Czarodziejka Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Ja również bezwzględnie stosuję się do rad weta - jak tylko przestanie karmić. Ale ona była sprytniejsza...:-? Teraz wypada wysterylizować owoc jej grzesznej włóczęgi - Kwiatuszek też jest kociczką. Julka tak nazwała ;) Quote
Czarodziejka Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Gdzie mam ją wystawić? Na PwP? Po co? Quote
ARKA Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 [quote name='Czarodziejka']Ja również bezwzględnie stosuję się do rad weta - jak tylko przestanie karmić. Ale ona była sprytniejsza...:-? [/quote] Kotki w odroznieniu od suk, karmiąc, zachodzą juz w kolejna ciąze:shake: Mialam taka kotke na tymczasie z 4 maluchami, mialy ok 3 m-c i jeszcze dawala im cyca. Cos mi sie kotki brzuchol nie podobal:cool1: Wetka zbadala i ciaza- na stól- sterylka- bylby nastepne 4 małe.:cool1: I to nie odosobniony przypadek, zapewniam, a wrecz normalka,od wiosny do jesien a potem dopiero jest okres wyciszenia hormonalnego u kotek. Moje koty nie sa wypuszczane z domu dopoki nie sa pokastrowane-kotki i kocury-nie ma sily na to. Quote
Czarodziejka Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 A jak to wygląda u suk? Funia jeszcze karmi, ale zgroza mnie pgarnia na myśl, że dostanie cieczkę... Quote
ARKA Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 [quote name='Czarodziejka']A jak to wygląda u suk? Funia jeszcze karmi, ale zgroza mnie pgarnia na myśl, że dostanie cieczkę...[/quote] ;) u suk spokojnie. Suki mają dwa razy w roku cieczke, tylko. Czasami nawet po urodzeniu i odkarmieniu mlodych dopiero po roku ale to wyjątek. A w jakim wieku sa szczeniory? Suka odstawia male od cyca jak maja ok. 6 tygodni-przegania je juz stanowczo. Jak juz pogoni, [B]odczekaj miesiac[/B] i STERYLKA! P.s a co to za nowa hodowla psow sie pojawila?!!!:crazyeye: Quote
Czarodziejka Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 A przygarnęłam se sunię znajdkę. Ktoś ją wyrzucił z samochodu, kiedy miała cieczkę...Psy na niej używały, a ona jest taka maleńka... Kiedy ją wszięłam była jak patyk, ale dopatrzyłam się krągłości - miała być sterylizowana, ale nagle się oszczeniła. Miała 3 maleństwa, ale jedno jeszcze ślepe gdzieś wyniosła i pozostały dwa. Śliczne :) Nie chcesz? Teraz szukam domu dla całej trójki...Te 2 maluchy to sunie, a jakże... Quote
oktawia6 Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 [quote name='Czarodziejka'] Gdzie mam ją wystawić? Na PwP? Po co? [/quote] :evil_lol: no bo po co ma się stale rozmnazac:roll: dobiegła końca kolejna aukcja: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76882[/URL] wysłaam dane do przelewu! czekam na priv zwrotny-to ta aukcja przedłużona;) Wiem, że Agama wg meldunku jeszcze nie zrobiła przelewu-ale ma mi ponownie zameldowac kiedy pójdzie. P.S. ARKA-co Ty wypisujesz? jaka "kolejna hodowla"?:eek2: Quote
Czarodziejka Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75517[/URL] Oto maluchy :mad: Quote
oktawia6 Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 Czarodziejko moim zdaniem te małę póki ślepe powinny byc śpione-nie wiem-to jest okrutne-ale rozejrzyj się co się dzieje: i co teraz będziesz karmic Chapi szczenna sukę i trzymac ją w budzie?:roll: potem odrobaczenie potem pownownie odrobaczenie i jeszcze raz-następnie szczepienie wszystkich-kiedyś byłam przeciwniczką usypiania ślepych miotów-nawet ostro o powiedziałm MoniceP-ona pracuje w schronisku-po kilku wizytach w schroniskach szybciutko zmieniłam zdanie:shake: -bo zrozumiałm sedno problemu-i pytam się następnie co dalej: te radosne szczeniaczki które ktoś weźmie wysterylizuje je? śmiem wątpic.....raczę wątpic-to nie ma końca to nie jest zapobieganie bezdomności tylko radosna twórczośc-bo ktoś bezmyślnie dale je rozmnoży-tak jak Twoja kotka-to wszystko bez sensu..... Quote
Czarodziejka Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 A zajrzyj dalej - one już chodzą ;) Zachwycam się nimi, bo są śliczne....:-? Gdyby Funia nie była w tak wysokiej ciąży, na pewno wet przeprowadiłby aborcję. Stało sie inaczej. Teraz mam obiecaną pomoc fundacji Morii w opłaceniu sterylki Funi, ale małe sunie...czy mają szansę na STERYLKĘ? Quote
ARKA Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 :shake: juz zapóźno, one juz widzą........ Cala dzialalnosc dogomani zaczyna mne sie podobac, co czytam jacys dogomaniacy dopuszczaj do rozmnozenia suk. No kurna jak tu walczyc z bezdomnoscia, kiedy to podobno milosnicy zwierząt SAMI rozmnazaja? O co tu chodzi, o cud narodzin i wychowania mluchow? Niech staną pod schroniskiem, tam ciągle ludzie przynosza szczenieta, czy te widzące, zabrane od matek, niech TE ratują! [B][COLOR=red][U]A gdzie sterylizacja, potem, tych nowonarodonych suczek,[/U][/COLOR][/B] dopilnowanie tego? Przeciez nie kontrolujac tego zaczyna sie łacuszek nastepnych narodzin. Setki nowych psow!!! Jesli tego sie nie kontroluje to wrecz powiem, ze to jest do bani taka pomoc zwierzetom, to tylko zaspokajanie wlasnego ego na niby pomoc zwierzętom. [B][COLOR=red]NIE pomaga sie a wrecz przyczynia do rozmnazania!!!!!!!!!![/COLOR][/B] Quote
Czarodziejka Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Ludzie pozbywają się suk z cieczką - Funię wyrzucono z samochodu. Zastanawiam się, czy nie zaoferować ewentualnie potebcjalnym nowym właścicielom suń sterylizacji, kiedy będą w odpowiednim wieku. Quote
ARKA Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 [quote name='Czarodziejka'].czy mają szansę na STERYLKĘ?[/quote] No maj jak podrosną i tego trzeba dopilnowac.Albo adoptujacy podpisuje zobowiazanie,ze sam na wlasny koszt to zorbi albo partypcypuje w kosztach albo..Ty pokrywasz;) Trzeba na pismie miec gwarancje sterylizacji, przy adopcji. Quote
Czarodziejka Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 W realiach wiejskich nikt się do niczego nie zobowiąże. Mioty się topi. Quote
oktawia6 Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 dzięki-a Agama wpłaciła 50 zł? czekam jeszcze na FoxIndię-z tej przedłużonej aukcji 30 zł-no i reszta już powinna przelac po zamkniętych i powysyłanych bazarkach. Quote
oktawia6 Posted August 26, 2007 Author Posted August 26, 2007 FoxIndia nadal mi się nie zameldowała-czekam więc-bo co mam robic:roll: Quote
Czarodziejka Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Saba wczoraj zmiażdżyła maleńkiej Ginie głowę.... Quote
Kanzaj Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 [quote name='Czarodziejka']Saba wczoraj zmiażdżyła maleńkiej Ginie głowę....[/quote] O Jesuuuuuuuuuu..... Quote
Czarodziejka Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Oktawio - otrzymalam wpłatę od Brucia i Agusizet - dziękujemy :) Quote
ARKA Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 [quote name='Czarodziejka']Saba wczoraj zmiażdżyła maleńkiej Ginie głowę....[/quote] :roll: :crazyeye: jak to, zlapala ją zebami? Nie zyje? Gina to szczeniaczek,tak? Trzeba uwazac z doroslymi sukami, ktore nie maja swoich dzieciakow czy tez ciazy urojonej, one wprost, często, nie znoszą maluchow:placz: A suka z malymi bedzie przepedzala inne psy-to normalne i naturalne. Quote
Czarodziejka Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Nie żyje, opisałam wszystko na wątku Funi. Do Saby chyba nawet nie dotarło, że zrobiła krzywdę... Quote
ARKA Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 [quote name='Czarodziejka']Nie żyje, opisałam wszystko na wątku Funi. Do Saby chyba nawet nie dotarło, że zrobiła krzywdę...[/quote] czarodziejko a co ma do niej docierac? Jasne ze nie dotrze NIGDY, bo to jest NATURALNE zachowanie u zwierzat! [B][COLOR=red]TY jestes za nie odpowiedzialna[/COLOR][/B] czy do CIEBIE to dociera? Quote
malagos Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 [quote name='Czarodziejka']A przygarnęłam se sunię znajdkę. Ktoś ją wyrzucił z samochodu, kiedy miała cieczkę...Psy na niej używały, a ona jest taka maleńka... Kiedy ją wszięłam była jak patyk, ale dopatrzyłam się krągłości - miała być sterylizowana, ale nagle się oszczeniła. Miała 3 maleństwa, ale jedno jeszcze ślepe gdzieś wyniosła i pozostały dwa. Śliczne :) Nie chcesz? Teraz szukam domu dla całej trójki...Te 2 maluchy to sunie, a jakże...[/quote] No to nawet dziecko wie, ze jesli suka ma cieczkę i "psy na niej używaly" to konsekwencją na 99 % jest ciaża. Liczyłaś na to, ze to ten 1 % ? I tak "nagle " sie oszczeniła :shake: Ja tu czegos nie rozumiem :shake: Quote
oktawia6 Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 [quote name='Czarodziejka'] [B]Nie żyje, opisałam wszystko na wątku Funi.[/B] [B]Do Saby chyba nawet nie dotarło, że zrobiła krzywdę...[/B] [/quote] :eek2: :eek2: :flaming: a ja mówiłam o uśpieniu ślepego miotu? nie pisałam?-przejechac się do Dzierżeniowa poooglądac trochę-ale ni-to teraz mas....a jeszcze dalej mogę zaprorokowac-przycznisz się Czarodziejko do rozmnożenia tych rozkosznych szeczniaków-pójdą wszak tam w okolicy na wieś.....i błędne koło dalej ...... P.S ale co ma "dotrzec" do Saby-to myślenie przyczynowo-skutkowe ale ludzkie:roll: P.S. Czy wysterylizowałaś swoją kotkę?:roll: Quote
Recommended Posts