Jump to content
Dogomania

Sznaucerka średnia - 2 domy, 2 schroniska - W NOWYM DOMU :))))

Recommended Posts

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Malutka razem z Dyziem zrobiły mi demolkę, pogryzły smycze i zniszczyły jedną obrożę, a najgorsze to to , że mają teraz niewinne mordki i udają, że to wcale nie one. Ale ja i tak się domyślam kto był prowodyrem tych ekscesów.

Posted

ULKA12 napisał(a):
Malutka razem z Dyziem zrobiły mi demolkę, pogryzły smycze i zniszczyły jedną obrożę, a najgorsze to to , że mają teraz niewinne mordki i udają, że to wcale nie one. Ale ja i tak się domyślam kto był prowodyrem tych ekscesów.

kto???!!!! może to Dyzio zeżarł obroże Tediego?????

Posted

nic nie mam bo w schronisku jej nie zdążyli nic zapodac, odrobaczyć trzeba a szczepienie może już nowy domek zrobi - ja się dowiem czy w Krakowie nie była szczepiona bo tam powinna być

Posted

Lunie trzeba jak najszybciej znaleźć dom. Ona się męczy u mnie tzn bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem, nie przepada za towarzystwem innych psów. To nie jest pies ze schroniska który trafiając do mnie polepszył swoje warunki bytowe o 100%, Luna pragnie swojego człowieka na własność a ja niestety tego jej dać nie mogę, mogę ją nakarmić, przytulić ale zawsze gdzieś z boku czai się Dyzio aby wskoczyć na jej miejsce a teraz jeszcze Leo który łazi za mną krok w krok. To nie jest miejsce dla niej ona musi miec dom. Nie wiem co za kanalia skazała takiego wspaniałego psa na takie przeżycia. Dzisiaj odkryłam nową umiejętność Luny na zachęte sama weszła do klatki i tam się ułożyła, mam nadzieję, że tam się zadomowi (klatka oczywiście jest otwarta). Zresztą nawet jak idziemy na spacer taki po ogrodzonym terenie to ona cały czas kontroluje gdzie jestem. Na koty nawet nie zwraca uwagi,nie niszczy,nie drapie, nie targa, zachowuje czystość, nie ucieka, jest ufna, wesoła. Jedyna jej wada to to,że jest odrobinę szczekliwa tz jak ja wychodzę.

Posted

ona jest bardzo posłuszna - zauważyłam też to - jak jej w samochodzie kazałam wskoczuyć na siedzenie i się położyc to od razu to zrobiła - ja mam wielką nadzieję, że kuba zrobi ta wizytę już na dniach i Lunek będzie mogła do domku iść

Posted

ULKA12 napisał(a):
A jeszcze do tego jakie ona ma rozumne oczyska :-). Z drugiej strony ja się dzisiaj naczytałam o wet siostrze i o pani Kasi z Krakowa, która usypia adoptowane psy i zaczęłam się bać.

no ja też czytałam i mozna się strasznej paranoi nabawić :(