oktawia6 Posted August 12, 2007 Author Posted August 12, 2007 [B][COLOR=blue]jeszcze jedno odkrycie-nie do zaprzeczenia-Saba gdy ją poznałam miała czyściutką skórę :roll: (nie mam na myśłi brudu i zaniedbanej sierści) również przeszła wiosnę, lato i nie miała czegoś takiego:shake: [/COLOR][/B] [B][COLOR=blue][/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]więc gadka weta, że jest to alergia jest bzdurą bo skóra Saby była wolna od wszelkich zmian.....[/COLOR][/B] Quote
Czarodziejka Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Pierwszy post napisałaś 18.08 Wg weta alergi atakuje od wiosny przez lato. Teraz np. nie widzę ran, chociaż jestem na nie przygotowana. Też nie rozumiem podłoża tego zapalenia - jest dobrze karmiona, kąpana, dostaje preparaty witaminowe i podczas kuracji antybiotyk. Na budowie spała w piachu i brudzie, jadła byle co, a zimę spędzała Bóg jeden wie gdzie...Poza tym to zapalenie mogło wcześniej być niewidoczne przez futro. Może to alergia na trawę - też była taka sugestia, ale pierwsza rana pojawiła się późną zimą, gdy Saba spała w domu. Teraz oprócz ustającego swędzenia na grzbiecie nie obserwuję żadnej zmiany skórnej. Pcheł nie ma. Quote
oktawia6 Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 No właśnie Czarodziejko czyli coś nie gra-z tym wetem:roll: bo jaka alergia na trawę-jak wet mówi, a jak piszesz w zimie już coś się zaczęło:niewiem: . Aukcje idą krewko-na każdy przedmiot jest osoba chętna trwają do tej niedzieli. Quote
Czarodziejka Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Ja niestety nie mam wiedzy z zakresu weterynarii, a ten wet jest dobrym specjalistą, więc pozostaje mi wierzyć w jego diagnozę... Oni w tej lecznicy na prawdę dokładnie Sabę przebadali... Pojedziemy raz jeszcze, nech badają pod innym kątem :-? Quote
supergoga Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Napiszcie mi, jak tam z jej ewentualną adopcją. Czy nadal szukamy domu. Skończyła się któras z rzędu aukcja allegro - wystawić ponownie? Dopisac cos nowego? Quote
oktawia6 Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 dobrze Czarodziejko-bo mnie to powiem szczerze coraz bardziej nurtuje:roll: ta jej skóra. Witaj Supergoga:cool3: P.S. czy mam zmodyfikowac tytuł? coś dodac podmienic? Quote
Czarodziejka Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 [quote name='supergoga']Napiszcie mi, jak tam z jej ewentualną adopcją. Czy nadal szukamy domu. Skończyła się któras z rzędu aukcja allegro - wystawić ponownie? Dopisac cos nowego?[/quote] Może narazie wstrzymaj aukcje, Supergogo - Saba jest w trakcie leczenia skóry. Oktawio - kwas hialuronowy już nieaktualny ;) Pozostaje nam utrzymanie i leczenie - kolejna wizyta w lecznicy, zastrzyki na spondylozę - 15 zł/sztuka, a w komplecie jest chyba 10 sztuk i antybiotyk na skórę, o ile będzie konieczny, oraz ewentualne badania, o których wspomniałaś wcześniej - jeśli wet uzna za konieczne. To nie jest naciągacz, powiedział mi np., że Arthofleks wcale tak cudownie nie działa, ani kwas hialuronowy - w Saby przypadku jest już za późno na leczenie, pozostaje podtrzymanie funkcji chodzenia i ograniczanie ewentualnego bólu...:( Mimo to wciąż podaję Arthoflex - 140 zł/flaszka - starcza na ok. 2,5 miesiąca jeśli tylko Sasba dostaje, ostatnio podaję też Rexowi. We wrześniu trzeba odrobaczyć psy i zaszczepić przeciwko wściekliźnie, bo wychodzą im terminy, powinnam też nabyć cokolwiek na pchły, ale to plany na wrzesień. Quote
oktawia6 Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 Dobrze-już zmieniam w takim razie tytuł wątku;).... ciekawe czy kiedyś zobaczę mandale...no Wiesz Czarodziejko:mad: :evil_lol: .... Quote
supergoga Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Ok, to na razie czekam na hasło. Mam nadzieję, że batalia ze skóra się powiedzie, choć ja walczę ze skórą mojej suki tyle czasu i żadnych efektów - a trzymana jest w domu,. To najbardziej paskudna sprawa - zwłaszcza jak nie wiadomo co to jest. Quote
AniaB Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 wystawiłam bazarek - zgodnie z umową z czarodziejką - na utrzymanie saby.. ręcznik dla wiekszego psa firmy bento kronen - naprawde fajny!! [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6526397#post6526397[/URL] Quote
oktawia6 Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 moje aukcje: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76887[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76884[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76882[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76881[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76877[/URL] [COLOR=navy][I][B]kończą się jutro;) -Czarodziejko-podaj mi na priv swoje dane do przelewów na Twoje konto!!![/B][/I][/COLOR] Quote
Czarodziejka Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Dzięki Aniu, że pamiętasz o Sabie :) Nasza umowa polega na tym, że comiesięczna porcja pieniążków od AniB idzie nie na AFN, a wprost na moje konto. Oktawio dzięki za te bazarki, chociaż mogłabyś fotkę w kiecy uroczej załączyć...:-? Ciocia Fona normalnie wysłała mega ładunek tabletek, 2 szampony i płyn na odpchlenie :):):) Bóg ci zapłać dobra kobieto! U nas wczoraj był okrutny upał więc wykąpałam wszystko, co się niemrawo ruszało. Sabi przeżywała niewysłowione rozkosze, kiedy ją szorowałam. Żaden inny pies tak miło nie zażywał kąpieli. Rex trochę brykał, Foczkę musiałam donieść na miejscę kaźni, bo myślała sobie nie wiadomo co, że jej zrobię :mad: Dopiero kiedy nasiąkła poczuła, że jest fajnie. Maleńką Funię musiałam trzymać, bo nie docierało do niej, że ma spokojnie stać, a Misiek patrzył mi tak rozpaczliwie w oczy, bo nie przepada za namaczaniem :) Na szczęście wszystko już wyszorowane i pachnące szamponem od cioci Fony. Quote
oktawia6 Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 [quote name='Czarodziejka'] Oktawio dzięki za te bazarki, chociaż mogłabyś fotkę w kiecy uroczej załączyć...:-? [/quote] :evil_lol: :motz: :motz: :scared: Quote
Czarodziejka Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 [quote name='oktawia6']:evil_lol: :motz: :motz: :scared:[/quote] No to czekamy :diabloti: Quote
oktawia6 Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 [COLOR=navy][B]Czarodziejko-wyślij mi te swoje dane do przelewów-bo od razu wszystkim podam przy końcu wszystkich aukcji! gdze mają pieniążki posyłac!!![/B][/COLOR] P.S. jestem gruba i brzydka, mam zeza:zly7: :scared: Quote
Czarodziejka Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 [quote name='oktawia6'][COLOR=navy][B]Czarodziejko-wyślij mi te swoje dane do przelewów-bo od razu wszystkim podam przy końcu wszystkich aukcji! gdze mają pieniążki posyłac!!![/B][/COLOR] P.S. jestem gruba i brzydka, mam zeza:zly7: :scared:[/quote] Dobra, dobra - czywiście, że nikt w to nie uwierzy. Tak na marginesie, to pragnę zobaczyć efekt zmiany czarnej skóry na kwieciste falbany :eviltong: Quote
oktawia6 Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 Czarodziejko-o.k. wstawiłam te fote-:mad: niech będzie [B][COLOR=royalblue][/COLOR][/B] [B][COLOR=royalblue]Wszystkie aukcje już pozamykałam-jedną przedłużyłam z ceną wywoławczą 25 zł-teraz zebrałam 156 zł + koszty przesyłek.[/COLOR][/B] [B][COLOR=#4169e1][/COLOR][/B] [B][COLOR=#4169e1]W poniedziałek powysyłam dziewczętom-niech już się nacieszą i oby pieniążki już w poniedziałek były na Twoim koncie.;) [/COLOR][/B] [B][COLOR=#4169e1][/COLOR][/B] [COLOR=#4169e1][COLOR=blue]za jakiś czas znowu coś wystawię na Sabcię:p[/COLOR][/COLOR] Quote
oktawia6 Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 już dzisiaj błam na poczcie jak skaut;) wyślę Ci Czarodziejko na priv moje dane - niewiele za przesyłki bo 23 zł:oops: niebawem ponownie coś wystawię na Sabcię;) Quote
mama_Dorota Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Czarodziejko, czy czasem te leki nie mogą Ci się przydać: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77156[/url] Quote
oktawia6 Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 o masz moja ulubiona mamaDorota:evil_lol: ! Czarodziejko-dzisiaj zostało przelane na Sabcię do Ciebie z barku 55 zł+kilka zł. za przesyłkę-wczoraj IzaiFidel 25 zł+naddatek za przesyłeczkę-reszta dziewcząt meldunek też niebawem złoży;) . Czy wysterylizowałaś swoją kotkę? przecież to bez sensu by rodziła co chwila..... Quote
Czarodziejka Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 [quote name='oktawia6'] Czy wysterylizowałaś swoją kotkę? przecież to bez sensu by rodziła co chwila.....[/quote] Oto moje ulubione pytanie. Owszem - zdążyłam się umówić, że jak przestanie karmić, to ją przywiozę do lecznicy. Ale...:mad: Kocicy nie ma od kilku dni. Ledwie odstawiła małą od cyca i już poszła ****** na kocury :placz: Dzięki za wsparcie - będzie na zastrzyki :loveu: Quote
Czarodziejka Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 [quote name='mama_Dorota']Czarodziejko, czy czasem te leki nie mogą Ci się przydać: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77156[/URL][/quote] Nie wiem... Saba przyjmuje wszystko w zastrzykach, ale mogę zapytać weta. Quote
oktawia6 Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 [quote name='Czarodziejka'] Oto moje ulubione pytanie. Owszem - zdążyłam się umówić, że jak przestanie karmić, to ją przywiozę do lecznicy. Ale...:mad: [B]Kocicy nie ma od kilku dni. Ledwie odstawiła małą od cyca i już poszła ****** na kocury :placz: [/B] Dzięki za wsparcie - będzie na zastrzyki :loveu: [/quote] i znowu będę bzwględna Czarodziejko:mad: ona powinna by już bardzo wysterylizowana:roll: najwcześniej kiedy kotka może byc.....zaoszczędziłoby to bezsensownemu rozmnażaniu.......albo wystaw ją na PWP Quote
ARKA Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 [quote name='oktawia6']i znowu będę bzwględna Czarodziejko:mad: ona powinna by już bardzo wysterylizowana:roll: najwcześniej kiedy kotka może byc.....zaoszczędziłoby to bezsensownemu rozmnażaniu.......albo wystaw ją na PWP[/quote] Jak wroci, trzeba ja za dwa tygodnie BEZWZGLEDNIE wysterylizowac i koniec! Quote
Recommended Posts