Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Winnetou']Byłem dzisiaj w Psim Losie ze swoim Maksem, zapytałem o bezdomne zwierzaki i pozwolono mi je wszystkie obejrzeć :multi: [B]Okazuje się, że nasza Saba jest w Psim Losie [/B]:crazyeye: .[/quote]

:-o Naprawde??!! Wiedzialam ze P.J. Orzechowski ma Wieeeelkie Serce;)
No to moze Psi Los jakies zdjecia Sabuni tu nam wrzuci.:p

Posted

Sabcia została wczoraj kompleksowo przbadana w Psim Losie. Dzięki uprzejmości p. Janusza mogła tam też pozostać na jedną noc, mimo przepełnienia w lecznicy. Dziś Saba została zawieziona na SGGW, gdzie będzie prawdopodobnie do poniedziałku ( od wtedy możliwy jest domek tymczasowy)
Niestety doba pobytu na SGGW kosztuje 50 zł. Oktawia pewnie napisze więcej wieczorem.

Posted

[quote name='lavinia']Sabcia została wczoraj kompleksowo przbadana w Psim Losie. Dzięki uprzejmości p. Janusza mogła tam też pozostać na jedną noc, mimo przepełnienia w lecznicy. Dziś Saba została zawieziona na SGGW, gdzie będzie prawdopodobnie do poniedziałku ( od wtedy możliwy jest domek tymczasowy)
[B]Niestety doba pobytu na SGGW kosztuje 50 zł[/B]. Oktawia pewnie napisze więcej wieczorem.[/quote]

Ile???:-o To co oni oferuja za te 50zl?? Lozko wodne, tv satelitarna, dostep do netu, kapiel i dame-tffuu-psa do towarzystwa?

Serio-co ONI oferuja ze te 50zl dziennie??

Posted

Arko, mam do Ciebie prośbę. Po ilości postów widzę, że jesteś "stara ciotka" na dogo. Ja jestem nowiutki wujek, który został wujkiem dogomaniakiem po otrzymaniu maila o Ozzym. Myślę, że już z Wami pozostanę (o ile mnie nie wywalicie :evil_lol: ). Dzisiaj byłem ze swoim Maksem w Psim Losie (po raz pierwszy). I bedę tu leczył swojego Maksiunia. Natomiast byłem zdziwiony widokiem Sabci :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: ), ponieważ Oktawia6, ileś tam postów temu, nie pozostawiła "suchej nitki" na Psim Losie. Skąd wobec tego Saba tam się znalazła? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: . Mam nadzieję, ze Ty Arko, mi to wszystko wytłumaczysz ;) Od siebie dodam, źe Maksika będę już dalej leczył w Psium Losie.

Posted

[quote name='Winnetou']Arko, mam do Ciebie prośbę. Po ilości postów widzę, że jesteś "stara ciotka" na dogo. Ja jestem nowiutki wujek, który został wujkiem dogomaniakiem po otrzymaniu maila o Ozzym. Myślę, że już z Wami pozostanę (o ile mnie nie wywalicie :evil_lol: ). Dzisiaj byłem ze swoim Maksem w Psim Losie (po raz pierwszy). I bedę tu leczył swojego Maksiunia. Natomiast byłem zdziwiony widokiem Sabci :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: ), [B]ponieważ Oktawia6, ileś tam postów temu, nie pozostawiła "suchej nitki" na Psim Losie.[/B] Skąd wobec tego Saba tam się znalazła? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: . Mam nadzieję, ze Ty Arko, mi to wszystko wytłumaczysz ;) Od siebie dodam, źe Maksika będę już dalej leczył w Psium Losie.[/quote]

Winnetou-co nie zabije:mad: :mad: :mad: to wzmocni:loveu:

Oktawia mimo, ze mloda ale tez 'stara ciotka" dogomanka.
No co zrobisz jak obie mamy taki ''.....charakter'.:razz:

Mysle,ze moze Okawia nie rozmawiala z tym kim trzeba i przede wszyskim zle naswietlila sprawe tzn. byc moze, mozna bylo odniesc wrazenie,ze TO JEJ psiak-adoptowala-a teraz mowi, ze ciagle bezdomny. No sam widzisz jak wstawia zdjecia Viktorii:shake: :mad: :mad:

No chyba wiadomo dlaczego Sabcia tam sie znalazla, PSI LOS-zainteresowal sie biednym, pokrzywdzonym, psim losem-SABCIA!!:loveu:

Posted

Arka, to jeszcze nic - oni (SGGW ) na początku powiedzieli Oktawii, że pobyt psa kosztuje 100 zł za dobę !!!!!

Dopiero póżniej, po rozmowie, obinżyli tę kwotę o połowę. I zapewniam Cię, że nie ma tam ani telewizji, ani łóżek wodnych ani innych wygód.......

Posted

[quote name='Winnetou']Gajowa nie wiem, ja tam byłem dzisiaj z wizytą z moim Maksikiem. Na to pytanie muszą odpowiedzieć Cioteczki :evil_lol:[/quote]

:mad: :mad: :mad: Winnetou, Ty mnie w to nie mieszaj, w SGGW.

[COLOR=cyan]P.S A co do 'cioteczek'... To renomowane firmy kosmetyczne bija sie o prawdziwe 'cioteczki'-sa na topie-reklama:eviltong: [/COLOR]

Posted

Arko :crazyeye: broń Panie Boże :crazyeye: kiedyś byłem z Maksikiem na SGGW - jeden tylko raz i ostatni. Szkal mnie bierze, że chcą stówę za bezdomnego psiaka :shake: :shake: :shake: :shake: :shake:

Posted

:cool1: Oktawii nie ma-chyba przeniosla sie na SGGW do Saby, z Wiktoria i Gryfonikami jak przeczytala, ze tam jest łózko wodne..chyba..:loveu:

Posted

przepraszam, że tak długo:oops: -Sabcia jest na SGGW w Klinice Małych Zwierząt-wynegocjowałam 100 zł za 2 dni-nie jest tak jak mi powiedziano wcześniej-30 zł:shake: 30 zł to sam pobyt razem 130:crazyeye: nieważne czy domny czy bezdomny-ale dobrze, że choć na 50 zł za dobę zgodzili się ją zakwaterować-3 razy wyprowadzane na spacer, rano o 16 i wieczorem, jedzenie kiepskie-Chappi i Pedigree, w cenę wliczona jest opieka weterynaryjna, - pojutrze w sobotę chcę pojechać z Kasią do hurtowni-zawsze jest o wiele taniej, kupimy Sabci karmę-na stawy-tak jak lekarz zasugerował-obrożę, smycz, i preparat na pchły i kleszcze-by miała swoją wyprawkę na poniedziałek.
Miała wyczyszczone uszy-sam brud schodził, żadnej wydzieliny ropnej.
Dzięki Wam serdeczne za wsparcie-dalsze wpłaty proszę kierujcie na AFN Alarmowy Fundusz Nadzieji z dopiskiem "sunia z Budowy-Warszawa Rembertów"

Posted

[quote name='oktawia6']przepraszam, że tak długo:oops: -Sabcia jest na SGGW w Klinice Małych Zwierząt-wynegocjowałam 100 zł za 2 dni-nie jest tak jak mi powiedziano wcześniej-30 zł:shake: 30 zł to sam pobyt razem 130:crazyeye: nieważne czy domny czy bezdomny-ale dobrze, że choć na 50 zł za dobę zgodzili się ją zakwaterować-3 razy wyprowadzane na spacer, rano o 16 i wieczorem, jedzenie kiepskie-[B]Chappi i Pedigree, w cenę wliczona jest opieka weterynaryjna,[/B] - pojutrze w sobotę chcę pojechać z Kasią do hurtowni-zawsze jest o wiele taniej, kupimy Sabci karmę-na stawy-tak jak lekarz zasugerował-obrożę, smycz, i preparat na pchły i kleszcze-by miała swoją wyprawkę na poniedziałek.
Miała wyczyszczone uszy-sam brud schodził, żadnej wydzieliny ropnej.
Dzięki Wam serdeczne za wsparcie-dalsze wpłaty proszę kierujcie na AFN Alarmowy Fundusz Nadzieji z dopiskiem "sunia z Budowy-Warszawa Rembertów"[/quote]

No poprostu szkoda slow. Moze w ramach tej opieki weterynaryjnej miesci sie tez i pilegnacja co?:cool1: Moze sunia bedzie wykapana i wyczesana?:cool1:

Posted

Ja przepraszam bardzo, że się wtrące w 'nie swój' wątek...Na SGGW jest drogo a i opieka pozostawia wiele do życzenia (głównie ze względów organizacyjnych, a nie braku chęci wetów). My ([URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=17010&goto=newpost"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=17010&goto=newpost[/URL]) nasze schroniskowe psiaki wozimy tam tylko i wyłacznie jeśli są zakaźnie chore. Poprostu nie ma innej lecznicy, która takowe nieboraki przyjmuje.A z tego Rembertowa blisko miałyście Dziewczyny na Pragę. A tam jest dużo lecznic, w tym i takie, które by przyjęły sunię z pobytem dłuzszym, czy krótszym, za sporo mniejszą kasę... A i wykąpać byście u mnie mogły (mieszkam na Grochowie) co nieśmiało proponowałam. Ale nie ma co gdybać, sunia jest tam, gdzie jest i chwała Wam wielka za to, żeście biedulce los postanowiły zmienić na lepszy. Pozdrowionka.

Posted

kierownik z którą rozmawiałam, powiedziała, mi tylko jedno "jeśli by pani współpracowała ze schroniskiem to koszty tej suni byłyby refundowane przez schronisko"-a tak traktowana jest jakby należała do kogoś-w formularzu jako "opiekun" jestem ja-po to ja ją przywiozłam-i jakby co - to jestem formalnym właścicielem suni:roll: jest w formularzu mój adres, telefon:roll: no cóż szkoda-na [B]Otrębusy[/B] trzeba uważać-moim zdaniem powinna być lista dobrych hoteli dla psów-nawet nie chodzi o ceny-podział na dobre i na złe-gdzie pamięam historię Lolka (ARKA pamiętasz:razz: ) gdzie był przywieziony do jakiegoś chlewu który mienił się "chotelikiem" zielona woda, syf bród i tam siedział=[B]Opychy/k.Grodziska Mazowiecki[/B]ego ([URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=25150&highlight=Lolek)-na"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=25150&highlight=Lolek)-na[/URL] SGGW chociaż muchy nie będą po niej chodzić ani mazi pić nie będzie zamiast wody-ja też nie jestem szczęsliwa z tego rozwiązania:shake: .
W tę sobotę przywiozę z Kasią karmę Sabci-szczoteczkę i inny drobiazg;) trzeba się zapytać o szczepienia, kąpiel:cool3: -jedno jest pewne jej zapach zostanie na SGGW baaaaardzo długo w jej boksie:evil_lol: a w poniedziałek tak jak deklarowała znajoma Lavinii-sunia Sabcia będzie w domu z ogródkiem i ze starą Dalmatynką u tej kobiety=na tymczasie bo na tymczasie ale warunki z opisu Lavinii wychodzą na bardzo godziwe:lol: -szkoda, że nie "od już". Potem kampania reklamowa -szukając domu dla Sabci.

Posted

Całe szczescie, ze nic powaznego z tymi jej uszami. A i noga, słysze, w całkiem (jak na taki wypadek) niezłej kondycji!! Bardzo się ciesze!!!:multi: :multi:

Czy jakieś zdjecia odnowionej Saby bedzie mozna zobaczyć? Czy pyszczek juz mniej smutny?

Posted

aparat włożyłam już na jutro do plecaka-więc zrobię Sabci zdjęcia-jutro jadę z KAsią na SGGW-dostanie karmę na swoje biedne stawy, szczotkę do włosów, miseczkę i płyn na pchły i kleszcze - będą fotki Sabci i jej wyprawki-dom tymczasowy na poniedziałek:lol: więc już bliziutko. Saba jest naprawdę kochanym i dobrym psem-taka spolegliwa a na pewno poprawi się jej kondycja po odpowiedniej diecie-adekwatnej do jej zdrowia (Spondyloza) oraz domowej atmosferze-leżała tyle czasu w deszczu i chłodzie-w zimie z głodu jadła śnieg w lesie-gdzie została znaleziona-te jej biedne stawy-to tak jakby starca z reumatyzmem na balkon przegnać boso:placz: już jutro z Kasią na sygnale jedziemy do Sabusi:multi:

Posted

tak późno relacje-wczoraj cały czas coś z dogo się :comp26: działo-w nocy też-otóż byliśmy wczoraj u Sabci-ma już kupioną karmę 15 kg -weterynaryjną na Spondylozę-R.Canin special diet-smycz z obrożą, miskę, szczotkę dwustronną, szczotkę gumową, szampon. Obiecane zdjęcia są tylko dopiero jutro je wstawię-bo nie mam płyty do wgrywania:-( -a osoba od której go pożyczyłam jutro do mnie przyjdzie je wgrać-Kasia może poświadczyć jakie piękne wyszły:cool3: -Sabcia jest złotym psem-grzeczna, wystraszona w swoim boksie-jest tam więcej psów-a w tym agresywny Bullterier, spokojniejszy Dalmatyńczyk obok, i starszy biedny piesek obok, na korytarzu głównym też szczekają psiaki-ale nie tak jak ten Bullterier:roll: -on ujada:shake: .
Sabcia jest wystraszona-ale zaraz koniec jej czekania.
Zleciłam weterynarzowi odrobaczenie jej-również szczepienie przeciw wściekliźnie-te czynności będą odnotowane w książeczce zdrowia, którą dostanie, wraz z kompletem badań do tej pory zrobionych czyli: RTG, morfologia i biochemia, wraz z wypisem z SGGW.
Niepokoję się tylko, bo nie mam żadnych wieści od Lavinii w sprawie jej odbioru:nerwy: :nerwy: :nerwy: :look3: do jej znajomej na jutro.
Jutro wkleję jej zdjęcia-Kasia też ma foty jej wyprawki oraz rachunki co za ile, ja również potem zeskanuję i wkleję pokwitowania wpłat;) .
Oby jutro wszystko poszło zgodnie z planem:roll: .

Posted

[quote name='oktawia6']kierownik z którą rozmawiałam, powiedziała, mi tylko jedno "jeśli by pani współpracowała ze schroniskiem to koszty tej suni byłyby refundowane przez schronisko"[/quote]
taaaa.... kiedyś zadzwoniła do mnie ni stąd ni zowąd zrozpaczona właścielka psa z ciężką dysplazją, z pytaniem, czy ona mogłaby oddać tego psa do naszego schroniska, bo na SGGW jej powiedziano, że jeśli ona nie ma pieniędzy na taką operację, to niech to załatwi przez schronisko, które zapłaci za jej psa! :-o Szkoda tylko, że na SGGW nikt nie wie, że za psy z sochaczewskiego "Azorka" schronisko nigdy nie zapłaciło nawet złotówki, że te "ciężkie przypadki" były tam leczone za pieniądze zebrane od dobrych ludzi... (bo schronisko po prostu nie ma takich pieniędzy, jakich wymaga leczenie na SGGW...)

[COLOR=royalblue][B]A za cudowną Sabę trzymam mocne kciuki! Niech szybciutko dochodzi do siebie i znajdzie dom, na jaki w pełni zasługuje![/B] [/COLOR][COLOR=black]:kciuki:[/COLOR]