Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

i ze mn ą znów zmiana jedzie jeszcze pies więc:
Patikujek_Zabrze + koszulka czarna XL-nick pod logo-tył 4OZDM2006 + 2 osoby + pies (mały) + 2 namioty
Ale to juuż ostatnia poprawka :lol:

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BORA napisał(a):
Też bym pojechała, ale musiałabym najpierw namiot kupić :lol: Już patrzę jakie na allegro są ;)

Jak nie znajdziesz nic na allegro to zapraszam do swojego pałacyku :evil_lol: jadę z 2 koleżankami pod 2 4-osobowe namioty więc miejsca sporo. Zapraszam serdecznie :lol:

Posted

Proszę mnie dopisać do marmara_19 (namiot)

Będę na 99%. Jutro, najpóźniej za dwa dni odpowiem na 100%. Muszę przeprowadzić negocjacje z szefem:evil_lol::diabloti:

Posted

olekg18 napisał(a):
Luthien Iglo to rodzaj namiotu! taki co sie bardzo szybko rozkłada! tylko takie patyczki sie wkłada w materiał i namiot stoi:D
To ja zorientowana jestem:lol: Nie znam się na namiotach:eviltong:

Posted

Patikujek_Zabrze napisał(a):
Jak nie znajdziesz nic na allegro to zapraszam do swojego pałacyku :evil_lol: jadę z 2 koleżankami pod 2 4-osobowe namioty więc miejsca sporo. Zapraszam serdecznie :lol:

Naprawdę? :lol: To by było fajnie, bo musiałabym specjalnie namiot kupić na ten wyjazd, bo ogólnie nie lubię pod namiotem spać, bo wszystkie kości bolą, zimno w nocy, z rana gorąco i ogólnie cięzko się wyspać ;)

asiunia a Ty nie chcesz poznać łaciatej Torci? :cool3: Bo ja chętnie poznam Metkę :lol:

Posted

Zapraszam serdecznie i moja psiana również, szkoda wydawać kasy na kupowanie namiotu na 4 dni. W końcu musimy sobie wzajemnie pomagać :lol:
A mam pytanie do zorientowanych:
Jak wyglada przejazd z małym psem pociagiem i ile to kosztuje(tyle co ulgowy dla dziecka)???A i czy pies może siedzieć ze mną w przedziale czy w klatce w wagonie bagażowym???

Posted

Zapraszam serdecznie i moja psiana również, szkoda wydawać kasy na kupowanie namiotu na 4 dni. W końcu musimy sobie wzajemnie pomagać :lol:
Jak wyglada przejazd z małym psem pociagiem i ile to kosztuje(tyle co ulgowy dla dziecka)???A i czy pies może siedzieć ze mną w przedziale czy w klatce w wagonie bagażowym???

Jak się zdecydujemy to na pewno skorzystamy z zaproszenia :lol:

Przejazd psa kosztuje 4 zł niezależnie od długosći trasy w pospiesznym (nie wiem jak w osobowym, chyba tak samo) i 15 zł w pociągach intercity, pies może siedzieć w przedziale i musi mieć kaganiec, smycz i chyba zaświadczenie o szczepieniu, którego pewnie nikt nie sprawdza ;) Jestem w temacie, bo w niedzielę wyjeżdzamy do Krakowa :lol:

Posted

BORA napisał(a):

Przejazd psa kosztuje 4 zł niezależnie od długosći trasy w pospiesznym (nie wiem jak w osobowym, chyba tak samo) i 15 zł w pociągach intercity, pies może siedzieć w przedziale i musi mieć kaganiec, smycz i chyba zaświadczenie o szczepieniu, którego pewnie nikt nie sprawdza ;) Jestem w temacie, bo w niedzielę wyjeżdzamy do Krakowa :lol:

Osobowy także 4zł - jeżdżę często z Bigoskiem:lol::lol::lol:

Co do reszty info - zgadza się:lol::lol::lol:

Posted

marmara_19 - przejrzałam sobię Twoją galerię na psiaki.pl

:megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin:Alfa jaka groźna:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

olekg18 napisał(a):
A chciałem wam powiedziec ,że w tym roku nie bede miał namiotu cyrkowego!I nie bedziecie sie ze mnie śmiać! Bo kupiłem sobie IGLO>
Dla tych co nie wiedzą to mój namiot rozbijały 4 osoby :
Pay,ja,Cober,Tz Debe(który sie z nas smiał!)I stanoł wkońcu to sobie robili zdjęcia i mnie potem wysmiewali!
Aha mój Czarek to taki troche histeryk i lubi sobie taranować pieski:/ale nie groźnie krzywdy nie robi!No i bardzo broni Kaji :D Ale myśle ,ze jak bedzie zameczony to nie bedzie nawet myślał o tym ,żeby taranować psy :)

Olus takie Killera chcesz mi powiezyc? :evil_lol:

Posted

BORA napisał(a):

asiunia a Ty nie chcesz poznać łaciatej Torci? :cool3: Bo ja chętnie poznam Metkę :lol:

Hej!

Kochan pytasz a wiesz!:loveu:

Agusiu Czipsowa wysylam Ci pw;)

Posted

[quote name='bigos']marmara_19 - przejrzałam sobię Twoją galerię na psiaki.pl

:megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin:Alfa jaka groźna:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
hehe no mala jest grozna jak trzeba:D:D Cekin szczerze mwoiac teraz tez juz stwarza zagrozenie;p tzn tlyko wtedy gdy ktos pcha sie z lapami do niego<czyt. jakis pijany menel na rynku w nocy itp> hehe wiec z moimi psiakami mzoemy czuc sie bezpoecznie:D:D jak jzu kogos pokochaja to na zawsze:D:D

Posted

Czpisiku jak ciebie nie bedzie to chlip.
Pay wieczorem siądzie to odpisze na pytania. narazie dochodzi po oddaniu krwi. hihihi jestem twardsza od niego:evil_lol:

Posted

[quote name='Patikujek_Zabrze']

Bilet dla psa kosztuje 50% ceny biletu pociągu oosbowego na danej trasie.
Pies może przebywać w przedziale - musi mieć kaganiec. Jeśli współtowarzysze podróży wtraża sgode pies nie musi siedzieć w namordniku:lol: (tak podpowiada mi organizator Pay).

Propozycja Paya dla osób z Poznania, że można zarezerwować przedział.

DO wiadomości Linki i Asik Wasz braciszek misiek ponoć będzie na zlocie. Tak mi napisał na gg:mad:

Chyba zostałąm jego sekretarką.:lol:

Posted

[quote name='Agga']Bilet dla psa kosztuje 50% ceny biletu pociągu oosbowego na danej trasie.

A nie 4 zł? :roll: Ostatnio się dowiadywałam i mówili, że 4 zł. Chyba kiedyś tak było, że 50% ;)

Posted

[quote name='Agga']Bilet dla psa kosztuje 50% ceny biletu pociągu oosbowego na danej trasie.

Z mojej skromnej wiedzy wynika, że to są baardzo stare informacje:lol: Aktualnie bilet w PKP na psa niezależnie od długości trasy w pociągach pospiesznych i osobowych wynosi 4zł.(cztery złote), tak samo jak bilet za przewóz roweru. Opłata w PKS za psa jest równowartością opłaty za bagaż i wynosi 3zł.

We wszystkich środkach publicznego transportu pies musi mieć kaganiec i aktualną książeczkę szczepień (czy tam zaświadczenie, byle ważne). W pociągach konduktor często mnie pytał, czy posiadam. W autobusach czasem nie wpuszczą bez okazania szczepienia już nie wspomnę o kagańcu.

Jak się ma wystarczająco dużego psa i zajmie przedział jako pierwsza osoba i do tego ściagnie kaganiec - jest szansa, że będzie mało chętnych, żeby się dosiąść :evil_lol:

Jeśli napisałam coś źle, to proszę mnie poprawić :)

Posted

I jeszcze jedna ważna rzecz - bilet na psa za 4 zł jest wydawany do konkretnego biletu dla osoby dorosłej - tzn. jest przypisany do jego nr i tylko z nim jest ważny. Bo to, że tylko osoba dorosła może pod swoją opieką przewozić psa, to inna sprawa :) Da się ten przepis ominąć, bo chyba nikt go nie egzekwuje (no chyba, że z psem pojedzie 10 latek).

Posted

[quote name='Imanca']I jeszcze jedna ważna rzecz - bilet na psa za 4 zł jest wydawany do konkretnego biletu dla osoby dorosłej - tzn. jest przypisany do jego nr i tylko z nim jest ważny. Bo to, że tylko osoba dorosła może pod swoją opieką przewozić psa, to inna sprawa :) Da się ten przepis ominąć, bo chyba nikt go nie egzekwuje (no chyba, że z psem pojedzie 10 latek).

Ja naginałam czesto te przepisy przeźnicze, ale nie powiem zeby nigdy problemów nie było. Ostatnimi czasy *tzn tak gdzies od ponad roku:eviltong: ) jeździłam pociągiem z 2 psami co jest oczywiscie zabronione (jeden pies na jedna osobę) i miałam problemy bo mi Pani nie chciała biletu na drugiego psa sprzedac. Cwaniakować trzeba było trochę...:evil_lol:

Posted

[quote name='Diana14']Ja naginałam czesto te przepisy przeźnicze, ale nie powiem zeby nigdy problemów nie było. Ostatnimi czasy *tzn tak gdzies od ponad roku:eviltong: ) jeździłam pociągiem z 2 psami co jest oczywiscie zabronione (jeden pies na jedna osobę) i miałam problemy bo mi Pani nie chciała biletu na drugiego psa sprzedac. Cwaniakować trzeba było trochę...:evil_lol:

Jeżeli nawet sprzedadzą do jednego ludzkiego biletu dwa psie,to jak sie trafi na rewizora-służbistę to on kasuje tzw opłatę dodatkową za drugiego psa w kwocie 36 zł.Zapłaciłam tak jadąc z Krakowa do Raciborza i z powrotem.Ponieważ miałam tez psie bilety po 4 zł czyli 2x4+2x36=80zł poszło się p..rzejść.Tyle mnie kosztowała wycieczka drugiego psa.Wychodzi na to,że na krótkich trasach,albo na długich ale poc.osobowym bardziej sie opłaca kupić 2 ludzkie bilety+2psie po 4zł.

Posted

A czy osoba mająca prawie 18 lat (znaczy się ja) jadąca na bilecie ulgowym dzięki legitymacji uczniowskiej tbędzie mogła na swój bilet wziąć bilet psa ???

Posted

A czy osoba mająca prawie 18 lat (znaczy się ja) jadąca na bilecie ulgowym dzięki legitymacji uczniowskiej tbędzie mogła na swój bilet wziąć bilet psa ???

ja w tamtym roku jechałam sama na ulgowym z psem(mam <18 ;))