zł w pociągach intercity, pies może siedzieć w przedziale i musi mieć kaganiec, smycz i chyba zaświadczenie o szczepieniu, którego pewnie nikt nie sprawdza ;) Jestem w temacie, bo w niedzielę wyjeżdzamy do Krakowa :lol: Osobowy także 4zł - jeżdżę często z Bigoskiem:lol::lol::lol: Co do reszty info - zgadza się:lol::lol::lol: Quote
bigos Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 marmara_19 - przejrzałam sobię Twoją galerię na psiaki.pl :megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin:Alfa jaka groźna:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
zaba14 Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 olekg18 napisał(a):A chciałem wam powiedziec ,że w tym roku nie bede miał namiotu cyrkowego!I nie bedziecie sie ze mnie śmiać! Bo kupiłem sobie IGLO> Dla tych co nie wiedzą to mój namiot rozbijały 4 osoby : Pay,ja,Cober,Tz Debe(który sie z nas smiał!)I stanoł wkońcu to sobie robili zdjęcia i mnie potem wysmiewali! Aha mój Czarek to taki troche histeryk i lubi sobie taranować pieski:/ale nie groźnie krzywdy nie robi!No i bardzo broni Kaji :D Ale myśle ,ze jak bedzie zameczony to nie bedzie nawet myślał o tym ,żeby taranować psy :) Olus takie Killera chcesz mi powiezyc? :evil_lol: Quote
asiunia Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 BORA napisał(a): asiunia a Ty nie chcesz poznać łaciatej Torci? :cool3: Bo ja chętnie poznam Metkę :lol: Hej! Kochan pytasz a wiesz!:loveu: Agusiu Czipsowa wysylam Ci pw;) Quote
marmara_19 Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 [quote name='bigos']marmara_19 - przejrzałam sobię Twoją galerię na psiaki.pl :megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin:Alfa jaka groźna:evil_lol::evil_lol::evil_lol: hehe no mala jest grozna jak trzeba:D:D Cekin szczerze mwoiac teraz tez juz stwarza zagrozenie;p tzn tlyko wtedy gdy ktos pcha sie z lapami do niego<czyt. jakis pijany menel na rynku w nocy itp> hehe wiec z moimi psiakami mzoemy czuc sie bezpoecznie:D:D jak jzu kogos pokochaja to na zawsze:D:D Quote
Agga Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Czpisiku jak ciebie nie bedzie to chlip. Pay wieczorem siądzie to odpisze na pytania. narazie dochodzi po oddaniu krwi. hihihi jestem twardsza od niego:evil_lol: Quote
Agga Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 [quote name='Patikujek_Zabrze'] A mam pytanie do zorientowanych: Jak wyglada przejazd z małym psem pociagiem i ile to kosztuje(tyle co ulgowy dla dziecka)???A i czy pies może siedzieć ze mną w przedziale czy w klatce w wagonie bagażowym??? Bilet dla psa kosztuje 50% ceny biletu pociągu oosbowego na danej trasie. Pies może przebywać w przedziale - musi mieć kaganiec. Jeśli współtowarzysze podróży wtraża sgode pies nie musi siedzieć w namordniku:lol: (tak podpowiada mi organizator Pay). Propozycja Paya dla osób z Poznania, że można zarezerwować przedział. DO wiadomości Linki i Asik Wasz braciszek misiek ponoć będzie na zlocie. Tak mi napisał na gg:mad: Chyba zostałąm jego sekretarką.:lol: Quote
BORA Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 [quote name='Agga']Bilet dla psa kosztuje 50% ceny biletu pociągu oosbowego na danej trasie. A nie 4 zł? :roll: Ostatnio się dowiadywałam i mówili, że 4 zł. Chyba kiedyś tak było, że 50% ;) Quote
Agga Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Tego nie wiem. Tak mi kazał napisać. Ja tu tylko sprzątam:roll: Quote
AgaCzips Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 4 zł. pamietam jak za Czipsa płaciłam w zeszłym roku Quote
Imanca Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 [quote name='Agga']Bilet dla psa kosztuje 50% ceny biletu pociągu oosbowego na danej trasie. Z mojej skromnej wiedzy wynika, że to są baardzo stare informacje:lol: Aktualnie bilet w PKP na psa niezależnie od długości trasy w pociągach pospiesznych i osobowych wynosi 4zł.(cztery złote), tak samo jak bilet za przewóz roweru. Opłata w PKS za psa jest równowartością opłaty za bagaż i wynosi 3zł. We wszystkich środkach publicznego transportu pies musi mieć kaganiec i aktualną książeczkę szczepień (czy tam zaświadczenie, byle ważne). W pociągach konduktor często mnie pytał, czy posiadam. W autobusach czasem nie wpuszczą bez okazania szczepienia już nie wspomnę o kagańcu. Jak się ma wystarczająco dużego psa i zajmie przedział jako pierwsza osoba i do tego ściagnie kaganiec - jest szansa, że będzie mało chętnych, żeby się dosiąść :evil_lol: Jeśli napisałam coś źle, to proszę mnie poprawić :) Quote
Imanca Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 I jeszcze jedna ważna rzecz - bilet na psa za 4 zł jest wydawany do konkretnego biletu dla osoby dorosłej - tzn. jest przypisany do jego nr i tylko z nim jest ważny. Bo to, że tylko osoba dorosła może pod swoją opieką przewozić psa, to inna sprawa :) Da się ten przepis ominąć, bo chyba nikt go nie egzekwuje (no chyba, że z psem pojedzie 10 latek). Quote
bigos Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 4 zł na 100%!!!!!!!!!!!!!!Jeżdżę bardzo często z Bigoskiem:p Quote
Diana14 Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 [quote name='Imanca']I jeszcze jedna ważna rzecz - bilet na psa za 4 zł jest wydawany do konkretnego biletu dla osoby dorosłej - tzn. jest przypisany do jego nr i tylko z nim jest ważny. Bo to, że tylko osoba dorosła może pod swoją opieką przewozić psa, to inna sprawa :) Da się ten przepis ominąć, bo chyba nikt go nie egzekwuje (no chyba, że z psem pojedzie 10 latek). Ja naginałam czesto te przepisy przeźnicze, ale nie powiem zeby nigdy problemów nie było. Ostatnimi czasy *tzn tak gdzies od ponad roku:eviltong: ) jeździłam pociągiem z 2 psami co jest oczywiscie zabronione (jeden pies na jedna osobę) i miałam problemy bo mi Pani nie chciała biletu na drugiego psa sprzedac. Cwaniakować trzeba było trochę...:evil_lol: Quote
puli Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 [quote name='Diana14']Ja naginałam czesto te przepisy przeźnicze, ale nie powiem zeby nigdy problemów nie było. Ostatnimi czasy *tzn tak gdzies od ponad roku:eviltong: ) jeździłam pociągiem z 2 psami co jest oczywiscie zabronione (jeden pies na jedna osobę) i miałam problemy bo mi Pani nie chciała biletu na drugiego psa sprzedac. Cwaniakować trzeba było trochę...:evil_lol: Jeżeli nawet sprzedadzą do jednego ludzkiego biletu dwa psie,to jak sie trafi na rewizora-służbistę to on kasuje tzw opłatę dodatkową za drugiego psa w kwocie 36 zł.Zapłaciłam tak jadąc z Krakowa do Raciborza i z powrotem.Ponieważ miałam tez psie bilety po 4 zł czyli 2x4+2x36=80zł poszło się p..rzejść.Tyle mnie kosztowała wycieczka drugiego psa.Wychodzi na to,że na krótkich trasach,albo na długich ale poc.osobowym bardziej sie opłaca kupić 2 ludzkie bilety+2psie po 4zł. Quote
Patikujek Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 A czy osoba mająca prawie 18 lat (znaczy się ja) jadąca na bilecie ulgowym dzięki legitymacji uczniowskiej tbędzie mogła na swój bilet wziąć bilet psa ??? Quote
AgaCzips Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Patikujek_Zabrze napisał(a):A czy osoba mająca prawie 18 lat (znaczy się ja) jadąca na bilecie ulgowym dzięki legitymacji uczniowskiej tbędzie mogła na swój bilet wziąć bilet psa ??? ja w tamtym roku jechałam sama na ulgowym z psem(mam <18 ;)) Quote
Recommended Posts