Jump to content
Dogomania

Sznaucerka średnia - 2 domy, 2 schroniska - W NOWYM DOMU :))))

Recommended Posts

Posted

Oto Luna, poznałam ją na wątku krakowskiej Misi vel Kosy:
http://www.dogomania.pl/threads/173442-Jak-Kosa-zosta%C5%82a-Mi%C5%9Bk%C4%85-mix-sznaucera-sredn-w-krk-schronisku?p=14011149&viewfull=1#post14011149

Nie wiem jak długo była w schronisku krakowskim, ale wychodzi mi z wyliczeń, że około 4 miesiące, w kwietniu 2010 znaleźli ją na mojej stronie ludzie z Zabrza, pojechali ją adoptować, wszystko wydawało się być w porządku... ano właśnie wydawało się... :angryy:

Dostałam od Mysi_ przedwczoraj info że jest taka suczka u nich, podumałam i wyszło mi, że to musi być Luna właśnie, ma chip więc jest ustalone na 100%, że to ona, agamika sprawdziła w bazie schroniska w Krk. W schronisku w Zabrzu dowiedziałam się, że już we wrześniu "z powodów rodzinnych" pan chciał Lunę na miesiąc oddać! :angryy: schronisko to nie hotel, dostał radę żeby się ze mną skontaktować - oczywiście tego nie zrobił :angryy: nie wiemy czy oddał ją komuś, czy zatrzymał i teraz się pozbył czy co :niewiem: wiemy tyle, że została znaleziona w Zabrzu błąkająca się i tak trafiła do schroniska - dziękuję Mysi_ za pomoc i informację o tym, że sunia jest u nich! Lunę dziś zabrałam do płatnego DT u Ulki12 i szukamy domu, tylko ją zaszczepimy, wysterylizowana była w Krakowie już.

Proszę o wsparcie na utrzymanie i szczepienie Luny, to kompletnie nieplanowany pies pod opieką, ale nie mogłam jej zostawić w schronisku - to chyba wystarczająco dużo jak na jednego psa - co najmniej dwa domy (pierwszy osobiście ją oddał do schroniska w Krk), dwa schroniska... co jeszcze? To jest kochana sunia! Typowy sznupi charakter - lubi ludzi, jest towarzyska, przylepka, lubi głaskanie, posłuszna, jedynie co to łapki są niedotykalskie jak u większości sznaucerów - wtedy warga drży :lol: ale nie gryzie - pokazuje, że jej się to nie podoba, wystarczy popracowac nad tym i będzie ok, w aucie grzeczna, ale zwymiotowała, zna podstawowe komendy, zobaczymy jak wypadną dalsze obserwacje charakteru i ruszymy z ogłoszeniami.

kontakt:
[email protected]
608 464 683

Luna dziś

FINANSE:
wpływy
50 zł kahen
50 zł minia7
100 zł Erhan

suma 200 zł

WYDATKI - opłata za 20 dni DT 200 zł

SALDO: 0 zł

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja nie mam już słów na takie postępowanie... i to nie jest kwestia tego, że nawet tych niecenzuralnych mi zabrakło, po prostu juz mi się nie chce nawet komentować... widać wyraźnie że sunia lepiej wyglądała "rok temu w krakowskim schronisku" niż gdy chcieli ją oddac we wrześniu 2010... pomijam kwestię owłosienia, ale ewidentnie "po adopcji" schudła, a jeszcze ta mina...

dobrze, że chwilowo jest bezpieczna, ale jak znaleźć tych właściwych?! co jeszcze trzeba zrobić, ile ankiet napisać, ile wizyt odbyć żeby mieć pewność?! ręce opadają....

Posted

Malawaszko - wielkie dzięki, że zabrałaś Lunę! Nam od połowy grudnia do końca roku przybyło 65 psów w psitulu a ubyło 21. Jeszcze nie mieliśmy tak ciężko. Luna w takim tłoku by się strasznie męczyła. Jak będzie tekst - to wykupię jej jakiś pakiecik na bazarku.

Posted

jambi napisał(a):
ja nie mam już słów na takie postępowanie... i to nie jest kwestia tego, że nawet tych niecenzuralnych mi zabrakło, po prostu juz mi się nie chce nawet komentować... widać wyraźnie że sunia lepiej wyglądała "rok temu w krakowskim schronisku" niż gdy chcieli ją oddac we wrześniu 2010... pomijam kwestię owłosienia, ale ewidentnie "po adopcji" schudła, a jeszcze ta mina...

dobrze, że chwilowo jest bezpieczna, ale jak znaleźć tych właściwych?! co jeszcze trzeba zrobić, ile ankiet napisać, ile wizyt odbyć żeby mieć pewność?! ręce opadają....

ona w schronisku była za tłusta - teraz też jest grubsza niż we wrześniu - ma tendencję do tycia i na to musi przyszły opiekun uważać
a jak znaleźć ten własciwy dom to ja już nie wiem :shake:

karusiap napisał(a):
Jaki smutny psiak:(
a czy do tych skurwieli masz malawaszko tel?

karusiap ja nie mam - ma krakowskie schronisko

Bjuta napisał(a):
Malawaszko - wielkie dzięki, że zabrałaś Lunę! Nam od połowy grudnia do końca roku przybyło 65 psów w psitulu a ubyło 21. Jeszcze nie mieliśmy tak ciężko. Luna w takim tłoku by się strasznie męczyła. Jak będzie tekst - to wykupię jej jakiś pakiecik na bazarku.

Bjutko Luna była na mojej stronie, tam ją wypatrzyli tamci ludzie - nie mogłabym jej zostawić bo poczułam się niejako odpowiedzialna za nią, ogłoszenia jej zrobię, wykup pakiecik jakiemuś psiakowi z Psitula - dużo ich tam macie naprawdę :( i takie fajne przylepki i bez swoich ludzi :( eh

Posted

wieso napisał(a):
tak czytam te watki i nie wiem skad taki wylew sznupkow ????? czy to moda taka na nie ????

wieso ja też nie rozumiem czemu jest ich teraz tak dużo :( nic z tego nie rozumiem naprawdę... a jak widzę na allegro i innych stronach ogłoszeniowych setki ogłoszeń o szczeniętach sznaucerkach za 300 zł to gotuje się we mnie....

Posted

furciaczek napisał(a):
Ehhh juz nawet nie wiem co pisac w takich chwilach...

Dokładnie mam tak samo...
Ileż razy musimy pisać o ludzkiej bezmyślności, głupocie i okrucieństwie...

Luna śliczna i oby odzyskała dobry humor.
U Ulki jest Dyzio - wesoły psiak, ostatnio płakał, bo został sam bez kumpla, to może się polubią

Posted

Luna apetyt ma niezły ale nie zauważyłam u niej obrony miski razem z Dyziem jedzą z jednej na zmianę jak skończą zabierają się za drugą. Na razie Luna chodzi na smyczy zauważyłam, że ciągnie do furtki i chętnie by sobie gdzieś szła. Zachowuje czystość w pomieszczeniu. Jak na razie tyle ode mnie :-)

Posted

bardzo sę cieszę, że Luna już bezpieczna, teraz niech tylko znajdzie dobry domek :) a co do ludzi to przerabiamy to na codzień i wydaje mi sie, że jest coraz gorzej... Zdarza się, że psy z adopcji wracają po 9 latach!

Posted

Nirech szlag trafi byłych właścicieli i oby nic dobrego ich w nowym roku nie spotkało.

Mysiu,w schronie Sopocie to norma,potrafia i po 16stu latach przypomniec sobie,ze kiedys adoptowali stamtąd szczeniaka.

Posted

Byli "opiekunowie" Luny to po prostu zwykłe dranie, których niestety pojawia się coraz więcej. Może los odpłaci im z nawiązką w "kłopotach rodzinnych" :mad::angryy:. Jeśli malawaszka zbiera na Luneczkę, to pomimo "bryndzy" dam 10/mies. Myślę, że krakowski schron powinien jakoś zareagować na takie chamskie porzucenie adoptowanego psa:snipersm: