Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wymiziana Sabunia :)
Dziś nieco zła i naburmuszona, bo ją wywiozłam, a jechać wcale nie chciała - uciekła mi w pole i musiałam ją do samochodu ciągnąć. Burmuchy przeszły, kiedy już zpowrotem stanęła na swoim podwórku. Co prawda z podgoloną łapą i pamiętając bóla po zastrzyku, ale szczęśliwa :D Zaraz puściła się w galop na sioo ;)

Posted

Sabcia z zaśnieżonej prowincji pozdrawia ciocie :D
Zima chyba się suni podoba, bo bryka, parska i szarżuje, chocicaż w jej wieku...
Dziś, kiedy szłam po drzewo do pieca Saba potruchtała za mną i zaczęła mi wyciągać z wiadra drwa, które ja pracowicie tam wkładałam. Brała w pysk i zawadiacko łypiąc okiem niosła sobie kilka metrów dalej, poczym znów kolejne drewko i znów niesie na swoją kupkę :D A kiedy ja udawałam, że nie widzę, to łapała mnie zębami za spodnie w miejscu, gdzie prawdziwa kobieta ma udo i jest za co złapać. W moim przypadku skończyło się na chwycenieu materiału i pustym kłapnięciu pyskiem. No i nochal przy okazji sobie porządnie wysmarkała :)
Dokarmiam suczydło suchą karmą Chappi. Z bólem serca, bo najtłuściejszy obiekt w moim stadzie tak żałośnie patrzy, kiedy prowadzę Sabę na podwieczorki.

Posted

Zuch dziewczyna! Super, że ma ochotę na małe rozrabianko i zabawę! Znaczy, że czuje się nieźle! Buziakiiiiiiiiiiiiii mocccccccccccccne dla Sabuli i całej Twojej Drużyny!!!:loveu:
U nas śnieg na razie w zapowiedziach, z góry raczej deszcz popaduje, wiatr wieje - bee, brr - więc moje towarzystwo niechętnie nosy spod swoich piernatów wystawia...

Posted

ja tez jestem zawsze myslami przy Sabince..Naprawde..:oops:
niestety nie mam naprawde nawet kiedy czegokolwiek napisać.. Bari moich rodziców - który wyglada tak samo jak Saba - ma dokładnie te same dolegliwości.. Wariuje, biega i nogi tylne sie pod nim załamują.. Brenda - przygarnieta mastinka - dysplazja przód i tył - ciagle jazdy do weterynarza .. Chodzi jak baletnica - a każda noga zyje własnym życiem.. Ale tyle w tej suni radości, ze chyba nóżki juz mniej bolą.. Leksunia - druga mastinka - alergia - nagle nogi jak banie spuchniete..Ropa sie leje z krwią.. Sterydy.. No i do weta - na zmiane z brendą.. Dlatego tylko podczytuje o Sabie i mało sie odzywam...Ale o racie pamietam:lol: - zaraz w piatek puszczam przelew..:lol:

Posted

Ania - zapytaj swjego weta o ten Carthrophen. 25zł zastrzyk. Sabie wystarczyły 3 zastrzyki, staremu Misiowi z Zabrza - 1. Psy są radośniejsze i żwawsze. Na starość nie ma co prawda zastrzyków, ale czasem może się poprawić ;)

Posted

Dzięki Paros - u Saby na AFN 0 zł......:(
Wystawiłam znów obrazy.

Dziś Saba dostała drugi zastrzyk Carthrophenu. Kolejny w Mikołajki - niezły prezent.
Za jakiś czas znów powinnam jej podawać sterydy.
Bryka i cwałuje Sabiszon po śniegu, albo gnije pod stołem dzieląc Misiowy kocyk z Foczką. Misio tymczasem leży pod moim biurkiem przytulony do komputera. Koty na krzesłach, Funia wszędzie, Misiek w szopie w słomie, Rex pod drzwiami. Pełna zgoda...

Posted

Paczka przyszła wczoraj - miałam napisać, ale skleroza ....:mad:
Dziękujemy Fona!
Cała paka piguł do łykania :D
Sabunol sie niestety rozłał. Dotarła tylko połowa, ale i to nas cieszy, bo mamy jeszcze trochę z poprzedniej paczki. Przyda się na pewno :)
Kremy i balsam dotarły bez szwanku.
Jeszcze raz dzięki!

Posted

[quote name='paros']Sabcia przypomina się, prosi o dofinansowanie leczenia :modla::modla::modla::modla:[/QUOTE]

[B][COLOR="Purple"][SIZE="4"]Saba ma na AFN-ie na koncie 0 zł :shake::-(:-(

KTO POMOŻE!!![/SIZE][/COLOR][/B]
:modla::modla::modla::modla:

Posted

Niestety, stan funduszy Saby woła o pomoc....
Fona, miałam napisac wczoraj, akurat w dniu przybycia paczki z pigułowym prowiantem podałam Sabie ostatnie 5 kapsułek z poprzedniej "dostawy". A wczoraj już napoczęliśmy nowe opakowanie z nowej. Czyli ciągłość wzorowa :) Tym razem 1 tableta/8 kg, a Sabi waży ok. 25 kg teraz....więc 3 podaję i Misiom po 1.

Posted

Fajnie, cieszę się. Teraz to chyba juz koniec naprawde, dostalam wszytsko, co "Mój Pies" mial w szufladzie :)

paros szaleje na bazarku dla Sabci :)

Posted

wysłałąm moje 50 zł na sabcie..
Postaram sie pamietać o niej przy bazarku.. Boze sama nie wiem który psiak bardziej potrzebujacy...:shake::-( Tyle ich wszedzie...:-(

Posted

Dzięki Ania.
Fona - ten bazarek znam przecież :)
Paros - dziękuję, że tu jesteś.

Oktawia już się zupełnie na tym wątku nie pojawia, więc pozwoliłam sobie sama zmienić tytuł.
Może ktoś jeszcze zainteresuje się losem Sabci...

Posted

ja śledzę pilnie i czytam wszystkie newsy. Niestety cóż ja moge pomóc sama mam małe zoo :-(
ale łącze się z Tobą codzien myślami :calus:
i z Sabcią też, ona mi szczególnie bliska, budzi wspomnienia...
D