Jump to content
Dogomania

Dziecko zabija kota pod okiem braciszka. Koty i psy wracaja do oprawców!!!!

Recommended Posts

• Replies 329
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mam psa']dla mnie spoko, pod warunkiem że nie będą dręczyć trzylatków :)[/QUOTE]:)No to trzeba zacząć działać:)Dręczenie zaczynamy od 15 roku życia:)W przypadku młodszych delikwentów,dręczymy rodziców:)Żeby się nauczyli jak wychowywać młodzież,żeby nie wyrastała na sadystów.Ale tak na poważnie,to naprawdę mnie szlag trafia jak czytam o takich bezmyslnych idiotach.

Posted

[quote name='marta9494']:)No to trzeba zacząć działać:)Dręczenie zaczynamy od 15 roku życia:)W przypadku młodszych delikwentów,dręczymy rodziców:)Żeby się nauczyli jak wychowywać młodzież,żeby nie wyrastała na sadystów.Ale tak na poważnie,to naprawdę mnie szlag trafia jak czytam o takich bezmyslnych idiotach.[/QUOTE]

To ile przelać i na jakie konto ?:eviltong:
Zwyrodnialcy od Husky dostali ...10 misięcy więzienia:shake: przeciez to jakaś kpina jest. Ja się pytam co trzeba zrobić żeby zasłużyć na te przepisowe 2 lata więzienia ? Jakie większe okrucieństwo można jeszcze wymyśleć ?:placz: To jest poprostu skandal. I jeszcze sami policjanci się boją tych zwyrodnialców w ludzkiej skórze, to jak my mamy czuć się bezpieczni w tym zepsutym kraju ???

Posted

A jak słyszałam jak ten jeden policjanta przepytywał,to mnie krew zalała!Bezczelny ,wyrachowany bezmózg!Jeśli nie zaostrzą kar dla takich idiotów,to inni pójda w ich ślady,bo będą wiedzieć,że konsekwencje są znikome:(

Posted

[quote name='marra']To ile przelać i na jakie konto ?:eviltong:
Zwyrodnialcy od Husky dostali ...10 misięcy więzienia:shake: przeciez to jakaś kpina jest. Ja się pytam co trzeba zrobić żeby zasłużyć na te przepisowe 2 lata więzienia ? Jakie większe okrucieństwo można jeszcze wymyśleć ?:placz: To jest poprostu skandal. I jeszcze sami policjanci się boją tych zwyrodnialców w ludzkiej skórze, to jak my mamy czuć się bezpieczni w tym zepsutym kraju ???[/QUOTE]

Nie wiem a jestem ciekawa jaki jest zapis w kodeksie karnym odnośnie tych dwóch lat - czy tam jest napisane, że to się należy za znęcanie się nad zwierzęciem ze szczególnym okrucieństwem, czy też jest napisane, że za znęcanie się ze szczególnym okrucieństwem nad wieloma a może całym stadem zwierząt, bo tak podobno pan sędzia uzasadnił mały wyrok, że zabili tylko jednego psa

Posted

Zwyrodnialcy od Husky dostali ...10 misięcy więzienia:shake: przeciez to jakaś kpina jest. Ja się pytam co trzeba zrobić żeby zasłużyć na te przepisowe 2 lata więzienia ? Jakie większe okrucieństwo można jeszcze wymyśleć ?:placz: To jest poprostu skandal. I jeszcze sami policjanci się boją tych zwyrodnialców w ludzkiej skórze, to jak my mamy czuć się bezpieczni w tym zepsutym kraju ???[/QUOTE]

Nie wierzę!!!!!!!!!!!!!! :shake::shake:10 miesięcy ?!!!!!! :angryy::angryy::angryy:
To jakaś kpina.... :angryy::angryy:

Posted

10 miechow wiezienia? czy w zawiasach? :/

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][I]Ustawa z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt.[/I][/SIZE][/FONT]
[I][SIZE=3][FONT=Times New Roman](Dz. U. z dnia 23 września 1997 r.)[/FONT][/SIZE][/I]

[I][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Art. 4[/FONT][/SIZE][/I]
[I][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ilekroć w ustawie jest mowa o:[/FONT][/SIZE][/I]
[I][SIZE=3][FONT=Times New Roman]12) [U]szczególnym okrucieństwie zabijającego zwierzę[/U] - rozumie się przez to przedsiębranie przez sprawcę działań charakteryzujących się drastycznością form i metod zadawania śmierci, a zwłaszcza zadawanie śmierci w sposób wyszukany lub powolny, obliczony z premedytacją na zwiększenie rozmiaru cierpień i czasu ich trwania,[/FONT][/SIZE][/I]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][I]Rozdział 11[/I][/SIZE][/FONT]
[I][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Przepisy karne[/FONT][/SIZE][/I]

[I][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Art. 35 35.1 (11) Kto zabija zwierzę z naruszeniem przepisów art. 6 ust. 1, art. 33 lub art. 34 ust. 1-4 albo znęca się nad nim w sposób określony w art. 6 ust. 2, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.[/FONT][/SIZE][/I]
[I][SIZE=3][FONT=Times New Roman]35.2 (12) Jeżeli sprawca czynu określonego w ust. 1 działa ze szczególnych okrucieństwem, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.[/FONT][/SIZE][/I]

[FONT=Times New Roman][I][SIZE=3]35.5 W razie skazania za przestępstwo określone w ust. 1 lub 2, sąd może orzec nawiązkę w wysokości od 25 zł do 2.500 zł na rzecz Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce albo na inny cel związany z ochroną zwierząt, wskazany przez sąd.[/SIZE][/I][/FONT]

[FONT=Times New Roman][FONT=Comic Sans MS]Nie ma nic o tym, że by zastosować najwyższy wymiar kary trzeba "zadbać" jeszcze o odpowiednio wysoką liczbę ofiar:shake:[/FONT][/FONT]

[FONT=Times New Roman][FONT=Comic Sans MS]Wśród morza negatywów, cieszą mnie dwie rzeczy: 1) wyrok bez zawieszenia; 2) w świetle przepisów finansowa kara zbliżyła się do maximum (po 2 tys. od łebka + wiadomo koszty sądowe).:fadein:[/FONT]
[/FONT]

Posted

Widać kary jedna za małe,bo już następny pies cierpi katusze przez ludzką znieczulicę i okrucieństwo:([URL]http://www.dogomania.pl/threads/200481-http-otonysa.pl-news.php-id-58763-PODPALILI-PSA[/URL]

Posted

[quote name='zołzowata'][FONT=Times New Roman][SIZE=3][I]Ustawa z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt.[/I][/SIZE][/FONT]
[I][SIZE=3][FONT=Times New Roman](Dz. U. z dnia 23 września 1997 r.)[/FONT][/SIZE][/I]

[I][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ilekroć w ustawie jest mowa o:[/FONT][/SIZE][/I]
[I][SIZE=3][FONT=Times New Roman]12) [U]szczególnym okrucieństwie zabijającego zwierzę[/U] - rozumie się przez to przedsiębranie przez sprawcę działań charakteryzujących się drastycznością form i metod zadawania śmierci, a zwłaszcza zadawanie śmierci w sposób wyszukany lub powolny, obliczony z premedytacją na zwiększenie rozmiaru cierpień i czasu ich trwania,[/FONT][/SIZE][/I]

[I][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Art. 35 35.1 (11) Kto zabija zwierzę z naruszeniem przepisów art. 6 ust. 1, art. 33 lub art. 34 ust. 1-4 albo znęca się nad nim w sposób określony w art. 6 ust. 2, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.[/FONT][/SIZE][/I]
[I][SIZE=3][FONT=Times New Roman]35.2 (12) Jeżeli sprawca czynu określonego w ust. 1 działa ze szczególnych okrucieństwem, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.[/FONT][/SIZE][/I]

[FONT=Times New Roman][I][SIZE=3]35.5 W razie skazania za przestępstwo określone w ust. 1 lub 2, sąd może orzec nawiązkę w wysokości od 25 zł do 2.500 zł na rzecz Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce albo na inny cel związany z ochroną zwierząt, wskazany przez sąd.[/SIZE][/I][/FONT]

[FONT=Times New Roman][FONT=Comic Sans MS]Nie ma nic o tym, że by zastosować najwyższy wymiar kary trzeba "zadbać" jeszcze o odpowiednio wysoką liczbę ofiar:shake:[/FONT][/FONT]

[FONT=Times New Roman][FONT=Comic Sans MS]Wśród morza negatywów, cieszą mnie dwie rzeczy: 1) wyrok bez zawieszenia; 2) w świetle przepisów finansowa kara zbliżyła się do maximum (po 2 tys. od łebka + wiadomo koszty sądowe).:fadein:[/FONT]
[/FONT][/QUOTE]

Tak też myślałam, więc sędzia coś gada od rzeczy. Wyroki powinny być chyba wydawane w oparciu o kodeks a nie wg własnych fantazji i widzimisię

Posted

[quote name='zołzowata'][FONT=Times New Roman][SIZE=3][I]Ustawa z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt.[/I][/SIZE][/FONT]

[/FONT][/QUOTE]

Czyli generalnie to co zrobiły te gnoje nie kwalifikuje się do czynu ze szczególnym okucieństwem, ani !nawet! tylko okrucieństwem...bo nie dostali nawet roku (to co się kwalifikuje?)

Z własnego doświadczenia wiem że sędziowie robią dokładnie według własnego widzi mi się, jak to poprzedniczka określiła, jednego dnia ma dobry dzień i zasądzi tak, a innego w tej samej sytuacji zasądzi innaczej bo tak mu się chce...takie mamy prawo jakich mamy sędziów.

• 4 months later...
Posted

widzieliście newsa!? Zwierzęta które zostały odebrane z tego domu WRACAJĄ do właścicieli! Jak to ktoś skomentował ironicznie na Facebooku: "I kolejne koty będą uczyły się fruwać"...
[url]http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-krakow-zwierzeta-z-domu-gdzie-znecano-sie-nad-kotem,nId,345154[/url]

Posted

[quote name='ewunian']widzieliście newsa!? Zwierzęta które zostały odebrane z tego domu WRACAJĄ do właścicieli! Jak to ktoś skomentował ironicznie na Facebooku: "I kolejne koty będą uczyły się fruwać"...
[url]http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-krakow-zwierzeta-z-domu-gdzie-znecano-sie-nad-kotem,nId,345154[/url][/QUOTE]

Śmieszne to jest...brak słów.tak właśnie działa prawo w Polsce...

Posted

ASluchałam w radio. psy wracaja i koty 9prócz tego,który byl maltretowany) poniewaz nie miały rażących sladów zaniedbań,a w Polsce nie ma prawa,które każe odbierac zwierzeta, "na wszelki wypadek". Wspaniale,co?

Posted

[quote name='Litterka']Nie martw się, za parę miesięcy zakatują kolejnego kota i może wtedy ktoś pomyśl... Kocham polski wymiar sprawiedliwości:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:[/QUOTE]

Dokładnie...aż mi się niedobrze robi:angryy::angryy::angryy:

Posted

Jest akcja, nie można tylko siedzieć i biadolić :) trzeba działać, więc wszyscy piszemy pisma papierowe, słane pocztą tradycyjną.

KTOZ podał taki adres do słania:

Pismo piszemy do:
Samorządowe kolegium odwoławcze ul. Lea 10 za pośrednictwem Prezydenta Miasta Krakowa, Wydział kształtowania środowiska UMK os. Zgody 2 31-949 Kraków
i wysyłamy na adres:
Wydział kształtowania środowiska UMK
os. Zgody 2
31-949 Kraków

Dodatkowo ślemy maile gdzie tylko się da:
Do Prezydenta Miasta Krakowa prof. Jacka Majchrowskiego - [email][email protected][/email]
Do Prezes Samorządowego Kolegium Odwoławczego mgr Krystyny Sieniawskiej - [email][email protected][/email]

i do wszystkich mediów jakie wam przyjda do głowy.

Demot do upublicznienia - może dotrze do większej liczby ludzi niż słowo pisane - [url]http://demotywatory.pl/3165325/A-jak-Ty-czul-bys-sie[/url]

Tu wydarzenie na fb gdzie będzie więcej szczegółów

[url]http://www.facebook.com/event.php?eid=116822028405309[/url]

Posted

kontakt do redakcji gazety krakowskiej, do ktorych także wysłałam:
[B]Redakcja [/B]31-548 Kraków, al. [COLOR=#245B94][U]Pokoju[/U][/COLOR] 3 tel. 12 688 81 00, faks 12 688 81 09 e-mail: [email][email protected][/email]

[B]Redaktor naczelny[/B] Tomasz Lachowicz 12 688 81 01, [email][email protected][/email]
[B]
Redaktor senior[/B][B]
[/B]Ryszard Niemiec
[B]
Zastępcy red. naczelnego[/B] [COLOR=#245B94][U]Jerzy[/U][/COLOR] Sułowski [email][email protected][/email],
Wojciech Harpula [email][email protected][/email]

[B]Wydarzenia[/B] Anna Kajtoch 12 688 83 16, [email][email protected][/email]
[B]
Kraków [/B]Małgorzata Nitek 12 688 82 43, [email][email protected][/email]

Posted

Osoby pod których opiekę trafiły zwierzęta z tego domu po tym wydarzeniu nieoficjalnie mówiły, że zwierzaki miały ślady bicia...
I podobno organizacja ma się jeszcze odwoływać co do decyzji sądu.

Posted

[URL]http://www.facebook.com/event.php?eid=116822028405309&notif_t=event_invite#!/event.php?eid=116822028405309[/URL]

Już było, powtarzam na wszelki wypadek. Są teksty do wysyłania.

• 3 weeks later...
Posted

Petycja:
[url]http://www.petycje.pl/petycja/7531/petycja_w_sprawie_odebrania_zwierzst_i_ukarania_winnych_maltretowania_jednego_z_nich.html[/url]

Posted

Ratujmy psy w Korei - ogromne fermy psów hodowanych i okrutnie mordowanych wymyślnymi sposobami, zobaczcie chociaż jeden film, nie omijajcie tego postu,te biedne istoty nikogo tam nie obchodzą, stłoczone w klatkach wiedzą, że czekają na śmierć,przeczytajcie ile psów dziennie umiera w torturach, możemy to zmienić [url]http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/-[/url] kliknij