Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AniaB napisał(a):
Wysłałam moje comiesieczne 50 żł.

Pieniądz pewnie zejdzie dopiero jutro z mojego konta, bo przelewy zrobiłam dopiero przed chwilą:oops: :oops:

Posted

Aniu, ja dokładnie to samo :) Ale to dodatkowe 100 zł, więc po co AFN ma tracic na 2 przelewy, jesli moze to puścic jednym
Oktawia- czy wiesz, jak te pieniądze trzeba przelac? mozna od razu na hotelik, czy lepiej do Tani- taniu, Ty mogłabyś się od razu dopytac na ile to wystarczy.
No i trzeba przypilic o te szczepienia.

Posted

na koncie Sabcia-z początkowego wyliczenia ma 200 zł

teraz doszło-dojdze 50 zł i 50 zł-super:Rose:
razem 300 zł
pieniązki Tania by zawiozła do kierowniczki hotelu-w tę sobotę nie może-wyjeżdża-ale za tydzień na pewno-dlatego TANIA skontaktuj się z GreenEvil proszę i poproś ją o te 200 zł:modla:-to byś zawiozła
dzisiaj rozmawiałam z tą panią-woli pieniążki do ręki-by nie latać do banku-Saba będzie doszczepiona-tak obiecała ta pani.
Tania a może za tydzień bym się z Tobą zabrała-ale potem byś mnie kawałek do autobusu podrzuciła i byśmy gdzieś w Cetntum sięspotkały-co Ty na to? aktualne zdjęcia byśmy zrobiły Sabie i tak dalej.

Posted

loozerka napisał(a):
- taniu, Ty mogłabyś się od razu dopytac na ile to wystarczy.
.

Doba chyba kosztuje 20 żł. Tak, ze to nasza 100 zł to pieć dni w hotelu...

Posted

tania- o 300 popros, czyli o wszystko co ejst na koncie saby i przekaż to :)
I trzeba zmienic tytuł wątku, dopiero zauwazyłam, ze tam nie ma nic o tym, ze nasza sunia szuka domku.
Taniu- jesli mozesz, zaplanuj kolejną wizytę pod katem przyjrzenia się Sabie- jaka jest wobec ludzi, w tym obcym, psów, moze kotów. Czy jest spokojna, lekliwa, smiała, wszystko, co moze się przydac do poszukiwania domu. Własnie sobie skojarzylam, ze Ty Oktawio tez miałabyś jechac- to w takim razie do Was obu ten apel.
AniuB- wiem, jaka jest cena, ale chodzi mi o konkretną informację- do kiedy ma opłacony pobyt- z wpłata w wysokosci xy po potraceniu kosztow szczepien Saba jest opłacona do dnia xy.
Cały czas mowa jest o kilku dniach, ze jest zabezpieczona na iles tam, a to wszystko takie niekonkretne. Zeby coś planować, przewidywać trzeba miec konkret. Domyślam się, ze p. Grazyna nie wyrzuci Sabci z dnia na dzien z hoteliku, ale lepiej nie wpasc nieoczekiwanie w dlug.

Posted

już jestem... ja w tą sobotę jadę, ale mogę byc tam tylko godzinkę (z braku czasu w tygodniu, muszę wszystko nadrabiać w weekend;) i planować), w przyszły mnie nie będzie...więc Oktawio mogłybyśmy się umówić razem za 2 tygodnie jeśli Tobie oczywiście pasuje...
Wezmę Sabcię na spacerek, może gdzieś między ludzi i zobaczę jak reaguje, ale z tego co zaobserwowałam to jest b spokojna, jak ją czesałyśmy z 6 letnią córką to grzecznie stała, dawała się małej przytulać (jak to z dzieckiem) i nie przejawiała objawów znięchęcenia lub niezadowolenie. Jest b powolna, a przynajmniej na razie od takie strony dała się poznać:lol: U p. Grażynki czuje się juz pewniej i poszczekuje razem z innymi psiakami, czego wcześniej nie robiła..
jesli chodzi o pieniądze to przekaże je w sobotę p. Grażynce, wpłaćcie na moje konto (podam na PW komu trzeba)...

Posted

tania napisał(a):
jesli chodzi o pieniądze to przekaże je w sobotę p. Grażynce, wpłaćcie na moje konto (podam na PW komu trzeba)...

Ojej, a ja wysłałam na AFN z dopiskiem Sabcia ONka z Rembertowa (poprzednio przelew szedł na prywatne konto kasiaprodex, wiec nie wiedziałam:oops: .

Mam nadzieje, ze Green Evil zorientuje sie, ze to na naszą sunieczke..

Byłam przekonana, ze puszka na Sabe w AFN jakaś jest..

I też ponawiam pytanie loozerki - czy Saba na razie pieniadze ma czy wpadła juz w długi?

Posted

AniuB- to dobrze, ze wpołaciłas na AFn- ja też tak zrobilam i tam jest reszta pieniędzy na Sabcię.
taniu- musisz napisać do GreenEvil z AFN, by pieniadze na Sabcię przesłać Tobie i jej podać konto. Nie wiem, czy da radę to zrobić tak, byś w sobotę mogła je wziąć- bo pewnie moje i Ani nie sa zaksięgowane- ale myśle, ze mozesz sprobować.

Posted

Saba jest pseem bardzo zrównoważonym-od początku to podkreślałam-miałam przyjemnośc ją poznać-włącznie z tym że cierpliwie dała sobie wyciąć te dredy-w wielkości gruszki na grzbiecie-obcięcie paznokcie-cały wątek jest przewijany z pochwałą za jej wzorowe usposobienie.

Tania za tydzień przekaż te pieniądze-czyli 300 zł-ewentualnie coś od siebie jak możesz...

koniecznie zrób zdjęcia i tak dalej

Posted

Pieniądze przekażę jeszcze w tym tygodniu, dziś sparwdzę czy już wpłynęły. Z wyliczeń p.Grażynki wynika, że za wrzesień trzeba dopłacić 225PLN, więc coś jeszcze zostanie na pażdziernik, ja tak jak obiecałam po 10 dorzucę od siebie. Byłyśmy z Sabcią w sobotę na spacerku, było dość ciepło i Sabci nie chciało się zbytnio chodzić, wolała poleżeć sobie na słoneczku. Zapoznała się też z Oskarkiem, który akurat był się "wietrzyć", zrobiłam im zdjęcia razem, zgram i będę miała prośbę aby ktoś ja wstawił, bo ja nietety tego robić nie potrafię. Saba jest bbb spokojna i powolna. Bardzo skutecznie podbiła serce Pani Grażynce. W niedzielę miała być u p. Grażynki na obiedzie znajoma weterynarz i miała rzucić okiem na gulę na grzbiecie jutro jak pojadę to dowiem się jak sytucja, a w środę będą zdjęcia bo jutro nie będe miała dostępu do netu
P.S. Jest już zaszczepiona

Posted

Oktawia zdjęcia prześlę Ci jutro rano...zgrywałam wczoraj na "gwizdek" i ....zostawiłam w domu, bożeeeee....dziś podjadę do p. Grażynki i wpłacę jej 300 PLN. Pokwitowanie potrzebne? Czy p. Grażynka sama wydaje? Bo nie wiem jak to się odbywa..

Posted

Gdzie się podziałyście? Z pomocą Oktawi dziś będą nowe zdjęcia Sabci. Jak wyjdę o przyzwoitej porze z pracy to jeszcze dziś podjadę do p. Grażynki z pieniędzmi, a jak nie to jutro

Posted

jestem, jestem- zaglądam tu codziennie, bylam wręcz przeswiadczona, że piszę....a tu widze plama- okazuje się, ze tylko sledzę losy naszek Saby. Ale myśle o niej- nawet zgłosiłam ją do ewentualnego wyboru na tymczas...ale chyab jest za duża troszkę...:((
Ja w najbliższym czasie jestem strasznie zajeta, wiec jesli bede milczała wybaczcie znaczyć to bedzie, ze nie mam czasu pisac-ale jestem w pogotowiu, jakby co :)

Posted

wpłaciłam dzisiaj dla Sabci 50zł na konto AFN.obiecałam te pieniądze już kilka dni temu ale miałam niespodziewany wydatek i mogłam dopiero teraz,mam nadzieję,że Sabcia znajdzie jakiś dobry domek.

Posted

Dziękujemy wszyscy Marchewa za pieniązek dla Sabci:lol:
oto zdjęcia cudownej Sabci:

Prosimy o kolejne wpłaty na utrzymanie jej w hoteliku
na AFN z dopiskiem "Warszawa Sabcia z budowy-w hoteliku"