Czarodziejka Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Beniu-b, może będzie można podać go dożylnie, podobno wystarczy go rozcieńczyć traumaleem s lub inną substancją. Przyjaciel Koni się dowiedziała. Tu link o bonharenie z molosów: [URL="http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=3876"][COLOR=#800080]http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=3876[/COLOR][/URL] Quote
Czarodziejka Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Ech...widzę, że Benia-b tam się też udziela...:lol: Quote
Benia-b Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 [B]Czarodziejko[/B]-widzisz, ile ja musiałam czekać na efekty:placz:. Całe 6 podań:evil_lol:, już byłam przygotowana na powtórkę kuracji.. ale teraz nie żałuję, ze posłuchałam ludzi z forum, hodowców i wszystkich którzy pisali o cudownych efektach.. Sabina już sie powoli rozkręca, ciekawe co będzie po ostatnim podaniu-dostanie skrzydeł:cool3: Z traumelem Bura-od malamutki podaje bonharen dozylny(na 100%). Pisze tam równiez o Hyonacie dostawowym podawanym przez Olgę dozylnie-nic nie słyszałam na temat hyonatu, ale może wystarczy porównać skład i zawartośc cukru w cukrze;) Quote
Czarodziejka Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Właśnie - Sabie pomaga, a Faraon biedaczek wciąż ma problemy... Quote
Benia-b Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Dostałam odpowiedź od dr Janickiego(nie ma lepszego fachury w Polsce od problemów stawowych), ale on tylko na Hyalganie pracuje, więc nie wie. Została jeszcze cudowna bonharenowa wróżka-czekam na jej odpowiedź.. Czarodziejko-widocznie wszystko zalezy od psa, każdy to indywiduum-nie ma reguły jak szybko pomoże.. Quote
Dorothy Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 A Sabina miala dysplazje czy spondyloze? bo efekty zaleza tez od rodzaju schorzenia moze... Quote
Czarodziejka Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 [quote name='Dorothy']A Sabina miala dysplazje czy spondyloze? bo efekty zaleza tez od rodzaju schorzenia moze...[/quote] Ma zdiagnozowaną spondylozę :-( Quote
Dorothy Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 i naprawde poprawilo sie po 6 zastrzyku??? Powiedz, ze to prawda... Filip jutro ma 6 zastrzyk.... Quote
loozerka Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Dorthy, po 2 zastrzyku się poprawiło, a nawet po pierwszym juz Czarodziejka mowila ze jest zwawsza :) Saba zwawsza, oczywiscie ;) Quote
Benia-b Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Mam dobre wiadomosci!!!! Wrózka bonharenowa nie podawała nigdy dostawowego dozylnie, ale ma psiura , dla którego potrzebuje dostawowy i chetnie odkupi!!!:multi: Czarodziejko-czy zgodzisz się odsprzedać?? Cenę podałam 230zł (koszty przesyłki tez pokryje):cool3: Jeśli tak-proszę o nr konta na który ma wpłynąć gotówka.. Quote
Benia-b Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 [B]Dorothy[/B]-po 6 podaniu poprawiło sie mojej suczy-mamy dysplazje D i zwyrodnienia:-(. Quote
loozerka Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Ale to świetnie, ze sprawa sie rozwiązała :)) Quote
Czarodziejka Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 [quote name='Benia-b']Mam dobre wiadomosci!!!! Wrózka bonharenowa nie podawała nigdy dostawowego dozylnie, ale ma psiura , dla którego potrzebuje dostawowy i chetnie odkupi!!!:multi: Czarodziejko-czy zgodzisz się odsprzedać?? Cenę podałam 230zł (koszty przesyłki tez pokryje):cool3: Jeśli tak-proszę o nr konta na który ma wpłynąć gotówka..[/quote] Jasne, że zgoda! Uzgodnię jeszcze szczegóły z Petrem :lol: Quote
Czarodziejka Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 To, co kiedyś sprawiało trudności...teraz idzie żwawo i lekko :lol: A teraz test: jaka to marka i nr podwozia - zadanie ułatwione, bo koła w górze :cool3: [IMG]http://img215.imageshack.us/img215/3207/02mp7.jpg[/IMG] Błysk kiełków :lol: [IMG]http://img221.imageshack.us/img221/8671/03fq2.jpg[/IMG] Gicze pedałują niezmordowanie :evil_lol: [IMG]http://img256.imageshack.us/img256/8607/04mg8.jpg[/IMG] [IMG]http://img256.imageshack.us/img256/8007/05la0.jpg[/IMG] I tyle. Odpoczywamy - obok niewidoczne małe G skubie Miśka ;) [IMG]http://img256.imageshack.us/img256/3605/sawp1.jpg[/IMG] Quote
Dorothy Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 super zdjecia. Jaka ona sliczna!!!!:multi: Quote
Czarodziejka Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Nie fotki, tylko Sabcia :mad: :loveu: Quote
AniaB Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 dziewczyny, tak mysle i myslę i sie zastanawiam, czy nie dobrze byłoby sabie szukac powoli nowego domu...? ona przywiazuje sie do Ciebie czarodziejko z kazdym dniem coraz bardziej sunia jest w lepszej kondycji - jest urocza i na pewno komuś wpadnie w serce i oko ja co prawda nie mam konta na allegro ale poprosiłabym ładnie black sheep - ona umie wystawiac aukcje... co o tym myślicie? niestety im dłuzej sabula bedzie w domu tymczasowym tym bardziej przykre bedzie dla niej rozstanie (bo wierze, ze ono kiedyś musi nastapić...)... a widac na zdjeciach, ze ona czuje sie coraz bardziej u siebie... Quote
loozerka Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Aniu, niestety chyba masz rację, teraz podreperowana została, ile się da, jest odchudzona, odnowiona preparatami, wiec trzeba pomyślec o domku dla niej....supergoga robi też swietne aukcje, takie...chwytajace za serce, no i wystawia psy na wszystkich portalach....tylko mam juz wyrzuty sumienia, ze ciagle do niej pisze w sprawie jakichs bid... Quote
AniaB Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 loozerko, to była tylko moja propozycja nie chce tu sie w zadnym wypadku narzucać ze swoim zdaniem, ale naprawde bedzie coraz trudniej oddzielic sabe od czarodziejki sunia (niestety) nie wie i nie rozumie, ze to tymczas bedzie lament czy masz możliwosc poprosic supergoge o aukcje? tak naprawde mozna czesć tekstu wykorzystac z pierwszego postu (ze była na budowie, ze samochód ciagnął ja przez kilka metrów), dac zdjecie z tamtego czasu, ale napisac równiez ze sunia jest podleczona i radzi sobie sprawnie... nie wiem.. ja mysle, ze juz czas Quote
loozerka Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Aniu, wiem, ze propozycja, ale też wiem, ze rozsadna i jakby człowiek nie zachwycał sie tym, jak jej jest u Czarodziejki, to trzeba umiec dostrzec, ze z założenia to jest DT i im krocej trwa i im szybciej pies znajdzie stały domek, tym lepiej :) Napiszę do supergogi :) Quote
Czarodziejka Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Saba po kolejnym zastrzyku :) Dziś nas zaśnieżyło, ale dla niej to raj na ziemi - biega, podbija śnieg nosem, tarza się, przewraca i podgryza mnie, żebym się z nią poganiała - trochę się pobawiłyśmy ;) Quote
AniaB Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 ech te psiaki szaleja na widok śniegu moja stara baba leksa wczoraj była tak szczesliwa gdy wyszłysmy na popołudniowy spacer (bo rano jeszcze sniegu u nas nie było) zachowywała sie jak kilkumiesieczny szczeniak jest jakaś magia jednak w tym, oj jest.. Quote
Czarodziejka Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Saba wcześniej po zabawie, rozsiadła się na śniegu i ani mowy nie było, żeby wracać do domu - leżała tak przez jakiś czas, obok Rex, śnieg przysypał futerka, a one sobie tak kwitły przed domem. Najgorsze te mokre futra, łapy i zapaszek- szczególnie tych rosłych psów :roll: Gaja z rana wyleciała na dwór jak z procy, ale gdy zobaczyła, jak świat wygląda, zlała się tam gdzie akurat stała i pędem z piskiem do domu. W drzwiach podnosiła do góry to jedną, to drugą łapkę, że zimno i buch w poduchy. Naciągnęła kocyk i nie ma Gai :evil_lol: Quote
Recommended Posts