Jump to content
Dogomania

Posrebrzana Morka i podpalaniec Hasan:) Azuś [*] Negruś [*]

Recommended Posts

Posted

Wróciliśmy...

Wiquś masz intuicje... to serducho:-(

Basiu, byliśmy u dr Artura Spaniera, koło rynku.

Przyczyną kaszlu jest zalegający płyn w płucach, co związane jest z nieprawidłowa pracą serca. Pan doktor stwierdził też lekki obrzęk tkanki płucnej. Jest to jakaś wada wtórna. Ale nie ma w sercu szmerów.

Miał dziś robiony osłuch i morfologię, jutro będą wyniki i ustalony dalszy tok leczenia. Poza tym reszte badań, cokolwiek sie okarze musza być robionę w Bielsku.Na miejscu dostał zastrzyki i już po dwóch godzinach poczuł się dużo lepiej;)

Ale lekarz ostrzegł nas, ze mogą mu sie zdażać omdlenia, nie może jesć soli ani chodzic na długie spacery, a do puki nie wyjaśni się przyczyna, musi mu wystarczyć ruch po ogrodzie.
Ma też codziennie brać lek o nazwie Lotensin, już zawsze...

Musieliśmy jechać autobusem, bo tata miał rano pilny wyjazd, a ja nie chciałam czekać do jutra... I muszę Wam powiedzieć, ze jestem bardzo pozytywnie zaskoczona reakcją ludzi. Jak tylko zaczął kaszleć, od razu pytali co mu jest, czy nie jest chory, a jeden starszy pan zaczął mi tłumaczyć gdzie jest najbliższa lecznica;)

Byliśmy też u dziadków w Żywcu, gdzie Azuś miał okazję pobawić się z kotem, i choc zwykle za mruczkami nie przepadał, zachował sie wzorowo:loveu: I nie tylko tam, bo takze w autobusie-jechał pierwszy raz w życiu:loveu:

Tak więc zapowiada sie długie i kosztowne leczenie...
Moje biedne, kochane maleństwo... ehhhhhhhh.........

Teraz zmykam na spacerek Z Negrusiem, już się nie moze doczekać, tak więc będę póżniej;)

Bardzo Wam wszystkim dziekuje za pozytywne słowa i kciuki, będą nam potrzebne, kochani jesteście:buzi:

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

oj biedny Azuś, mam nadzieję że leki pomogą i nie będzie go kaszel męczyć:roll:
a postawa Negra na drugiej focie : :loveu: :loveu:

Posted

[FONT=Comic Sans MS]coż za zachwycająca oprawa zdięć
i model[/FONT] :loveu: [FONT=Comic Sans MS]nic dodać nic ująć
po prostu "biutifull.."

[FONT=Comic Sans MS]
[FONT=Verdana][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana][FONT=Comic Sans MS]Cleo & WielkoLUD[/FONT] [/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]

Posted

.trafffiasty Negrus jest bowski;-)
Oj bidny Azus ....ale teraz juz pewnikiem po lekach bedzie oki .....moja Tosienka tez miałą serducho chore ale dzieki lekom zyła sobie spokojnie i wesoło;-)
buziaczki !!!!

Posted

Pan Pum w trawie PUszczy:loveu: :lol:
boski jest.
za Azusia kciuki zaciśnięte mocno. dobrz,że sie ochłodził to chyba mu łatwej znieść cieprienie:roll:

Posted

eria napisał(a):
oj biedny Azuś, mam nadzieję że leki pomogą i nie będzie go kaszel męczyć:roll:
a postawa Negra na drugiej focie : :loveu:

Mam nadzieję;) Jest już troszke lepiej, nawet chciał iść na spacer, ale nie może... żadnych stresów i wysiłku dopuki nie będzie brał odpowiednich leków...

bGirl napisał(a):
[FONT=Comic Sans MS]coż za zachwycająca oprawa zdięć
i model[/FONT] :loveu: [FONT=Comic Sans MS]nic dodać nic ująć
po prostu "biutifull.."

[FONT=Comic Sans MS]
[FONT=Verdana][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana][FONT=Comic Sans MS]Cleo & WielkoLUD[/FONT] [/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]

Dziękujemy bardzo:loveu:

zuzolandia napisał(a):

.trafffiasty Negrus jest bowski;-)
Oj bidny Azus ....ale teraz juz pewnikiem po lekach bedzie oki .....moja Tosienka tez miałą serducho chore ale dzieki lekom zyła sobie spokojnie i wesoło;-)
buziaczki !!!!

...strasznie się martwie, mam nadzieje, ze jutro dowiem się więcej, ze będzie juz wiadomo, co robić dalej...ehhh

Od-Nowa napisał(a):
Pan Pum w trawie PUszczy:loveu:
boski jest.
za Azusia kciuki zaciśnięte mocno. dobrz,że sie ochłodził to chyba mu łatwej znieść cieprienie:roll:

Zdecydowanie na tym chłodku czuje się lepiej;)
Nawet obszczekał sąsiada i nie skończyło się to atakiem kaszlu:loveu:

Zrobiłam mu zdjecia tuż przed wyjściem na spacer, już stawał przed bramką i czekał na smyczke... ale widać, że nie wyglada dobrze, nie było słońca a tak mrużył oczka, które mu łzawią znacznie bardziej, niż zwykle...

...na polu chłodno, a maluszek dyszy...

...no i spacerek;)

makro na początek...

pozowanko...

wąchanie najlepsze;)

Posted

to zdjęcie wyszło piękne :loveu: :loveu: ten owadzik na kwiatku też:loveu: , tylko mała uwaga:cool3: staraj się unikać centralnego kadru ;) wtedy zdjęcia wyglądają tak...bardziej profesjonalnie bym powiedziała :lol:

Posted

Basiu dziekujemy;)
Myśmy byli tam pierwszy raz dzisiaj, chciałam iść do dr Kani, ale miał dopiero od 15 czynne... i dobrze trafiłam;)

Aniu a centralny kard to jaki? Taki nie bezpośredni? Dobrze myśle? Że lepiej robić pod kątem, tak?:oops:

niunia32 dzięki;)

Pinczerko
nie te plamki też nie sa normalne...to od serduszka, tak jak dyszenie mimo chłodu, ten kaszel, rozjeżdżanie łapek przy siedzeniu... Objawy zaczeły się ujawniać już wcześniej, ale były to początkowe symptomy, bez wpływu na zachowanie i nic nie podejżewałam...

Teraz Azuś śpi, dałam mu ten lek+ Rutinoskorbin, żeby uzupełnić braki w wit.C... Jutro będę niecierpliwie czekać na telefon od weta, wtedy wiele się wyjaśni...

Posted

Dobcia napisał(a):
Basiu dziekujemy;)
Myśmy byli tam pierwszy raz dzisiaj, chciałam iść do dr Kani, ale miał dopiero od 15 czynne... i dobrze trafiłam;)

Czytasz w moich myślach? :crazyeye: Ja znam właśnie dr Kanię, bo on zawsze do zwierzątek mojej babci przyjeżdża ;)

Posted

Dobcia napisał(a):

Pinczerko
nie te plamki też nie sa normalne...to od serduszka, tak jak dyszenie mimo chłodu, ten kaszel, rozjeżdżanie łapek przy siedzeniu... Objawy zaczeły się ujawniać już wcześniej, ale były to początkowe symptomy, bez wpływu na zachowanie i nic nie podejżewałam...

Teraz Azuś śpi, dałam mu ten lek+ Rutinoskorbin, żeby uzupełnić braki w wit.C... Jutro będę niecierpliwie czekać na telefon od weta, wtedy wiele się wyjaśni...

Jejciu, to niezbyt dobrze :shake: Trzymam mocno kciuki za Azorka, to jest twardy mężczyzna, na pewno na sobie radę! Nie ma innego wyjścia!

Posted

ß@$!@ napisał(a):
Czytasz w moich myślach? :crazyeye: Ja znam właśnie dr Kanię, bo on zawsze do zwierzątek mojej babci przyjeżdża ;)

Słyszałam, że to dobry lekarz;) Moja ciocia tam wiele lat chodzi z kotem i bardzo go sobie chwali, ale o tej przychodni na rynku takze słyszałam same dobre opinie, teraz sama się przekonam czy prawdziwe...

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Jejciu, to niezbyt dobrze :shake: Trzymam mocno kciuki za Azorka, to jest twardy mężczyzna, na pewno na sobie radę! Nie ma innego wyjścia!

Pewno że nie ma;) Musi być dzielny, nie pozwolę mu na inne zachowanie:evil_lol:;)

wiq napisał(a):
ech.. wolałabym się mylić..
przykro mi z powodu serca, wygłaszcz Azusia ode mnie

Wiesz Wiquś... cieszę się, ze wiemy na czym stoimy i że można teraz walczyć, coś robić... wiedza jest zawsze lepsza od niewiedzy...
Wygłaszcze go bardzo, bardzo mocno;)

Posted

Centralby kadr, to taki że nie umieszczasz kwiatka w samym środku fotki, tylko gdzieś z boku,w rogu itp
Kciuków za Azusiowe zdrówko nie puszczam ;)

Posted

niunia32 napisał(a):
zaglądamy kochana życzyć dobrej nocy :*

śpij dobrze :*

:buzi:

zuzolandia napisał(a):

.jakie sliczneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!
Bedzie dobrze Jadziuniu ;-) Azus to dzielny chłop!!!! .trzymamy kciuki za zdrowko!!!!!

Bardzo w to wierze, naprawdę;) Tylko jakoś nie ułatwia mi to spania, ani nie pozwala sie nie martwić...

Posted

eria napisał(a):
Centralby kadr, to taki że nie umieszczasz kwiatka w samym środku fotki, tylko gdzieś z boku,w rogu itp
Kciuków za Azusiowe zdrówko nie puszczam ;)

:buzi:

Poćwiczę może jutro, zobaczymy co mi wyjdzie...;)

Posted

A ja myślałam, że właśnie trzeba zawsze centrować ;).

Oczywiście dołączam się do powszechnych życzeń dla Azusia. Wierzę, że sobie z tym poradzicie :).

Posted

Eriu napisał(a):
A ja myślałam, że właśnie trzeba zawsze centrować ;).

broń boszeeee!!! ;)
jak tam dzisiaj Azulek sie czuje ??

Posted

Elizusiek napisał(a):
chętnie bym ukradnęła i ustawiła na pulpicie :loveu:

nooo bo zdjęcie super wyszło :) :loveu:

dzieńdoberek kochana :*
udanego weekendu życzymy