Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Helen']mmm... drugi york... jak ja bym chciała :eviltong: tylko są dwa "ale" po pierwsze Lussi nie lubi szczeniaków, a po drugie rodzice nie chcą drugiego psa :P ehh życie :shake:[/QUOTE]
To w sumie dwa najpoważniejsze 'ale' ;)

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

dokładnie :shake: ale tak długo czekałam na Lussi i tak bardzo ją kocham :loveu: że ani myślę robić jej na złość i kupować drugiego malucha :eviltong: byłaby strasznie zazdrosna :eviltong: ja tak wogóle to chciałam dużego psa... ale niestety alergia :shake: potem natknęłam się na stronę o yorkach i oszalałam na ich punkcie! dowiadywałam się wszystkiego! ile tylko się da! błagałam rodziców i w końcu udało się! Lussi zamieszkała z nami :p nie ywobrażam sobie życia bez niej ;)

Posted

no ja niestety nie mam co liczyc na to ze bede miała2go za małe mieszkanie :( choc mama cos wspominała ze jak bedzie na emerytyurze to moze skusi sie na psa :P

Posted

wiecie co, ja myślę, że są chwile, kiedy chciałoby się mieć mniejszego psiula. jak na przykład się go nosi, albo czesze, albo gdy położy się on na głowie.. a większego na spacerkach, do przytulania...
chciałabym móctak guziczkiem zmieniać objętuść Dufka xD

Posted

Takie 2 a nawet 3 razy wieksze to ja juz widywalam... Raz u weta widze takie zarosniete dziwo, wyglada to jak york ale wzrostem to jak spaniel. no i pani mowi ze rosl rosl az do ok 10 kg dobil. ale zapuszczony biedak az szkoda bylo patrzec

Posted

A ja dzisiaj przezyłam ciekawe soptkanie:) Bylam u weta z Beresiem na ostatnim szczepieinu (uffffffff - w końcu........) i spotakałam kolezanke ze szkoły podstawowej tez z yorkiem. Sunia jest prześliczna naprawde, byłam zachwycona! A wazy uwaga uwaga, wazy.........6 kilo!!! W zyciu nie sadziłam ze taki piesek moze byc ładny. Zawsze mi sie wydawało ze biedni ci własciciele, tacy oszukani. No i ta sunia nie bya ładna - była piękna! Załowałam ze nie miałam aparatu, pokazałabym na forum. Nie mogłam od niej oczu oderwać. Nie miałabym nic przeciwko gdyby Berek taki był w przyszłości.

Posted

6 kg to też dużo :-?
Ale nikt nie mówi, że duże yorki są brzydkie, są ładne, tylko takie... no... niewzorcowe i za duże jak na yorka :roll: Wszędzie mówi się, pisze, że york powienien ważyć do 3,5 kg, ale teraz jak się spotyka tyle yorków, to to nie ma sensu :roll: No chyba, że wystawowe naprawdę się mieszczą w takich granicach.

Posted

[quote name='Yorkie']6 kg to też dużo :-?
Ale nikt nie mówi, że duże yorki są brzydkie, są ładne, tylko takie... no... niewzorcowe i za duże jak na yorka :roll: Wszędzie mówi się, pisze, że york powienien ważyć do 3,5 kg, ale teraz jak się spotyka tyle yorków, to to nie ma sensu :roll: No chyba, że wystawowe naprawdę się mieszczą w takich granicach.[/quote]

No właśnie tez tak myślałam. Ale ona naprawde była prześliczna, w życiu bym nie przypuszczała, ze az tak:loveu:

Posted

U mojej mamy w bloku mieszka yorek sporawej wielkosci, wyglada na minimum 5 kilo. Ale za to mowi ze ma taki sliczny blyszczacy 'wystawowy' wlos jak malo. Tylko waga nie wystawowa.

Posted

[quote name='Hania:)']No właśnie tez tak myślałam. Ale ona naprawde była prześliczna, w życiu bym nie przypuszczała, ze az tak:loveu:[/quote]
Bo zwykle te większe yorki są ładniejsze, mniejsze wyglądają jak wytrzeszcze :-? Oczywiście nie mówię o wszystkich, tylko przeważnie tak jest. Mała Cori Koregry jest śliczna, a taka malutka :loveu:

Posted

[quote name='SilverYorkie']U mojej mamy w bloku mieszka yorek sporawej wielkosci, wyglada na minimum 5 kilo. Ale za to mowi ze ma taki sliczny blyszczacy 'wystawowy' wlos jak malo. Tylko waga nie wystawowa.[/quote]
Waga wystawowa , tro teraz zaleta jak sie widzi na ringach takie wielkie yorki. Malenstwa sa odsyłane , że za małe. moj Napoleonek ma 2.kg i ledwo przeszedł wystawy. Wygrywaly takie 2-3 razy wieksze